Μετάβαση στο περιεχόμενο

[ΑΡΘΡΟ 100 - Ν. 4495/17] Υπερβάσεις Δόμησης - Κάλυψης (γενικά)


Recommended Posts

Καλημέρα,

Επισυνάπτω σκαρίφημα που φαίνεται το περίγραμμα βάσει άδειας και η σημερινή κατάσταση.

Ευχαριστώ.

SKARIFHMA.pdf

Edited by lamproud
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,1k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

 

(...)Ισόγεια κατοικία με υπόγειο σύμφωνα με την άδεια η οποία στην πράξη θεμελιώθηκε ψηλότερα με αποτέλεσμα να είναι διώροφη (ισόγειο αποθήκη κ όροφος κατοικία) και μετακινήθηκε με αποτέλεσμα τμήμα της να βρίσκεται εντός προκηπίου, πως να υπολογίσω το πρόστιμο?Να προσθέσω ότι στην άδεια φαινόταν το μισό υπόγειο ενώ το σημερινό ισόγειο είναι όσο η κατοικία.Για το ισόγειο (υπόγειο στην άδεια) βάζω ΥΔΚΧ για το σύνολο των τετραγωνικών.Με προβληματίζει πως να χειριστώ τον όροφο της κατοικίας που έχει ίδιο περίγραμμα και επιφάνεια με τα προβλεπόμενα στην άδεια αλλά σε άλλη μη σύννομη θέση και με υπέρβαση ύψους. Να βάλω ΥΔ, ΥΚ και ΥΥ στα τμήματα που βρίσκονται εκτός του προβλεπόμενου περιγράμματος της άδειας και ΥΥ μόνο στα τμήματα που είναι εντός του προβλεπόμενου περιγράμματος Κάπως έτσι νομίζω το αντιμετώπιζαν στο ΤΕΕ. (...)

 

Τα προεξέχοντα του εγκεκριμένου περιγράμματος με Υ.Κ στο σύνολο των επιπέδων της κατασκευής. Αυτή ήταν ή προηγούμενη αντιμετώπιση. Το τμήμα που προεξέχει εντός περιγράμματος λαμβάνει επιπρόσθετα και την παράβαση "εντός προκηπίου". Δεν αναφέρεις αν υπάρχει και παραβίαση Δ .

Αναφορικά με το θέμα της υπέρβασης ύψους, μήπως η οικοδομή δεν θεμελιώθηκε ψηλότερα και δεν έγινε η προβλεπόμενη διαμόρφωση Π.Χ με αποτέλεσμα το πρώην υπόγειο να είναι ισόγειο λόγω κλίσης;

Στο σχήμα σου φαίνονται ρυμ. γραμμές, οπότε είσαι εντός σχεδίου και ίσως από το κράσπεδο του πεζοδρομίου να βγαίνει άκρη για το τι έχει γίνει με το ύψος. Αν όντως η οικοδομή θεμελιώθηκε ψηλότερα, κάποιο από τα επίπεδα θα πρέπει να πάρει την υπέρβαση ύψους. Συνηθίζαμε να την "χρεώνουμε" στο τελευταίο επίπεδο. 

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση..Δεν υπάρχει παραβίαση πλάγιων αποστάσεων. Στο διάγραμμα κάλυψης και γενικά στα σχέδια της άδειας δεν έχει απόλυτα υψόμετρα οπότε δεν έχω κάποιο δεδομένο για την ακριβή στάθμη θεμελίωσης. Δυστυχώς όμως η οικοδομή είναι πιο ψηλά από το επίπεδο του δρόμου (το οικόπεδο ανηφορίζει ξεκινώντας από την στάθμη του δρόμου και παράλληλα προς την μεγάλη του πλευρά) οπότε μάλλον δεν έχω τρόπο να δικαιολογήσω την υπέρβαση ύψους. Σκέφτομαι να την χρεώσω στον όροφο. Στο υπόγειο (που πλέον είναι ισόγειο) θα χρησιμοποιήσω και ΥΔ. Στον όροφο να βάλω ΥΔ για τα τμήματα αυτά που προεξέχουν από το εγκεκριμένο περίγραμμα ή μόνο ΥΚ?

