Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Καλησπέρα, είμαι νέος μηχανικός και ενδιαφέρομαι να αγοράσω τον απαραίτητο γεωδαιτικό σταθμό. Πριν περάσω από τις εταιρείες για ενημέρωση και προσφορές θα ήθελα να μάθω τι πρέπει να προσέξω για να μπορέσω να επιλέξω και να συγκρίνω (π.χ. ποιες ακρίβειες είναι ικανοποιητικές κλπ.) Έχετε να προτείνετε κάτι? 

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 289
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αν και δεν είμαι ο πλέον κατάλληλος να σε συμβουλέψω, θεωρώ ότι δεν τίθεται θέμα ακρίβειας πια. Ότι και να πάρεις ακριβές θα είναι στα πλαίσια των συνηθων εργασιών.

Εγώ θα έλεγα να προσέξεις την εγγύηση και τις after sale παροχές καθώς και τις ιδιότητες (διάρκεια ζωής μπαταρίας, δυνατότητα μετρήσεων χωρίς πρίσμα, εύχρηστο κι ανθεκτικό πληκτρολόγιο, κλπ)

Link to comment
Share on other sites

Ακρίβεια 2cc το προτιμότερο (αν μετεχεις σε διαγωνισμούς και ζητηθεί μεγάλης ακρίβειας σταθμός θα είσαι καλυμμένος) αλλιώς 15cc , μέτρηση χωρίς πρίσμα σίγουρα (ανω των 100 μ) ,διπλούς αντισταθμιστήρες,  να έχει δυνατότητα σύνδεσης με usb , κάρτα sd και on board λογισμικό τοπογραφίας και οδοποιίας (αν ασχολείσαι) .

Το σημαντικότερο όμως όλων είναι η after sales εξυπηρέτηση, εγγύηση, στεγανότητα (αν σε πιασει ψιλόβροχο να μην τρέχεις) και φυσικά ο τρόπος λειτουργίας του σταθμού (ευκολία menu και χειριστηρίων, setup οργανου, ανεβασμα-κατεβασμα σημειων και χαραξη κλπ)

Οπότε, αν δεν δεις απο κοντά τον σταθμό σε λειτουργία (όχι το στηνω , το αναβω και τελος) μην προχωράς σε αγορά.Μην κοιτάς τον πωλητή πως πατά τα κουμπιά, αυτός τα ξέρει απ'έξω. Κάνε ο ίδιος δοκιμή, στήσε-μηδένισε-πάρε μέτρηση, χάραξε σημείο.

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά, αν ήμουν στην θέση σου και ξεκινούσα τώρα, θα επέλεγα σταθμό 7΄΄ ( 20cc) , σίγουρα με δυνατότητα μέτρησης χωρίς πρίσμα ( τώρα αν μετράει 100-150 ή 700 για μένα προσωπικά λίγο μετράει, έτσι κι αλλιώς τα σημεία που θα πάρεις τόσο μακριά στοχευμένα με ιδιαίτερη ακρίβεια δεν μπορεί να είναι.) , με καλή after sales εξυπηρέτηση και οικονομικά παρελκόμενα . 

Η γνώμη μου είναι πως πλέον, με την τεχνολογική πρόοδο και τον ανταγωνισμό, "κακός" γεωδατικός σταθμός δεν υπάρχει, οπότε κοίταξε σε γνωστούς οίκους, προσιτά όργανα πάντα ανάλογα με το βαλάντιο σου. Και σίγουρα κοίτα να σου "ταιριάζει" το μενού, να είναι φιλικό, γρήγορο, να μην κολλάει γιατί η ευχρηστία και η ταχύτητα μετράει πολύ στο πεδίο. 

Δυστυχώς, είναι πολύ δύσκολη περίοδος για μεγάλες επενδύσεις, οπότε θέλει καλό ζύγισμα η απόφαση σου..

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες.. Θα τις λάβω σοβαρά υπόψη μου, θα δω τι κυκλοφορεί στην αγορά και σίγουρα θα ξαναχρειαστώ τη βοήθειά σας για την τελική επιλογή!

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Πριν κάνα μήνα, είχα ένα εργάκι αγροτικής οδοποιας και ηρθε ενα συνάδελφος τοπογράφος να πασαλλώσει το δρόμο. 

 

Πήγα να κάνω στο κονταρι-μαν και μου έκανε εντύπωση ποσο ΓΡΗΓΟΡΟ ήταν το παλιο leica που είχε. Δηλ χαλαρα 10 φορές γρηγορότερο απ'το νικον 350 που εχουμε μεις.

 

Τοσο γρήγορο που ψηνόμαστε για αλλαγή. Πραγματικα νομιζω για εργοτάξιο, πολύ παραγωγικό. 

 

Υ.Γ. ετσι ήθελα να πω το πονο μου!

Link to comment
Share on other sites

Και 'γω προτίμησα το leica ts06 με ακρίβεια 15cc και φυσικά μέτρηση χωρίς πρίσμα για κάποια μέτρα. Συμφωνώ με τον προλαλήσαντα SUBARAKIS ότι για μένα δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο αν θα είναι 200 ή 500μ μιας και ποτέ δεν θα ξεπεράσω τα 100-150μ το πολύ. Συνήθως "παίζω" στα 15-50μ.

Προτίμησα leica γιατί είμαι υπερευχαριστημένος από το gps leica ts08plus και επειδή θα έχω ίδιες μπαταρίες, φορτιστές, καλή επικοινωνία αρχείων και διάφορα άλλα παρόμοια.

Πάντως μου φαίνεται βαρύ το όργανο και θα περίμενα μια touch screen οθονούλα για να είναι η ζωή μου εύκολη. Το μενού το θεωρώ λίγο "εικοσαετίας"....

Βέβαια είναι μέχρι να το μάθεις, απλά δεν είναι τόσο user friendly και το λέω ΧΩΡΙΣ να έχω χρησιμοποιήσει άλλον γεωδαιτικό σταθμό ποτέ.

Κατά τα άλλα είμαι ευχαριστημένος και παίρνω αυτά που ήθελα από έναν γεωδαιτικό σταθμό και σίγουρα πολύ λιγότερα από αυτά που προσφέρει το όργανο.

Link to comment
Share on other sites

kane δούλευα παλιά με ΝΙΚΟΝ και μεταπήδησα σε Leica...Η ταχύτητα είναι όντως τρομερή...αν έχεις αποτυπώσεις πχ ζώνες δρόμων και πολλούς στοχοφόρους μπορείς να παίρνεις μέχρι και κάθε 20'' σημείο...(εξαρτάται από την ταχύτητα εξοικίωσής σου να στρίβεις και να κεντράρεις στόχο)

Link to comment
Share on other sites

Επίσης, το Leica έχει τρείς ταχύτητες μέτρησης σε στόχο ( το 805 τουλάχιστον..) τάχιστη, ταχεία και κανονική, με τεράστια διαφορά μεταξύ τους .

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.