Jump to content

Recommended Posts

Posted

Μόνο αν είναι άνω των 300€ (ή 500€, έχω χάσει την μπάλα)

Το ΦΕΜ στο taxis... και μετά πληρωμή με την ταυτότητα πληρωμής με όποιον τρόπο θέλεις...

8 ώρες πριν, danaikaterina said:

(Δεν υπάρχει καμία υποχρέωση στο σύστημα του ΤΕΕ, βασικά κακώς υπάρχει πλέον. Αφού το έχεις έτοιμο κάνε μια υποβολή, δεν έχει καμία σημασία)

Και τι Α/Α αμοιβής βάζεις στην εφαρμογή του Ν4495?

Posted

Εννοώ δεν έχει καμία απολύτως ουσία και δεν απαιτείται από καμία νομοθεσία. Κάνω ένα έργο αναγκαστικά μόνο και μόνο για να βάλω τον Α/Α γιατι (κακώς) το σύστημα δεν προχωράει αλλιώς.

Posted

Άρα το κάνεις κανονικά.... 

Posted (edited)

Άνω των 500 ευρώ είναι το όριο χωρίς ΦΠΑ άρα με 500.00 + ΦΠΑ δεν απαιτείται κατάθεση. Υπάρχουν εξαιρέσεις αν π.χ. μπορεί να δικαιολογηθεί κώλυμα και άλλες: https://www.taxheaven.gr/circulars/23532/arora (edit: ορθογραφικό)

Επίσης: τα "όμορφα" της χώρας: https://www.capital.gr/tax/3399436/-plimmurise-i-agora-me-timologia-eos-500-euro

Edited by curzondax
Posted

@Skrats εφόσον η εργασία τακτοποίησης γίνεται για Νομικό πρόσωπο θα πρέπει να κοπει ΤΠΥ με παρακράτηση 20%. Συνεπώς εκδίδεις ΤΠΥ π.χ. 1000+240 ΦΠΑ, το οποίο θα αναφέρει "έγινε παρακράτηση 20%, ήτοι 1000×20%=200 €". (η κατάθεση θα είναι 800+240)

Το παραδίδεις στον πελάτη άμεσα κι αυτός στον λογιστή του, ο οποίος δηλώνει την παρακράτηση και την πληρωνει ο πελάτης σου. Σε αυτή την περίπτωση δεν απαιτείται ΦΕΜ

Posted

Ξέρω ότι είναι ανεξάρτητο το ΦΕΜ απο την Παρακράτηση.

Posted

Δεν είναι ανεξάρτητα. Είτε το ένα είτε το άλλο. Ποτέ και τα δύο....

Posted

Ο λογιστής μου είπε να κόψω και παρακράτηση και ΦΕΜ....

Posted

Για την εφορία είμαστε απολύτως καλυμμένοι με την παρακράτηση του 20% και μόνο. (Το ΦΕΜ δυστυχώς έχει μείνει υποχρεωτικό στις άδειες, αλλά όχι στα αυθαίρετα ευτυχώς)

Posted (edited)
49 λεπτά πριν, Skrats said:

Ο λογιστής μου είπε να κόψω και παρακράτηση και ΦΕΜ....

@SkratsΑλλαξε λογιστή.  Το θέμα έχει λυθεί με ΠΟΛ εδώ και χρόνια.

Edited by avgoust