Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επιλογή διπλόσυχνου Gps


Recommended Posts

Xμμ, τι θα λεγες να σου κάνω ένα τραπέζι και να πεταχτείς καμμια 40ρια χλμ απ'τη θεσνικη να χτυπήσουμε 3-4-5 βάθρα ΓΥΣ που χω πρόχειρα για δοκιμή ;;;

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 711
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

netmin? με τι μηχάνημα και ποιές εταιρίες? πήγαινε και στον kane...στέλνω εγώ λεφτά μετά για κέρασμα ποτό στην ικτίνου!!! :smile: η απορία που έχω είναι αν διαφορετικά μηχανήματα με την ίδια εταιρεία θα έχουν απόκλιση...

Link to comment
Share on other sites

Stonex s9 με metrica και civilshop.

Οσο για το κερασμα.... Την πρωτη φορα που θα μου τυχει δουλεια ,σχετικα κοντα, σε ενημερωσω!

Edited by netmin909
Link to comment
Share on other sites

ρε παιδια ημαρτον με το θεμα ακριβειας...

 

το gps ειναι γκατζετακι, τα ιδιωτικα δικτυα ΔΕΝ εχουν τυφλη αξιοπιστια για αποστασεις ανω των 20 χλμ απο τη βαση, μην τρελαινεστε ολοι ποιο ειναι το καλυτερο....ΔΕΝ μπορειτε να τσεκαρετε το δικτυο της καθε εταιρειας βασει τριγωνομετρικων, ειναι μεν ενα κριτηριο αλλα βρασε ρυζι οταν βρεθειτε στου διαολου τη μανα για αποτυπωση...εγω εφαγα 2 φορες παλτο απο τα λιγα...

 

απο τη στιγμη που δεν παιρνετε δευτερο δεκτη, κ απο τη στιγμη που ΔΕΝ συζητατε για hepos rtk, και απο τη στιγμη που ολοκληρος αναπληρωτης υπουργος εχει δωσει το οκ για χρηση iphone, ΠΑΡΤΕ ΕΝΑ ΔΕΚΤΗ ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕΤΕ. ΟΛΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΤΕ. ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΤΑ ΔΙΠΛΑΣΙΑ ΛΕΦΤΑ, ΤΟΤΕ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ.

 

Εγω εχω το s9 στο δικτυο της civilshop κ ξερω οτι εχω στανταρ αποκλιση οταν ειμαι μακρυ απο βαση. αλλα ξερω επισης οτι δινω 200 ευρω fixed για υπηρεσια rtk, που με αυτα τα λεφτα ουτε τη συνδρομη του χεπος δεν καλυπτω. Στα λεφτα που δινω, ξερω την ποιοτητα της δουλειας που διαθετω, κ εκει τελειωνει το παραμυθι. κ ξερω οτι αν θελω αλλο πραγμα, θα μου κοστισει αλλο τοσο κεφαλαιο. Ε, λοιπον, το αλλο πραγμα ΔΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ, ΔΕΝ ΑΠΟΣΒΑΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ, ΕΚΤΟΣ Κ ΑΝ ΧΕΖΕΤΑΙ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.

 

αυτα.

Edited by Hans Landa
Link to comment
Share on other sites

θα συμφωνήσω με ζαβι

 

το να τσεκάρεις μηχανακι που σου δίνει ακρίβεια τάξης εκατοστού με τριγωνομετρικά (ακρίβειας 10εκ στην καλύτερη) είναι για μένα λάθος

 

αν θέλετε να είστε εντάξει για ψυχολογικούς λόγους βγείτε με συνάδελφο με διαφορετικό μηχανάκι και διαφορετικό δίκτυο και χτυπήστε ένα τυχαίο σημείο και οι δύο

 

αν τα αποτελέσματά σας είναι ίδια τότε είστε οκ

 

το θέμα είναι να υπάρχει ομοιογένεια μετρήσεων από όλους

 

να μπορώ να χαράξω εγώ με το δικό μου gps και το δικό μου δίκτυο αυτό που εσύ αποτύπωσες με το δικό σου δίκτυο

 

