Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αιμορραγία μηχανικών από το ΤΕΕ


Engineer

Recommended Posts

Νικ λάβε υπ' όψιν σου ότι όσοι γράφουν εδώ μέσα δεν ζουν όλοι στον δικό σου μικρόκοσμο ούτε έχουν όλοι τις δικές σου εμπειρίες από τον κόσμο της κατασκευής και της διαχείρισης ακινήτων.

 

Κάποιοι έχουν πολλαπλάσια εμπειρία από εσένα οπότε έχουν ποιο σφαιρική άποψη για τον κόσμο της οικοδομής

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 92
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

τα  πολλα  χρονια  εμπειρεια  δεν  θα  φερουν  την   αναπτυξη  στον  κατασκευαστικο  κλαδο 

ουτε   και  οι  φαντεζι  προτασεις   ,όταν  δεν  υπαρχουν  χρηματα  να  διαθεσουν  οι   πολιτες   

επισης  τα  πολλα  σπιτια  πανω  από  ένα   φορτωνουν   το  τεκμαρτο  εισοδημα   αρα  και  τους  φορους 

που  πληρωνουν  οι  πολιτες   εκτος  από  τον   ΕΝΦΙΑ  που  στο  τελος  κατανταει  δημευτικος   προς  τους  δανειστες 

δεν  είναι  μικρόκοσμος  αυτος  αλλα  η  νοσηρη  πραγματικοτητα  της  ελλαδος 

ο  κατασκευαστικος  κλαδος  είναι   δευτερογενης  τομεας  στην  οικονομια   και   επεται  ολων  των  υπολοιπων αρα 

πρωτα  θα  παρει  μπρος  η  βιομηχανια   ο  τουρισμος  ,  οι  εξαγωγες    και  μετα  ο  κατασκευαστικος   κλαδος

ποσα    δεκαετιες  πρεπει  να  περασουν  για  να  το  καταλάβουμε   ηδη  περασαν  6  χρονια  κρισης 

και  ερχονται  αλλα  34  .

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

μια ολόκληρη γενιά νέων μηχανικών με γνώση και όρεξη για δουλειά επιπέδου, εξαφανίστηκε από τον χάρτη, τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους, όλα τα υπόλοιπα ειναι εξαιρέσεις(άλλες καλές και άλλες πολύ κακές), και δεν έχει νόημα να επικεντρώνεται κάποιος σ αυτές μιας και αποτελούν εξαιρέσεις.

Link to comment
Share on other sites

Ποιος θα αγοράσει το υπόλοιπο 75% άνθρωπε μου ???!!!

 

Θα έρθει η μεγάλη εταιρία να αναπτύηξει ολόκληρα τετράγωνα όταν τα πάντα έχουν καταρεύσει ? Αυτά θα γίνουν όταν θα έχει τελειώσει η κρίση.

 

Μα αυτός δεν είναι ο ορισμός της επένδυσης?

 

Αυτοί που επενδύουν σε "ευκαιρίες", δηλ αυτοί που διαθέτουν κεφάλαιο ικανό να αντέξει τη φορολογία που τσακίζει τον μικροιδιοκτήτη (βλέπε "Διαχείριση Ακινήτων του Ομίλου Τάδε"), γνωρίζουν ότι σε δέκα χρονάκια, όταν θα χει τελειώσει η κρίση κ θα αυξηθεί ξανά μανά η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών, θα έχουν πολλαπλασιάσει x1000 το αρχικό τους κεφάλαιο, όπως χαρακτηριστικά περιέγραψαν ο ΒΑS και ο georgecv.

 

(+1 κ οι δύο κ από μένα, δεν είχα σκεφτεί αυτή τη διάσταση του ΝΟΚ..)

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

η κριση εχει τελειωσει ... μετα το πασχα εχει ερθει η ανασταση μαζι με την αναπτυξη ... δεν ξερω γιατι τα λετε αυτα ;;; εχουμε πολλα εργα μεγαλα και μικρα ..

ξέχασες την εκτόξευση συνάδελφε! Μην κάνεις εκπτώσεις. Ή γλύψε σωστά, ή άστο να πάει το τιμημένο!

Σε κλείνω τώρα γιατί κάνουν κάτι έργα εδώ απ' έξω και ψάχνουν μηχανικούς. Ραντεβού στα φουρναράδικα

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Παλληκάρια στην χώρα που έχουν συμβεί πολλές φορές αυτά , όταν θέλουν να πάρουν ένα κτίριο , αγοράζουν όσο όσο ένα διαμέρισμα , βάζουν μέσα προβληματικό άτομο , που υποβαθμίζει το κτίριο και μετά αγοράζουν τα επόμενα φτηνότερα .

