Μετάβαση στο περιεχόμενο

Το ΤΕΕ για τη διακοπή πρόσβασης στο πληροφ. σύστημα των Προσωρινών Ενεργ. Επιθεωρητών


ay8airetos

Recommended Posts

Υπάρχουν δύο δεδομένα : Μικρή πίτα στην αγορά και τεράστια προσφορά από μηχανικούς. Όχι μόνο στην Ελλάδα άλλα σε όλη την Ευρώπη. Αυτό δεν αλλάζει. Και την πίτα να μεγαλώσεις τεχνητά (ας πούμε ότι η κομισιόν τρελάθηκε και ανακοινώνει ένα τεράστιο πανευρωπαϊκό πρόγραμμα δημόσιων επενδύσεων στις υποδομές) η ήδη μεγάλη προσφορά μηχανικών θα μεγαλώσει ακόμα περισσότερο. Δεν συζητάω για το τι θα γινότανε στη περίπτωση προσπάθειας να "παγώσει" ο τεράστιος αριθμός μηχανικών και να περιμένουμε να μειωθεί μέσω των συνταξιοδοτήσεων.

Υπάρχουν συνάδελφοι οι οποίοι σε κάθε πόστ τους εδώ, σε κάθε κατ ιδίαν συζήτηση μαζί τους, έχουν ένα μόνο όπλο στη φαρέτρα τους για να επιχειρηματολογήσουν εναντίον ζητημάτων σαν αυτό των εξετάσεων / πιστοποιήσεων : "Είμαι κάτοχος διπλώματος από Πολυτεχνείο και απαιτώ...." 

Είναι απορίας άξιο, πως αυτοί οι συνάδελφοι κάνουν πως δεν βλέπουν τι γίνεται γύρω τους. Τι στιγμή που εσύ χτυπιέσαι γιατί δεν έχει δουλειά το - πήρα πτυχίο, κρέμασα μια ταμπέλα ανοίξαμε και σας περιμένουμε - γραφείο σου, εκατοντάδες Μηχανικοί Πληροφορικής στο Σίτυ χάνουν θέσεις χιλιάδων ευρώ από νεαρούς μηχανικούς από την Ινδία. 

Είμαστε μια χώρα που παρέχουμε υπηρεσίες και προσπαθούμε να ρυθμίσουμε την αγορά σαν να δουλεύουμε στη πρωτογενή παραγωγή. Σε λίγα χρόνια θα παρακαλάμε για πιστοποιήσεις μόνο και μόνο για αν έχεις ένα παραπάνω προσόν από τον άλλο. Το ότι στην Ελλάδα αυτό κατηγορείται σήμερα ώς "ανήθικο", "αντιδεοντολογικό", "προδοσία" και δε ξέρω γω τι άλλο είναι απλά αστείο. 

  • Upvote 8
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 160
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Το ΤΕΕ έχει Διοικούσα Επιτροπή και έχει δικαίωμα να αποφασίσει αν θα συνεχίσει τη διενέργεια των εξετάσεων η όχι. Αν θεωρείς ότι δεν έχει το δικαίωμα αυτό πρόβλημά σου.

 

Εμένα με νοιάζουν τα επαγγελματικά μας δικαιώματα και δεν με νοιάζει τι λέει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

ΠΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ  ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ?!!!!!!!

Μέσα στα επαγγελματικά  σου δικαιώματα  δεν  είναι  να  κάνεις  ΠΕΑ  χωρίς εξετάσεις ( μεταξύ μας , ουτε  και  με  εξετάσεις  δεν  έπρεπε  να  ειναι αλλα ....... ) .

Πόσο  δύσκολο  να  το  καταλάβεις ??????????

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

ΒΑΣΙΛΗΣ Κ., on 07 Sept 2015 - 15:26, said:

Το ΤΕΕ έχει Διοικούσα Επιτροπή και έχει δικαίωμα να αποφασίσει αν θα συνεχίσει τη διενέργεια των εξετάσεων η όχι. Αν θεωρείς ότι δεν έχει το δικαίωμα αυτό πρόβλημά σου.

 

Εμένα με νοιάζουν τα επαγγελματικά μας δικαιώματα και δεν με νοιάζει τι λέει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

ΠΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ  ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ?!!!!!!!

 

Ξερεις κατι?

Ακομα και η νομοθεσια και ο κανονισμος για τα ΠΕΑ, Ευρωπαϊκος ειναι.

