Μετάβαση στο περιεχόμενο

[ΑΡΘΡΟ 100 - Ν. 4495/17 ] Αυθαίρετη αλλαγή χρήσης


Recommended Posts

(Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33)

Καλησπέρα σε όλους.

Πουλιέται σήμερα μία οριζόντια ιδιοκτησία, που είναι κατοικία βάσει αδείας αλλά σήμερα νοικιάζεται και χρησιμοποιείται ως ιατρείο. Στην ταυτότητα θα φανεί κάπου η χρήση ιατρείο ή παντού θα φανεί η χρήση κατοικία;  

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,1k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Η χρήση ιατρείου πως έχει προκύψει; Αφορά μήπως χρήση κατοικία  με χρησιμοποίηση του χώρου ως ιατρείου από διαμένοντα ιατρό; Σε αυτή την περίπτωση δεν αλλοιώνεται η νόμιμη χρήση της κατοικίας. Σε διαφορετική περίπτωση κάνε έρευνα να δεις στην άδεια ίδρυσης του ιατρείου τι έχει βεβαιωθεί και πράττεις αναλόγως (πιθανόν να απαιτείται τακτοποίηση λόγω αυθαίρετης χρήσης).

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα Pavlos33. Καταρχήν ευχαριστώ για την απάντησή σου. Θα ήθελα τη γνώμη σου στην ακόλουθη ερώτηση που είναι σχετική με το προηγούμενο post. Θεωρείς ότι αν νοικιάσει ένα διαμέρισμα οικοδομής μηχανικός για να το έχει σαν έδρα του, πρέπει να προβεί πρώτα σε αλλαγή χρήσης του χώρου; Ανάλογα και ένα διαμέρισμα που το χρησιμοποιεί ένας γιατρός, πιστεύεις ότι η ορθή διαδικασία είναι να προβεί σε αλλαγή χρήσης; Φαντάζομαι "εστιάζεις" στο σημείο που αναγράφεται ότι πρέπει να είναι εντός της μόνιμης κατοικίας αυτού που ασκεί το ελεύθερο επάγγελμα;

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει νομολογία για το θέμα αυτό. Η χρήση κατοικίας δεν αλλοιώνεται όταν ο χώρος χρησιμοποιείται για την άσκηση επαγγέλματος, μηχανικού, ιατρού, λογιστή, δικηγόρου κλπ που σημαίνει ότι ενώ κάποιος το χρησιμοποιεί ως γραφείο δεν έχεις αυθαίρετη εγκατάσταση χρήσης. Μέχρι πρότινος ήταν υποχρέωση η διαμονή του επαγγελματία εντός της κατοικίας. Με κάποιο νόμο τους τελευταίους μήνες άλλαξε αυτό και αν θυμάμαι καλά δεν απαιτείται να είναι η κύρια κατοικία του επαγγελματία. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

(Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33)

Καλησπέρα συνάδελφοι,

Σε υπόγεια αποθήκη υπάρχει  αλλαγή χρήσης σε χώρο κυρίας χρήσης (σε τμήμα αυτής) καθώς και γίνεται στάθμευση αυτοκινήτου και δικύκλων οχημάτων.

Θα γίνει υπαγωγή στον 4495/17 οπότε η περιγραφή της οριζόντιας ιδιοκτησίας θα γίνει κατάστημα με αποθηκευτικό χώρο και κλειστή θέση στάθμευσης. Δεδομένου ότι ο χώρος κύριας χρήσης συνορεύει με το περίγραμμα της θέσης στάθμευσης και για την είσοδο στο κατάστημα θα πρέπει να γίνεται διέλευση μέσα από τη θέση στάθμευσης, θα προκύψει πρόβλημα για τις άδειες λειτουργίας ? Και αν ναι, για ποιες άδειες λειτουργίας θα υπάρχει κόλλημα(εννοείται πέρα από αυτές που απαγορεύονται από τις χρήσεις γης)?

Σας ευχαριστώ πολύ 

 

Σημ : Ο χωρος κύριας χρήσης, η θέση στάθμευσης και η αποθήκη είναι εντός της ίδιας ιδιοκτησίας και ενιαίου χώρου 

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

37 λεπτά πριν, diangelis said:

... και για την είσοδο στο κατάστημα θα πρέπει να γίνεται διέλευση μέσα από τη θέση στάθμευσης, θα προκύψει πρόβλημα ...

ας μιλήσει ο ιδιοκτήτης με τον λογιστή του πρώτα απ΄όλα με βάση την νομική μορφή που έχει ή θα έχει η υπηρεσία του αν η ΔΟΥ απαιτεί υποχρεωτικά τον δικό του χώρο να έχεις χωρίς άλλες χρήσεις ή χώρους.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.