Μετάβαση στο περιεχόμενο

[ΑΡΘΡΟ 100 - Ν. 4495/17 ] Αυθαίρετη αλλαγή χρήσης


Recommended Posts

Καλησπέρα σας,

Σε εκτός σχεδίου περιοχή με επιτρεπόμενα 600 τ.μ. γραφεία-καταστήματα και 200τμ κατοικία, όπου έχει γίνει αλλαγή χρήσης όλων των τ.μ. Τα 200 με αναλυτικό και τα 400 με ΥΔ και συντελεστή αλλαγής χρήσης, σωστά?

Ευχαριστώ. 

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,1k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

  • 3 weeks later...

Καλημέρα και καλή χρονιά!

Σε κατοικία είχε εκδοθεί άδεια για προσθήκη βοηθητικών χώρων στο δώμα προ του 1975. Οι ΒΧ κατασκευάστηκαν λίγο υψηλότεροι (εντός των επιτρεπομένων από τους όρους δόμησης) και λίγο μεγαλύτεροι, ενώ γίνεται χρησιμοποιούνται για κύρια χρήση και όχι βοηθητική. Αντιμετωπίζονται: Η επέκταση ως Υπέρβαση Δόμησης, το επιπλέον ύψος με αναλυτικό και η αλλαγή χρήσης πάλι με αναλυτικό?

Όταν λέμε αναλυτικό στην αλλαγή χρήσης, πώς ακριβώς θα το κάνω? Θα πάρω όλο το νόμιμο τμήμα και θα βάλω τοίχους, πλάκα, κουφώματα κλπ και θα προσθέσω στο ποσό που θα προκύψει και το ποσό της κατασκευής για το ύψος και θα δω εάν είμαι πάνω ή κάτω από τις 15.000€ ώστε να δω πόσες λοιπές παραβάσεις έχω? Έχω κι άλλες αυθαιρεσίες που υπολογίζονται με αναλυτικό προϋπολογισμό, αλλά η αλλαγή χρήσης δεν έχω καταλάβει πώς ακριβώς θα υπολογιστεί.

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

On 4/1/2024 at 1:25 ΜΜ, EiriniA said:

η αλλαγή χρήσης πάλι με αναλυτικό?

Όχι, υπολογίζεται με υπέρβαση δόμησης γιατί έχεις αλλαγή από βοηθητική σε κύρια.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα,

Ο χώρος στο δώμα (εκτός 1,5 περίπου τετραγωνικού και 10εκ μεγαλύτερου ύψους), κατασκευάστηκε κατά τα άλλα με βάση Ο.Α. και συνεπώς είχε μετρήσει στο συντελεστή δόμησης. Για το 1,5τμ βάζω Υ.Δ., για το ύψος αναλυτικό, για το υπόλοιπο το νόμιμο πώς θα εφαρμόσω "την υπέρβαση συντελεστή δόμησης που προέκυψε λόγω της αυθαίρετης αλλαγής χρήσης"?
 

Καταλαβαίνω πως θα πάει με αναλυτικό, εφόσον ήδη έχει μετρήσει στη Δόμηση. Τον τρόπο εφαρμογής δε μπορώ να καταλάβω στον αναλυτικό για την αλλαγή χρήσης

 

On 30/9/2018 at 1:09 ΜΜ, laxanos said:

Εφόσον ο αποθηκευτικός χώρος είχε προσμετρήσει στην δόμηση κατά την έκδοση της ο.α, οπότε δεν έχεις αύξηση του ΣΔ μέσω της αλλαγής χρήσης,

η παράβαση θα χρεωθεί με αναλυτικό.

Εφόσον για κάποιο λόγο δεν είχε μετρήσει η αποθήκη στο δώμα ή παράβαση θα χρεωθεί ως Υπέρβαση δόμησης.

Συνοπτικά, ελεγχεις το ΔΚ της αδειας και αναλόγως πράττεις!