Αρα, αν δε σε νοιαζει η Ευρωπαϊκή Ενωση, ξεχνα και τα ΠΕΑ.

Edited by terry
Link to comment
Share on other sites

Η ενεργειακή επιθεώρηση δεν πληρώνεται από την Ευρώπη. Πληρώνεται από τον ιδιοκτήτη του ακινήτου. Επίσης τα πιστοποιητικά δεν πηγαίνουν σε καμμία ευρωπαική αρχή. Τέλος η πιστοποίηση μας είναι το δίπλωμα του Πολυτεχνείου η οποία μας επιτρέπει να αναλάβουμε έργα απεριόριστης ισχύος και μεγέθους.

 

Μήπως τα έχεις μπερδέψει λίγο τα πράγματα στο μυαλό σου?

Μάλλον  εσύ  μπερδεύτηκες αφ' ενός , αφ' ετέρου  μάλλον δεν  γνωρίζεις  το  θέμα .! 

1.Η ενεργειακή  πιστοποίηση  των  κτιρίων , έπρεπε  να  ειχε  εφαρμοσθεί  απο  τα  κράτη  μέλη  απο  το  2001  , σύμφωνα  με  κοινοτική οδηγία - νομοθεσία και  μεχρι  το  2010  τρώγαμε  πρόστιμα .! 

2.Δίνουμε  συνεχώς λογαριασμό  στην  κοινότητα  για  τα  αποτελέσματα ενεργειακού ελέγχου , πιστοποίησης , αναβάθμισης , εξοικονόμησης .!

3.Λαμβάνουμε  συνεχώς  ευρώπουλα  μεσω  ΕΣΠΑ , για  διάφορα  προγράμματα (εξοικονομώ ) , άρα  εχει  λόγο  στο  θέμα  η  κοινότητα !

4.Κανένα  πολυτεχνείο  δεν  σου  έμαθε  να  εκδίδεις  ΠΕΑ , ούτε  καν  τα  βασικά  πραγματα , - άσε  που  αν  είσαι  και  κάνας τοπογράφος , μάλλον  είδες  φως  και  μπήκες οπότε  τα  ΠΕΑ  που  έκανες  μέχρι  τώρα  ειναι  κάτι  που  μοιάααααααααααααααάζουν  με  ΠΕΑ....!!

5. Στρώσου  να  διαβάσεις - κάτι  θα  μάθεις  παραπάνω , και  θάχεις  και  μια  δικαιολογία  για  την  καταπάτηση  των  δικαιωμάτων των  συναδέλφων ,που  το  γνωστικό  τους  αντικείμενο , τους δίνει  κανονικά  και  το  επαγγελματικό  δικαίωμα  , εκπόνησης ΠΕΑ.!

 

Υ.Γ.1. Αφού  σου  δίνει  το  πτυχίο  επαγγελματικό  δικαίωμα  για  τα  πάντα  όλα  , να  κάνεις  και  πιστοποιήσεις  ανελκυστήρων .....γιατί  πας  στο  φορέα* γιατί  δεν  απαιτείς να δίνεις εσύ την απαραίτητη πιστοποίηση ? .

*Αν  κάποιος  έχει  παρακολουθήσει  έλεγχο  φορέα  για  άδεια  λειτουργίας  ανελκυστήρα , θα  καταλάβει  τι  σοβαρη  δουλεια  είναι , ποσο  σχολαστικός  έλεγχος γίνεται , τι  παρατηρήσεις  γίνονται  και  διορθώσεις  και  ποσο  ρόλο  παιζει  στην  ασφάλεια  !

Υ.Γ.2. Επειδή  βαρέθηκα  να  διαβάζω  για  το  πόσο  χαβαλέ  ειναι  τα  ΠΕΑ , σιγά  τα  ωά - συπληρώνω  κουτάκια  , δεν  χρειάζεται  να  είσαι  καν  μηχανικός  και  διάφορα  άλλα  τέτοια  ωραία - απο  μηχανικούς - , να  πω  εδω  ότι  με  ξεπερνάτε  ρε  μάγκες ......

