Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τοποθέτηση καυσόξυλων σε είσοδο/έξοδο οικοδομής


Giwrg0s

Recommended Posts

Σε σκάλες εισόδου/εξόδου οικοδομής (μοναδική) έχει τοποθετήσει γείτονας καυσόξυλα κάτω απο την σκάλα (η είσοδος είναι σε ημιόροφο και δημιουργεί μια γωνία κάτω απο την σκάλα). Υπάρχει κάποια νομοθεσία για να την παρουσιάσω στην συνέλευση? Σε περίπτωση πυρκαγιάς δεν θα υπάρχει τρόπος διέξοδου απο την οικοδομή.

Link to comment
Share on other sites

Στους κοινόχρηστους χώρους της οικοδομής απαγορεύεται η αποθήκευση-παραμονή αντικειμένων. π.χ. ένα κλασσικός τσακωμός που γίνεται είναι με τα ποδήλατα που κάποιοι θέλουν να τα βάζουν στην είσοδο της πολυκατοικίας όταν δεν έχουν πιλωτή, και το οποίο απαγορεύεται. Δες την σύσταση οριζοντίου, δεν ξέρω αν υπάρχει νομοθεσία του κτιριοδομικού ή άλλη που να το απαγορεύει.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Στους κοινόχρηστους χώρους μπορούν να μπουν μόνο κοινόχρηστα αντικείμενα …

Οπότε μη αναζητάς νομοθεσία για την γενική συνέλευση (αν χρειαστείς νομοθεσία πας σε δικηγόρο και δικαστήρια), απλα λες αυτό και τονίζεις πως ότι είναι στα κοινόχρηστα είναι κοινόχρηστο.

Αν την άλλη μέρα είναι ακόμα εκεί τα καυσόξυλα του πάρτα κι εσύ για δική σου χρήση αφού είναι κοινόχρηστα…

Ας βρει αυτος δικηγόρο και νόμους….

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ο προβληματισμός μου δεν επαφίεται στο ότι ένα μη κοινόχρηστο αντικείμενο βρίσκεται σε κοινόχρηστο χώρο (μπορούν να μου αναφέρουν ότι τα έχουν "χωρίσει" καθώς οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες έχουν τα ξύλα τους σε άλλους κοινόχρηστους χώρους αλλά μακρυά από τις σκάλες), αλλά στο ότι σε περίπτωση πυρκαγιάς δεν θα υπάρχει καμία έξοδος απο την οικοδομή.

Δεν με ενοχλεί να τοποθετήσει τα ξύλα του σε άλλο κοινόχρηστο χώρο, απλά να μην βρίσκονται κάτω απο τις σκάλες, γιαυτό ρωτάω για νομοθεσία σχετικά με εύφλεκτα υλικά και καυσόξυλα. 

Link to comment
Share on other sites

μετα απο δευτερη αναρτηση, διευκρινισθη  "αρκουντως" οτι

Στην οικοδομη αυτη, οι ιδιοκτητες εχουν βαλει τα καυσοξυλα σε διαφορα  "νεκρα" σημεια των κοινοχρηστων, ελλειψει αποθηκευτικων χωρων.

Αλλα, καποιος τα εβαλε σε σημειο, [δεν καταλαβα πού], όπου εμποδιζεται η εξοδος σε περιπτωση πυρκαγιας.

Τεσπα,

Δεν υπαρχουν "ειδικες" διαταξεις περι απαγορευσης τοποθετησης ξυλων στα κοινοχρηστα  επειδη  "παρεμποδιζουν την εξοδο σε περίπτωση πυρκαγιας", με βαση τις οποιες θα ζητησεις την απομακρυνση των ξυλων... 

δλδ αν δεν παρεμποδιζουν, δεν σημαινει οτι επιτρεπονται...

Υπαρχουν οι κοινες διαταξεις της συνιδιοκτησιας

"απαγορευεται η καταληψη κοινοχρηστων, με οποιοδηποτε αντικειμενο" ειτε λογω ειτε μη λογω κινδυνου πυρκαγιας.

 

[συννενοηθειτε μεταξυ σας ...και ο ιδιος συγκατοικει  στην οικοδομη και διατρεχει τον ιδιο κινδυνο.]

 

 

Link to comment
Share on other sites

κτηριοδομικός κανονισμός

  2.4.3. Αποθήκευση καυσίμων.

 2.4.3.3. Απαγορεύεται η αποθήκευση υγρών καυσίμων σε διαδρόμους, εισόδους, κλιμακοστάσια και κάτω από αυτά, κατοικούμενους ορόφους, χώρους εργασίας και εργαστήρια, καθώς και όπου, κατά την κρίση των αρμόδιων αρχών, είναι ενδεχόμενο να δημιουργηθεί συγκέντρωση ατόμων σε περίπτωση έκρηξης πυρκαγιάς.

υγρών καυσίμων =υγρών καυσόξυλων -χε-χε!

 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Καλησπερα σας,μια ερώτηση σχετικα με τα καυσοξυλα.μενω σε ενοικιο 2ορόφου.μονο εγω εχω τζακι κ απο πανω ειναι ταράτσα.το συγκρότημα ειναι ισογειο 1ος και 2ος.η η ιδιοκτητης των διαμερισματων μεχρι προσφατα μου απαγορευε την αποθήκευση ξυλων σε ταρατσα κ εβαζα λιγα σε τελαρα κ στο μπαλκονι.τωρα δεχτηκε μα βασω στην ταρατσα αλλα μου ειπε οτι δε θελει να βαλω ηλεκτρικό παλαγκο για να τα ανεβαζω καθ όσον δεν υπαρχει ασανσερ.μπορω να το βαλω;θα ειμαι παρανομος;στο συμφωνητικο που καναμε δεν αναφερει κατι.

Link to comment
Share on other sites

Δεν μπορείς, διότι το αναβατόριο

α.  Θα τοποθετηθεί σε κοινόχρηστο χώρο

β. Θα στερεωθεί στο φέροντα οργανισμό του κτιρίου (πλάκα).

 Η μόνη λύση είναι το "παπαγαλάκι" 

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή εγώ είμαι ο ιδιοκτήτης της οικοδομής. Και εσύ βάζεις στην οικοδομή μου ίσως και ένα τόνο ξύλα στη ταράτσα ή τον εξώστη ή με άλλα λόγια 1 τόνο πρόσθετο φορτίο στις πλάκες.

Επίσης μου ζητάς να βάλεις παλάγκο να τα ανεβοκατεβάζεις όπου εάν γίνει κάποιο ατύχημα με έχουν πάει μέσα αυθημερόν επειδή είμαι ιδιοκτήτης της οικοδομής.

Μετά από αυτά πιστεύεις ότι θα σου απαντούσα θετικά ή αρνητικά? Τυχερός είσαι που σε αφήνει ακόμη και να τοποθετείς τα ξύλα, μάλλον δεν το έχει σκεφτεί καλά...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.