Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ελέγχουμε τη νομιμότητα του κτιρίου και μετά εκδίδουμε άδεια μικρής κλίμακας


Engineer

Recommended Posts

Γεια σου  ΙΑΣΟΝΑ 

Συμφωνώ μαζί σου, αλλά  από την άλλη αν από τους 40  δεν βρει τον 1, ή αν δεν συναινέσει κάποιος,  η οικοδομή πρέπει να μένει άβαφη ανεπισκεύαστη κ.ο.κ! Δεν φτάνουμε έτσι σε παράλογες καταστάσεις! 

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 101
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

3 λεπτά πριν, ΚΑΝΑ said:

...Δεν φτάνουμε έτσι σε παράλογες καταστάσεις! 

αν υπάρχουν παράλογες προβλέψεις στους νόμους παράλογα θα είναι τα αποτελέσματα....

Δεν φταίει ο Μηχανικός για αυτό και δεν το φτάνουμε εμείς στο παράλογο..... Ας βγάλουν διορθώσεις.

Link to comment
Share on other sites

απλά κάνω τη σκέψη μήπως και εδώ -όπως και σε άλλες περιπτώσεις έκδοσης αδειών που αφορούν κοιν/στα και κοινόκτητα- θα έπρεπε να νομοθετηθεί και να ισχύει το 50% και κάτι! Με τα ισχύοντα σήμερα δεν την "πατάνε"  νόμιμοι (καθώς απαξιώνεται η περιουσία τους) και αυθαίρετοι! 

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω τίθεται και ζήτημα δεοντολογίας σε αρκετές περιπτώσεις και εξηγούμαι με παράδειγμα την περίπτωση που ανέφερα. Η εργασία που ζητείται είναι η επισκευή και η βαφή της οικοδομής πακέτο, δηλαδή άδειες και κατασκευή. Θεωρώ βέβαιο ότι και μόνο στο άκουσμα της επιβάρυνσης κάθε ιδιοκτησίας με το κόστος του ελέγχου και της τυχόν ρύθμισής της, η δουλειά θα χαθεί. Επίσης θεωρώ βέβαιο ότι θα βρεθεί άλλος που θα αναλάβει την κατασκευή και θα βρει μηχανικό πρόθυμο να εκδώσει τη ΕΕΔΜΚ χωρίς έλεγχο νομιμότητας της κάθε ιδιοκτησίας.

Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, amadeus2000 said:

Η εργασία που ζητείται είναι η επισκευή και η βαφή της οικοδομής

 

On 2/2/2021 at 9:52 ΠΜ, a.petroulaki said:

Η δική μου περίπτωση είναι παρόμοια, πρόκειται για αλλαγή των μετόπων (κάποια κομμάτιακαι όχι όλες) διότι έχουνε φθαρεί, σε πενταόροφη πολυκατοικία.

On 29/3/2021 at 9:54 ΠΜ, a.petroulaki said:

2) επικοινώνησα με την υδομ και μου είπε να ελέγξω μόνο τους κοινόχρηστους χώρους

Link to comment
Share on other sites

Λεβέντες, ο καθένας μας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει... Ο νόμος είναι σαφής στο σημείο αυτό και δεν χωρούν αμφισβητήσεις! Οι αμοιβές μας είναι ανάλογες της εργασίας μας (π.χ. μια απλή ΕΕΔΜΚ μπορεί να κοστίσει 500 ευρώ ή αν είναι πολύπλοκη 3.000 ευρώ κ.λπ.)... Οι διαχειριστές των πολυκατοικιών μπορούν να στραφούν βεβαίως και νομικά εναντίον των ιδιοκτητών που εναντιώνονται και να πετύχουν την αποκατάσταση αυτού που επιδιώκουν! Υπάρχουν βεβαίως και τα λαμόγια "συνάδελφοι" που "όλα τα σφάζουν, όλα τα μαχαιρωνουν" και πολλές φορές με τις προφορικές ευλογίες (ή με άλλα λόγια, νομικά αστήρικτες παπαριές) της οικείας πολεοδομίας...

Καλή Μεγάλη Τετάρτη να έχουμε...

Link to comment
Share on other sites

Για ικριώματα σε πολυκατοικίες, ούτε 3000 ευρώ δεν φτάνουν για να ελεγχθούν οι αυθαιρεσίες και να αναλάβει κάποιος μηχανικός κορόιδο την ευθύνη σε περίπτωση που ο εργολάβος μοιράζει μπύρες ακόμα και μετά το ατύχημα.

Συμφωνώ ότι αυτό είναι θέμα που πρέπει να το δει η πολιτεία και δεν μπορεί να το λύσει κανένας ιδιώτης. 

Μακριά από τέτοιες δουλειές, εκτός και αν πληρώνονται αναλόγως. 