Δηλαδή  θέλεις  να  κατηγοριοποιήσεις  το  κτήριο  - για  τους  αυτοματισμούς  του και δεν μπορείς να ξεχωρίσεις  ένα  σερβομοτέρ ωρομέτρησης στο λεβητοστάσιο , να  βαλεις  στοιχεία  για  κυκλοφορητές και δεν μπορείς  να ξεχωρίσεις έναν απλό απο έναν inverter , να τσεκάρεις  αν  υπάρχουν  ανακυκλοφορίες , λέβητες διβάθμιοι , συμπυκνώσεως,  chiller , πύργοι  ψύξης, heat pump με buffer , διαόλοι  , τριβόλοι ,  και  είσαι  μυρωδιά , αλλά  έχεις  πτυχίο  από  πολυτεχνείο ....ουαου ....!!!

  • Upvote 8
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν ήθελα να ανφερθώ στο θέμα αλλά μάλλον θα πρέπει. Επειδή την Παρασκευή ενημερώθηκα από την ΕΥΕΠΕΝ οτι η εντολή για να ξανακλείσει το ηλεκτρονικό σύστημα buildingcert δεν δόθηκε από το υπουργείο αλλά από τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, κάθησα το Σάββατο και τους έστειλα το παρακάτω email :

 

"Ονομάζομαι Βασίλειος ___________. Είμαι Πολιτικός Μηχανικός και Ενεργειακός Επιθεωρητής. Προχθές το ηλεκτρονικό σύστημα buildincert για τις ενεργειακές επιθεωρήσεις έκλεισε για τους 19800 από τους 20000 ενεργειακούς επιθεωρητές και από ότι έμαθα αυτό έγινε κατόπιν δικής σας πίεσης προς την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου μετά από καταγγελίες κάποιων από τους 200 μόνιμους ενεργειακούς επιθεωρητές που νομίζουν ότι θα εκμεταλλευτούν μόνοι τους την πίτα των ενεργειακών πιστοποιητικών. Δεν θέλω να πω ότι έχετε άγνοια του θέματος, αλλά σίγουρα θα μπορούσα να το πω αυτό αφού έχετε ακούσει μόνο τη μία πλευρά. Ακόμα και οι υπάλληλοι της ΕΥΕΠΕΝ δεν γνωρίζουν αρκετά πράγματα για το ζήτημα. Θα ήθελα μία συνάντηση με κάποιον υπεύθυνο γιατί το ζήτημα του αποκλεισμού μας από τις ενεργειακές επιθεωρήσεις έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις. Είναι ζήτημα επιβίωσης για πολλούς από εμάς. Στα χρόνια της κρίσης και αφού δεν υπάρχουν άλλες εργασίες για τους Μηχανικούς, πολλοί από εμάς καταφέρνουμε να επιβιώσουμε αποκλειστικά με το έστω και μικρό εισόδημα από τα ενεργειακά πιστοποιητικά.

 

