Polytexnitis Δημοσιεύτηκε December 10, 2025 at 07:02 πμ Δημοσιεύτηκε December 10, 2025 at 07:02 πμ Δεν υπάρχουν επίσημες τεχνικές οδηγίες για να ελέγξουμε την ανεκτή απόκλιση μεταξύ PST_KAEK και TOPO_PROP. Προσωπικά κάνω τον εξής έλεγχο: Σε οικόπεδα (εντός σχεδίου) παίρνω το layer PST_KAEK και σχεδιάζω offset 0,62m εξωτερικά και εσωτερικά. Μετά κοιτάω αν το TOPO_PROP βρίσκεται σε όλη του την περίμετρο εντός των 2 νέων πολυγώνων. Αντίστοιχα στα εκτός σχεδίου, κάνω offset 2m. Αυτά είναι οι ανοχές στην Κτηματογράφηση, οπότε έχει μια λογική να εφαρμοστούν (σύντομα;;;) και στο λειτουργούν Κτηματολόγιο. 1 1
ΚΑΝΑ Δημοσιεύτηκε December 10, 2025 at 03:43 μμ Δημοσιεύτηκε December 10, 2025 at 03:43 μμ γιατί 0,62 και όχι 0,50μ?
Polytexnitis Δημοσιεύτηκε December 10, 2025 at 04:22 μμ Δημοσιεύτηκε December 10, 2025 at 04:22 μμ Έχω την εντύπωση ότι άλλαξε πριν 2-3 χρόνια. Δεν μπορώ να βρω τώρα την σχετική διάταξη, αλλά το θυμάμαι. Μπορεί να κάνω και λάθος βέβαια, αλλά δεν έχει και πολύ σημασία, δεδομένου ότι αφορά την Κτηματογράφηση και όχι το λειτουργούν. 1
ΚΑΝΑ Δημοσιεύτηκε December 10, 2025 at 05:37 μμ Δημοσιεύτηκε December 10, 2025 at 05:37 μμ κάπου μέσα Down.. υπάρχει αυτό (συγνώμη που δεν μπορώ να αναφέρω το όνομα του συν/φου που το ανέβασε) ΑΠΟΚΛΙΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ.xlsx αλλά και στο κτηματολόγιο κάπου το είδα τελευταία ως 0,50μ
angusmacgyver Δημοσιεύτηκε December 10, 2025 at 06:38 μμ Δημοσιεύτηκε December 10, 2025 at 06:38 μμ On 10/12/2025 at 6:22 ΜΜ, Polytexnitis said: Έχω την εντύπωση ότι άλλαξε πριν 2-3 χρόνια. Δεν μπορώ να βρω τώρα την σχετική διάταξη, αλλά το θυμάμαι. Μπορεί να κάνω και λάθος βέβαια, αλλά δεν έχει και πολύ σημασία, δεδομένου ότι αφορά την Κτηματογράφηση και όχι το λειτουργούν. Είναι όπως το θυμάσαι. Νομίζω κάπου το 2018-2019 άλλαξε με κάποιο νόμο για τις κτηματογραφήσεις, και είναι όντως 0,62. Και εγώ το έψαχνα και δεν το βρήκα. Όταν το βρω θα το ανεβάσω. Για το Λειτουργούν, δυστυχώς, από το 2008 δεν υπάρχει κάποια ανοχή (ακόμα και το εμβαδόν το έχουν εξαφανίσει τα τελευταία χρόνια σαν πληροφορία), παρά μόνο η προσωπική άποψη των επαγγελματιών (Μηχανικοί, Δικηγόροι, Συμβολαιογράφοι, Πολεοδομίες, Κτηματολόγιο). Παράδειγμα, σαν μηχανικός, αν ένας πελάτης μου θέλει να αγοράσει μια ιδιοκτησία και έχει θέματα με τα όρια, δε θα τον συμβούλευα να το αγοράσει και να τα λύσει μόνος του παρά θα αναγκάσω τον ιδιοκτήτη (που δεν έκανε τίποτα τόσα χρόνια) τώρα που τον έπιασε η ανάγκη, να λύσει το συγκεκριμένο πρόβλημα με τον "κακό" γείτονα που τόσα χρόνια τσακώνονται για τα όρια και πήγε να τον "φορτώσει" στον πελάτη μου. Τέλος, το 0,62 με το 2,00 δεν ξέρεις που μπορείς να το εφαρμόσεις με ακρίβεια, καθόσον ο διαχωρισμός για το Κτηματολόγιο είναι ΑΣΤΙΚΑ-ΑΓΡΟΤΙΚΑ, και τα όρια αυτών όχι μόνο δεν ταυτίζονται με άλλα θεσμικά όρια (πχ οικισμοί, Σχ.Π...) αλλά υπάρχουν "αστικά" χωρίς να υπάρχουν οικισμού και "αγροτικά" μέσα σε οικισμούς (και δεν αναφέρομαι στους ακτινικούς). 1
Mitsubae Δημοσιεύτηκε December 10, 2025 at 09:14 μμ Δημοσιεύτηκε December 10, 2025 at 09:14 μμ ΦΕΚ 1494/03.05.2019
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα