Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΚΥΑ - Οδηγός Εφαρμογής Εξοικονόμηση Κατ΄ Οίκον ΙΙ


Recommended Posts

http://exoikonomisi.ypen.gr/

δεν έχει φτιαχτεί.

 

Να ρωτήσω κάτι άλλο. Ενημερώνετε τους πελάτες ότι απαιτείται άδεια μικρής κλίμακας για εξωτερική θερμομόνωση, τζάκι, εργασίες με σκαλωσιές κτλ;

Και στο Εξοικονομώ Ι ήταν υποχρεωτικό βάσει νομοθεσίας, αλλά κανείς δεν ασχολούταν.

Απλά σε αυτό το πρόγραμμα δίνει και αμοιβή για την έκδοση αδείας (248€ και με πίστωση! - ξεπαραδιάστηκαν).

Το ρωτάω γιατί δεν ξέρω πλέον τι θα εξετάζεται και από ποιον σε περίπτωση ελέγχων....

Link to comment
Share on other sites

καλημέρα

αν εξετάζω ένα διώροφο κτήριο, όπου στο ισόγειο υπάρχει μια κατοικία και στον όροφο άλλη κατοικία οι οποίες δεν συνδέονται εσωτερικά, του ίδιου ιδιοκτήτη και χωρίς να έχει γίνει κάποια σύσταση στο κτήριο, με κοινό μετρήτη νερού και κοινό μετρητή ηλεκτρικού ρευματος θεωρείται ως μονοκατοικία ή πολυκατοικία? θέλει να βάλει στο προγραμμα όλο το κτήριο. στο ε1 δήλωνει ως κύρια κατοικια την επιφάνεια και των 2 ορόφων ενώ στο ε9 ο κάθε όροφος είναι σε ξεχωριστή γραμμή με κατηγόρια 1 (διαμερισμα) αλλά ίδιο αριθμό παροχής.

 

αλλη περίπτωση ένα διώροφο κτήριο, όπου στο ισόγειο υπάρχει μια κατοικία και στον όροφο άλλη κατοικία οι οποίες δεν συνδέονται εσωτερικά, του ίδιου ιδιοκτήτη και χωρίς να έχει γίνει κάποια σύσταση στο κτήριο, με κοινό μετρήτη νερού και κοινό μετρητή ηλεκτρικού ρευματος θεωρείται ως μονοκατοικία ή πολυκατοικία? θέλει να βάλει στο προγραμμα τον έναν όροφο.

Link to comment
Share on other sites

Μονοκατοικίες και οι δυο. Για την πρώτη ρώτα τον λογιστή σου και τροποποίησε τα Ε1 κ' Ε9 ανάλογα ώστε να φαίνεται μια κατοικία. Για τη δεύτερη μπορεί να την εντάξει στο πρόγραμμα μόνο συνολικά.

Edited by hkamp
Link to comment
Share on other sites

Pixis με βαση τοτεε-2421 ανα επιφανεια και προσανατολισμο.

La-kenak για um, pgen, a/v, umm.

 

Συμβουλευσου και μηχανολογο. Το πιο σωστο για σωστη διαστασιολογηση.

 

 

Ακόμα ένα και σταματάω.. Στο σενάριο θα βάλουμε +0,2 λόγω θερμογεφυρών έτσι δεν είναι; δηλαδή 0,45+0,2 = 0,65

Επίσης το U δεν θα είναι σωστό αν το υπολογίσω με όλα τα γίνόμενα Ai*Ui/Aσυν. που έχω ήδη στο xml μου προσθέτοντας και τυχόν όμορα κτίρια;

Link to comment
Share on other sites

ata αυτό ρωτάω ουσιαστικά εδώ στο #19.

Μάλλον είναι λίγο περίπλοκο όπως το καταλαβαινω εγώ..

Εάν κάνεις ριζική ανακαίνιση στην κατοικία, δεν προσθέτεις απλά +0.20 για τις θερμογέφυρες αλλά θα πρέπει να τις υπολογίσεις αναλυτικά..όπου ριζική ανακαίνιση αυτό που ξέρουμε μέχρι τώρα: προυπολογισμός > 25% * ΕΚΚΟ κατοικίας..

Εάν δεν κάνεις ριζική ανακαίνιση, τότε κλείνω κι εγώ προς αυτό που γράφεις : U=0.45 (το ανώτατο του ΚΕΝΑΚ για το δεδομένο δομικό στοιχείο και κλιματική ζώνη ή αυτό που υπολογίζεις με την θερμομόνωση που σκοπεύεις να βάλεις) + 0.20 (θερμογέφυρες) = 0.65. Όμως: με αυτόν τον τρόπο (U=0.65) εκπληρώνεις τις ελάχιστες απαιτήσεις του ΚΕΝΑΚ που λέει ο οδηγός? 

