Μετάβαση στο περιεχόμενο

[ΑΡΘΡΟ 089 - Ν. 4495/17] Απαγόρευση υπαγωγής


Recommended Posts

7 λεπτά πριν, venezia said:

Προσωπικά εγώ θα έδινα βεβαίωση με τακτοποίηση των αυθαίρετων κατασκευών που εμπίπτουν εντός της ιδιοκτησίας και μόνο .

Άλλωστε αυτό και μόνο σε αφορά για την έκδοση βεβαίωσης . Το θέμα της σκάλας πρόσβασης στο υπόγειο , όπως προναφέρθηκε μπορεί να λυθεί με έγκριση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής  Δήμου  ( περίπτωση ανάλογη μου έχει τύχει και εγκρίθηκε ) χωρίς να εμπλακεί η ΥΔΟΜ.

 

Αυτο με προβληματιζει !! δίνω βεβαίωση ???10 χρονια  αυθαίρετα τωρα και ακομα ψαχνόμαστε!!

Link to comment
Share on other sites

2 λεπτά πριν, dorita2271 said:

Ευχαριστω πολυ, αυτο προυποθέτει να εχω ετοιμασει εναν φακελο με ολα τα απαιραιτητα δικαιολογητικά και αποδεκτικά και να κατατεθει στην επιτροπη, ετσι ?Εννοω πρεπει να απευθυνθω και καπου αλλου?

 

10 λεπτά πριν, dimitris GM said:

 
 θα πατε στην επιτροπη ζωης και θα ζητησετε "σημειακη τροποποιηση"

εδω

http://www.mytilene.gr/σημειακή-τροποποίηση-ρυμοτομικού-σχ/
 

Άποψη μου είναι ότι αν ακολουθηθεί η διαδικασία τοπικής τροποποίησης περιπλέκεται πολύ η υπόθεση , πέραν του γεγονότος ότι είναι χρονοβόρα και απαιτεί μέχι και ημοσίευση σε ΦΕΚ . Αν η Επιτροπή κάνει αποδεκτό το αίτημα έγκρισης της υφιστάμενης διαμόρφωσης , αποφεύγονται όλες οι παρενέργειες

Link to comment
Share on other sites

Δεν ηξερα οτι εχει αυτη την δυνατοτητα

"Αν η Επιτροπή κάνει αποδεκτό το αίτημα έγκρισης της υφιστάμενης διαμόρφωσης , αποφεύγονται όλες οι παρενέργειες."

Ας το συζητησει, τι θελουν...