 

Οσο για το ποιοί θα αγοράσουν , απλά οι ελληναράδες μλκες καταναλωτές . Αυτοί που αγόραζαν τους οικογενειακούς τάφους για μεζονέτες πριν 10 χρόνια , αυτοί που αγόρασαν τα ενεργειακά τζάκια από 700 που έκαναν στα 3500 την επόμενη χρονιά , αυτοί που αγόρασαν ξυλόσομπες και πέρναγαν καμινάδες τρυπώντας δοκάρια και κάνοντας S στην διαδρομή τους , αυτοί που έπερναν ηλεκτρικές σόμπες τεχνολογίας του 1940 για οικονομία και γενικά αυτοί που τώρα δεν αγοράζουν περιμένοντας να αγοράσουν στον πάτο , λές και ο πάτος θα τους το φωνάξει ότι είναι τώρα και μετά θα ακούσουν τα κανάλια , ακόμα να σας πω ότι με παίρνουν τηλέφωνο άτομα , αρκετά κιόλας , που εδώ και 3-4 χρόνια δεν έχουν αγοράσει και περιμένουν . Αυτοί λοιπόν θα πειστούν από τα κανάλια σε 1 μήνα .

 

Ακόμα όταν δεν ξέρετε φορολογία και λέτε ότι το σπίτι φορτώνει τα τεκμήρια , μιλάνε για ιδιοχρησιμοποιούμενα σπίτια , όχι για ενοικίαση ή για κύρια κατοικία . Αλλωστε με 1400 €/τμ που λέω ένα σπίτι 80 τμ και δάνειο στο 75 % η δόση θα είναι λιγότερο από 500 € τον μήνα .

 

 

Για το ποιοί θα τα χτίσουν ? Οι γνωστοί , τώρα μόλις τελειώσουν με τους δρόμους , άλλωστε μεγάλα έργα πλέον ελάχιστα προβλέπονται . Ακόμα θα δουλέψουν οι γνωστές ΑΕΕΑΠ , που είναι τραπεζικές οι περισσότερες . Ποιοί νομίζετε ?  Κανένας από εμάς ?  

Edited by BAS
  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

συγκρατησου   συναδελφε   αυτά  που  γραφεις  απεχουν  παρα  πολύ  από  την  αληθεια 

και  δεν  θα  συμβουν  πριν  περασουν  τουλάχιστον  πολλες  πολλες  δεκαετιες

μεχρι  τοτε  προσγειωσου  στην  ελληνικη  πραγματικοτητα  

τέτοιες  ιδεες  μπορεις  να  εφαρμοσεις  στην  γειτονικη  βουλγαρια  αλβανια  σερβια   ρουμανια  σκοπια 

με  ισοροπημενες  οικονομιες   και 

με  δημοσιο  χρεος  20 %  του  ΑΕΠ   όχι  στην  ελλαδα  με δημοσιο   χρεος  200 %  του ΑΕΠ   και  με  κοκκινα  δανεια  2  στα  3  το  70 %

δεν  είναι  φαντασια  όλα   αυτά  αλλα  πραγματικοτητα .

Link to comment
Share on other sites

Αρθρο από το 2014

Πόσο απέχει από την αλήθεια;;  20%   50%   100%  

Ο ευρών αμειφθήσεται

 

 

26 πολυτελείς κατοικίες στο ιστορικό κτίριο Δοξιάδη στο Κολωνάκι έφεραν νεοϋορκέζικο αέρα στην καρδιά της πρωτεύουσας. Επιχειρηματίες, πολιτικοί και εγχώριες διασημότητες προκάλεσαν συνωστισμό στα  εγκαίνια του γκλάμορους συγκροτήματος, θυμίζοντας αλλοτινές ένδοξες εποχές της παντοκρατορίας του lifestyle

Η πρόσκληση για τα εγκαίνια του συγκροτήματος One Athens σήμανε συναγερμό στους επιχειρηματικούς και κοσμικούς κύκλους αφού η είδηση της μεταμόρφωσης του κτιρίου Δοξιάδη είχε λανσαριστεί πριν από χρόνια ως μία από τις μεγαλύτερες οικιστικές επενδύσεις που έχουν γίνει ποτέ στην Αθήνα. 

