Μετάβαση στο περιεχόμενο

[ΑΡΘΡΟ 100 - Ν. 4495/17] Αυθαίρετες κατασκευές με αναλυτικό προϋπολογισμό


Recommended Posts

48 λεπτά πριν, Didonis said:

πέραν του παράγοντα ύψους με ΓΟΚ 85 για να μη προσμετρά σε συντελεστή δόμησης έπρεπε να μη υπάρχει και άλλο δωμάτιο ή διαμέρισμα ή δόμηση στο Δώμα.

Αν υπήρχε μετρά σε συντελεστή δόμησης κανονικά.

Κάτι τέτοιο θεωρείται απόληξη ή εφόσον έχει γίνει επέκταση και δίπλα από την κλίμακα (παρόλο που δεν υπάρχει χώρισμα που να δημιουργεί άλλο δωμάτιο), το τμήμα αυτό λογίζεται σαν υπέρβαση δόμησης?

Ευχαριστώ!

image.thumb.png.70ad1fe489d7e6acc4f259680d91678e.png

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,6k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

4 ώρες πριν, JOANN said:

 

Έχω περίπτωση απόληξης κλιμακοστασίου που δεν περιγράφεται στην οικ.άδεια. Το ερώτημά μου είναι πότε θεωρείται απόληξη κλιμακοστασίου για να τη δηλώσω με αναλυτικό και πότε όχι (οπότε δηλώνεται σαν υπέρβαση δόμησης/ύψους)? Απόληξη θεωρείται όταν το ύψος δεν υπερβαίνει τα 2,40μ. Υπάρχει κάποιος περιορισμός στα τετραγωνικά μέτρα? Συνυπολογίζεται η προβολή της σκάλας μόνο στο εμβαδό? Το πλατύσκαλο?

Απόληξη είναι ο χώρος που καταλήγει το κλιμακοστάσιο στην ταράτσα. Βάσει της εγκ. 2 μπορείς να το δηλώσεις με αναλυτικό. Ανεβαίνεις στην ταράτσα. Μετράς τους 4 τοίχους και έχεις το εμβαδόν για να το αναγράψεις και στην Τ.Ε. Προφανώς μια λοιπή παράβαση είναι. Δεν μπορεί μια τέτοια κατασκευή να σου ξεπεράσει τις 15.000 Ευρώ. Από την στιγμή που το βάζεις 1 λ.π δεν ασχολείσαι με τίποτα άλλο. Επιπλέον, δεν ασχολείσαι με το ποια ήταν τα κριτήρια βάσει ΓΟΚ 85 ή ΓΟΚ 73 ώστε να μην μετρούσε μια κατασκευή στη δόμηση ή στην κάλυψη. Άλλο η  άδεια, άλλο η υπαγωγή. 

edit: Στο σχέδιο που ανέβασες, δεν υπάρχει κάτι το μεπτό. Ένα μεγαλύτερο από το απαραίτητο πλατύσκαλο υπάρχει. Συνηθισμένη κατασκευή να βάζουν διάφορα αντικείμενα  σαν αποθηκευτικό χώρο, που όπως ορθώς επισημαίνεις δεν έχει κάποιο διαχωρισμό. Προσωπικά θα το έκανα υπαγωγή ως απόληξη.

Edited by Pavlos33
  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

3 ώρες πριν, Didonis said:

Δεν είπες με ποιο γοκ υπάρχει το κτίριο

Η άδεια είναι του έτους 2000. Στην άδεια δεν υπήρχε απόληξη κλιμακοστασίου, αλλά στέγη η οποία δεν έγινε ποτέ.

Edited by JOANN
Link to comment
Share on other sites

ΚΑΛΗΜΕΡΑ

Εχω προς ρύθμιση μία αποθήκη κατ. 3 και μία περίφραξη. Αν τα βάλω ως 2 λοιπές παραβάσεις με αναλυτικό θα έχω πρόβλημα;

Από τη μία το αρθρ. 100 παρ. 5.ορίζει ότι υπάγονται παραβάσεις που δεν αντιστοιχίζονται σε επιφάνεια χώρου και από την άλλη η εγκ.2 λέει ότι στις περιπτώσεις που συνυπάρχουν αυθαίρετες μικρές παραβάσεις με αυθαιρεσίες της παρ. 5 του άρθρου 100 είναι δυνατή η σύνταξη αναλυτικού προϋπολογισμού για το σύνολο των αυθαιρεσιών (Κατηγορίας 3 και παρ. 5 του άρθρου 100) προκειμένου να υπολογιστεί το ενιαίο ειδικό πρόστιμο.

Link to comment
Share on other sites

H αποθήκη δεν μπορεί να παει με αναλυτικό. Η εγκ. 2 λανθάνει (το ίδιο λάθος έκανε και η εγκ. 4 Ν. 4178/13) ως προς το ότι δεν διαχώρισε τις περιπτώσεις της κατηγορίας 3, οι οποίες αντιστοιχίζονται σε επιφάνεια χώρου και δεν μπορούν να πάνε με αναλυτικό.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, 

Για λοιπές παραβάσεις (αλλαγή εσωτερικών διαρρυθμίσεων, τροποποίηση διαστάσεων ανοιγμάτων κλπ.) εφόσον υφίστανται προ του 75  το πρόστιμο είναι 250 αντί για 337,5. Απαιτείται να επιλεχθεί η δυσμενέστερη κατηγορία (κατ.2) για να βγει 337,5 ή δεν απαιτείται;

Link to comment
Share on other sites

Το πρόστιμο κατηγορίας 1 αφορά το παράβολο 250 Ευρώ με προσαύξηση 1,35(λόγω έτους υπαγωγής*) και βγαίνει 337,5 Ευρώ. Η μια λοιπή παράβαση έχει το ίδιο πρόστιμο. Ανέλυσε το θέμα σου περαιτέρω.

* άρθρο 102 παρ. 3.  Το ενιαίο ειδικό πρόστιμο αυξάνεται : 
(....)ε)   κατά τριάντα πέντε τοις εκατό (35%), αν η αυθαίρετη κατασκευή ή χρήση υπαχθεί στις διατάξεις του παρόντος από την 1η Οκτωβρίου 2023 μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2024, 

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Μάλλον κάνω κάτι λάθος.

Έχω παραβάσεις κατ. 3 (τροποποίηση διαστάσεων ανοιγμάτων) και αλλαγή εσωτερικών διαρρυθμίσεων, τις οποίες τις υπολογίζω ως 1 λοιπή παράβαση με αναλυτικό προυπολογισμό. Στην τεχνική μου έκθεση δικαιολογώ πως έχουν πραγματοποιηθεί εκ κατασκευής του κτιρίου, δηλαδή προ του 1975, επομένως επιλέγω κατηγορία 1 + μία λοιπή παράβαση. Όταν επιλέγω στο σύστημα κατ. 1 + μία λ.π. (χωρίς ΥΔ, ΥΚ κλπ) μου βγάζει 250 ευρώ πρόστιμο. 337,5 μου βγάζει μόνο αν επιλέξω κατ. 2 + μια λ.π.

Link to comment
Share on other sites

Η υπαγωγή μπορεί να προχωρήσει; Αν  ναι, τι σε προβληματίζει; (Ίσως η προσαύξηση του  προστίμου δεν έχει να κάνει με το παράβολο το οποίο λόγω κατηγορίας 1 παραμένει στα 250 )

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.