Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε (edited)

Καλησπέρα συνάδελφοι .

Ανέγερση κατοικίας σε οικισμό προ 23 χωρίς εγκεκριμένα όρια αλλά εντός περιοχής NATURA , είναι κατηγορία 1 ή 2; 

Ρωτώ διότι , ανέγερση εντός οικισμού χωρίς εγκεκριμένα όρια είναι κατ.2 . Όμως αναφέρει ο νόμος επίσης ότι ανέγερση σε οικόπεδα η γήπεδα εντός προστατευόμενων περιοχών είναι κατ.1 !

Edited by subrosaval
  • 1 year later...
Δημοσιεύτηκε (edited)

Καλησπέρα..θέλω να εκδώσω μια αδεια που αφορά αλλαγή χρήσης από αγροτική αποθήκη σε κατοικία και προσθήκη κατ επέκταση με χρήση κατοικίας , σε οριοθετημένο οικισμό ... κατηγορία 1 η 3? Η αποθήκη εχει τακτοποιηθεί με τον 4495/17...Ευχαριστώ

Edited by Patrick
  • 2 months later...
Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα 

εκδόθηκε προέγκριση οικοδομικής άδειας κατηγορίας 3 , αργότερα σε συνέχεια την έκδοση της άδειας κατ.3 λόγω της έγκρισης της αρχαιολογίας για τις εκσκαφές διαπιστώθηκε ότι η περιοχή ανήκει σε αρχαιολογικό χώρο και θα χρειαστεί να αλλάξουμε την προέγκριση σε κατηγορία 1 όπως και την έκδοση άδειας.

Γνωρίζει κάνει αν η αλλαγή κατηγορίας γίνεται με αναθεώρηση της προέγκρισης ή πρέπει να ακυρωθεί και να ξεκινήσουμε νέα διαδικασία;

Δημοσιεύτηκε
On 11/12/2025 at 6:55 ΜΜ, ΚΑΝΑ said:

Ναι όμως εγώ είμαι εντός αρχαιολογικού χώρου και η άδεια που πρέπει να βγει είναι κατηγορία 1, το ανακαλύψαμε τυχαία αφου βγάλαμε την προέγκριση κατ.3 (στον έλεγχο τοπογραφικού στην ΥΔΟΜ δεν μας ενημέρωσαν ότι είμαστε εντός αρχαιολογικού χώρου) και μετά όταν κάναμε αίτηση στην αρχαιολογία για έγκριση εκσκαφών μας ενημέρωσαν ότι βρισκόμαστε εντός αρχαιολογικού χώρου. Το θέμα είναι πώς αλλάζω την κατηγορία

Δημοσιεύτηκε (edited)

ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/47319/1946/ΦΕΚ 2090β’/20-5-21

άρθρο 10 παρ 2 

Μετά την ολοκλήρωση όλων των σταδίων ελέγχου από τους αρμόδιους υπαλλήλους, και αφού επιβεβαιωθεί η ορθότητα της κατηγορίας και του χρόνου ισχύος της προς έκδοση αδείας, εκδίδεται η προέγκριση οικοδομικής άδειας/άδειας αναθεώρησης από τον εξουσιοδοτημένο μηχανικό της αρμόδιας υπηρεσίας λαμβάνοντας μοναδιαίο αριθμό από το πληροφοριακό σύστημα, και αναρτάται στο Πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Έχω την εντύπωση ότι σε κάποιο έγγραφο αναφέρεται ότι η ΥΔΟΜ έχει την δυνατότητα να αλλάξει την κατηγορία μιας προέγκρισης

εδώ έχω μαζεμένες τις ενημερώσεις του e-άδειες (κάνε αναζήτηση για "προδήλο") 

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ «e-Άδειες» 2021 και 2022.docx

άρθρο 42 4495/17

3. Η προέγκριση της οικοδομικής άδειας αναθεωρείται, ύστερα από αίτηση του δικαιούχου μέσα στον χρόνο ισχύος της, πριν από την έκδοση της οικοδομικής αδείας, αν τροποποιηθούν τα δικαιολογητικά στοιχεία ή διαγράμματα που έχει εγκρίνει η Υπηρεσία Δόμησης (Υ.ΔΟΜ.) ή λόγω προδήλου σφάλματος.

Όπως τροποποιήθηκε με το Άρθρο 60 Νόμος 4759/2020 με ισχύ την 9/12/2020

4. Αν τροποποιηθούν διαγράμματα ή η αρχιτεκτονική μελέτη ή μεταβληθούν οι λοιπές μελέτες για τις οποίες δεν επιτρέπεται η ενημέρωση της άδειας ή αν απαιτούνται εγκρίσεις από άλλους φορείς ή λόγω προδήλου σφάλματος, η προέγκριση και η οικοδομική άδεια αναθεωρούνται κατά τη διάρκεια ισχύος τους.

Edited by ΚΑΝΑ
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.