Μετάβαση στο περιεχόμενο

Με ενιαίο MASTER θα ισοδυναμούν τα πτυχία 5ετους φοίτησης και άνω


Engineer

Recommended Posts

Εσύ μάλλον δεν έμαθες τίποτα. Δώσε link που το πτυχίο το οποίο παίρνεις μετά από 4-5 έτη σπουδών, χωρίς να έχει προηγηθεί άλλο πτυχίο στο αντικείμενο αυτό, ονομάζεται μεταπτυχιακό. Ή χειρότερα προπτυχιακό και μεταπτυχιακό ενιαία και αδιάσπαστα (και αβάδιστα).

 

Επιπλέον ο Μπαλτάς δεν μιλάει για MEng αλλά για MSc. Οσο και να το διαστρεβλώσεται αυτό το ρουσφέτι δε σώζεται με τίποτα.

 

Πριν ζητούσες λινκ για το αν το meng ειναι και μεταπτυχιακο, μολις στο παρεθεσα επεξεργαστκες την απαντηση και τωρα ζητας άλλο λινκ. Ο τίτλος είναι τίτλος. το ενιαιο meng είναι ισοτιμο με bsc+msc, το ενιαίο γερμανικό δίπλωμα είναι ισότιμο με meng και bsc+msc. εσύ έχεις κολλήσει στον τίτλο. το θέμα ειναι η ισοτιμία.

Edited by sito
Link to comment
Share on other sites

Integrated master's degree (MPharm, MEng, MMath, MPhys, MPsych, MSci, MChem, MBiol, MGeol etc.) is an undergraduate degree combined with an extra master's year. The first three years of study are often the same as a bachelor's degree, followed by an additional year of study at a master's degree level. The degree is only conferred at the end of study as a full master's - an intermediate bachelor's degree is not awarded.[citation needed] Integrated master's are most common in scientific disciplines.

 

Και γιατί το επιχειρούμενο integrated master γίνεται επιλεκτικά μόνο για τον πανεπιστημιακό τομέα και όχι και για τον τεχνολογικό?

 

Σύμφωνα με το λινκ που παρέθεσες πληρούνται όλα τα κριτήρια.

Edited by atsalovergas
Link to comment
Share on other sites

Που αναφέρεται ότι το MEng είναι μεταπτυχιακό; Έχετε μπερδευτεί εντελώς; Αναφέρεται ως προπτυχιακό με παραπάνω έτος.

 

Να το πάρουμε αλλιώς, κάποιος με MΕng δικαιούται στο δημόσιο σήμερα επίδομα μεταπτυχιακού; Όχι. Με το Μπαλτομάστερ θα το δικαιούται; Ναι. Άρα τι κουβεντιάζουμε;

Edited by stayros
Link to comment
Share on other sites

Που αναφέρεται ότι το MEng είναι μεταπτυχιακό; Έχετε μπερδευτεί εντελώς; Αναφέρεται ως προπτυχιακό με παραπάνω έτος.

 

Να το πάρουμε αλλιώς, κάποιος με MΕng δικαιούται στο δημόσιο σήμερα επίδομα μεταπτυχιακού; Όχι. Με το Μπαλτομάστερ θα το δικαιούται; Ναι. Άρα τι κουβεντιάζουμε;

Μου φαίνεται δεν έκανες τον κόπο να ανοίξεις τα λινκ από προηγούμενο ποστ

 

Δεν είναι απόλυτο οτι το Meng είναι προπτυχιακό.

 

Υπάρχουν και μεταπτυχιακά που απονέμουν τον ΤΙΤΛΟ M.Eng:

 

http://www.imla-campus.eu/en/overview.html 

"An internationally recognized Master of Engineering (M. Eng.) degree is awarded on successful completion of the master's examination."

 

http://www.hs-esslingen.de/en/the-university/faculties/automotive-engineering/degree-programs/masters-program-automotive-engineering-meng.html

 

https://www.h-da.de/studium/studienangebot/studiengaenge/ingenieurwissenschaften/

 

Υ.Γ. Πιστεύω σήμερα να έμαθες πολλά καινούρια πράγματα

Link to comment
Share on other sites

Το MEng δεν είναι MSc. Δεν είναι τύποις Master. Ή οτιδήποτε άλλο δημιουργικά ασαφές.

Το MEng είναι βασικό δίπλωμα (προπτυχιακό) αγγλιστί Undergraduate Initial Degree όπου το τελευταίο έτος είναι επιπέδου Master.

Το αν δίνει μόρια ή σε φέρνει στο τάδε επίπεδο EQF ειναι άλλη συζήτηση. Σύμφωνα με τον ΔΟΑΤΑΠ Μηχανολόγος με Bachelor και MSC στο Imperial<Μηχανικός Παραγωγής Χανίων. Με άλλα λόγια, άλλος ασχολείται με τις φιλοσοφικές ανησυχίες του Μπαλτά και άλλος σκουπίζεται με αυτές.