εδιτ

η ερευνα εδειξε τον ν 3852/2010, αρθρο 73

¶ρθρο 73 Επιτροπή Ποιότητας Ζωής -Αρμοδιότητες 1. Η επιτροπή ποιότητας ζωής συνιστάται σε δήμους άνω των δέκα χιλιάδων (10.000) κατοίκων, είναι αποφασιστικό και εισηγητικό όργανο άσκησης των σχετικών με την ποιότητα ζωής, τη χωροταξία, την πολεοδομία και την προστασία του περιβάλλοντος αρμοδιοτήτων του δήμου. Κατά την άσκηση των σχετικών αρμοδιοτήτων της λαμβάνει ειδική μέριμνα για το σχεδιασμό δράσεων που αποβλέπουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και εν γένει την εξυπηρέτηση των ατόμων με αναπηρίες. Ειδικότερα: Α. Είναι αρμόδια, με την επιφύλαξη του άρθρου 83, για: i) τη χορήγηση προέγκρισης ίδρυσης καταστημάτων και επιχειρήσεων μετά από προέλεγχο του σχετικού αιτήματος του ενδιαφερομένου, ιι) την ανάκληση ή την οριστική αφαίρεση της άδειας ίδρυσης και λειτουργίας των καταστημάτων επιχειρήσεων και λοιπών εγκαταστάσεων και δραστηριοτήτων αρμοδιότητας του δήμου, iii) τη χορήγηση ή ανάκληση της άδειας λειτουργίας μουσικής. Η σχετική απόφαση λαμβάνεται μέσα σε είκοσι (20) ημέρες αφότου περιέλθουν στην επιτροπή όλα τα νόμιμα δικαιολογητικά και στοιχεία. Β. Εισηγείται στο δημοτικό συμβούλιο: i) θέματα καθορισμού χρήσεων γης, ιι) θέματα ρυθμιστικών σχεδίων, προγραμματισμού εφαρμογής ρυθμιστικών σχεδίων, οικιστικής οργάνωσης ανοικτών πόλεων, εφαρμογής Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ.), πολεοδομικών μελετών, ανάπλασης περιοχών, πολεοδομικών επεμβάσεων, χρηματοδότησης προγραμμάτων ανάπλασης, ανασυγκρότησης υποβαθμισμένων περιοχών, πολεοδομικής αναμόρφωσης προβληματικών περιοχών, αποζημίωσης ρυμοτομούμενων, πολεοδομικών ρυθμίσεων, εισφοράς σε γη ή σε χρήμα, περιοχών ειδικά ρυθμιζόμενης πολεοδόμησης (Π.Ε.Ρ.ΠΟ.) και έγκρισης πολεοδομικών μελετών, iii) τη λήψη αποφάσεων για θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, iv) τη λήψη αποφάσεων για θέματα χωροθέτησης κοιμητηρίων, κατά τις προβλέψεις του ν. 2508/1997 (ΦΕΚ 124 Α), κέντρων αποτέφρωσης νεκρών, καθώς και άλλων, σχετικών με το αντικείμενο, αρμοδιοτήτων του, ν) το σχέδιο κανονιστικών αποφάσεων των άρθρων 79 και 82 του Κ.Δ.Κ.. 2. Η επιτροπή ποιότητας ζωής συντάσσει ετήσια έκθεση πεπραγμένων στους τομείς αρμοδιότητας της, η οποία συζητείται και εγκρίνεται από το δημοτικό συμβούλιο. 3. Το δημοτικό συμβούλιο μπορεί, για θέματα ιδιαίτερα σοβαρά, με ειδική αιτιολογία, και με την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του να αποφασίζει ότι θα ασκήσει το ίδιοΑρμοδιότητες των προηγούμενων παραγράφων 4. Η επιτροπή ποιότητας ζωής με ειδική απόφαση που λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία των μελών της μπορεί να παραπέμπει συγκεκριμένο θέμα της αρμοδιότητας της στο δημοτικό συμβούλιο για τη λήψη απόφασης, εφόσον κρίνει ότι αυτό επιβάλλεται από την ιδιαίτερη σοβαρότητα του.

 

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Οπότε, εγώ ταυτόχρονα προχωρώ την τακτοποίηση και ετοιμάζω φάκελο για την επιτροπή.Δε θα δώσω βεβαίωση μέχρι να λυθεί το θέμα, ετσι και αλλιως δεν ειναι οτι θέλει να κάνει κάποια δικαιοπραξία.

Οσον αφορά τον εξώστη ,αυτα τα 25εκ  πλατος που βγαίνουν εκτος ρ.γ δεν πρεπει να  γκρεμιστουν?Ουσιαστικά είναι προεκταση του ενδιαμεσου πλατύσκαλου εξω απο την ρυμοτική γραμμη.Σκεφτηκα και το αλλο για να μην προβω σε γκρεμισμα, αλλα δεν ξερω αν "στεκει "κατα ΝΟΚ. Αν μετακινούσε τα καγκελα προς τα μεσα, συριζα με το σπιτι , θα μπορουσε να θεωρηθει προστεγασμα ? η πρεπει κ σε αυτην την περίπτωση να εχω h min3.00 m?

