Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τρεις ρυθμίσεις-ανάσα για ασφαλισμένους και οφειλέτες ΟΑΕΕ και ΕΤΕΑ


Engineer

Recommended Posts

1. Με τα αναδρομικά από 1/7/2011 τι θα γίνει; Η επιλογή χαμηλότερης κλάσης θα ισχύσει αναδρομικά; Αναμένω να δω την τροπολογία.

2. Η δυνατότητα υπαγωγής σε χαμηλότερη κλάση δεν είναι λύση, είναι μόνο προσωρινά ανακουφιστικό μέτρο. Η λύση είναι οι ελάχιστες εισφορές να συνδέονται με το εισόδημα.

3. Όσο διαρκεί το παράλογο σύστημα αύξησης των εισφορών με το χρόνο, τουλάχιστον θα μπορούσε να γίνει μία εξίσωση με ιατρούς και δικηγόρους. Γιατί οι μηχανικοί να πληρώνουν τα διπλάσια από τους δικηγόρους, ανεξαρτήτως εισοδήματος;

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Τρεις ασφαλιστικές κατηγορίες κάτω σημαίνει παράταση του προβλήματος για 9 χρόνια. Μετά τι θα γίνει;

Δεν ισχύουν τα 9 χρόνια. 

Δες τι γράφουν

.. αλλά και στους αυτοαπασχολούμενους του ΕΤΑΑ (μηχανικοί, γιατροί, δικηγόροι) θα δοθεί η δυνατότητα να επιλέξουν για την ασφάλισή τους ως και τρεις ασφαλιστικές κλάσεις χαμηλότερα ώστε να περιορίσουν την επιβάρυνση. Η δυνατότητα για καταβολή χαμηλότερου ασφαλίστρου, βάσει της τροπολογίας που θα καταθέσει ο αρμόδιος υπουργός κ. Δημήτρης Στρατούλης, θα ισχύει μέχρι 31/12/2016. Η εισφορά μπορεί να μειωθεί στα 131 ευρώ από 380 το μήνα. (τα 380 είναι ενδεικτικά. Σε πολλούς από μας βγαίνει παραπάνω).

Το απόλυτο δούλεμα!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Να παραφράσω λίγο την τελευταία σου φράση αντικαθιστώντας την τελευταία λέξη με την εικόνα και με πιο φρέσκους πρωταγωνιστές. 

post-2272-0-09022300-1434203401.jpg

Link to comment
Share on other sites

ειμαι μηχανικος, αλλα δεν μπορω να μην πω τις βλακειες που στηριζετε ολοι σας εδω. Με τα στοιχεια που παραθετετε μονοι σας, δειχνετε οτι οι αυξησεις ηταν μεγαλυτερες για δικηγορους και γιατρους σε ποσοστα. Εμας αυξηθηκαν μεν, αλλα πολυ λιγοτερο απο ο,τι στους αλλους κλαδους, οι οποιοι ειχαν πολυ μικροτερες εισφορες.

 

Τώρα για εσένα τι πράγμα είναι σημαντικότερο; Να πλήρωναν οι μηχανικοί χαμηλότερες εισφορές ή αν η ποσοστιαία αύξηση στις εισφορές των γιατρών και νομικών θα είναι χαμηλότερη από οτι των μηχανικών; Απαντάω γιατί βλέπω ανούσιο το σχόλιό σου.

 

Και 1 ευρώ εισφορά να πλήρωναν οι άλλοι, αν πάει στα 2 ευρώ αυξάνεται 100%. Δεν έχει κάποιο νόημα η ποσοστιαία ανάλυση.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω με ποιον τρόπο, εφόσον ανήκω στον ίδιο φορέα ασφάλισης ΕΤΑΑ με άλλους κλάδους, έχουμε ίδιες παροχές και θα καταλήξουμε θέλοντας και μη να παίρνουμε (αν πάρουμε ποτέ) ίδια σύνταξη, ΑΠΑΙΤΩ να πληρώνω ίδιες ασφαλιστικές εισφορές & να έχω ίδια δικαιώματα & υποχρεώσεις. Αυτό είναι τόσο δύσκολο να το πετύχουν οι εκπρόσωποι μας σε ΤΣΜΕΔΕ και ΤΕΕ, αφού δεν μπόρεσαν να πετύχουν την ανεξαρτητοποίησή μας και πλήρη αυτονομία του Ταμείου μας;;;

ΥΓ: οι ασφαλιστικές κλάσεις εξυπηρετούν μόνο το σταδιακό αφανισμό των περισσότερων από εμάς κατά τη γνώμη μου, μέσω της διαγραφής μας λόγω αδυναμίας εκπλήρωσης των υποχρεώσεων μας μακροπρόθεσμα. Όπως έχουν σωστά επισημάνει συνάδελφοι, πρόκειται καθαρά για επιχείρηση Highlander.

  • Upvote 6
Link to comment
Share on other sites

Φαντάζεστε από 1/1/2017 να μας βάλουν όλους για δύο χρόνια τρεις κατηγορίες πάνω από την κανονική (αυτή που είμαστε τώρα, πριν τη μείωση) για λόγους ισορροπίας???

Φαντάζεστε από τα 6000 το χρόνο να πάει κάποιος στα 3000 το χρόνο για δύο χρόνια και τα επόμενα δύο να δίνει 9000??? Πλάκα θα έχει, αλλά με κυβέρνηση Σαμαρά τότε... μυρίζει στανταράκι!!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.