Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τι θα ψηφίσετε στο δημοψήφισμα της 5 Ιουλίου 2015;


ΙΑΣΟΝΑΣ

Τι θα ψηφίσετε στο δημοψήφισμα της 5 Ιουλίου 2015;  

485 μέλη ψήφισαν

  1. 1. Τι θα ψηφίσετε στο δημοψήφισμα της 5 Ιουλίου 2015;

    • ΝΑΙ
      215
    • ΟΧΙ
      270


Recommended Posts

Η είδηση υπάρχει από τις 28/6/2015: Και εδώ μέσα, αλλά και έξω, από την τρομάρα μας αμολάμε φούμαρα και δραχμές.

 

Ολη η ανακοίνωση της; ΕΚΤ

Η ΕΚΤ θα συνεργαστεί στενά με την Τράπεζα της Ελλάδας για τη διατήρηση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας     Επείγουσας παροχής ρευστότητας διατηρείται στο επίπεδο της Παρασκευής 26 Ιουνίου του 2015. Το  Διοικητικό Συμβούλιο παρακολουθεί στενά την κατάσταση και τις πιθανές επιπτώσεις για την νομισματική πολιτική Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, χαιρέτισε σήμερα τη δέσμευση που ανέλαβαν οι υπουργοί των κρατών μελών της ευρωζώνης να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα για την περαιτέρω βελτίωση της ανθεκτικότητας των οικονομιών της ευρωζώνης και να είναι έτοιμη να λάβει αποφασιστικά μέτρα για την ενίσχυση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης. Λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες συνθήκες, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να διατηρήσει το ανώτατο όριο για την παροχή επείγουσας παροχής ρευστότητας (ELA) στις ελληνικές τράπεζες στο επίπεδο που αποφάσισε την Παρασκευή 26 Ιουνίου, 2015. Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδα Γιάννης Στουρνάρας,, δήλωσε: «Η Τράπεζα της Ελλάδος, ως μέλος του Ευρωσυστήματος, θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας για τους Έλληνες πολίτες σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες."

 

Φτου φτου. Πάει κι αυτή η μάγισσα. ΔΕΝ υπάρχει - για την ώρα - κίνδυνος διακοπής της χρηματοδότησης από τον ELA. Τα επιχειρήματα και οι τρομοκρατίες του BBC κατέρρευσαν...Συνεχίζουμε.

 

Υ.Γ. Βέβαια και ο ELA είναι ένα κολοκύθι και μισό και μια εμπορική τράπεζα που τροφοδοτείται από τον ELA σημαίνει ότι έχει τα μαύρα της τα χάλια και θα τα πληρώσουν αθώοι καταθέτες. Απλώς το αναφέρω για ξόρκι στα μαγικά της Ευρωπαϊκής ("Ευρωπαϊκής") δημοσιογραφίας.  
 

Edited by Konstantinos IB
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Μαλλον τελικά προς το ΟΧΙ προσανατολίζομαι....η ικανοποίηση θα είναι πολύ μεγάλη και πάντα δυστυχώς ήμουν επιρρεπής στις ταπεινές ηδονές...

την ταπεινή ηδονή του να τρως μπαλκονίσια κότα από τα χέρια συναδέλφου εννοείς?

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ αλλά πολύ εν μέρει, αγαπητέ breeze. Η διαφορά είναι ότι δεν βράζουμε όλοι στο ίδιο καζάνι, κάποιους τους έχουν ήδη μαδήσει, στεγνώσει, ταπεινώσει, δείρει, ευτελίσει, πεινάσει, διψάσει, διώξει, αυτοκτονήσει. Οι άλλοι θέλουν να διατηρήσουν τα ανθρωποφαγικά τους προνόμια.

