Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τι θα ψηφίσετε στο δημοψήφισμα της 5 Ιουλίου 2015;


ΙΑΣΟΝΑΣ

Τι θα ψηφίσετε στο δημοψήφισμα της 5 Ιουλίου 2015;  

485 μέλη ψήφισαν

  1. 1. Τι θα ψηφίσετε στο δημοψήφισμα της 5 Ιουλίου 2015;

    • ΝΑΙ
      215
    • ΟΧΙ
      270


Recommended Posts

Έχω διαβάσει απίθανα πράγματα εδώ μέσα και υποτίθεται ότι είμαστε επιστήμονες. Τα πράγματα είναι δεδομένα. Αυτή τη στιγμή το κράτος μας δεν έχει αρκετά χρήματα για να πληρώσει ούτε μισθούς και συντάξεις. Χάρη στη συμφωνία της 20ς Φεβρουαρίου που δεν μας παρείχε χρηματοδότηση ενώ συνέχιζε το μνημόνιο, τα ταμειακά διαθέσιμα έχουν εξαντληθεί από παντού. Για να γίνουμε παραγωγικό κράτος θα περάσουν χρόνια. Από κάπου πρέπει να δανειστούμε. Ο μόνος που μπορεί και κυρίως θέλει να μας δανείσει είναι η τρόικα και αυτή το κάνει κάτω από συγκεκριμένους όρους για να φτιάξει κάποτε η οικονομία μας, γιατί δεν θέλουν να χάσουν τα χρήματά τους.

 

Υπάρχει και η λύση να τυπώσουμε δικό μας χρήμα, για το οποίο πρέπει να φύγουμε από την ευρωζώνη και μάλλον και από την ΕΕ. Αλλά και αυτό θα πάρει μήνες και στο τέλος το χρήμα αυτό δεν θα έχει καμμιά αξία στο εξωτερικό για πολύ καιρό. (Πολύ σημαντικό για μια χώρα σαν τη δική μας που εισάγει ένα σωρό πράγματα. Σκεφτείτε τι θα γίνει με το πετρέλαιο και τα φάρμακα.) Επίσης, μην νομίζει κανείς ότι έτσι θα γλιτώσουμε τα χρέη μας. Δείτε τι έγινε με όλες τις χώρες που χρεοκόπησαν και σε τι κατάσταση είναι τώρα.

 

Δεν υπάρχει άγνωστο. Πρέπει να ξέρουμε τι ρισκάρουμε. Με το ΝΑΙ τα πράγματα θα είναι δύσκολα. Με το ΟΧΙ θα είναι ακόμα πιο δύσκολα για πολύ καιρό, όχι απλώς για λίγους μήνες. Καλώς ή κακώς, η οικονομία είναι μια, είναι παγκόσμια και έχει συγκεκριμένους κανόνες.

Edited by GabeR
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

ωραίαααα...

..

τέλος προγράμματος

τέλος συζήτησης

think about it

..

επί της ουσίας 

εφ' όσον πλέον δεν υπάρχει πρόγραμμα στήριξης δεν μπορούν να υπάρχουν και όροι διατήρησης του προγράμματος στήριξης

δηλαδή

ούτε ΝΑΙ σε μέτρα για συνέχιση του προγράμματος

ούτε ΟΧΙ (= ναι σε άλλα μέτρα)

..

δηλαδή τζάμπα και το τύπωμα των ψηφοδελτίων και τζάμπα κόπος γενικώτερα

..

καλημέρα σας και καλό μήνα

Link to comment
Share on other sites

ΑΛΑΦΟΥΖΕ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΛΛΙΚΑΡΙ ΜΟΥ ΠΕΣ ΜΟΥ!

 

http://www.skai.gr/mobile/article?aid=284733

 

Τί καραγκιοζιλίκια ειναί αυτά; Είναι δυνατόν;

Φυσικά και είναι δυνατόν.

