Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αποχώρησαν από την «επένδυση» του Ελληνικού κινεζική Fosun και η Eagle Hills με έδρα το Άμπου Ντάμπι


Engineer

Recommended Posts

Αποχώρησαν από την «επένδυση» του Ελληνικού κινεζική Fosun και η Eagle Hills με έδρα το Άμπου Ντάμπι, σύμφωνα με ανακοίνωση της Lamda Development του ομίλου Λάτση, που αναλαμβάνει το έργο σε ποσοστό 100%.

Σύμφωνα με τη Lamda Development «τους τελευταίους μήνες διεξήχθησαν συνομιλίες σε κλίμα καλής συνεργασίας με τους συμμετέχοντες στο επενδυτικό σχήμα Global Investment Group».

«Ο εθνικός χαρακτήρας του έργου και ο έλεγχος διαχείρισης που αυτός συνεπάγεται, σε συνδυασμό με τα απαιτητικά χρονοδιαγράμματα έναρξης υλοποίησης, δεν επέτρεψαν την επίτευξη συμφωνίας με τρόπο που να ικανοποιεί τα ανωτέρω» τόνισε η εταιρεία ανακοινώνοντας ουσιαστικά την αποχώρηση από τη διεθνή κοινοπραξία επενδυτών, της κινεζικής Fosun και της Eagle Hills με έδρα το Άμπου Ντάμπι.

Κατά συνέπεια, όπως επισημαίνεται, η Lamda Development αναλαμβάνει το οραματικό έργο του Ελληνικού με ποσοστό 100%. «Στρατηγικές συνεργασίες, τόσο σε μετοχικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο επιμέρους αναπτύξεων, προβλέπεται να υπάρξουν στο μέλλον, στο πλαίσιο της διαχρονικής στρατηγικής της εταιρείας και της διεθνούς εμβέλειας αυτού του εμβληματικού έργου» προσθέτει.

Σύμφωνα με το tvxs.gr, στην έκθεση του διοικητικού συμβουλίου από τα κεφάλαια που αναμένεται να αντληθούν θα διατεθούν:

  • ποσό €467 εκατομμυρίων θα διατεθεί για συμμετοχή σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της κατά 100% θυγατρικής HELLINIKON GLOBAL I S.A.» προκειμένου να χρησιμοποιηθεί από αυτή για την καταβολή των δύο πρώτων δόσεων του Τιμήματος Αγοραπωλησίας Μετοχών της Ελληνικό ΑΕ, υπό τους όρους και τις προϋποθέσεις της Σύμβασης και της ως άνω Τροποποιητικής Σύμβασης, ήτοι ποσό €300 εκατομμυρίων θα χρησιμοποιηθεί για την καταβολή της πρώτης δόσης κατά την Ημερομηνία Μεταβίβασης και ποσό €167 εκατομμυρίων θα χρησιμοποιηθεί για την καταβολή της δεύτερης δόσης κατά τη δεύτερη επέτειο από την Ημερομηνία Μεταβίβασης (υπό την προϋπόθεση ότι έως τότε θα έχουν εκδοθεί άδειες δόμησης για όλα τα κτήρια –τοπόσημα (landmark buildings), όπως αυτά προσδιορίζονται στο Σχέδιο Γενικής Διάταξης),
  • ποσό €133 εκατομμυρίων θα χρησιμοποιηθεί για την υλοποίηση επιμέρους αναπτύξεων στο πλαίσιο της επένδυσης εντός τριών ετών από την ολοκλήρωση της αύξησης ,
  • ποσό €40 εκατομμυρίων θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη αναγκών κεφαλαίου κίνησης της εταιρείας εντός τριών ετών από την ολοκλήρωση της αύξησης,
  • ποσό €10 εκατομμυρίων θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη των εξόδων έκδοσης της προτεινόμενης αύξησης.

