Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ισοδύναμα με μάστερ τα πτυχία από Πολυτεχνείο και Γεωπονικό Πανεπιστήμιο


Didonis

Recommended Posts

Project τα πράγματα είναι απλά.

 

Όταν κάποιος τελειώνει πολυτεχνείο έχεις 300 ECTS. Γι' αυτό του δίνουν πιστοποιητικό ισοδυναμίας με Master.

Στο εξωτερικό σε παίρνουν χωρίς αστερίσκους σε PhD απευθείας.

 

Στην Ελλάδα είναι απλά στην ευχέρεια του κάθε καθηγητή-υπευθυνου και μπορεί άνετα να σου το αρνηθεί.

Επομένως είτε δεν δίνεις το χαρτί, ή το αναγνωρίζει επίσημα ή κοιτάς να αλλάξεις αυτό το χαζό σύστημα.

 

 

Ο κολλητός μου που είχε τελειώσει Χημικός/Μηχανικός στο ΑΠΘ, αμέσως μετά την αποφοίτησή του ξεκίνησε PhD εκεί. Το ίδιο και κάποιοι συμφοιτητές του. Υπό την ίδια έννοια γνωρίζω κι άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις και γι'αυτό είχα την απορία αν εξυπηρετεί κάπου. Γιατί στο εξωτερικό είναι M.Eng οπότε πάλί δεν προκύπτει κάποιο θέμα.

Link to comment
Share on other sites

Ξέρω περίπτωση στο ΔΠΘ όπου αρνήθηκαν σε άτομα να κάνουν απευθείας διδακτορικό οπότε υπάρχει θέμα. Περιορισμένο αλλά υπάρχει.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με τον Ήρωνα. Αυτή την εποχή δουλεύω στο Πανεπιστήμιο Πατρών (Τμημα Χημικών Μηχανικών)  και για να κάνεις διδακτορικό πρέπει πρώτα να κάνεις MSc (που μάλιστα εδώ είναι δύο χρόνια). Ο νόμος προβλέπει ένα ¨παραθυράκι"   λέγοντας " σε ειδικές περιπτώσεις αιτιολογημένα η Γ.Σ μπορεί να κάνει δεκτό κάποιον χωρίς MSc."  αλλά αυτό δεν γίνεται στην πράξη

 

Δεν είναι αξιοπερίεργο όμως που διαδίδουμε/ διαφημίζουμε οτι στο εξωτερικό  μας αναγνωρίζουν σαν MEng τουλάχιστον και τα ίδια τα τμήματα που δίνουν το δίπλωμα δεν το κάνουν?

Edited by ZaXoYs
Link to comment
Share on other sites

Kαι οι καθηγητές φίλε μου τι μεταπτυχιακούς φοιτητές θα έχουν μετά, αν όλοι έχουν ήδη master; Κλέφτες θα γίνουν;

Λέω τώρα εγώ...

 

Στην Ελλάδα οι νόμοι, οι απόψεις, η ιδεολογία και άλλα πολλά μπορούν να φτιαχτούν κατά παραγγελία ή αυτοβούλως όπως μας συμφέρει.

Link to comment
Share on other sites

1ον και όσοι κάνουν διδακτορικό μεταπτυχιακοι φοιτητές είναι

 

2ον μπορούν να έχουν είτε φοιτητές από άλλα τμήματα, οπότε δεν θα έχουν διδαχθεί τα ίδια μαθήματα προπτυχιακά  είτε το αντικείμενο του MSc  να είναι διεπιστημονικο ή πολύ εξειδικευμένο

Link to comment
Share on other sites

θα πρεπει να δεχονται σαν M.Eng, αν κ η εννοια του μεταπτυχιακου ειναι να προσδωσει μεγαλυτερο γνωστικο ευρος απο ενα M.Eng και σε μεγαλυτερο βαθος.

 

τα ορια ειναι διακριτα, αλλα πρεπει να εισαι ηδη μεσα στην ακαδημια για να καταλαβεις οχι μονο σαν τιτλο αλλα κ σαν γνωστικα επιπεδα την διαφορα

 

Ενα επισης μεγαλο συν θα ηταν η transferable επιλογες για διδακτορικο, δλδ θεωρω εξαιρετικο προσον ενος υποψηφιου Δρ. να κανει το διδακτορικο του σε εντελως διαφορετικο πανεπιστημιο απο αυτο που εκανε το μεταπτυχιακο ή προπτυχιακο του. Αυτο θα πρεπει να υποστηριζεται, και να ενδυναμωθει σαν επιλογη. 

Edited by george_RES
Link to comment
Share on other sites

θα πρεπει να δεχονται σαν M.Eng, αν κ η εννοια του μεταπτυχιακου ειναι να προσδωσει μεγαλυτερο γνωστικο ευρος απο ενα M.Eng και σε μεγαλυτερο βαθος.

 

 

ο κόσμος δεν περιστρέφεται γύρω απο το εκπαιδευτικό σύστημα του ΗΒ. Το ΜEng και MSc μπορεί να έχουν διαφορά αλλά είναι και τα δυο στο επίπεδο 7. Και στην τελική MEng υπάρχει μόνο στο ΗΒ (αν δεν κανω λάθος). Στην Ελλάδα έχουμε 5ετη διπλώματα και 4ετή πτυχία. Η αντιστοιχία προς τους λοιπούς ευρωπαικούς ακαδημαικούς τιτλους πρέπει να μας ενδιαφέρει.

Link to comment
Share on other sites

Η διαφορα δεν εγκειται μονο στο συστημα του ΗΒ αλλα σε ολα, το μαστερ σε σχεση με το M.Eng εχει διαφορετικη εμβαθυνση και πολυ διαφορετικες απαιτησεις.

Για αυτο τον λογο παντα το M.Eng ειναι υποδιεστερο του Master  in Science (M.Sc) ;h Master by Research (Μ.Res) ή M.Phil

Το ιδιο ισχυει κ σε Ολλανδια, Βελγιο και σε αλλες χωρες

 

Η αντιστοιχια για το Πολυτεχνειο ειναι M.Eng , αλλα γνωστικα τa Μαστερ ειναι ανωτερα σε γνωστικο αντικειμενο

Edited by george_RES
Link to comment
Share on other sites

Η απόδοση μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών από το προπτυχιακό μόλις επίπεδο, υποβαθμίζει αυτομάτως την έννοια του μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης. Για να αποκτήσει επικυρωμένη αξία ο μεταπτυχιακός τίτλος θα πρέπει να διασπαστούν οι σπουδές σε 2 κύκλους(προσωπικά πιστεύω 4+1 ή (2)), όπως συμβαίνει στην συντριπτική πλειοψηφία των χωρών του εξωτερικού. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.