 

Έστω n το πλήθος των εγκλωβισμένων. Όπου n < = 10^3

 

Έστω b το μέσο κόστος επαναπατρισμού όπου b < = 10^3 [Ευρώ].

 

Έχουμε λοιπόν συνολικό κόστος επαναπατρισμού περίπου ίσο με n*b .

 

Πάμε να κάνουμε τη σούμα των εισπράξεων τώρα.

 

Έχουμε n ψήφους ΝΑΙ

 

Έχουμε n*a ψήφους ΝΑΙ, όπου 2 < a < 4 και το a δίνει το πλήθος των συγγενών του επαναπατρισθέντος που θα ψηφίσουν ΝΑΙ διότι το "παιδί" γύρισε στην πατρίδα.

 

Έχουμε επιπλέον z ψήφους ΝΑΙ που θα μαζέψουμε από τους καταναλωτές Μέσων Μαζικής (παρα)Πληροφόρισης που θα καταναλώσουν το πατριωτικά δακρύβρεχτο στόρυ. Εδώ ισχύει 0 < z < (q-n-(n*a)) όπου q ο αριθμός των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους.

Σημείωση η πιθανότητα P για να είναι αληθής η πρόταση z > 10^5 τείνει στο 1.

 

 

 

Με λίγο μαγείρεμα αριθμών βγάζουμε τον μαγικό αριθμό ω [Ευρώ/ΝΑΙ] που μας δίνει την επένδυση ανά "ΝΑΙ" που πρέπει να κάνουμε για το επιθυμητό αποτέλεσμα.

 

Είμαι σίγουρος ότι αν βάλουμε νούμερα θα δούμε ότι ο λόγος κόστος προς όφελος τείνει σε έναν πολύ μικρό αριθμό που κάνει την επένδυσή μας βιώσιμη και ιδιαίτερα αποδοτική.

 

 

Όλα τα παραπάνω δεν χρειάζεται να ληφθούν σοβαρά υπ'όψιν μια και αποτελούν προϊόν φαντασίας και κακού χιούμορ ( άσε που στα μαθηματικά ήμουν "σκράπας" .... ΤΕΙ βλέπεις για να θυμηθούμε και το αγαπημένο μας topic :) ).

Edited by CybEng
Link to comment
Share on other sites

Ψήφισε ότι θες ανθρωπε μου... μετά μην κλαις για το που θα είσαι δούλος εσαεί. Λοβοτομημένος.

φιλε αρκετα ποστ πιο πισω θα δεις οτι δεν παω να ψηφισω.

 

Δουλος θα εισαι εσαει, γιατι παντα κρυβεσαι πισω απο φουστες μεγαλων δυνάμεων απο το 146 π.Χ.

 

επομενως ακομη κ η ιστορια συνιστα να παρεις λεξοτανιλ.

 

εκτος κ αν εχεις στην ακρη σε κανα λογαριασμό στα κευμαν κανα εκατομμυριακι κ σε συμφερει να γινει εδω μεσα της καριόλας για να μπεις μετα να κανεις παρτυ. Μονο αυτοι εχουν να κερδισουν

Link to comment
Share on other sites

Ούτε αυτό είναι τυχαίο, ούτε και ότι η επιτροπή αληθείας του χρέους διαθέτει την παγκοσμία αφρόκρεμα σε ζητήματα χρέους. Πέραν του Eriq Toussaint και ο Renault Vivien αλλά και η Cecile Lamarque, την οποία δεν την έχουμε δει ακόμα στην Ελλάδα, αλλά και η Ιταλίδα που είχε συμβάλλει στην περίπτωση του Ισημερινού είναι πρόσωπα που έχουν βαθιά γνώση σε τέτοια ζητήματα. Οι τρεις πρώτοι ανήκουν στην CADTM. Μέχρι τώρα κανείς δεν είχε κάνει λόγο για:

- Article 103 of the United Nations Charter

- Article 1 of the two 1966 international conventions on human rights
- Article 28 of the 1948 Universal Declaration of Human Rights
- Article 2 of the UN Declaration on the Right to Development (1986)
- Force majeure : one cannot do the impossible
- State of necessity (Σε αυτό είχαν αναφερθεί κάποιοι ολίγοι)
- Fundamental change of circumstances

 

Όταν λοιπόν άκουσα ότι η Κωνσταντοπούλου έχει αποτανθεί σε αυτά τα πρόσωπα άρχισα να πιστεύω ότι κάποιος προσπαθεί με σοβαρή δουλειά να τα καταφέρει.

 

 

Αυτό είναι και το κερασάκι στην τούρτα. Τη στιγμή που η κυβέρνηση προσπαθεί να δανειστεί από την ΕΕ, το ΔΝΤ, τη Ρωσία, την Κίνα και το Ιράν, η Πρόεδρος της Βουλής ψάχνει να βρει τρόπο να μην πληρώσουμε τα παλιά μας χρέη. Δεν γνωρίζει η κυρία Κωνσταντοπούλου ότι όσο πιο φερέγγυος είναι κανείς, με τόσο καλύτερους όρους δανείζεται; Αντί να περιμένει να πάρουμε πρώτα τα χρήματα που μας χρειάζονται και μετά να κάνει την επιτροπή της, σαμποτάρει την προσπάθεια της κυβέρνησης.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα και καλή υπομονή σε όλους!!! Μπόρα είναι, θα περάσει κι αυτή!

Link to comment
Share on other sites

Αμήν Ιάσονα...

Κι επειδή σε αρκετά ποστς έγινε αναφορά στην κοινωνική αλληλεγγύη (είτε εγκωμιαστικά είτε απαξιωτικά) θα προσπαθήσω να μεταφέρω κάποιες εμπειρίες μου.

Κοντεύω τα δεύτερα -ήντα και μεγάλωσα σε χωριό. Σε κεντρική θέση και πεδινή-αγροτική περιοχή. Οι συνθήκες της εποχής ('60s) δύσκολες (και τριτοκοσμικές) με τα σημερινά δεδομένα, με έλλειψη του περιττού, αλλά με εξασφαλισμένα τα βασικά είδη διαβίωσης. Η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων ζούσε φτωχικά αλλά αξιοπρεπώς, με τις δυό ταβέρνες να είναι σχεδόν γεμάτες κάθε καλοκαιρινό βράδι. Η ανασφάλεια εστιαζόταν μόνο στην πιθανότητα κακής σοδειάς (λόγω καιρικών συνθηκών). Για τα παιδιά, ήταν ένα παράδεισος, διότι μπορούσαμε να παίζουμε παντού, χωρίς τη διαρκή επιτήρηση των δικών μας, αφού "δικός μας" ήταν κάθε συγχωριανός που με άγρυπνο μάτι παρακολουθούσε για τυχόν παρεκτροπές. 

Μεταξύ των κατοίκων υπήρχε αλληλεγγύη, όχι λόγω κάποιας ηθικής επιταγής, αλλά γιατί είχαν αντιληφθεί ότι το συμφέρον του ενός περνάει μέσα από το συμφέρον του συνόλου. Δεν ήταν όμως πλήρως ειδυλλιακή η εικόνα, διότι το κουτσομπολιό έδινε κι έπαιρνε , υπήρχαν διάφορες μικροπρέπειες κλπ. Αν όμως ο γείτονας (με τον οποίο π.χ. είχες τσακωθεί) πάθαινε κάτι κακό, τα ξεχνούσες όλα κι έτρεχες να τον βοηθήσεις. Αυτός ήταν ο κανόνας, και οι ελάχιστοι που δεν τον τηρούσαν ήταν δαχτυλοδεικτούμενοι. Χαρακτηριστικό της κοινωνικής οργάνωσης, ήταν η "προσωπική εργασία". Επειδή η ανάγκη εκτέλεσης κοινοφελών έργων ήταν μεγάλη και οι πόροι ανεπαρκείς, ο κάθε ικανός για εργασία συγχωριανός έπρεπε να συμμετάσχει σε ετήσια βάση, στην κατασκευή αυτών των έργων. Όποιος (για διάφορους λόγους) δεν συμμετείχε, πλήρωνε το αντίστοιχο ποσό στην Κοινότητα.

