Μετάβαση στο περιεχόμενο

[ΑΡΘΡΟ 099 - Ν. 4495/17] Δικαιολογητικά υπαγωγής στο Ν. 4495/17


Recommended Posts

Χρησιμοποιείς την εγκεκριμένη κάτοψη. 
Αφού αυτή συμπίπτει με την πραγματικότητα (σύμφωνα με την προηγούμενη δημοσίευσή σου), δεν υπάρχει λόγος υπαγωγής.

  • Thanks 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

3 ώρες πριν, janna said:

Έχω περίπτωση που στο έντυπο της άδειας το  σχήμα της οικοδομής στο πισω όριο εναι διαφορετικό από την εγκεκριμένη  κάτοψη της οικοδομικής αδείας που συμπίπτει με την πραγματικότητα. Να θεωρήσω σωστό του εντύπου ;

Πας ΥΔΟΜ και παίρνεις όλο το φάκελο, δηλαδή Ο.Α, τοπογραφικό, δ. κάλυψης και κατόψεις. Θα ελέγξεις αν αυτή η διαφορά,  υπάρχει μόνο στο σκαρίφημα του στελέχους ή και στα υπόλοιπα σχέδια και ειδικά στο Δ. κάλυψης .

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα συνάδελφοι,

έχω κατ. 4 μια υπέρβαση 5 τ.μ. ΥΔ/ΥΚ και το σύστημα ΔΕΝ μου ζητάει τομές/ΔΚ/ κλπ  ουτε καν φωτογραφίες και αποδεικτικά παλαιότητας. Τι γίνεται; Συνήθως τα είχε ως απαιτούμενα με πορτοκαλί. Άλλαξε κάτι ;

ευχαριστώ

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Μην ασχολείσαι με το τι ακριβώς ζητάει το σύστημα!!!  Είναι για τα μπάζα... Να ακολουθήσεις ακριβώς αυτά που ορίζει ο νόμος αναλόγως με την περίπτωση που εξετάζεις!

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

7 ώρες πριν, AsiM said:

έχω κατ. 4 μια υπέρβαση 5 τ.μ. ΥΔ/ΥΚ και το σύστημα ΔΕΝ μου ζητάει τομές/ΔΚ/ κλπ  ουτε καν φωτογραφίες και αποδεικτικά παλαιότητας. 

Σε κάθε περίπτωση ισχύει αυτό που αναφέρει ο Ιάσωνας παραπάνω. Όμως, δες προσεκτικά στην δήλωση μήπως κάτι έχει καταχωρηθεί λανθασμένα. Για παράδειγμα, έχεις βάλει Ο.Α επιλογή "ναι";  Μήπως, έχεις επιλέξει κάπου παλαιότητα προ 75 ή προ 83 και το σύστημα "διαβάζει" κατηγορία 1 ή 2;

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

τα έχω τσεκάρει 15 φορές γιατί μου φάνηκε πάρα πολύ περίεργο, όχι είναι όλα σωστά και είπα μήπως έχει αλλάξει κάτι και μας αλάφρυναν το έργο.. αλλά που τέτοια τύχη!

Link to comment
Share on other sites

Δεν επιμένω, αλλά έχει συμβεί πολλές φορές σε συναδέλφους κάτι να έχει εκ παραδρομής καταχωρηθεί και να διαφοροποιεί τελικά τα δικαιολογητικά. Εσύ όπως ορθώς προαναφέρθηκε, ανεβάζεις τα εκ του νόμου δικαιολογητικά.