Οχι, δεν βράζουμε στο ίδιο καζάνι, και όχι, προσωπικά οι συνυπογράφοντες εκ νέου σε ότι μας έφερε σε όλο αυτό το άθλιο πράγμα που ζούμε τόσα χρόνια χωρίς να έχουν δει τι έκαναν, αν θέλουν ευρώπη να πάνε. Ορίστε. Ας αφήσουν  τη χώρα σε όσους την πονάμε και δεν το βάζουμε στα πόδια βελάζοντας ναιι ναιι με το πρώτο μπού! με την πρώτη απειλή,. και γιατί? για το ανήκειν στο κλάμπ της ευρωζώνης. Τη μάνα τους πουλάνε μερικοί για τα ευρώ. Ίδιο καζάνι είναι ο βασανιστής με τον βασανιζόμενο?Θα περάσουμε δύσκολα για να βγούμε από όλο αυτό το άθλιο χάλι, και δεν θα περάσουμε δύσκολα για να μείνουμε στα ίδια. Μετά δες πλειστηριασμούς, κομμένο ρεύμα και πείνα, με τη νέα συμφωνία που θα μας χώσουν οι φίλοι ευρωπαίοι και προσδοκάνε το ναι, που μας σώζουν τόσο καιρό με το αζημίωτο.... Αρκετά.

Ποτέ ο αγώνας για την ελευθερία δεν είναι λάθος. Ποτέ ο αγώνας για τη δικαιοσύνη, για τη δημοκρατία, για το δικαίωμα στη ζωή δεν είναι λάθος.

 

Εγώ έχω ξεκαθαρίσει ότι θα ψηφίσω όχι για τους λόγους για τους οποίους γράφεις. Ξέρω όμως πως αυτοί που θα ψηφίσουν Ναι δεν είναι όλοι ευκατάστατοι, βολεμένοι ή εγκάθετοι. Ξέρω ότι ανάμεσά τους υπάρχει κόσμος που έχει υποφέρει, έχει εξαντληθεί και θέλει μία γρήγορη λύση ακόμα και αν τον φέρει στην πρότερη κατάσταση. Με αυτούς βράζουμε στο ίδιο ζουμί

Link to comment
Share on other sites

Εγώ έχω ξεκαθαρίσει ότι θα ψηφίσω όχι για τους λόγους για τους οποίους γράφεις. Ξέρω όμως πως αυτοί που θα ψηφίσουν Ναι δεν είναι όλοι ευκατάστατοι, βολεμένοι ή εγκάθετοι. Ξέρω ότι ανάμεσά τους υπάρχει κόσμος που έχει υποφέρει, έχει εξαντληθεί και θέλει μία γρήγορη λύση ακόμα και αν τον φέρει στην πρότερη κατάσταση. Με αυτούς βράζουμε στο ίδιο ζουμί

>Δεκτό. και σωστό

Link to comment
Share on other sites

Και μέσα σε όλα

http://news.in.gr/world/article/?aid=1500009047

 

H Ελλάδα δεν πρέπει να προχωρήσει σε περιστολή των αμυντικών της δαπανών, καθώς διαδραματίζει ένα σημαντικό ρόλο στη νότια Ευρώπη ως κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του Βορειοατλαντικού Συμφώνου Γενς Στόλτενμπεργκ μιλώντας σε γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Ερωτηθείς σχετικά με το εάν η Ελλάδα θα παραμείνει μέλος του ΝΑΤΟ στην περίπτωση που εξέλθει από την ευρωζώνη, ο ίδιος τόνισε, όπως μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Γερμανίας ZDF:

«Η ελληνική κυβέρνηση πάντα επισημαίνει ότι επιθυμεί να παραμείνει ένα αξιόπιστο μέλος του ΝΑΤΟ».

Ο γγ του Βορειοατλαντικού Συμφώνου τόνισε ότι αναμένει από την ελληνική κυβέρνηση να συνεχίσει να δαπανά το 2% του ΑΕΠ της στην άμυνα.

Υπογράμμισε εξάλλου ότι κανένα μέλος της ελληνικής κυβέρνησης δεν έχει συνδέσει την οικονομική κρίση με τη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ: «Το αντίθετο, πάντα διατρανώνουν την αφοσίωσή τους στο ΝΑΤΟ και εγώ το χαιρετίζω αυτό».

Τώρα δαπανάμε το 2 % . Πριν την κρίση φτάναμε και το 5 % και από το 1992 , είμαστε τα σύνορα της Ευρώπης και ταυτόχρονα ο σκουπιδοτενεκές ψυχών από τα παιχνίδια πολέμου των μεγάλων .

 

Αρα αφού σας φυλάμε και σας ανακουφίζουμε από τους λάθρο , δώστε μας φράγκα και σκάστε .