Παρά το ότι έχει βγει νόμος να πιστοποιούμαστε μέσω εξετάσεων στο ΤΕΕ για την απόκτηση της άδειας του μόνιμου ενεργειακού επιθεωρητή (ήμασταν 20000 ενεργειακοί επιθεωρητές αποδεικνύοντας με έγγραφα ότι είχαμε πάνω από 10 ή 5 χρόνια εμπειρίας και στη συνέχεια υποβάλλαμε βεβαίωση επιτυχούς παρακολούθησης σεμιναρίων για ενεργειακούς επιθεωρητές), η συντριπτική πλειοψηφία των μηχανικών αρνήθηκε να δώσει εξετάσεις. Ο λόγος είναι ότι δεν δεχόμαστε το συνεχή κατακερματισμό των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων με συνεχείς πιστοποιήσεις μέσω εξετάσεων. Στο ζήτημα αυτό πήραν θέση και οι επιστημονικοί σύλλογοι (σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών, σύλλογος Αρχιτεκτόνων, σύλλογος Μηχανολόγων-Ηλεκτρολόγων) καλώντας ουσιαστικά τους συναδέλφους να απέχουν από τις εξετάσεις. Έτσι το κράτος μέχρι σήμερα έδινε εξάμηνες παρατάσεις στις άδειές μας και ταυτόχρονα αγωνιζόμασταν για την πλήρη κατάργηση των εξετάσεων. Η μη συμμετοχή μας βέβαια σε αυτές τις έχει ήδη ακυρώσει στην πράξη. Αφού λοιπόν είχαν περάσει δύο εξάμηνες παρατάσεις από τις οποίες η τελευταία έληγε την 30/6/2015 ο υπουργός κ. Λαφαζάνης ανακοίνωσε επίσημα και νέα εξάμηνη παράταση μέχρι 31/12/2015 βάζοντας μια τροπολογία στο πρώτο νομοσχέδιο που θα έμπαινε προς ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής (νομοσχέδιο για τις βοσκήσιμες γαίες). Δυστυχώς λόγω του δημοψηφίσματος έκλεισε ξαφνικά η Βουλή και έτσι η παράταση στις άδειές μας που είχε ανακοινωθεί από το υπουργείο δεν πήρε τη μορφή νόμου. Έτσι το ηλεκτρονικό σύστημα έκλεισε για τους περισσότερους από εμάς την 1/7/2015 εν αναμονή της ψήφισης του νομοσχεδίου με την τροπολογία για την παράταση. Και ενώ μετά τα μέσα Αυγούστου η Βουλή ήταν έτοιμη να ξαναρχίσει την κανονική της λειτουργία ψηφίζοντας τα νομοσχέδια που ήταν σε αναμονή ξαναέκλεισε λόγω εκλογών. Μετά από αντιδράσεις των Μηχανικών και αφού ο υπουργός κ. Σκουρλέτης ενημερώθηκε για το μεγάλο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τον αποκλεισμό από το επάγγελμα χιλιάδων συναδέλφων και άλλα σημαντικά προβλήματα λειτουργίας της αγοράς ακινήτων (σε 15 νομούς στη Ελλάδα δεν υπήρχε ούτε ένας ενεργειακός επιθεωρητής και δεν μπορούσαν να γίνουν ούτε συμβόλαια αγοροπωλησίας ακινήτων), την Τρίτη 25/8 με μία υπουργική απόφαση ξαναδόθηκε πρόσβαση στο πληροφοριακό σύστημα των ενεργειακών επιθεωρήσεων στους 20000 ενεργειακούς επιθεωρητές, αποκαθιστώντας την αδικία που είχε διαπραχθεί εις βάρος τους την 1/7, όπου είχε διακοπεί για πρώτη φορά η πρόσβαση στο πληροφοριακό σύστημα των ενεργειακών επιθεωρήσεων. Προχθές 3/9 πραξικοπηματικά έγινε ξαφνικά διακοπή της πρόσβασης μας στο σύστημα για δεύτερη φορά. Απαντώντας η αρμόδια υπηρεσία (ΕΥΕΠΕΝ) στις διαμαρτυρίες μας και την απαίτησή μας για άμεση επαναλειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος για όλους μας συνειδητοποιήσαμε ότι δεν ήταν το υπουργείο, αλλά η δικιά σας υπηρεσία που τους έδωσε εντολή να κλείσουν άμεσα το σύστημα απειλώντας τους με νομικές κυρώσεις αν δεν το κάνουν.

 

Θα έπρεπε ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης πριν προβεί στις ενέργειες που έκανε να ζητήσει να ενημερωθεί από όλες τις πλευρές. Οι πτυχές του προβλήματος είναι πάρα πολλές και δεν είναι δυνατόν να τις αναλύσω γράφοντας εδώ. Θα ήθελα πραγματικά να συναντηθώ με κάποιον υπεύθυνο από την υπηρεσία σας να τον ενημερώσω για τις απόψεις της πλειοψηφίας των Μηχανικών και της πλειοψηφίας των Ενεργειακών Επιθεωρητών. Θα ήθελα μέχρι τότε να ξανανοίξει το ηλεκτρονικό σύστημα για όλους μας. Σας ξανατονίζω ότι είναι ζήτημα επιβίωσης για τους περισσότερους από εμάς (οι περισσότερες ενοικιάσεις κατοικιών, κατά συνέπεια και τα περισσότερα ενεργειακά πιστοποιητικά γίνονται το Σεπτέμβριο). Σας υπενθυμίζω ότι η παράταση έχει ανακοινωθεί επίσημα την 1/7 από τον υπουργό. Τέλος να σας πω χωρίς να έχω και πολλές νομικές γνώσεις ότι εκτός από το γράμμα του νόμου υπάρχει και το πνεύμα του νόμου.

 

Θα ήθελα άμεσα μια συνάντηση με κάποιον υπεύθυνο. Το email μου είναι __________ ________________ και το κινητό μου είναι το 69________."

