Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καταβολή των Αμοιβών Μηχανικών με Χρέωση Λογαριασμού και Internet Banking


Engineer

Recommended Posts

Ολίνα, εγώ δεν τους βάζω να γράψουν τίποτα. Απλά εκτυπώνω απο την κίνηση του λογαριασμού μου την κίνηση όπου φαίνεται το όνομα του καταθέτη, και τα συρράπτω όλα μαζί.

 

Αν σώνει και καλά θέλω να έχω το καταθετήριο αμοιβών μηχανικού, τότε παίρνω τα λεφτά και τα κάνω κατάθεση στον εαυτό μου βάσει της εντολής πληρωμής (ευτυχώς τώρα γίνεται και ηλεκτρονικά μέσω Εθνικής αντί να πηγαίνεις στα γκισέ). Συρράπτω και αυτήν μαζί και τέλος. Άλλοι συνάδελφοι δεν κάνουν αυτό το τελευταίο, απλά υποβάλλουν ηλεκτρονικά (πχ ΤΕΕ-4178) τα αρχικά καταθετήρια του πελάτη (απ'όσο κατάλαβα δηλαδη...)

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 131
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Το ερώτημα είναι τωρα με τα capital controls τι κάνεις, τα καταθετεις ξανα στον ευατό σου 2η φορά?

 

Για έκδοση αδείας έχει χρησιμοποιήσει κανείς την ηλεκτρονική κατάθεση μέσω ΕΤΕ? η φόρμα έχει πεδιο για το όνομα εργοδότη, αλλά έχει και λογαριασμό χρέωσης  (ο οποίος δε μπορεί να ειναι του εργοδότη φυσικά εάν δεν έχει  λογαριασμο στην ΕΤΕ και ebanking).

πχ παίρνω λεφτα από πελάτη στην Πειραιως. Τα κάνω μεταφορά σε άλλον λογαριασμό μου στην ΕΤΕ και από κει -χρησιμοποιώντας την ηλεκτρονική φόρμα- τα περνάω στον εαυτό μου? και εαν δεν υπάρχει άλλος λογαριασμός τσην ΕΤΕ πλην του όψεως?

 

ΥΓ πρόκειται για νεοσυσταθείσα υπηρεσία, προσπαθω να τους εξηγήσω οτι δεν απαιτείται πλέον καταθετήριο, και ότι η μισή Ελλάδα το εφαρμόζει, αλλά ...το ψάχνουν (και εν τω μεταξυ εγώ θελω να πληρωθω)

Edited by sarcs
Link to comment
Share on other sites

Sarcs

Ο λογαριασμός χρέωσης είναι προφανώς δικός σου και στο πεδίο εργοδότη βάζεις το όνομα του εργοδότη. Γι'αυτο είναι χρήσιμο να κρατάς την κίνηση με την οποία ο εργοδότης σου κατέθεσε τα χρήματα in the first place, διοτι αλλιώς πού τα βρήκες τα λεφτά που καταθέτεις στον εαυτό σου?

Edited by albert
Link to comment
Share on other sites

Faethon11  τι είναι αυτό;;;

 

 

 

Πάντως μιλάμε για μεγάλο μπάχαλο. Αν η αμοιβή είναι 30.000 € και ο πελάτης δεν έχει ΕΤΕ θα πρέπει να αναγκαστεί να ανοίξει λογαριασμό στην ΕΤΕ για να καταθέσει στον μηχανικό;

 

Γενικά θεωρείτε ότι υπάρχει πρόβλημα αν γίνει η κατάθεση σε άλλη τράπεζα, αλλά η μελέτη έχει ανέβει στο σύστημα του ΤΕΕ;

 

Επίσης όταν καταθέτετε στον εαυτό σας το κάνετε από τον ειδικό μηχανικού στον ειδικό μηχανικού ή έχετε και άλλον λογαριασμό στην ΕΤΕ; Sorry αλλά έχω μπερδευτεί και δεν ξέρω τι τρόπο να ακολουθήσω και κυρίως για λήψη προκαταβολής!

Link to comment
Share on other sites

Το βελάκι του Φαέθονα δείχνει το έγγραφο του ΠΕΧΩ στην υπογραφή του.

 

Αν ο πελάτης δεν έχει λογαριασμό στην ΕΤΕ, και ο μηχανικός θέλει σώνει και καλά να γίνει η κατάθεση της αμοιβής του στον λογαριασμό όψεως της ΕΤΕ, τότε ο πελάτης μπορεί να κάνει μεταφορά του ποσού αυτού, από την δική του τράπεζα στον όψεως της ΕΤΕ του μηχανικού. Είτε μέσω web banking είτε στο γκισέ, γράφοντας σαν αιτιολογία τον σκοπό για τον οποίο γίνεται μεταφορά αυτού του ποσού. Έχει βέβαια ...προμήθεια, όπως λέγεται κομψά το νταβατζιλίκι.

Την κατάθεση στον εαυτό μου θα την απέφευγα.

Link to comment
Share on other sites

@ OLINAPAL

Εγώ έχω κάνει κατάθεση στον εαυτό μου (με εντολή πληρωμής από το σύστημα αμοιβών του ΤΕΕ) μέσω e-banking της Εθνικής είτε με χρέωση του όψεως μηχανικού είτε με χρέωση άλλου κοινού καταθετικού λογαριασμού που έχω στην Εθνική χωρίς να υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα. Εξάλλου η πράξη είναι πληρωμή και όχι μεταφορά και γι' αυτό εμφανίζονται διαθέσιμα το βράδυ της ημέρας που γίνεται η συναλλαγή.

Για την προκαταβολή το μόνο δύσκολο είναι να την πάρεις! Εάν δηλαδή κάποιος μου έβαζε την προκαταβολή σε οποιοδήποτε λογαριασμό μου, είτε στην Εθνική είτε αλλού, εγώ μετά θα έκανα πληρωμή στον εαυτό μου της αμοιβής με την εντολή πληρωμής από το ΤΕΕ και προφανώς θα μπορούσα να δικαιολογήσω τη "διαδρομή" των χρημάτων σε πιθανό έλεγχο. Βέβαια να μου ζητηθεί κάτι τέτοιο το θεωρώ απίθανο...

Link to comment
Share on other sites

Nα επιμεινετε στις υπηρεσιες που επισκεπτεστε, οτι δεν δεν υπαρχει υποχρεωση καταθεσης της αμοιβης στην ΕΤΕ.

Ειναι μεγαλο φαουλ, να βαζουμε λεφτα στον εαυτο μας.

Και αν ειναι μικρα τα ποσο, πες δεν τρεχει τιποτα.

Αλλα να μετακινουνται χιλιαρικα, απο τον εναν λογαριασμο, στον αλλο, υπαρχει θεμα, εκτος του οτι δεν υπαρχει λογος.

 

Την υπηρεσια την ενδιαφερει να αποδεικνυεται οτι πληρωθηκε η συμφωνηθεισα αμοιβη και το ΦΠΑ αυτης, ΤΕΛΟΣ.

Και αντιγραφο στελεχους επιταγης να της πατε, ειναι υποχρεωμενη να το δεκτει...

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Την υπηρεσια την ενδιαφερει να αποδεικνυεται οτι πληρωθηκε η συμφωνηθεισα αμοιβη και το ΦΠΑ αυτης, ΤΕΛΟΣ.

Και αντιγραφο στελεχους επιταγης να της πατε, ειναι υποχρεωμενη να το δεκτει...

 

Από που προκύπτει αυτό?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.