Η εικόνα αυτή άρχισε να ανατρέπεται άρδην με τη έλευση της "εθνοσωτηρίου". Είτε λόγω φόβου για πιθανό χαφιεδισμό, είτε λόγω της νεογέννητης tv, ο καθένας άρχισε να κλείνεται στον εαυτό του και στο σπίτι του. Οι παροχές της χούντας δημιούργησαν μια ψευδαίσθηση νεοπλουτισμού κι έβαλαν τους ανθρώπους στο λούκι του μικροαστισμού. Ο ωχαδερφισμός και ο σταρχιδισμός πήραν τη θέση της κοινωνικής αλληλεγγύης και της έγνοιας για τον πλησίον. Το κυρίαρχο δόγμα ήταν : "Αφού μπορώ να πετύχω μόνος μου, τι ανάγκη έχω τους άλλους?"    

Και σιγά-σιγά(*), φτάσαμε ως εδώ...

(*)Βοηθούσης και της κυρίαρχης νοοτροπίας που εντέχνως αναπτύχθηκε τη δεκαετία του 90 (πετυχημένος=λεφτά+αμάξι+γκόμενα), στη διαμόρφωση της οποίας συμμετείχε (τυχαία?) νυν αρχηγός κόμματος, και η οποία νοοτροπία φαίνεται σε  απόψεις που εκφράζονται δημοσίως (κι εδώ) από ανθρώπους που είχαν την ατυχία να βιώσουν την εποχή αυτή κατά τη διάρκεια της εφηβείας τους. 

 

καληνύχτα και καλή τύχη

Link to comment
Share on other sites

την ταπεινή ηδονή του να τρως μπαλκονίσια κότα από τα χέρια συναδέλφου εννοείς?

 

Οχι δεν εννοώ αυτό, μια οικογενειακή φωτογραφία κάποιου που ψήφισε ΟΧΙ ( και εφόσων το αποτέλεσμα είναι ΟΧΙ) την 1η του Σεπτέμβρη μου αρκεί....

Link to comment
Share on other sites

Ενώ συμφωνώ στα αρχικά μαζί σου , μιά και είμαστε συνομήλικοι και ας μεγάλωσα εγώ σε προάστειο της Αθήνας , αλλά το καλοκαίρι ζούσα την επαρχιακή ζωή , σε παραλιακή κωμόπολη , έχω διαφωνίες προς το τέλος του σχολίου σου για κάποια γεγονότα .

 

Η τηλεόραση άρχισε να εμφανίζεται γύρω στο 69-70 σε καφενεία και σε λίγα σπίτια . Η προσωπική εργασία για την κοινότητα έμεινε μέχρι τα τέλη του 70 .

 

Η αλλαγή άρχισε μετά το 81 , (η Αλλαγή που λέγαμε) , που με διάφορους τρόπους άρχισε ο εκμαυλισμός των Ελλήνων και η θεοποίηση της διαφθοράς .

Link to comment
Share on other sites

και μην ξεχνάτε , παρόλο που το ΟΧΙ με το ΝΑΙ ειναι κοντα προς το παρόν, αν βγει ΟΧΙ όσοι είστε κομματόσκυλα του ΣΥΡΙΖΑ και όχι απλοι ψηφοφόροι του ΟΧΙ , πάρτε κανενα παιχνιδι προσομοίωσης για πτήση με ελικόπτερο θα σας χρειαστεί κατά τον Σεπτέμβρη...το πολύ....

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.