Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απελευθέρωση αγορών, άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων


thanasis1994

Recommended Posts

Ριζικές αλλαγές στο λιανεμπόριο, όπως για παράδειγμα η απελευθέρωση των εκπτώσεων και η άρση των περιορισμών στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων, αλλά και απαγόρευση της διακίνησης χωρίς παραστατικά του χύμα τσίπουρου, φέρνει το νέο μνημόνιο και μάλιστα άμεσα. Οι παραπάνω ρυθμίσεις περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων στις δύο «εργαλειοθήκες ανταγωνισμού» του ΟΟΣΑ (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης), η θέσπιση των οποίων αποτελεί προαπαιτούμενο.

Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να περιμένουν την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Σε περίπτωση που το ΣτΕ κάνει δεκτή την προσφυγή των εμπορικών συλλόγων και ακυρώσει την απόφαση Γιακουμάτου για πιλοτική λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του έτους σε 10 περιοχές της χώρας, τότε θα επανεξετασθεί ο ορισμός και το καθεστώς που ισχύει για τις τουριστικές περιοχές. Στην αντίθετη περίπτωση, το υπουργείο θα προχωρήσει στην πιλοτική εφαρμογή του μέτρου. Σε επόμενη φάση παραπέμπεται και η δυνατότητα πώλησης των μη υποχρεωτικώς συνταγογραφούμενων φαρμάκων (ΜΥΣΥΦΑ) από τα φαρμακεία. Ωστόσο, η ελληνική κυβέρνηση καλείται να θεσπίσει το μέτρο αυτό έως τον Δεκέμβριο ώστε να ισχύσει από τον Ιούνιο του 2016.

 

Στα προαπαιτούμενα, τα οποία πρόκειται να ψηφισθούν και να εφαρμοσθούν άμεσα, θα περιλαμβάνονται, βάσει των όσων προβλέπει το προσχέδιο του μνημονίου, τα ακόλουθα:

 

• Από την εργαλειοθήκη Ι: α) η απελευθέρωση των εκπτώσεων υπό την έννοια ότι να έχει το δικαίωμα η κάθε επιχείρηση να τις πραγματοποιεί όποτε αυτή επιθυμεί και να μην καθορίζονται κεντρικά από το κράτος, β) η δυνατότητα ίδρυσης φαρμακείου από μη φαρμακοποιό, γ) η άρση των περιορισμών σχετικά με το τι χαρακτηρίζεται αρτοποιείο, δ) η αναθεώρηση του Κώδικα Τροφίμων και Ποτών, ε) η απελευθέρωση των ακτοπλοϊκών μεταφορών. Από την εργαλειοθήκη ΙΙ: α) εξορθολογισμός του ΕΦΚ που επιβάλλεται στις ζυθοποιίες, αναλόγως της ετήσιας παραγωγής τους, β) απαγόρευση της εμπορίας του χύμα τσίπουρου ή εναλλακτικά διακίνησή του συνοδεία των απαιτούμενων παραστατικών, γ) κατάργηση περιορισμών που αφορούν τους ελάχιστους χώρους των εγκαταστάσεων βιομηχανιών και αποθηκών αλκοολούχων ποτών, δ) μείωση της ελάχιστης διάρκειας τήρησης των αποθεμάτων πετρελαιοειδών όταν αυτή ανατίθεται σε τρίτους.

 

• Ανοιγμα των «κλειστών» επαγγελμάτων του μηχανικού, τoυ συμβολαιογράφου, του αναλογιστή και του δικαστικού επιμελητή.

 

• Κατάργηση των μη ανταποδοτικών χρεώσεων υπέρ τρίτων και εναρμόνιση των ανταποδοτικών χρεώσεων με τις υπηρεσίες που αφορούν.

 

•Μείωση της γραφειοκρατίας στην αδειοδότηση επιχειρήσεων και επενδύσεων χαμηλού κινδύνου.

 

Μέχρι το τέλος του 2015 η κυβέρνηση καλείται ακόμη να προχωρήσει σε «εργαλειοθήκες» και σε άλλους κλάδους, να υιοθετήσει οδικό χάρτη για την αδειοδότηση των επιχειρήσεων, αλλά και να διευκολύνει το εξωτερικό εμπόριο.

Έντυπη

 

Πηγή: http://www.kathimeri...wn-epaggelmatwn

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 110
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ευκαιρία για τους μηχανικούς τώρα λοιπόν, να γίνουν συμβολαιογράφοι, ή αναλογιστές (??) ή δικαστικοί επιμελητές!! Όλα καλά επαγγέλματα σήμερα σε σχέση με αυτό του μηχανικού στην ελλάδα... 

 

Με την τεράστια εμπειρία στο θέμα της αχανούς νομοθεσίας γύρω από τα αυθαίρετα, δεν είναι δα και τόσο δύσκολο να γίνει κάποιος μηχανικός συμβολαιογράφος!! Να πιάνουν τόπο και οι γνώσεις στο κάτω κάτω (έχουν ΚΑΙ σφραγίδα!!)... :P 

  • Upvote 3
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

το επάγγελμα του μηχανικού ώς ελεύθερου επαγγελματία, ήταν στην εντατική και με τις νέες αυξήσεις του φ.π.α. 55% για τα εισοδήματα του 2015 και 100% για του 2016 προκαταβολή φόρου, θα πεθάνει. προφανώς αναφέρουν το επάγγελμα του μηχανικού συστηματικά, για να κρύψουν το άνοιγμα-ξέσκισμα που έρχεται α'αυτά των συμβολαιογράφων, φαρμακοποιών, οινοποιών κλπ. το επαγγελμά μας έχει τόσο ανοίξει που στο τέλος ξεχαρβαλώθηκε.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Σε άλλη πηγή το εξηγούσαν καλύτερα: η τρόικα θα εξετάσει όλα τα "ύποπτα" επαγγέλματα και ότι βρει κλειστό θα το ανοίξει. Όταν αναφέρονται στο δικό μας επάγγελμα εννοούν τυχόν ελάχιστες αμοιβές και τυχόν περιορισμούς που αφορούν εργολήπτες και μελετητές.

Link to comment
Share on other sites

Ετοιμάζω ταμπελάρα από άλλο πλανήτη.

 

ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΜΕΛΕΤΕΣ - ΣΥΜΒΟΛ. ΠΡΑΞΕΙΣ - ΣΥΝΤΑΓΕΣ

 

Από κάτω με LED

 

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ

ΜΟΝΟ 19,90€ + ΔΩΡΟ 3 DEPON!!!

 

 

Για όποιον αναρωτιέται, ναι το ''ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ'' δεν μπήκε τυχαία!

 

Λίγο ακόμα πάντως να ανοίξει η αγορά και το όνειρο του πατέρα μου να με δει γιατρό θα γίνει πραγματικότητα...

  • Upvote 5
Link to comment
Share on other sites

Η υπερβολη στο μεγαλειο της, συναδελφε...

 

Ακομα και τωρα ανοιγεις ιδ. κλινικη χωρις να εισαι γιατρος, ανοιγεις μαγαζι με οπτικα χωρις να εισαι οπτικος, ανοιγεις κατασκευαστικη χωρις να εισαι μηχανικος κτλ κτλ...

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Εγώ λέω να ανοίξω

 

"ΟΙΝΟΜΑΓΕΙΡΟΚΟΥΡΕΙΟ ΚΑΙ ΚΡΙΘΑΡΙ ΓΙΑ ΤΑ ΖΑ"

 

ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ  :   1 ΠΕΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΖΟ ΔΩΡΕΑΝ

Edited by antloukidis
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.