Link to comment
Share on other sites

Σε οικόπεδο με οικοδομική άδεια γίνεται τακτοποίηση για αυθαιρεσίες κατηγορίας 5. Στο διάγραμμα κάλυψης της άδειας επισημαίνονται το περίγραμμα και η επιφάνεια των αυθαιρεσιών κλειστών χώρων, ημιυπαιθριων και εξωστών και σημειώνονται τα υλοποιημένα Δ. Σύμφωνα με το ΤΕΕ Πελοποννήσου σε σχετική μου ερώτηση δεν απαιτείται κάτι άλλο. Ούτε όγκος, ούτε υπολογισμός συνολικής δόμησης, τίποτε άλλο...αρκεί τα φανεί ό,τι επηρεάζει τους σχετικούς υπολογισμούς του προστίμου τακτοποίησης. Ωστόσο πρόσφατα από το κεντρικό ΤΕΕ μου απάντησαν ότι θα πρέπει επιπλέον κατά τη γνώμη τους δίπλα σε καθένα από τα υλοποιημένα μεγέθη της άδειας να συμπληρώσω και τα αυθαίρετα και να κάνω άθροισμα. Άρα θα πρέπει να επιλέξω αν θα πάω με ΝΟΚ ή με ΓΟΚ για  να κάνω κάτι τέτοιο.

Εσείς τι ακολουθείτε;...ό,τι μου απάντησε το ΤΕΕ Πελοποννήσου ή το κεντρικό ΤΕΕ;

Σε κάθε περίπτωση, επειδή πρέπει να καταθέσω μια ΕΕΜΚ για το τακτοποιημένο ακίνητο, όπου απαιτείται να κατατεθεί και διάγραμμα καλυψης, έχω τον εξής προβληματισμό. Στο οικόπεδο βρίσκονται διάφορα κτίρια. Αλλά πληρούν προϋποθέσεις ΝΟΚ και άλλα ΓΟΚ. Μπορώ να επιλέξω να ελέγξω σε άλλα με ΝΟΚ και σε άλλα με ΓΟΚ ή ο κανονισμός θα πρέπει να είναι ένας κοινός; Θεωρώ ότι πρέπει να εφαρμοστεί το άρθρο 6 του ΝΟΚ, ότι δηλαδή " σε περίπτωση αυθαίρετης κατασκευής που τηρεί τις ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις ή αυτές που ίσχυαν κατά το χρόνο κατασκευής της, αυτή είναι δυνατόν να νομιμοποιηθεί.... " και να θεωρήσω αυθαίρετη κατασκευή κάθε κτίριο ανεξάρτητα από τα υπόλοιπα κτίρια...

Και τέλος ο χρόνος κατασκευής στο άρθρο αυτό του ΝΟΚ είναι ο χρόνος που ολοκληρώθηκε η κατασκευή,  ο χρόνος που ολοκληρώθηκε ο σκελετός ή ο χρόνος που ξεκίνησε η κατασκευή; Συγκεκριμένα υπάρχει κτίριο με ανοιχτή σκάλα που οδηγεί στον 1ο όροφο. Το κτίριο ολοκληρώθηκε καταρχήν  πριν την εφαρμογή του

κτιριοδομικού, οπότε κανονικά η σκάλα δεν έμπαινε στη δόμηση. Ωστοσο μετά την εφαρμογή του κτιριοδομικού και προ Νοκ μπήκε εξωτερικά θερμομόνωση. Αν θεωρήσω λοιπόν ότι ο χρόνος κατασκευής ειναι όταν μπήκε και η θερμομονωση η σκάλα μπαίνει στη δόμηση!

Αυτά τα ολίγα....ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπέρα συνάδελφοι,

Σαν νέος μηχανικός και εγώ έχω μπει στην τακτοποίηση αυθαίρετων κατασκευών, και έχω παρατηρήσει το εξής να γίνεται από άλλους συναδέλφους:

Αντί να συντάσσονται νέες κάτοψεις/σχέδια για την τακτοποίηση, ο μηχανικός σχεδιάζει πάνω στα παλαιά σχέδια τις αυθαιρεσίες που παρατηρούνται και τις επεξηγεί, τα οποία είναι σκαναρισμένα (δλδ χαρτί οχι AutoCAD).

Θεωρείται κάτι τέτοιο σωστό/αποδεκτό? Υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις όπου γίνεται αυτό.

Σας ευχαριστώ!

 

Μην ανοίγεις χωρίς ουσιαστικό λόγο νέο θέμα και χωρίς πρώτα να κάνεις αναζήτηση σε ήδη υπάρχον, με ίδιο ή παραπλήσιο περιεχόμενο. Το θέμα σου συγχωνεύτηκε στο παρόν. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ. akis73

Edited by akis73
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.