Με ποιο τρόπο γίνεται ο υπολογισμός του αναλυτικού σε αυτή την περίπτωση? Τι θα υπολογίσουμε εφόσον σαν χώρος δεν αλλάζει?

 

Οι συνεχόμενες δημοσιεύσεις-παραθέσεις δεν επιτρέπονται. Τα μηνύματά σου συγχωνεύτηκαν. Αν προκύπτει η ανάγκη συμπλήρωσης της αρχικής δημοσίευσης, χρησιμοποίησε την επιλογή  «επεξεργασία» και αν θέλεις να παραθέσεις τμήματα μηνυμάτων από περισσότερα posts επίλεξε "multiquote" . Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ. akis73

Edited by akis73
Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, EiriniA said:

Καταλαβαίνω πως θα πάει με αναλυτικό, εφόσον ήδη έχει μετρήσει στη Δόμηση.

Σωστά.

Παράθεση

Τον τρόπο εφαρμογής δε μπορώ να καταλάβω στον αναλυτικό για την αλλαγή χρήσης

Στον προϋπολογισμό περιλαμβάνονται οι εργασίες που συνοδεύουν τη μετατροπή της χρήσης του χώρου.
Προφανώς δεν ξεπερνιέται το όριο των 15.000 €, άρα χρεώνεται μία λοιπή παράβαση.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Συνάδελφοι καλησπέρα.

Ακίνητο με ΟΑ 1981 για βιοτεχνία σε εκτός εγκεκριμένου ρυμοτομικου σχεδίου περιοχή. Δύο χρόνια μετά η περιοχή μπήκε στο σχέδιο πόλης.

Η βιοτεχνία δεν έγινε ποτέ, αλλά εξ αρχής έγινε κατοικίες, για τις οποίες έχει γίνει και ΣΟΙ. Στη ΣΟΙ αναφέρονται κατόψεις τις οποίες δεν μπορούμε να βρούμε και προφανώς δεν υπάρχουν στο φάκελο της ΟΑ.

Καλούμαι να τακτοποιήσω μία από τις ιδιοκτησίες και να βγάλω ταυτότητα. 

Εφόσον οι χώροι έχουν μετρήσει στη δόμηση τους βάζω με αναλυτικό και επιλέγω την επιλογή "Αλλαγή χρήσης" και βάζω σαν υπέρβαση δόμησης μόνο ότι είναι εκτός περιγράμαμτος? Ή το πάω με αναλογούσα δόμηση βάση χιλιοστών κλπ? 

Επίσης, στη δήλωση θα βάλω εκτός ή εντός σχεδίου? Το 1981 που βγήκε η άδεια ήταν εκτός σχεδίου, εντός περιμετρικής ζώνης και το 1983 μπήκε στο σχέδιο πόλης.

Επίσης, όπου είμαι εκτός περιγράμματος θα ελέγξω αποστάσεις, προκήπιο κλπ. 

Θα πρέπει να γίνει μετά τροποίηση σύστασης και διόρθωση πίνακα χιλιοστών, σωστά?

Πως σας φαίνονται αυτά? Το πάω σωστά?

Ευχαριστώ πολύ 

Edited by Emmula
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Καλησπέρα Συνάδελφοι

Σε ακίνητο με διώροφη οικοδομή η άδεια 1980 είναι ισόγειο κατάστημα και ά όροφος κατοικία. Στο ισόγειο έχουν κατασκευαστεί 3 ιδιοκτησίες για τις οποίες έγινε τακτοποίηση (διαμερισμ.) με 4178/2013 και έχει γίνει και σύσταση οροφοκτησίας το 2013 στην οποία το Κ3 επιφάνειας 31,83 τ.μ. το περιγράφει ως ημιτελές κατάστημα Κ3. Περίπου στο 2016 διαμορφώθηκε σε κατοικία και σήμερα εξετάζεται προς μεταβίβαση.

Παρακαλώ για προτάσεις διευθέτησης/αντιμετώπισης.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.