Μετάβαση στο περιεχόμενο

[ΑΡΘΡΟ 083 - Ν. 4495/17] Απαίτηση έκδοσης Βεβαίωσης Μηχανικού


Recommended Posts

τα ρυθμισμένα τα αναγράφει κανονικά, στα πλαίσια των ανοχών  αναγράφει τα μ2  (σύστασης+3843). Οι συμ/φοι βγάζουν μπιμπίκια μόλις δουν διαφορετικά μ2 από τίτλους και αναζητούν τακτοποίηση (ας είναι στα πλαίσια ανοχών) , θεωρώ πρακτικό να μην αλλάζω επιφάνειες εφόσον καλύπτομαι απο ανοχές

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 2,4k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Θεωρώ ότι κλείνω στο να γίνει αναφορά της σχετικής εγκυκλίου του 3843 (19 νομίζω) βάσει της οποίας δεν προσμετρούνταν οι τοίχοι πλήρωσης και να δοθεί η βεβαίωση. Γενικά είναι ηλίθιο το όλο θέμα απο τη στιγμή που οτι έγινε, έγινε και περαιώθηκε βάσει 3843. Η δηλωση δεν πέρασε ούτε υποχρεούται να περάσει σε μεταγενέστερο νόμο. Τώρα αν περνούσε πιθανότατα και πάλι οι τοιχοποίες αυτές να τη γλίτωναν. Ισοτρίες για αγρίους. Αλλωστε ποτέ ενα κτίριο πχ 300μ2 στα σχέδια δεν θα μετρηθεί 300 στην πράξη. Ακόμη και λόγω επιχρισμάτων. Τωρα αν βγεί 302 και αρχίζεις να αφιαρεσείς επιχρίσματα κλπ δεν είσαι πλέον μηχανικός αλλά λογιστής. Προσφατα είχα αντίστοιχη περίπτωση που΄οτι πήρα με τοταλ τόσο εγραψα. Ημουν εντός των ανοχώ του 81 και το ανέφερα και στη τ.ε και στη συμβολαιογράφο. 

Link to comment
Share on other sites

Ναι και το σκέφτομαι ως εξής. Διαμέρισμα=100.τμ εκ των οποίων τα 80 τ.μ βάσει τάδε αδείας και τα 20 τμ Η/Χ ρυθμισμένος βάσει 3843/2010 (Δηλωση για τα 18,50 τμ βάσει εγκυκλίου 19 κλπ με αναφορά ότι οι τοίχοι πλήρωσης θεωρούνται νομίμως υφιστάμενοι)

Link to comment
Share on other sites

Οχι μην το κάνεις ετσι. Γιατί θα ανεβάσεις και τη δήλωση του 3843 και εκεί θα λέει άλλα τμ. γράψει 80 και 18,5 και 1,5 ταδε. Σκέψου ενα στραβοξυλο εδ που θα το ελεγξει πχ.

Link to comment
Share on other sites

Που θα την ανεβάσω ακριβώς?
Δλδ εμμεσως πλην σαφώς όλες οι δηλώσεις 3843 θα πρέπει να περάσουν 4495 ωστε να παρουν βεβαίωση?? Δε νομίζω γτ αυτο περα απο παράλογο ειναι και αντισυνταγματικό

Link to comment
Share on other sites

σόρρυ έχεις δίκιο, εκ παραδρομής, μίλαγα για τακτοποίηση.

ΥΓ δε ξέρω γιατί το λες αντισυνταγματικό, παράλογο είναι, εγώ απλά λέω στην τε να αναφέρεις τα τμ της τοιχοποιίας ξεχωριστά. αλλά σε κάθε περίπτωση μαζί σου είμαι, δε θεωρώ πως χρήζει τακτοποίησης.

Link to comment
Share on other sites

Οκ...Ειναι αντισυνταγματικό το να υποχρεώσεις κάποιον για κάτι που έκανε κάποτε και ολοκλήρωσε με την τότε νομοθεσία να το ξανακάνει. Είναι λες και κάποιος δικάστηκε το 1990 για 5 χρόνια βγήκε το 1995 και το 2005 τον καλεσες πάλι γτ η ποινή για την οποία είχε καταδικαστεί είναι πλέον 25χρόνια

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ. Πας με την εγκύκλιο και κάνεις μνεία διαφορετικού τρόπου αντιμετώπισης/υπολογισμού από νόμο σε νόμο, ενώ πρόκειται για την ίδια επιφάνεια. Ο 3843 μέτραγε τους χώρους χωρίς τοίχους, ο 4495 με τοίχους και από εκεί προκύπτει η διαφορά στα τ.μ..
Θα έκανα διαφορετικό παραλληλισμό με τις ποινές, όπου η αρχική ποινή ήταν 313 μέρες κοινοφελούς εργασίας, χωρίς να μετράνε οι Κυριακές και τώρα να είναι 365 μέρες. (Και στις δύο περιπτώσεις η ποινή διαρκεί ένα χρόνο. Η συμβολαιογράφος τι δεν καταλαβαίνει;)

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα συνάδελφοι,

ήθελα να σας θέσω το εξής ερώτημα : σε οικόπεδο (με σύσταση) που υπάρχουν τρείς ανεξάρτητες μεζονέτες θέλουν να ορίσουν αποκλειστικές χρήσεις στον περιβάλλοντα.

Η συμβολαιογράφος μου ζήτησε τρεις βεβαιώσεις για τις μεζονέτες και μια επιπλέον για τα κοινόχρηστα.

Επειδή δεν το έχω ξανακούσει, διάβασα στο νόμο 4495/17 αρ.83 παρ. 2.β και λέει : "μη συμπεριλαμβανομένων των κοινόκτητων ή κοινοχρήστων χώρων του ακινήτου",

καταλαβαίνω ότι δεν υπάρχει βεβαίωση για τα κοινόχρηστα.

Έχετε δώσει κάτι τέτοιο? Υπάρχει τέτοια βεβαίωση? Τι πρέπει να κάνω?

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.