 

Αυτό θα έλεγε ένας πατριώτης πολιτικός με @@ .

 

Από @@ έχουμε πήξει όμως . Ανθρωπόμορφα .

Link to comment
Share on other sites

Για να ελαφρύνει λίγο το κλίμα...

 

 

Αν είχε χιούμορ ο Τσίπρας θα έβαζε σε έναν φάκελο 60 € και θα τα έστελνε στο ΔΝΤ και θα έγραφε αυτά μπόρεσα να βγάλω, αύριο πάλι

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

....

Αν είχε χιούμορ ο Τσίπρας θα έβαζε σε έναν φάκελο 60 € και θα τα έστελνε στο ΔΝΤ και θα έγραφε αυτά μπόρεσα να βγάλω, αύριο πάλι

Λάθος… πάλι εκπρόθεσμους θα μας είχαν….

 

Το πιο σωστό και τραπεζικά ορθό θα ήταν να ανοίξει τραπεζικό λογαριασμό (ας πούμε στην Εθνική Τράπεζα) στο όνομα του ΔΝΤ.

Να έβαζε μέσα όλο το ποσό (λογιστικά έχουμε χρήμα, εκτυπωμένο δεν έχουμε) να έβγαζε και μια κάρτα ανάληψης (πάντα στο όνομα του ΔΝΤ) να τους τα έστελνε και με εκτυπωμένο επίσημα το Τραπεζικό πιστοποιητικό κατάθεσης.

 

Ας έκαναν κι αυτοί αναλήψεις 60 ευρώ την ημέρα όσο είναι για όλους κι όταν θα είχαμε ρευστότητα ας τα έπαιρναν όλα…

 

(απορώ πως δεν το σκέφτηκε καμιά Ραχήλ κάτι σαν αυτό να γελάσει και η παρδαλή Αιξ)

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

<<Πάντως ειλικρινά, όσο το σκέφτομαι, νομίζω πως είναι καλό που έκλεισαν οι τράπεζες την Δευτέρα και πήρε ο κόσμος ένα δείγμα της αντίδρασης των δανειστών στην περίπτωση ρήξης.

Δεν θα'θελα με τίποτα να ψήφιζε κάποιος το Όχι πιστεύοντας ότι ο δρόμος της ρήξης είναι στρωμένος με ροδοπέταλα.

Ας ψηφίσουμε το Όχι όσοι είμαστε διατεθειμένοι να αγωνιστούμε, να παλέψουμε για κάτι καλύτερο, παίρνοντας τα ρίσκα μας, αναλαμβάνοντας την ευθύνη. Όσοι βάζουμε την αξιοπρέπειά μας πάνω από την ευκολία να ταξιδεύουμε στην Ευρώπη και πάνω από την δυνατότητα να αγοράσουμε φτηνά Κινέζικα προϊόντα.

Οι υπόλοιποι, που τρέμετε στην ιδέα να μη μας παίζουν πια οι Ευρωπαίοι, σας παρακαλώ ψηφίστε Ναι και μην μας ζαλίζετε. Αν τελικά είστε περισσότεροι, θα σας υποστούμε, τι να κάνουμε, αυτό είναι δημοκρατία.>>

 

Δεν είναι δικό μου κείμενο το έκλεψα από φίλο ιντερνετικό    ,  μου άρεσε ο πολιτισμός του και η αξιοπρέπεια που εξέπεμπε Και αυτό το μήνυμα είναι από άνθρωπο που δεν είναι άνεργος ενώ είναι  οικογενειάρχης  με νεογέννητο μωρό δηλαδή με μια ζωή δύσκολη αλλά εξασφαλισμένη Και όμως θέλει να πάρει τα ρίσκα του για καλύτερη κοινωνία και για αυτόν και για το παιδί του και για το περιβάλλον του και για την χώρα και τους πολίτες της 

Edited by GEORGE MICHEAL
Link to comment
Share on other sites

Μόνο που το ΔΝΤ δεν πληρώνετε σε ευρώ αλλά σε SDR.

ας μας κάνουν μήνυση... εμείς τα λεφτά θα τα είχαμε ΄δωσει....

 

 

(πάω για νανάκια... αύριο τα σπουδαία... θα λυθούν όλα)

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.