την βρηκα την απάντηση ,..πρεπει να ειναι min3.00 απο το πεζοδρόμιο 

 

Edited by dorita2271
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και Χρονια Πολλα σε ολούς τους συναδελφούς , Χριστος Ανεστή ,

Θελώ να ρώτησω καποίος αν εμπιπτεί στις εξαιρέσεις του αρθρού 88 παρ α) ακινήτο, αυθαιρέτη αποθήκη  το οποίο προυφίσταται της πραξής εφαρμόγης ( εγίνε το 1994 ,υπαρχεί στην αποτύπωση) η οποία εχεί κυρώθει. Κανοντάς ερεύνα στην πολεοδόμια δεν βρεθήκε ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΩΝ (ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ) , που να αναφέρει αν το κτίσμα αποζημιώθηκε ή οχι. Απο το λίγο που κατάλαβα να σας πω την αλήθεια είναι οτι αν εχεί κυρωθει η πραξή εφαρμογής ακομα και αν δεν εχεί γίνει ο δρόμος το τμήμα αυτό του οικοπεδού ανήκει στο δήμοσιο και δεν μπορεί να τακτοποιηθεί. Αρά αν εχεί στατίκη συνεχεία με το κτίσμα που βρίσκεται εντός του οικοπεδού πρεπεί να μην το τακτοποίησω και το παρατήσω , αν είναι ανεξαρτήτο το τακτοποίω οτι υπαρχεί μεσα στο οικοπεδο και το αναφέρω στην τεχνικη εκθέση οτι υπαρχει κτίσμα σε χώρο κοινοχρήστο που δεν ειναι μεσα στο οικοπεδο. Εχει συμβει κατι παρομοιο σε καποίον και πως αντιμετωπισε .

 

Ευχαριστω εκ το προτερον

Link to comment
Share on other sites

ξεκινάς απο αυτο

αρθρο 12 ν 1337/83

δ) Δένδρα, φυτείες, μανδρότοιχοι, συρματοπλέγματα, φρέατα και λοιπές εγκαταστάσεις και κατασκευές νομίμως υφιστάμενες σε ιδιοκτησίες που με την πράξη εφαρμογής μεταβάλλουν ιδιοκτήτη αποζημιώνονται από τον οικείο Ο.Τ.Α

Αρα, ενα αυθαιρετο δεν αποζημιωνεται.

Υπαρχει η περιπτωση  οτι, πιθανον να εχεις "υπολοιπα" αποζημιωσης, οπότε να δικαιουσαι να αρνεισαι την αποδοση της γης, μεχρι να αποζημιωθεις.

Link to comment
Share on other sites

@panapara1

Kυρωμένη και μεταγεγραμμένη ΠΕ επέχει θέση τίτλου. Το αρχικά ρυμοτομούμενο τμήμα της πολεοδομικής μελέτης, ενδεχομένως δεν επαρκούσε και ίσως στους πίνακες να έγινε και περαιτέρω εισφορά σε γη. Τακτοποίηση στο εκτός ορίων οικοπέδου όπως το όρισε τελικώς η ΠΕ δεν μπορεί προφανώς να γίνει. Ίσως η λύση είναι να γκρεμίσει την αποθήκη και να ξεμπερδεύει ή αν είναι σχετικά πρόχειρη κατασκευή ή με απλά υλικά (πχ ομόπλινθους, τσιμεντόλιθους) με προσοχή και σιγά-σιγά μπορεί να καθαιρεθεί τμήμα της, ξεκινώντας από την αποξήλωση στέγης. Ουσιαστικα το επικρατέστερο σενάριο είναι να την ισοπεδώσει ολόκληρη και να τελειώνει η ιστορία.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα και  ευχαριστω για τις απαντήσεις.Τι απαιτείται για την κατεδάφιση; Μπορεί να γίνει έγκριση εργασιών;

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

(μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33)

Καλησπέρα, 

έχω τακτοποίηση αυθαιρέτου σε οικόπεδο εντός ορίων οικισμού, ο οποίος ανήκει σε ευρύτερη περιοχή του Δικτύου NATURA2000. Όπως φαίνεται στην εικόνα στα φύλλα Καταγραφής κλικάρω την ένδειξη "προστατευόμενη περιοχή" ; 

 

 

 

image.png.5fcf5516ff56242ee531e978e34ddcd1.png

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.