Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αρχιτεκτονικά στο Archicad


Recommended Posts

dimidomo δεν υπάρχει κάτι τέτοιο δυστυχώς.Είναι ένα από τα μειονεκτήματα του προγράμματος κατ'εμέ.Μπορείς να τροποποιήσεις τα πινακάκια του προγράμματος μέσα από τις επιλογές τους,αλλά και πάλι το αποτέλεσμα δεν είναι ικανοποιητικό για μένα.Προσωπικά κάθομαι και φτιάχνω τα κλασικά πινακάκια σε 2D και τα βάζω στα παράθυρα,γράφοντας τις διαστάσεις ,με τον παλιό παραδοσιακό τρόπο... :(

Link to comment
Share on other sites

Greenick ευχαριστώ για την απάντηση, άκου την ιδέα που έχω αλλά δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει πραγματικότητα.

Πινακάκι που πχ να έχει ID, ποδιά, μηκος, πλάτος. Όλο αυτό να είναι object και να έχει παραμετροποιήσεις για όλα τα προηγούμενα. Αν μπορούσε όλο αυτό να συνδεθεί και με το ίδιο το παράθυρο ώστε να παίρνει αυτόματα τις τιμές θα ήταν ακόμα καλύτερα.

Link to comment
Share on other sites

Κι εγώ δεν έχω βρεί κάτι, χρησιμοποιώ την διάταξη της φωτό που είναι εφικτή μέσα από τις ιδιότητες και βρίσκω οκ. 

post-4076-0-01668000-1401465267_thumb.jpg

Edited by paktomenos
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Το θέμα θερμομόνωσης και σοβά σε δοκάρια,υποστυλώματα,πλάκα,τοίχο έχει ξανασυζητηθεί. Πλέον όμως με τις νέες δυνατότητες του archicad 17 (Priority based connections κτλ) φαίνεται να λύνονται πολλά προβλήματα. Μήπως έχετε βρει κάποιον τρόπο που να μη χρειάζεται μετά επέμβαση 2D ή που να μας κάνει τη ζωή πιο εύκολη για το συγκεκριμένο σχεδιαστικό πρόβλημα; Τι ρυθμίσεις χρησιμοποιείτε και με ποιά εργαλεία μοντελοποιείτε το κάθε στοιχείο;

Edited by kostaspde
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Καλημέρα, 

αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει με το εξής:

Δουλεύω το ArchiCAD15. Έχω δημιουργήσει τις πινακίδες, μέσα στις οποίες έχω κομμάτια από διάφορα μέρη της μελέτης και με διαφορετική κλίμακα. Όλη αυτή την πινακίδα, πως μπορώ να την save ώστε να την επεξεργαστεί κάποιος στο autocad;

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Δεν καταλαβαίνω τον λόγο γιατί να κάνεις κάτι τέτοιο αλλά αν επιμένεις, ένας τρόπος είναι να κάνεις δεξιό κλικ στο κάθε σχέδιο που εμπεριέχεται στην πινακίδα σου και από το παράθυρο που σου ανοίγει να πηγαίνεις στο ''άνοιγμα πηγαίας άποψης''. Όταν πας στην πηγαία άποψη τότε από το μενού ''Αρχείο'' επιλέγεις το ''αποθήκευση ως'' και στο νέο παράθυρο εκεί στο κάτω πεδίο, πατάς το βελάκι και επιλέγεις τον τύπο αρχείου που θέλεις να το savάρεις.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Αγαπητε συναδελφε καλημερα. Ο λογος που θελω να σωσω την πινακιδα σε dwg, ειναι για να την παραλαβει αλλος συναδελφος, ο οποιος δουλευει σε autocad και να μην χρειαστει, να κανει ολο το στησιμο απο την αρχη.

Τελικα βρηκα πως γινεται αυτο:

Εχοντας ανοιξει την πινακιδα, κανουμε αποθηκευση ως - αποθηκευση ως dwg - ρυθμισεις - για περαιτερω επεξεργασια - ρυθμισεις στον επιλεγμενο μεταφραστη - διαταξη εγγραφου: επιλεγω την εκδοση του autocad - αποθηκευση πινακιδας: επιλεγω model space -αποθηκευση κατοψης: διασπαση συνθετων στοιχειων archicad.

Με αυτο τον τροπο, καταφερα να στειλω σε αρχειο dwg, ολοκληρη την πινακιδα και με την μορφη και την διαταξη που την βλρπω εγω στο archicad.

Ευχαριστω για την αμεση απαντηση σου, στην δικη ερωτηση.

Link to comment
Share on other sites

Να είσαι καλά.

Δεν έχω χρησιμοποιήσει αυτή την διαδικασία που περιγράφεις γιατί δεν την χρειάστηκα μέχρι τώρα. Δεν ήξερα ότι γίνεται το save as dwg, και από την πινακίδα, από την άλλη γιατί όχι, απλά δεν μου έτυχε. Είναι πιο γρήγορος τρόπος αυτός που επέλεξες.

Link to comment
Share on other sites

Μηπως ξερει κανεις, γιατι αλλα χρωματα εμφανιζονται στις πινακιδες σωστα και αλλα με αλλη αποχρωση;

Link to comment
Share on other sites

Κάθε ένα σχέδιο της πινακίδας έχει το δικό του σύνολο πεννών που επιλέγεται στις (επιλογή+δεξί κλικ) ρυθμίσεις επιλεγμένου σχεδίου.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.