Να κάνω κι εγώ ένα σύντομο ερώτημα :

ζευγάρι που -προφανώς - κάνει κοινή φορολογική, έχει τα εξής περιουσιακά:

- κατοικία στο χωριό, που είναι η κύρια κατοικία τους, και ανήκει 100% στον άντρα.

- διαμέρισμα στην πόλη, όπου είναι συγκύριοι (50+50 έκαστος) και είναι κύρια κατοικια για τον γιο στον οποίο έχει παραχωρηθεί δωρεάν.

όπως τα καταλαβαίνω εγώ και διορθώστε με αν κάνω λάθος:

- ο σύζυγος μπορεί να αιτηθεί για το σπίτι στο χωριό (είναι η κύρια κατοικία τους και είναι ο σύζυγος ο πλήρης κύριος)

-η σύζυγος μπορεί να αιτηθεί για το διαμέρισμα στην πόλη (είναι η κύρια κατοικια για τον γιο, και παίρνει και υπ.δήλωση συναίνεσης από τον έτερο συγκύριο, τον άντρα της). άρα υπάγονται και τα δύο σπίτια, ορθά?

να παίζει κάποιον πρακτικό ρόλο για την πορεία της αίτησης που στο οικογενειακό εισόδημα, πρακτικά συνεσφέρει μόνο ο σύζυγος και η σύζυγος όχι?

Edited by pirsogiannis
Link to comment
Share on other sites

Μονοκατοικίες και οι δυο. Για την πρώτη ρώτα τον λογιστή σου και τροποποίησε τα Ε1 κ' Ε9 ανάλογα ώστε να φαίνεται μια κατοικία. Για τη δεύτερη μπορεί να την εντάξει στο πρόγραμμα μόνο συνολικά.

Γιατί μόνο συνολικά? Αν δεν επικοινωνει ο πάνω όροφος με το ισόγειο ακόμα και αν είναι σε έναν ιδιοκτητη δε μπορεί να εντάξει μόνο τον όροφο? Επειδή δεν έγινε σύσταση?

Link to comment
Share on other sites

Το δομικό σου στοιχείο τον καλύπτει τον περιορισμό του U<0.45.. Αυτό θέλουμε εμείς. Από εκεί και πέρα και με ΚΕΝΑΚ οι θερμογέφυρες προστίθενται οπότε σε κάθε περίπτωση είσαι πάνω από 0.45. Όσο για τη ριζική ανακαίνιση δε νομίζω ότι ένα καινούργιο σπίτι με συμβατική κατασκευή μπορεί να έχει κάτω από 1000E/m2 κόστος κατασκευής ώστε οι παρεμβάσεις με μέγιστο 250Ε/m2 να θεωρηθούν ριζική ανακαίνιση.. Αν ίσχυε και για το 25% του κελύφους εκεί θα είχαμε μεγάλο θέμα.. 

Edited by ata
Link to comment
Share on other sites

Έχω περίπτωση επαγγελματικού εργαστηρίου το οποίο άλλαξε χρήση μέσα στο 2017 σε κατοικία μέσω του 4178/13. Προφανώς είναι κατοικία από παλιά, άλλωστε για να ενταχθεί στο νόμο έπρεπε η χρήση να έχει αλλάξει πριν το 2011. Χρησιμοποιείται στην πράξη σαν κύρια κατοικία του επικαρπωτή. Πιστεύεται είναι επιλέξιμο στο πρόγραμμα (πιθανόν σαν πρόσφατα αποκτηθέν ακίνητο, με υποβολή της δήλωσης υπαγωγής στη θέση του πιστοποιητικού μεταγραφής);

Link to comment
Share on other sites

Δυόροφη οικοδομή με ισόγεια κατοικία και 2 ανεξάρτητους ορόφους χωρίς να επικοινωνούν εσωτερικά είναι στην ιδιοκτησία 100% του πελάτη μου με έναν αριθμό παροχής ΔΕΗ. Ο πελάτης μου μένει στο ισόγειο και στους άλλους 2 ορόφους μένουν τα παιδιά του που φαίνονται σαν φιλοξενούμενοι έχοντας τα ως κύρια κατοικία. Πως αντιμετωπίζεται αυτή η ιδιοκτησία,σαν μονοκατοικία ή σαν πολυκατοικία?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.