Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

  • 8 months later...
  • Απαντήσεις 154
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

Χαίρετε,

Το καθεστώς απαλλαγής ΦΠΑ, τι υποχρεώσεις έχει σχετικά με το myData; Θα πρέπει να διαβιβάζονται τα τιμολόγια εσόδων; Με τα δικαιολογητικά δαπανών τι γίνεται;

Δημοσιεύτηκε (edited)

@andreas-p Έχει τις ίδιες υποχρεώσεις διαβίβασης και χαρακτηρισμού με τους άλλους ελεύθερους επαγγελματίες.

Edited by Προφέσορας
  • Upvote 1
  • 2 years later...
Δημοσιεύτηκε
On 8/2/2019 at 7:08 ΜΜ, grmaster said:

Πως γίνεται η απένταξη από το καθεστώς απαλλαγής φπα?  Κόπηκε τιμολόγιο τέλος του Δεκεμβρίου η οποία ανέβασε το ακαθάριστο στα 11.200€. Να υποθέσω ότι πρέπει να πληρώσω πρόστιμο τώρα (100€?). Τιμολόγιο εντός 2019 δεν έχω κόψει ακόμα. Το τελευταίο τιμολόγιο που ανέβασε το όριο πρέπει να υπολογιστεί με ΦΠΑ?

Ξέρει κανείς τι γίνεται σε αυτες τις περιπτώσεις;

Δημοσιεύτηκε

Υποβάλεις μόνος σου αίτηση "στοιχείων αλλαγής μητρώου" ==> "μεταβολή στοιχείων επιχείρησης", και τροποποιείς το "Στοιχεία ΦΠΑ" σε καθεστώς "ΚΑΝΟΝΙΚΟ" στην ψηφιακή πύλη myaade.

Στην συνέχεια υποβάλεις στην εφαρμογή "Αιτήματα" το έντυπο Δ211.

Στην περίπτωση που το ερώτημα στο quote ισχύει αυτούσιο τότε, η πιο απλή ενέργεια για όλους, είναι να ακυρωθεί το τιμολόγιο με το οποίο πραγματοποιείται υπέρβαση του ορίου και να εκδοθεί νέο συμπεριλαμβάνοντας ΦΠΑ.

  • Upvote 2

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.