Το ιστορικό κτίριο που έφερε την υπογραφή του γνωστού αρχιτέκτονα και βρίσκεται στις παρυφές του Λυκαβηττού μετατράπηκε σε ένα luxury συγκρότημα κατοικιών, παρόμοιο με αυτά που συναντά κανείς στο Knightsbridge του Λονδίνου  και στο Μανχάταν, ένα project που ανέλαβαν να φέρουν εις πέρας οι νεαροί επιχειρηματίες Χρήστος Ιωάννου και Μίλτος Καμπουρίδης. Τα αποκαλυπτήρια του συγκροτήματος με τα πολυτελή loft κέντρισαν την περιέργεια επιφανών Αθηναίων που έσπευσαν να περιεργαστούν από κοντά τα σύγχρονα ντιζαϊνάτα διαμερίσματα - με κάποιους ολίγους εύρωστους ακόμα οικονομικά να μπαίνουν σε σκέψεις για την απόκτησή τους.

Edited by HQ7
Link to comment
Share on other sites

Νικ λάβε υπ' όψιν σου ότι όσοι γράφουν εδώ μέσα δεν ζουν όλοι στον δικό σου μικρόκοσμο ούτε έχουν όλοι τις δικές σου εμπειρίες από τον κόσμο της κατασκευής και της διαχείρισης ακινήτων.

 

Κάποιοι έχουν πολλαπλάσια εμπειρία από εσένα οπότε έχουν ποιο σφαιρική άποψη για τον κόσμο της οικοδομής

 

Η πολύ σφαρική άποψη καταντάει καφενειακή όμως.

 

Ποιος θα αγοράσει το 75% από τα οικοδομικά τετράγωνα που θα γκρεμίσει και θα ξαναχτίσει...ο Τζορτζ Σόρος ? Περιμένω συγκεκριμένη απάντηση. Και όλα αυτά για να ζω σε μία περιοχή μέσα στο τσιμέντο με τις χειρότερες υποδομές για Ευρώπη, χωρίς πράσινο αλλά απλά για να βλέπω την Ακρόπολη. Δηλαδή μία οικογένεια σήμερα δεν θα πάει να μείνει στην Πεύκη π.χ. αλλά θα πάει στο Μεταξουργείο ! Οκ....εγώ ζω στον κόσμο μου.

Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς όπως αυτό που γράφει ο HQ7, έχει ξαναπαιχτεί για άλλα πρότζεκτ τα τελευταία χρόνια , αλλά πάντα σε μικρό επίπεδο . 

 

Ακόμα για να απαντήσω στον Νικ , παρότι με κατηγορεί αμετροεπώς , ότι το όλο σκηνικό δεν θα είναι σε μαζικό επίπεδο γρήγορα . Θα ξεκινήσει πιλοτικά σε περιοχή που έχει ιστορία και θα μπορεί να πουληθεί κατάλληλα . Μιλάμε για περιοχές σαν την πλατεία Κυψέλης , την Φωκίωνος , τις πλατείες Αμερικής , Κολιάτσου , Βικτωρίας , Αγίου Παντελεήμονα και άλλες που κάποτε θεωρούνταν υψηλής ποιότητας και σήμερα είναι υποβαθμισμένες . 

 

Σκέψου ένα Ο.Τ. με πρόσοψη σε αυτές τις πλατείες , με μείωση της κάλυψης από το 70 % που επιτρέπεται στο 40 % , με ύψος όσο επιτρέπεται , άρα το μισό κτίριο με θέα αφού θα είναι πάνω από τους γύρω του , με θέσεις στάθμευσης , με φροντισμένους χώρους και βέβαια με 24ωρη φύλαξη από σεκιούριτι , οι όπως έχουμε ξαναδεί το σκηνικό , θα σπρώξουν γρήγορα τους ενοχλητικούς στους επόμενους στόχους για να αναγκαστούν να προσχωρήσουν στην νέα εποχή . Σκέψου ότι τα 10.000 τμ που μένουν προς πώληση με μέσο εμβαδόν τα 80 τμ αντιστοιχούν σε 120 διαμερίσματα . 

 

Δηλαδή νομίζεις δεν θα βρεθούν 120 άτομα , ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ , ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ , που θα αγοράσουν έναντι μέσης τιμής 120.000 € αυτά τα διαμερίσματα ? 

 

Αν το νομίζεις αυτό , μάλλον πρέπει να αλλάξεις καφενείο , γιατί μάλλον με ΚΑΠΗ μοιάζει .... :mrgreen:

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.