  • Upvote 3
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

+1 στον dio από μένα.

 

Αυτή η επιχειρούμενη "αναβάθμιση" πιθανόν να δώσει ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα στους αποφοίτους,τόσο στο εσωτερικό (στανταρ),όσο και στο εξωτερικό.

 

Στην ελληνική πραγματικότητα όλα τα πτυχία ελέω οικονομικής κρίσης,ανεργίας και χαμηλών απολαβών των πτυχιούχων, είναι υποβαθμισμένα. Κατά τον ίδιο τρόπο θα υποβαθμιστεί και το μάστερ από την πιάτσα.

 

Στο εξωτερικό επειδή η εκπαίδευση είναι η βαριά βιομηχανια αρκετών χωρών,πιθανόν να μην αφήσουν ουσιαστικό χώρο αναγνώρισης των ελληνικών μάστερ. Αυτή είναι ικανή συνθήκη να υποβαθμίσει και τα κανονικά μεταπτυχιακά προγράμματα των ελληνικών ιδρυμάτων.

Edited by atsalovergas
Link to comment
Share on other sites

sito 16:54,
Τελικά δεν απάντησες ή έκανες πλάκα. Εγω δεν μίλαγα για ιατρικές.

Δεν πειράζει.

19:19,
Υπάρχει προπτυχιακό MEng και μεταπτυχιακό MSc. Είναι διαφορετικά χαρτιά.
Εκεί 4 MSc δεν κάνουν 1 MEng.
Δεν είναι ισότιμα.

20:20,
Δεν είναι ισότιμα. Δεν είναι καλύτερο.
Δες μερικά BEng και MEng εδω: http://www.ee.ucl.ac.uk/undergraduate
Δες και μερικα MSc και MRes εδω: http://www.ee.ucl.ac.uk/masters
Δες και εδώ τι θέλουν για εισαγωγή: http://www.ee.ucl.ac.uk/masters/how-to-apply
υπάρχουν και άλλα προγράμματα σε άλλα ΑΕΙ όπου οι απαιτήσεις εισόδου να είναι πιο λάσκα.
 

Link to comment
Share on other sites

Θεωρώ αδιανόητο όταν υπάρχει μια θετική εξέλιξη για ένα πάγιο αίτημα των Πολυτεχνείων εδώ & πολλά χρόνια,να εμφανίζονται σε σελίδα μηχανικών μικροπρεπή σχόλια για μπανανίες & αφρικανοποιήσεις και λοιπές γελοιότητες.

 

-Φυσικά όταν κάποιοι "αναβαθμίζονταν" και ανωτατοποιούνταν χωρίς κανένα έλεγχο &  εν μία νυκτί ήμασταν το απαύγασμα της αξιοκρατίας,του ρεαλισμού & της Ευρωπαϊκής Παιδείας.

-Όταν κάποιοι άλλοι χρησιμοποιούν άλλοι αναδρομικά & άλλοι παρανόμως & καταχρηστικά  επαγγελματικούς τίτλους που δεν τους έχουν αποδοθεί ποτέ από την πολιτεία,είμαστε η αφρόκρεμα του Ευρωπαϊκού Ήθους ,της νομιμότητας & του ευγενούς ανταγωνισμού.

 

 άλλα....

όταν ένα πάγιο & δίκαιο (κατά τη γνώμη μου) αίτημα του επιστημονικού χώρου των μηχανικών συζητιέται σοβαρά επιτέλους, είμαστε μπανανία,κογκολέζοι,αληταριά,μπαλτομαστεράκηδες, "παπλωματούχοι" & συντεχνίες

 

εγώ αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι "παίζουν" πολύ μεγάλες σκοπιμότητες που σιγά σιγά τις καταλαβαίνουμε όλοι που αποσκοπούν & τελικά με αηδιάζει η όλη αυτή φάση που κινείται από τα όρια του γραφικού μέχρι τα όρια του επικίνδυνα κομπλεξικού.

προσωπικά χόρτασα "συναδελφικότητα" & σήμερα...

 

και να με συγχωρείτε για τη γλώσσα και το ύφος μου,αλλά είναι & προχωρημένη η ώρα,είναι και που είδα μια πολύ καλή είδηση και αμέσως μετά όλα αυτά τα σχόλια...