 

 

Περίμενα μέχρι τη Δευτέρα το μεσημέρι μήπως και επικοινωνήσει κάποιος μαζί μου. Αφού είδα ότι μάλλον δεν θα γίνει κάτι τέτοιο κάλεσα εγώ στο τηλέφωνο του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης. Μου είπαν να μιλήσω με κάποιον που γνώριζε το θέμα και μου έδωσαν το τηλέφωνό του. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα μαζί του απογοητεύτηκα πλήρως. Δεν ήξερε ότι υπήρχαν ήδη 20000 ενεργειακοί επιθεωρητές που εξέδιδαν ΠΕΑ. Δεν είχε διάθεση καθόλου να ακούσει τις απόψεις της πλειοψηφίας των συναδέλφων που ζητάμε να ξανανοίξει το σύστημα. Αντιμετώπιζε το ζήτημα μόνο νομικά σαν δικηγόρος ή ακόμα χειρότερα σαν δικαστικός. Έλεγε ότι παρανόμησε ο υπουργός που ξανάνοιξε το σύστημα και όχι ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης που επέβαλε την εφαρμογή της "νομιμότητος" και άρα να απευθυνθούμε στον υπουργό. Όταν του είπα ότι εγώ απευθύνομαι σε αυτόν που έκλεισε το σύστημα και όχι σε αυτόν που το άνοιξε, άρχισε να σχολιάζει πως αναρωτιέται πως άνθρωποι σαν και εμένα μεθαύριο θα ψηφίσουν στις εκλογές. Γενικά είπε τα τετριμένα "ο νόμος αλλάζει μόνο με νόμο κτλ...." Κατάλαβα πως η συνέχεια της επικοινωνίας μας και τον ενοχλούσε, αλλά δεν είχε πλέον κανένα νόημα να συνεχιστεί. Τον ευχαρίστησα και σταμάτησα την άσκοπη πλέον συζήτηση. Δυστυχώς κάποιοι αντιμετωπίζουν την εξαθλίωση που υφίστανται οι μηχανικοί από τις αποφάσεις τους, μόνο με νομικούς όρους. Θεωρώ χρέος μας να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για τα επαγγελματικά μας δικαιώματα με πιο δυναμικό τρόπο.

  • Upvote 6
  • Downvote 3
Link to comment
Share on other sites

άρχισε να σχολιάζει πως αναρωτιέται πως άνθρωποι σαν και εμένα μεθαύριο θα ψηφίσουν στις εκλογές

 

 

 

ΝΑ ΑΓΙΑΣΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ....

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σε συναδέλφους σχετικά με το θέμα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.

Για να μην πει κανένας ότι δεν το ήξερε.

Αυτή η ανεξάρτητη αρχή δεν είναι ένας συνηθισμένος υπηρεσιακός ή κομματικός ή ότι άλλο θεσμός ή παράγοντας που μπορείς να τους τα κάνεις ζέπελιν έτσι απλά όπως σε άλλες υπηρεσίες.

Για το τι κάνει μπορεί να ενημερωθεί κάποιος από τη σχετική ιστοσελίδα.

 

Είναι στελεχωμένο από νομικούς επιστήμονες υψηλού επιπέδου και ο Επιθεωρητής ήταν ανώτατος δικαστικός.

Που και που μπορεί να παίρνουν διαμαρτυρίες ή/και καταγγελίες στα ξεκούδουνα που μπορεί να τους φαίνονται και διασκεδαστικές.

Αν όμως υπάρξει ένας ικανός αριθμός καταγγελιών που φαίνονται ότι στοχεύουν σε κάτι υπάρχει μια πιθανότητα να εξετάσουν από τους νόμους την περίπτωση ''προτροπή... παρακίνηση... εξώθηση... πίεση σε δημόσιο λειτουργό για τέλεση παράνομης πράξης'' ή κάτι τέτοιο. Οι νομικοί ξέρουν καλύτερα.

Δεν προσφέρεται για παιχνιδάκια αυτή η ανεξάρτητη αρχή.

 

Προσέξτε λοιπόν τι γράφετε και κυρίως πως το τεκμηριώνετε.

Μη βρεθείτε στα καλά καθούμενα να τρέχετε και να μη φτάνετε.

 

Εγώ σας το λέω και σεις πέστε ότι θέλετε (ότι κινδυνολογώ, προβοκάρω κλπ).

