Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βόμβα ΣτΕ: 120.000 μηχανικοί θα πληρώσουν αναδρομικά από το '11 αυξήσεις στο ΤΣΜΕΔΕ


OLINAPAL

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 316
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Για να γίνουν βήματα προόδου επιτέλους στη χώρα μας πρέπει άξιοι πολιτικοί να λάβουν ορθολογικά μέτρα και να σταματήσουν να επιδιώκουν την ανάπτυξη κοιτώντας μόνο τα νούμερα αλλά να γίνουν πιο ανθρωποκεντρικοί.

 

Δυστυχώς έχουμε έλλειψη και άξιων πολιτικών και ορθολογικών μέτρων και από αυτόν τον βούρκο δεν θα βγούμε ούτε εμείς ούτε η επόμενη γενιά των σημερινών παιδιών γιατί εδώ που φτάσαμε ήταν μεθοδευμένο σχέδιο και κανείς δεν μπορεί να πιστεύει ότι είναι καθαρά ατυχές γεγονός. 

 

Μακάρι να βγω ψεύτης (θα το ήθελα πολύ) αλλά φοβάμαι ότι ούτε η σημερινή κυβέρνηση θέλει να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα επιβίωσης του λαού...Επομένως τα αναδρομικά είναι αναπόφευκτα.

 

Όχι ότι θα τα πληρώσουμε , αλλά όπως είπε κάποιος σε ένα προηγούμενο topic θα μπούμε όλοι σε καθεστώς χρέους, κλειδωμένοι και ανήμποροι για οτιδήποτε πέρα από μια δύσκολη καθημερινή επιβίωση. Θα έχουμε κάθε μήνα να αγωνιούμε για να μαζέψουμε ΔΕΗ,νοίκια, σουπερ μαρκετ, ενφια, ρυθμίσεις κτλ κτλ και όταν βρεθεί κάποιος να μας μειώσει 5% την ΔΕΗ θα το θεωρούμε τεράστια ανάσα και θα τον στηρίζουμε για άλλη μια τετραετία....

 

Να το χ@σω το πρωτογενές πλεόνασμα όταν 9 στους 10 έχουμε οφειλές και ρυθμίσεις, όταν πληρώνω (αν και δεν πληρώνω) κλάδο υγείας και δεν μπορώ να κλείσω ένα ραντεβού για μια εξέταση όταν θέλω και αναγκάζομαι να πληρώσω ιδιώτη γιατρό, όταν δεν υπάρχουν βιβλία στα σχολεία και όταν η παραμικρή ανάπτυξη δεν γίνεται αντιληπτή σε εμένα.

Edited by ethan
  • Upvote 6
Link to comment
Share on other sites

Μπειτε από περιέργια στο site  του ΤΕΕ να δείτε τους αγώνες του κύριου συνδικαλιστικού μας οργάνου μπροστά στην διαφαινόμενη καταστροφή του κλάδου ....  Ούτε μια αναφορά δεν υπάρχει....

Ντροπή σας κοπρόσκυλα συνδικαλιστές και βολεμένοι υπαλληλίσκοι του τεε..

  • Upvote 7
Link to comment
Share on other sites

Επειδή προβάλλεται μόνο η απαίτηση ΤΣΜΕΔΕ για αναδρομικά: Συνάδελφοι, είναι σαφώς το θέμα των αναδρομικών σοβαρό, αλλά ακόμα πιο σοβαρό είναι το θέμα του ότι δεν ξεμπερδεύουμε με την αποπληρωμή των αναδρομικών, αλλά δεσμευόμαστε εφεξής να πληρώνουμε υπέρογκα ποσά εισφορών για συνεχώς ποιοτικά και ποσοτικά μειούμενες παροχές ασφάλισης. Μην το παραβλέπουμε αυτό, λανθασμένα προβάλλεται στα ΜΜΕ μόνο το θέμα των αναδρομικών.

Για το πόσο επάξια μας εκπροσώπουν ως προς τα δίκαια, ορθολογικά και αυτονόητα αυτοί που μας εκπροσωπούν, δε θα αναφερθώ, μέρα που είναι.

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Καλά εκεί δεν ανέλαβε ο Σεραφίδης πως τον λένε, από τους ΕλΕμ? Τι κάνει κοιμάται όρθιος? Το έχει ρίξει στα τσίπουρα? Τι?

  • Upvote 1
  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

Εχουμε αυτούς που είναι προς το τέλος της καρριέρας τους , έχουν πληρώσει 25-30 χρόνια , ποσά που με ένα μέσο επιτόκιο , υπερβαίνουν τις 300.000 € και τώρα τους ζητάνε να πληρώσουν επιπλέον λεφτά , γιά τα οποία όμως δεν πρόκειται να πάρουν σύνταξη .

Εχουμε τους 40άρηδες που πρέπει να πληρώνουν απίστευτα λεφτά και ίσως να μην πάρουν τίποτε από αυτά .

 

Ένας παλιός μηχανικός έχει πληρώσει εισφορές μέχρι την σύνταξη λίγο πάνω από 200.000€, ένας μηχανικός ασφαλισμένος από το 1993 και μετά θα έχει πληρώσει εισφορές σχεδόν 400.000€. Δεν περιλαμβάνω πληθωρισμό, επιτόκια, κτλ. 

 

http://www.michanikos.gr/topic/39321-%CE%A0%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%86%CF%85%CE%B3%CE%AE-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%A3%CE%A4%CE%95-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1/

 

Στην βουλή δεν νομίζω να υπήρχε κανένας ασφαλισμένος μετά το '93 στην ψηφοφορία για τις αυξήσεις.

Τυχαίο; 

Edited by sdim
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Τα χρωστούμενα έως και 1/10/2014 μπαίνουν στις 100 δόσεις.

http://tyde-tpde.etaa.gr/files/100doseis.pdf

Τα επόμενα δεν μπαίνουν.

Edited by sdim
Link to comment
Share on other sites

100 δόσεις σημαίνει ότι για 8 ΧΡΟΝΙΑ και 4 μήνες δεν θα πρέπει να χάσεις δόση και να πληρώνεις ΚΑΙ τα τρέχοντα .... για 8 ΧΡΟΝΙΑ τα τρέχοντα ... χα χα χα χα χα

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Του Σπιρτζη πάντως σαν ΔΥ υπουργός τις εισφορές του τις πληρώνουμε

Οι ρύθμιση δεν ειναι για τα ταμεία εκτος αν εισαι χόμπιστας και μπρουκλης

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Edited by ikaros13
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.