Υπενθυμίζεται ότι η Lamda βρίσκεται σε συνομιλίες με ελληνικές και ξένες τράπεζες για δάνειο – μαμούθ, ώστε να χρηματοδοτήσει την «επένδυση»


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Είναι γνωστό ότι κανείς "σοβαρός" επιχειρηματίας δεν τζιράρει τα λεφτά του, αλλά τα λεφτά των άλλων (τρανταχτό παράδειγμα οι τράπεζες).

Και γνωρίζουν από καιρό οι "παροικούντες την Ιερουσαλήμ", ότι οι αιτιάσεις κατά των τέως κυβερνώντων ήταν προφάσεις εν αμαρτίαις.

Τώρα που εξέλιπαν οι "βάρβαροι", οι μάσκες έπεσαν

Κι όσοι περίμεναν "ανάπτυξη" λόγω του συγκεκριμένου έργου, ας κάνουν υπομονή καμιά 20ριά χρονάκια... 

Κακά τα ψέματα, η Τουρκία (και λόγω υποτίμησης) είναι ελκυστικότερη.

Link to comment
Share on other sites

3 ώρες πριν, tetris said:

Είναι γνωστό ότι κανείς "σοβαρός" επιχειρηματίας δεν τζιράρει τα λεφτά του, αλλά τα λεφτά των άλλων (τρανταχτό παράδειγμα οι τράπεζες).

Μπα! Οι έξυπνοι "άλλοι" του επενδυτικού σχήματος ( Κινέζοι του ομίλου Fosun Group και οι Άραβες της Eagle Hills από το Αμπου Ντάμπι) , την έκαναν με άλμα επί κοντώ από την επένδυση. Φαίνεται ότι δεν θέλουν να τζιράρει ο "άλλος" τα λεφτά τους. Οπότε πάμε για δάνειο από Ελληνικές Τράπεζες. ΩΧΧΧ!!!

Link to comment
Share on other sites

Προφανώς, τώρα που ήρθε η ανάπτυξη στο Ελληνικό, θα τρέχει με τέτοια ταχύτητα και σε τέτοιες διαδρομές που δεν θα μπορούν να ακολουθήσουν οι Κινέζοι και τα Εμιράτα! Αλί μας!

Link to comment
Share on other sites

On 19/9/2019 at 10:56 ΜΜ, man21 said:

Μπα! Οι έξυπνοι "άλλοι" του επενδυτικού σχήματος ( Κινέζοι του ομίλου Fosun Group και οι Άραβες της Eagle Hills από το Αμπου Ντάμπι) , την έκαναν με άλμα επί κοντώ από την επένδυση. Φαίνεται ότι δεν θέλουν να τζιράρει ο "άλλος" τα λεφτά τους. Οπότε πάμε για δάνειο από Ελληνικές Τράπεζες. ΩΧΧΧ!!!

Θα μπορούσατε να μου εξηγήσετε εσείς ή οποισδήποτε έχει χρόνο, ποια είναι διαφορά πριν και τώρα ; Πριν δεν θα έπαιρνε δάνειο ;

Και για ποιο λόγο είναι επικίνδυνο που έφυγαν οι δύο άλλες εταιρίες 

Link to comment
Share on other sites

Το δάνειο θα το έπαιρναν και οι άλλοι οπότε θα είχε αντίκρυσμα... Τώρα τι αντίκρυσμα να έχει? Τι να του πάρουν έτσι και βαρέσει κανόνι? Ότι του πήραν και για το προηγούμενο κανόνι?

Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς..... στο:  "Και για ποιο λόγο είναι επικίνδυνο που έφυγαν οι δύο άλλες εταιρίες "

διότι, όχι μόνο δεν είναι επικίνδυνο για την υλοποιησιμότητα  του project  η  "αποχώρηση ...."  των κινεζο-αράβων (βασικά των κινέζων...!!!) αλλά τώρα ακριβώς που τους ξεφορτώθηκαν είναι που ανάβει πλέον το πράσινο φως για να προχωρήσει.