Link to comment
Share on other sites

lamproud

Για το ισόγειο νομίζω ΥΔ χωρίς μειωτικό συντελεστή (τουλάχιστον με τα μέχρι στιγμής δεδομένα για τον μειωτικό)

Για την αντιμετώπιση του προκηπίου και του ύψους συμφωνώ με τον Pavlos33. (την επιφάνεια που βρίσκεται ανάμεσα στην ΟΓ και την ΡΓ)

Pavlos33

Για την κάλυψη θέλω να ρωτήσω τον pavlos33 : Για ποιόν λόγο να πάρουμε ΥΚ; Αφού τα δύο περιγράμματα έχουν την ίδια επιφάνεια. Γιατί να μην πάει με κατηγορία 3 (αλλάγη θέσης). Αν μου απαντήσεις, ότι δεν πάει κατηγορία 3 επειδή ένα τμήμα του ειναι στο προκήπιο , θα ανταπαντήσω το εξής: δηλ. αν είχα μετατόπιση θέσης σε ένα κτήριο με κάτοψη 1000,00τμ και ένα πολύ μικρό τμήμα του, έστω 0,5τμ παραβίαζε το προκήπιο , θα χρέωνα με ΥΚ την διαφορά των δυο περιγραμματων; Δηλ. του περιγράμματος της κανονικής απο την ΟΑ θέσης και αυτού που προκύπτει απο την νέα θέση; 

 

Επίσης ακόμα μια ερώτηση για τον pavlos33: Εαν δεχτούμε ότι θα χρεώναμε ΥΚ. Γιατί σε όλες τις στάθμες;  Όταν γράφεις "Αυτή ήταν ή προηγούμενη αντιμετώπιση" Τι εννοείς; Θέλω να πω : Υπάρχει κάποιο στοιχείο;

Edited by karanus
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα συνάδερφοι,

 

Κτίριο που κατασκευάστηκε μετά την λήξη της οικοδομικής άδειας...

προφανώς ΜΕ οικοδομική άδεια για το σύστημα (έκδοση οικοδομικής άδειας στο οικόπεδο)

Κανονικά εντελώς αυθαίρετη κατασκευή...Υ.Δ.-Υ.Κ. για όλη την επιφάνεια;

(αν δεν πάει προς νομιμοποίηση..)

 

Γνώμες; Ευχαριστώ..

Edited by Ξυλουργός
Link to comment
Share on other sites

Ναι. Κατά δήλωση ιδιοκτήτη..

Πως ρευματοδοτήθηκε;

Είμαι σε φάση διερεύνησης κ περιμένω έγγραφα..

 

Απλά θεώρησα καλή ευκαιρία να θέσω το ερώτημα..

Link to comment
Share on other sites

Ξυλουργός

Η ΟΑ ελιναι ένα έγγραφο  διοικητικής πράξης το οποίο έληξε. Άρα ότι δηλώσεις νομίζω πρέπει να το δηλώσεις χωρίς ΟΑ.

Δεν υφίσταται ΟΑ πλέον.

Link to comment
Share on other sites

Επειδή δεν έχω δει να το αναφέρει ο 4495 κάπου συγκεκριμένα, τελικά σε οριζόντιες ιδιοκτησίες συγκρίνουμε την υπέρβαση δόμησης με το ποσοστό του συντελεστή δόμησης που αντιστοιχεί στο διαμέρισμα βάσει των χιλιοστών της ιδιοκτησίας του; Νομίζω πως δεν γράφει κάτι σχετικό. Περισσότερο μου μοιάζει η διατύπωση με τον 4014 που συγκρίναμε την υπέρβαση με το σύνολο του συντελεστή δόμησης όλου του οικοπέδου βάσει όρων δόμησης.


Sent from my iPad using Tapatalk

 

Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας.
Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής
Ευχαριστώ, danaikaterina

 

Edited by danaikaterina
Link to comment
Share on other sites

Άρθρο 100 παρ.2

"Για τον υπολογισμό των ανωτέρω συντελεστών τετραγωνιδίων, τα μεγέθη των αυθαίρετων κατασκευών ή χρήσεων συγκρίνονται με τους επιτρεπόμενους όρους και περιορισμούς δόμησης που ισχύουν στην περιοχή του ακινήτου και, σε περίπτωση συγκυριότητας ακινήτου, με το μέρος των επιτρεπομένων μεγεθών, που αναλογεί στο ποσοστό συνιδιοκτησίας της οριζόντιας ή κάθετης ή ιδιοκτησίας κάθε συγκύριου."

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.