Μετάβαση στο περιεχόμενο

Από ποιους κλάδους θα ξεκινήσει η υποχρεωτική εγκατάσταση POS


Engineer

Recommended Posts

Βαρέθηκα τις ελληνικές κουτοπονηριές...

Υποτίθεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 68 του Ν. 4446/2016, για να δικαιούται κάποιος κάτω των 70 ετών αφορολόγητο, θα έπρεπε από το 2017 <<να πραγματοποιήσει δαπάνες απόκτησης αγαθών και λήψης υπηρεσιών στην ημεδαπή ή σε κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ε.Ο.Χ., οι οποίες να έχουν εξοφληθεί με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής, όπως, ενδεικτικά αλλά όχι περιοριστικά, κάρτες και μέσα πληρωμής με κάρτες, πληρωμή μέσω λογαριασμού πληρωμών Παρόχων Υπηρεσιών Πληρωμών του ν. 3862/2010, χρήση ηλεκτρονικού πορτοφολιού κ.λπ.>>.

Και με το άρθρο 65 του ίδιου νόμου, οριζόταν ότι <<Οι δικαιούχοι πληρωμής, στο πλαίσιο των συναλλαγών τους με πληρωτές οι οποίοι ενεργούν για λόγους που δεν εμπίπτουν στην εμπορική, επιχειρηματική ή επαγγελματική τους δραστηριότητα, υποχρεούνται, ανάλογα με τον κύριο Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητάς τους (ΚΑΔ) και εντός ορισμένης προθεσμίας, η οποία δεν μπορεί να υπερβαίνει τα τρία (3) έτη από τη δημοσίευση του παρόντος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, να αποδέχονται μέσα πληρωμής με κάρτα για την ολοκλήρωση των πράξεων πληρωμής>> καθώς και ότι <<Με απόφαση των Υπουργών Οικονομίας, Ανάπτυξης και Οικονομικών, ορίζονται τα εξής:
α. οι υπόχρεοι συμμόρφωσης βάσει των κύριων ΚΑΔ,
β. η προθεσμία συμμόρφωσης,...>>
.

Η προθεσμία ορίστηκε για τις 27 Ιουλίου 2017 και οι ΚΑΔ επίσης (αυτοί με την υπ' αριθμ. 45231 απόφαση της 27ης Απριλίου 2017 και οριζόταν ότι <<2. Οι ως άνω Υπόχρεοι οφείλουν να συμμορφωθούν
εντός τριών (3) μηνών από τη δημοσίευση της παρούσας>>
. Δηλαδή η 27η Ιουλίου 2017.

 

Ε λοιπόν, έχω σιχαθεί να ακούω από πάμπολλους επαγγελματίες-επιχειρήσεις τα "ναι το έχω έχω παραγγείλει το μηχανάκι αλλά δεν μου το έχουν φέρει ακόμα", "περιμένω από βδομάδα να έρθει η e-link να μου το συνδέσει", και άλλα παρόμοια και βέβαια υπάρχει και το κορυφαίο "το έχω, αλλά δεν ξέρω πως δουλεύει"!!!

Ποιους νομίζουν ότι δουλεύουν; Το όριο ήταν 27/07/217. Τέλος.

Να ξεκαθαρίσω ότι δεν μιλάω για υπόχρεους που προέβησαν σε έναρξη δραστηριότητας, κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριάντα (30) ήμερων προ της παρέλευσης της προθεσμίας, της 27/07/2017, και οι οποίοι οφείλουν να συμμορφωθούν εντός τεσσάρων (4) μηνών από τη δημοσίευση της απόφασης, ούτε και για υπόχρεους που θα προέβησαν σε έναρξη δραστηριότητας ή σχετική μεταβολή μετά την παρέλευση της παραπάνω προθεσμίας, οι οποίοι οφείλουν να συμμορφωθούν εντός ενός (1) μηνός από την έναρξη, ή τη μεταβολή.

 

Άσχετα από το αν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς με το ότι έτσι οι τράπεζες μαζεύουν όλο το χρήμα, από την στιγμή που από τον Δεκέμβρη του 2016 ακόμα, δεν έγινε καμία μα καμία μαζική διαμαρτυρία ενάντια στην υποχρεωτική χρήση των ηλεκτρονικών συναλλαγών για τον υπολογισμό του αφορολόγητου και την ταυτόχρονη υποχρεωτική αποδοχή αυτών από τους κατά τον νόμο υπόχρεους επαγγελματίες, οι παραπάνω τακτικές δεν συνιστούν ...αντίσταση αλλά κουτοπονηριά.

Και είναι απαράδεκτες για ευνομούμενη, λέμε, πολιτεία... 