 

Αυτό δεν ισχύει βέβαια για τον ΒΑΣΙΛΗ.

Εσύ μπορείς να συνεχίσεις να τους γράφεις αυτούς τους πύρινους αγωνιστικούς λόγους που μόνο εσύ ξέρεις να γράφεις.

Edited by hkamp
  • Upvote 7
Link to comment
Share on other sites

με αυτά που γράφονται στις ειδήσεις  καλό θα ήταν να πάνε σε τμήμα ΜΟΝΟ για μηχανικούς

 

να κρύψουμε λίγο τα ρεζιλίκια μας  συνάδελφοι γιατί χωρίς πλάκα έχω αρχίσει να πιστευω ότι δεν είμαι σε φορουμ επιστημόνων 

και αν ποτέ υπουργοποιηθώ  :mrgreen:   θα κάνω εξετάσεις άσκησης άδειας επαγγελματος ανα  10ετία να  μικρύνει ο αριθμός μηχανικών και να μεγαλώσει

τεχνητά  το μερίδιο της πίτας που αναλογεί  γιατί βλέπω ότι είναι το μόνο που νοιάζει μερικούς

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

ΒΑΣΙΛΗ Κ.

 

Θα ρωτήσω απλά. Σε παρακαλάω απάντα μου ! 

 

1. Είσαι μία δημόσια αρχή. Η ΕΥΠΕΝ. Αναγκαστικά εφαρμόζεις όποιον νόμο ισχύει κάθε φορά. Άντε να άμα πάρεις εντολή από υπουργό....να παραούσεις και να κάνεις ότι σου πει. Συμφωνούμε μέχρι εδώ ?

 

2. Ξαφνικά η κυβέρνηση παραιτείται. Δεν υπάρχει ο υπουργός που σου είχε πει να μην εφαρμόσεις τον νόμο. Ο νόμος παραμένει όμως. Η βουλή έχει κλείσει εν τω μεταξύ. Δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Ακόμη και ο νέος υπουργός - υπηρεσιακός - δεν μπορεί να κάνει τίποτα αφού υπάρχει νόμος. Πρέπει να βγει νέος νόμος για να ανατρέψει τον προηγούμενο, να παρατείνει την εφαρμογή του κ.τ.λ. . Παρόλα αυτά το σύστημα για λίγο παραμένει ανοιχτό γιατί δεν ξέρει κανείς τι να κάνει. Συμφωνούμε μέχρι εδώ ?

 

3. Τελικά εμφανίζεται ένας σύλλογος μηχανικών που έχουν περάσει εξετάσεις....και κάνει αίτημα στον επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης, στην ΕΥΠΕΝ..δεν ξέρω εγώ που....να εφαρμοστεί ο νόμος που ισχύει ! Υπουργός Σκουρλέτης...δεν υπάρχει από πίσω να βάλει πλάτη. ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Η ΕΥΠΕΝΕ ???? Να αφήσει ανοιχτό το σύστημα ??

 

Δεν μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό σου δηλαδή !!! 

 

Να σου πω τι προσπαθείς να κάνεις εδώ πέρα. Απευθύνεσαι με συνθήματα και λόγους επαναστατικούς για να μας πορώσεις. Δεν το κοιτάς λογικά το πράγμα γιατί ξέρεις ότι τυπικά έχεις άδικο. Απλά βγάζεις λόγους για ποιο λόγο ? Να απέχουμε από τα ΠΕΑ ? Και έτσι να γλυτώσεις τις εξετάσεις ?

 

Εν τω μεταξύ ξέρεις ότι αν ψάξεις....την δουλειά σου την κάνεις και βρίσκεις επιθεωρητή.

Edited by nik
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

"Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι Προσωρινοί Ενεργειακοί Επιθεωρητές δεν μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση στο πληροφοριακό σύστημα και επομένως δεν μπορούν να εκτελέσουν ενεργειακές επιθεωρήσεις."

 

Το 100αρικο ομως για την ανανεωση των συνδρομων το τσεπωσανε κανονικα, κανανε τους κινεζους σε αυτο το θεμα ! 

Τσεπωσανε 100αρικο απο μηχανικους για ανανεωση που τελικα δεν ειχαν το δικαιωμα να ανανεωσουν ! Αυτο δεν ειναι αλητεια ?

Δεν θα πρεπε να ενημερωσουν ? 

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.