 

(υγ .επίσης θεωρώ πως για να διαφυλαχτεί το επιστημονικό υπόβαθρο των μηχανικών είναι καλό να επεμβαίνουν οι διαχειριστές σε κάποιες περιπτώσεις που το υπόβαθρο αυτό βάλλεται αναίτια & σκοπίμως,καθώς η σελίδα είναι σε δημόσια θέα) 

  • Upvote 8
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Θεωρώ αδιανόητο όταν υπάρχει μια θετική εξέλιξη για ένα πάγιο αίτημα των Πολυτεχνείων εδώ & πολλά χρόνια,να εμφανίζονται σε σελίδα μηχανικών μικροπρεπή σχόλια για μπανανίες & αφρικανοποιήσεις....

....

...

όταν ένα πάγιο & δίκαιο (κατά τη γνώμη μου) αίτημα του επιστημονικού χώρου των μηχανικών συζητιέται σοβαρά επιτέλους, είμαστε μπανανία,κογκολέζοι,αληταριά,μπαλτομαστεράκηδες, "παπλωματούχοι" & συντεχνίες

...

Εγώ σε αυτό ως άποψη συμφωνώ.

Ξεχνούν οι λίγοι συνάδερφοι από τα ΤΕΙ όταν λένε για μπανάνες και αληταρία βρίζουν και εμάς που τα λέμε εδώ και χρόνια για αυτό το πάγιο αίτημα. 

Πως λοιπόν θα μπορούμε να συνομιλούμε σε ισότιμη βάση (όπως ορθά θέλουν) αν μερικοί μας πετάνε μπανάνα? 

 

Και όπως είπα είναι μια τακτική η οποία δεν ενώνει αλλά διαχωρίζει, με ότι σημαίνει αυτό… και με τα ξερά παίρνει σβάρνα και τα χλωρά.

 

Περί επεμβάσεων στον λόγο από τρίτους είναι αδυναμία των συμμετεχόντων ενός διαλόγου που να ενώνει και να αναπτύσσει το έργο του μηχανικού και δεν είναι λύση αλλά σφαλιάρα σε μας τους ίδιους.

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Το πρώτο σχόλιο μετά την είδηση , είναι το δικό μου . Εγραψα

 

Θεωρώ ότι σωστά γίνεται , αφού οι τριετείς σπουδές της Μπολώνια δημιουργούσαν θέμα . Αλλά πάλι θα έπρεπε να βρεθεί κάποια λύση γιά τις άλλες σχολές , αφού οι δικές μας σχολές είναι τετραετείς , ενώ τα μπάτσελορ έξω τριετή . Ακόμα θα πρέπει να λύσει επιτέλους και το θέμα των επαγγελματικών δικαιωμάτων στον χώρο με τρόπο ώστε να μην υπάρχουν αδικίες .

 

Γενικά καλό είναι να έχουμε ολοκληρωμένες λύσεις και όχι λουλούδια στην Τόνια από τον Αρη .....

 

Νομίζω ότι η απάντηση σε όλους είναι η τελευταία . Ολοκληρωμένες λύσεις .

 

Σωστά θεωρείται μάστερ το 5ετές πτυχίο . Αν και με το 3-5-8 , υπάρχει πρόβλημα και με τα 4ετή πτυχία , αφού και αυτά υπερβαίνουν τα τριετή .

 

Από την άλλη όμως υπάρχουν κάποιοι Αρηδες και Τόνιες , που κοιτάνε μόνο την πάρτη τους , παραβλέποντας αδικίες δεκαετιών .

Αλλοι εδώ μιλάνε γιά ανωτατοποιήσεις εν μία νυκτί , όταν ξεχνάνε ότι έτσι έγινε με όλες τις σχολές στο παρελθόν . Εκτός αν το παρελθόν είναι παλιά και δεν μας βολεύει . Επίσης μιλάει γιά τίτλους που δεν έχουν αποδοθεί ποτέ , ενώ εγώ βλέπω το αντίθετο , δηλαδή μη αναφορά από κάποιους σε τίτλους που αναφέρονται στα πτυχία αλλά δεν θέλουν να τους αναφέρουν .

 

Από την άλλη , υπάρχουν κάποιοι των τει , κυρίως νεότεροι που έχουν έναν ελιτισμό , απέναντι σε παλιότερους , επιτίθενται με άσχημες φράσεις σε άλλους , γιατί καθημερινά διαψεύδονται οι προσδοκίες τους . Αλλες λογικές , άλλες υπερβολικές .

 

Αλλά γιά όλα αυτά , οι συνάδελφοι έχουν τον μικρότερο βαθμό ευθύνης .

 

Τον μεγάλο βαθμό ευθύνης τον έχουν οι πολιτικοί , οι συνδικαλιστές και οι καθηγητές . Οι βολεμένοι δηλαδή που παίζουν παιχνίδια εξουσίας , με όσους ψάχνουν το μεροκάματο .

 

Ολοκληρωμένες λοιπόν λύσεις Αρούλη και όχι δωράκια στην Τόνια . Αντε γιατί θα σε παρεξηγήσουμε στο τέλος .... :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.