Edited by panos-vicious
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 121
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Κάποια στιγμή θα βάλουν όλοι POS και θα ξέρουν και να το δουλεύουν. Θα ήθελα να δω αν θα έρθει και η στιγμή που όλα τα ΑΦΜ φυσικών προσώπων θα χτίζουν αφορολόγητο με τον ίδιο τρόπο και δεν θα έχουμε κατηγορίες φυσικών προσώπων με δικαίωμα στο αφορολόγητο και άλλες χωρίς. Αυτό το παραμύθι που μας θεωρεί το κράτος "κατά συνθήκη κλέφτες" πρέπει να τελειώσει κάποτε. Ας βγουν να κάνουν ελέγχους.

Link to comment
Share on other sites

Καππια στιγμη και δεν πιστευω οτι θα αργησει ολοι μας θα εχουμε pos και ολοι μας θα συναλλασομαστε με πλαστικο κ μονο χρημα. Τωρα αν θα αλλαξουν το φορολογικο συστημα δεν το γνωριζω

Link to comment
Share on other sites

Οπότε όλοι θα δίνουμε το κατιτίς μας για να επιβιώνουν οι τραπεζίτες με τον τζίρο μας...

 

Ας σκεφτούμε πόσο είναι το 1 % του τζίρου όλων μας για να καταλάβουμε το μέγεθος της κονόμας ....

Link to comment
Share on other sites

Δεν πάει μόνο στην τράπεζα το 1% νομίζω. Βάλε ότι παίρνουν, τράπεζα, VISA π.χ., εταιρία μηχανήματος (ίσως). 

 

Και ναι για να διασφαλίσεις την ασφάλεια ενός συστήματος το 1% είναι λογικό. 

 

Και ναι, αν ξέρω ότι με αυτό το 1% θα γλυτώσω πόσο Χ% από χαμένους φόρους να το δώσω.

 

Εκεί που οι τράπεζες κάνουν λαμογιές με προμήθειες είναι αλλού. Π.χ. σύστημα ΔΙΑΣ. 

Link to comment
Share on other sites

Ό,τι να ναι απάντηση πραγματικά....! 

 

Άνθρωπε μου βγάζε που και που την αγράμματη θείτσα από μέσα σου. 

 

Σου παρέχεται μία υπηρεσία. Ναι ? Γιατί να μην την πληρώσεις ? Συμφωνείς ότι κάτι πρέπει να δώσεις ? Αν όχι να σταματήσουμε το διάλογο. 

 

Αν συμφωνείς λοιπόν ότι πρέπει να πληρωθεί μία προμήθεια εσύ παραπονιέσαι μετά  ότι στο κάνανε πλέον υποχρεωτικό να πληρώνεις με κάρτα ή σχεδόν υποχρεωτικό τέλος πάντων. Ε και για αυτό εγώ λοιπόν είμαι υπέρ των καρτών. Χωρίς κάρτες η φοροδιαφυγή ΔΕΝ πιάνεται. Είτε με ΣΥΡΙΖΑ είτε με ΝΔ. 

 

Περιμένω ανάλυση σεντόνι παρόμοια με το ότι οι εργολάβοι δεν φοροδιαφεύγουν όταν πουλάνε διαμερίσματα μαύρα.

Link to comment
Share on other sites

Στο τελευταίο δεν απάντησες με επιχειρήματα , οπότε η ουρίτσα στα σκέλια...

 

Η υπηρεσία που μου παρέχεται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ έπρεπε να έχει το 1/10 των προμηθειών που έχει εδώ . Ακριβώς όσο έχει στις προηγμένες χώρες όπως έχουν πει επανειλημμένα οι εκπρόσωποι των εμπόρων με τα επίσημα στοιχεία .

 

Αλλά εσύ εκπρόσωπος πάντα , φανατικότερος από την Γεροβασίλη...

 

Μου θυμίζεις τον Μαρούδα , δεν ξέρω αν τον πρόλαβες....

Link to comment
Share on other sites

με την εξάπλωση του ιντερνετ θα μπορούσαν οι τράπεζες να παρέχουν τις ίδιες υπηρεσίες χωρίς τη χρήση pos  και ανέξοδα. Τρόποι υπάρχουν να μεταφέρονται λεφτά ηλεκτρονικά ακόμα και με χρήση καρτών. 

Link to comment
Share on other sites

Αφού είναι τόσο ωφέλιμο για την πάταξη της φοροδιαφυγής ας φτιάξει η εφορία τα δικά της POS από όπου θα παρακρατεί και απευθείας φόρους, ΦΠΑ και ασφαλιστικές εισφορές, απαλλάσσοντας και τον κόσμο από την τήρηση δικών του αρχείων, την υποβολή δηλώσεων και το κόστος του λογιστή. 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.