Ήταν γνωστό και βούκινο  ( ίσως όχι όμως σε  απλούς παροικούντες .....) ότι τους Κινέζους ΔΕΝ τους ήθελαν ούτε οι Γερμανοί προκειμένου για τα γεωοικονομικά συμφέροντα τους, ούτε οι Αμερικανοί για τα δικά τους γεωστρατηγικά συμφέροντα. Το έχουμε ξαναπεί αυτό .

Με αυτό δε το ανακοινωθέν της LAMDA:

«Ο εθνικός χαρακτήρας του έργου και ο έλεγχος διαχείρισης που αυτός συνεπάγεται, σε συνδυασμό με τα απαιτητικά χρονοδιαγράμματα έναρξης υλοποίησης, δεν επέτρεψαν την επίτευξη συμφωνίας με τρόπο που να ικανοποιεί τα ανωτέρω»

 ουσιαστικά τους έδειξαν την πόρτα  με πρόφαση  την διατήρηση τάχα της "Ελληνικής Εθνικής κυριαρχίας"  αυτής δηλαδή που  είναι στα χέρια Αμερικανών και Γερμανών.  Κάτι σαν το "ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ" που βλέπουμε γραμμένο σε τοίχους ......

Η συμμετοχή των Κινέζων ήταν το απαγορευτικό εμπόδιο για την εξέλιξη του Ελληνικού,  το οποίο πιστά διατηρούσε (His Trump's voice) ο πρώην  "ΕΞΩ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ",   "ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ",    "ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΠΟΠΥΡΗΝΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΖΩΝΗ",  .....  "GO BACK MADAME MERKEL"..... :shock:......)  απίθανα προφασιζόμενος μιά τα δασικά, μιά τα αρχαία και τέλος τα αυθαίρετα στο Ελληνικό.  Παρεμπιπτόντως, αρχαία ανέσκαβαν εκεί  το 2003 (μπροστά μου ανοίχθηκε αρχαϊκός τάφος με τον σκελετό μικρού παιδιού μέσα) , πράγμα που όμως ΔΕΝ εμπόδισε τότε π.χ την κατασκευή του αμαξοστασίου του ΤΡΑΜ που γινόταν πάνω από τα κεφάλια των αρχαιολόγων με τα κουταλάκια  τους.....  Έρχονταν όμως Ολυμπιακοί 2004 και ...τα σκυλιά δεμένα..!      Όσο για τις αιτιάσεις του απίθανου Σταθάκη να θέλει λέει να μεταβιβάσει στην LAMDA χωρίς προηγούμενη τακτοποίηση αυθαιρέτων (άλλο τάχα εμπόδιο) έχουμε ασχοληθεί εδώ:

 

 

Έτσι υπηρετήθηκε πιστά από τον πρώην το :

"Ελληνικό με Κινέζους απλά ΔΕΝ γίνεται" ,

έως που ήρθε ο νυν Γερμανοτραφείς και Τραπεζοεκτραφείς (έτσι και η κόρη του με το που βγήκε από το Πανεπιστήμιο την πήραν κατ΄ευθείαν στην GoldmanSacks)  όπου,  κινούμενος με άλλη ευχέρεια στο θέμα, ξεκαθάρισε το τοπίο με την παρούσα εξέλιξη.

Εξ' άλλου, φανερή ήταν η σπουδή για την συνάντηση του Γεωργιάδη με την LAMDA ήδη από τον Ιούλιο και  κατηγορηματικές οι διακηρύξεις τους για την άμεση έναρξη του έργου (και μέσα στο '19)  που σίγουρα έδειχναν ότι κάτι μεγάλο έρχεται ....  

Edited by Anton_civeng
Link to comment
Share on other sites

Εγώ ακόμα γελάω με αυτούς που έβριζαν τους Ζαίους για την "επένδυση" στο ελληνικό. Ξέρουμε τις "επενδύσεις" στο Ελλάδα τι σημαίνει, 40 χρόνια τώρα. Παίρνουμε δάνεια, ρίχνουμε τα μπετά και άντε γεια.

 

 

Παρατήρηση: Παρακαλώ συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ, Didonis.

Edited by hemin
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.