τώρα αν και τα δύο δίκτυα είναι το ίδιο λάθος ενταγμένα στο εγσα χέστηκα

Edited by chrisven
Link to comment
Share on other sites

να μπορώ να χαράξω εγώ με το δικό μου gps και το δικό μου δίκτυο αυτό που εσύ αποτύπωσες με το δικό σου δίκτυο

 

τώρα αν και τα δύο δίκτυα είναι το ίδιο λάθος ενταγμένα στο εγσα χέστηκα

 

Συμφωνώ απόλυτα το θέμα είναι να μην υπάρχουν διαφορές μεταξύ μας στην ίδια περιοχή..... αλλά έλα που αυτό δεν γίνεται γιατί θα έπρεπε εκτός απο ακρίβεια, οι εταιρείες να είχαν και τις ίδιες κεραίες στις ίδιες θέσεις.

Edited by gmazanakis
Link to comment
Share on other sites

Καλά δεν είπαμε να πέφτει καρφί...λέμε να μην έχει τεράστια διαφορά δηλ. >30 cm... για 10cm και για συμβατικές εκτός σχεδίου αποτυπώσεις δεν υπάρχει θέμα...τα τριγωνομετρικά βαράνε στο θεό, όπως και τα σχέδια πόλης αν έχουν εξαρτηθεί απο τέτοια... τώρα για μεγάλες αποστάσεις πιστεύω μέχρι 30χλμ να είναι καλά τα πράγματα...έτσι και αλλιώς οι σταθμοί είναι σχετικά κοντά και δεν υπερβαίνεις απόσταση πάνω από 25χλμ. συνήθως.

Link to comment
Share on other sites

και πληροφοριακά, έτυχε κάποια στιγμή να συνδεθώ με σταθμό στα 75χλμ. και οι διαφορά στις συντεταγμένες με τον αντίστοιχο κοντινό ήταν της τάξης των 5cm. Πως το έβγαλε τώρα αυτό ένας θεός ξέρει (να γεωμετρεί) !!!! :smile:

Link to comment
Share on other sites

Κι εγώ λιγότερο θα κοιτούσα το θέμα Δικτυο.Στην τελική καλό είναι να έχουμε όλοι μια συνδρομή post processing HEPOS να τσεκάρουμε και απο κεί τη δουλειά μας.

Αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο είναι να είναι παραγωγικό το μηχανάκι. Δηλαδή να είναι γρήγορο στη fixed λύση.

Παρεπιπτόντως να κάνω μερικά σχόλια για το ALTUS APS-3 και το Javad που τα δοκίμασα χθές.

Το ALTUS ήταν πολύ γρήγορο και αρκετά ελαφρύ στο κοντάρι. Παρόλο που δεν ήταν η τελευταία έκδοση με το βελτιωμένο firmware, έχασε το σήμα (επίτηδες) και έκανε fix σε δευτερόλεπτα μόλις το γύρισα κατακόρυφα (και το επανέλαβα 2-3 φορές). Περιμένω εντυπώσεις απο έναν συνάδελφο που θα νοικιάσει το καινούργιο να δούμε αν έχει ουσιαστικές διαφορές.

Το Javad απο την άλλη με απογοήτευσε. Ήταν πιο βαρύ (όχι τρελλά, 500γρ., αλλα το καταλάβαινες) αλλά το βασικό πρόβλήμα ήταν ότι με το που έχασε το σήμα δεν έκανε fix για κανα λεπτό (και ήμαστε και σε ανοιχτό ορίζοντα-ταράτσα). Επίσης έκανε κάτι κουλά fix-float χωρίς λόγο. Γενικά παρατήρησα μια αστάθεια που δεν μου άρεσε.

Μένει τώρα να δω και το stonex αλλά νομίζω ότι κλείνω προς το altus γιατί έχω καλύτερη προσφορά.

Link to comment
Share on other sites

το fix-float είναι πολύ πιθανό να είναι θέμα σύνδεσης διαδικτυακά με το σταθμό αναφοράς...δηλαδή δεν επικοινωνεί σωστά μέσω της σύνδεσης.αυτό έχω καταλαβει...γενικώς παίζουν πολλοί παράγοντες ρόλο...αστα να πάνε.μπορεί π.χ. αλλάζοντας το πρωτόκολλο rtcm να είναι πιο σταθερό εκείνη τη στιγμή...ούτε αυτά δεν την παλεύουν!!! :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.