Ίσως στο μέλλον που θα έχουν όλοι ηλεκτρονική ταυτότητα να είναι πιο απλά τα πράγματα. 😂 😂 😂

Edited by ppanag
Link to comment
Share on other sites

   Στο  ΦΕΚ Β 4520/18 αρθρο 1 παρ. 8, για εργασιες σε κοινοχρηστα

ζητουσε συναινεση τουλαχιστον του 67%

 Μετα δυο χρονια, στο ΦΕΚ 1843/20 αρθρο 3 παρ. "στ", το ααλλαξαν και

ζηταει συναινεση των συνιδιοκτητων του ακινητου για εργασιες σε κοινοχρηστα και κοινοκτητα, χωρις να οριζει ποσοστο.

Επομενως, κατα μια ερμηνεια, αυτη η συναινεση αφορά το 100% άλλως   οδηγει στην απορριψη της αιτησης 

Το μονο που -πιθανον- να σωζει την υποθεση,

α] ειναι να υπαρχει κανονισμος που να οριζει καποιο ποσοστο πλειοψηφιας για τετοιες εργασιες...και να θεωρηθει οτι ο κανονισμος υπερτερεί της αοριστιας της εγκυκλιου

β] ή, οσοι συμφωνουν,  να καταθεσουν γραπτη αιτηση  στην ΥΔΟΜ, για τις επισκευες που ζητανε, επικαλουμενοι "αμεση και επειγουσα  περιπτωση επικινδυνοτητας κατα ζωής και πραγματων"

θετοντας την Υπηρεσια -σε περιπτωση  απορριψης της αιτησης-

προ των ευθυνων της για την περιπτωση προκλησης βλαβων ή ζημιών σε προσωπα και πραγματα.

 

Η απαιτηση για τακτοποιηση ολης της οικοδομης, αποτελει εφευρημα των συντακτων του νομου, με προφανη εισπρακτικο σκοπο, όπως εξ αλλου ειναι και η ολη φιλοσοφια "τακτοποιησης των αυθαιρεσιων"...

παραβλέποντας  οτι υπαρχουν ιδιοκτητες που αδιαφορουν ή εχουν αποβιωσει ή δεν γνωριζουν οτι η ιδιοκτησια τους εχει καποια "αυθαιρεσια"...κλπκλπ

καλο μηνα

 

 

Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, ppanag said:

Για ικριώματα σε πολυκατοικίες, ούτε 3000 ευρώ δεν φτάνουν για να ελεγχθούν οι αυθαιρεσίες και να αναλάβει κάποιος μηχανικός κορόιδο την ευθύνη σε περίπτωση που ο εργολάβος μοιράζει μπύρες ακόμα και μετά το ατύχημα. Συμφωνώ ότι αυτό είναι θέμα που πρέπει να το δει η πολιτεία και δεν μπορεί να το λύσει κανένας ιδιώτης. Μακριά από τέτοιες δουλειές, εκτός και αν πληρώνονται αναλόγως. Ίσως στο μέλλον που θα έχουν όλοι ηλεκτρονική ταυτότητα να είναι πιο απλά τα πράγματα. 😂 😂 😂

Ακριβώς!

 

Link to comment
Share on other sites

Επειδή στη Θεσσαλονίκη ενδιαφέρει το θέμα, καθώς υπάρχουν πολλές παλιές οικοδομές που χρήζουν ανακαίνισης όψεων με επισκευές και βαφή, θα ήθελα αν μου επιτρέπεται να συνοψίσω τα αναφερθέντα στο νήμα για την περίπτωση κτιρίων με Π.Σ.Ο.Ι. Όσον αφορά την έκδοση ΕΕΔΜΚ για εργασίες μίας οριζόντιας ιδιοκτησίας, η επικρατούσα άποψη (χωρίς φυσικά να αγνοείται η επιχειρηματολογία της αντίθετης άποψης) είναι ότι ελέγχουμε την νομιμότητα μόνο της συγκεκριμένης ιδιοκτησίας. Αν η ΕΕΔΜΚ εκδίδεται για εργασίες που αφορούν τις όψεις, εκεί πραγματικά οι απόψεις διίστανται και  κάποιοι θεωρούν ότι αρκεί να ελεγχθούν και να ρυθμιστούν οι κοινόχρηστοι χώροι (εντάσσοντας εξ ολοκλήρου τις όψεις στους κοινόχρηστους χώρους), ενώ άλλοι ότι πρέπει να ελεγχθούν όλες οι οριζόντιες ιδιοκτησίες, καθώς κάποιες παραβάσεις των μεμονωμένων ιδιοκτησιών όπως για παράδειγμα η μετατόπιση ανοιγμάτων αφορούν τις όψεις. (Ενημερωτικά σας διαβεβαιώ ότι στο 90% των περιπτώσεων που έχουν υποπέσει στην αντίληψή μου  δεν ελέγχεται και φυσικά δεν ρυθμίζεται τίποτε από τα δύο).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.