Μετάβαση στο περιεχόμενο

[ΑΡΘΡΟ 100 - Ν. 4495/17] Αυθαίρετες κατασκευές με αναλυτικό προϋπολογισμό


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 1,6k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

@SPIMAN αυτό που σου έγραψε ο Παύλος είναι το ίδιο που σε ρώτησε η Χριστίνα, χθες αν θυμάμαι καλά. Το ένα άρθρο που είχες παραθέσει είναι από νομιμοποίηση για διάνοιξη κουφωμάτων και το άλλο από ρύθμιση. Άλλο το ένα άλλο το άλλο. Για ρύθμιση θα πρέπει ότι είναι αυθαίρετο να έχει υλοποιηθεί πριν τις 28/7/11, έχεις τέτοια περίπτωση ή και αυθαίρετα μετά από αυτή την ημ/νία;

Link to comment
Share on other sites

@akis73 ολες οι αυθαιρεσιες (αλλαγη χρησης υπογειου, κλεισιμο ημιυπαιθριου) και οι λοιπες παραβασεις (πχ μειωση διαστασεων ανοιγματων, διανοιξη νεου παραθυρου κλπ) εχουν γινει προ 28/7/2011

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

Για τις ανάγκες τακτοποίησης (και ακολούθως έκδοση ΗΤ), συντάσσω ΔΚ σε γήπεδο εκτός σχεδίου εντός του οποίου πέρα από κατοικίες, βρίσκεται οικίσκος γεώτρησης, οικίσκος με το πίνακα ηλεκτροδότησης γεώτρησης, πηγάδι, υδατοδεξαμενή και τέλος υπόστεγος χώρος (με μια πλευρά ανοικτή) που χρησιμοποιείται κυριολεκτικά σαν κοτέτσι.

Τα παραπάνω, εκτός από τη γεώτρηση που τακτοποιήθηκε ως κατ.3 υπολογίστηκαν με αναλυτικό προυπολογισμό. Όμως, στο ΔΚ προσμετρώνται?

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, όταν λες να προσμετρηθούν τι ακριβώς εννοείς; Το ΔΚ των αυθαιρέτων δεν είναι όμοιο με αυτός της έκδοσης αδείας, απλά αποτυπώνεις τα περιγράμματα των αυθαιρέτων και βάζεις ένα υπόμνημα των υπολογισμών επιφανειών κλπ. Επίσης αν στην δήλωση υπαγωγής που κάνεις έχεις μόνο ΛΠ και παραβάσεις κατ.3 δεν χρειάζεται καν το ΔΚ.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Εννοώ αν υπολογίζονται στη κάλυψη, δηλαδή στα 'πραγματοποιούμενα μεγέθη' που θα αναγραφούν στο σχέδιο του ΔΚ.

Έχω κατηγορίες 1,2 και 3 στα αυθαίρετα, αλλά επειδή το γήπεδο για το οποίο εκδόθηκε η άδεια έχει υποστεί κατάτμηση και δεν αντιπροσωπεύει το σημερινό γήπεδο, συντάσσω ΤΔ & ΔΚ για λόγους πληρότητας (τακτοποιούνται και ως μη έχοντα Ο.Α.). Έτσι κι αλλιώς θα χρειαστεί να τα επισυνάψω στην ΗΤ..

 

Link to comment
Share on other sites

Στην ΗΤ θα επισύναπτε διάγραμμα κάλυψης εφόσον αυτό είχε προσαρτηθεί σε διοικητική πράξη ή ρύθμιση. Από τη στιγμή που δεν έχεις υποχρέωση βάσει νόμου (κατηγορίες 1,2 και 3 χωρίς οικοδομική άδεια)  σύνταξης Δ.Κ δεν έχεις να επισυνάψεις τίποτα και στην Η.Τ. Κατά τα άλλα, όπως ορθά προανέφερε ο Άκης το δ. κάλυψης υπαγωγής είναι μια τελείως διαφορετική προσέγγιση σε σχέση με το δ.κ στα πλαίσια μελέτης Ο.Α.

  • Thanks 1
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Να διευκρινίσω όμως κάτι. Στις κατηγορίες αυθαιρέτων 1,2,3 δεν υπάρχει απαίτηση σύνταξης ΔΚ ή και ΤΔ? 

Γιατί αν δεν συντάξεις ΤΔ πως θα διαπιστώσεις π.χ. παραβίαση πλάγιων αποστάσεων? Αν εν τέλει χρειάζεται ΤΔ, μήπως δεν χρειάζεται ΔΚ?

Και γενικώς, αν κατά την υπαγωγή του Ν4495 για αυθαίρετα δεν απαιτούνται κάποια σχέδια, δεν χρειάζεται να συνταχθούν ούτε για την έκδοση ΗΤ?

π.χ. στη περίπτωσή μου έχω ΤΔ αδείας χωρίς να περιλαμβάνει γεωτρήση/πηγάδι/υπόστεγο κ.α. και γενικώς δεν έχω καθόλου ΔΚ αδείας! Θεώρησα σωστό να τα συντάξω όλα τα σχέδια (κατόψεις/όψεις/τομές, ΤΔ, ΔΚ) ώστε όταν εκδώσω το πιστοποιητικό πληρότητας να περιλαμβάνει τα πάντα από σχέδια (μάλλον χαζομάρα κάνω?!)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.