Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επικαιροποιημένη λίστα με (ΚΑΔ) των κλάδων που πλήττονται από την εξάπλωση του κορονοϊού - Μέσα και μηχανικοί


Engineer

Recommended Posts

να συμπληρώσω στο ποστ του @laxanos αν μου επιτρέπει, ότι επίσης όποιο λίπος υπήρχε έχει εξανεμιστεί γιατί το επάγγελμα περνάει μία διαρκή κρίση πριν ακόμα κι από το πρώτο μνημόνιο, η κάμψη άρχισε να φαίνεται έντονα το 2008.... τα διαβάζω κι αλλού αυτά τα απαξιωτικά από συναδέλφους που μου τον έναν ή αλλον τρόπο είναι άνετοι και πραγματικά δεν έχω λόγια.

επίσης όσους ξέρω πραγματικά είναι μεροδούλι μεροφάι και τρέχουν ακόμα και την τελευταία στιγμή (υπό τις προηγούμενες προ κορονοιού "νορμάλ" συνθήκες) να καλύψουν εμπρόθεσμα φόρους εφκα και να μείνουν με τα ελάχιστα να περάσουν και πολλές φορές κι αν.

αυτά τάυτα 

 

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι και προσωπικά ο ίδιος και εσείς έχουμε τοποθετηθεί και διατυπώσει τις απόψεις μας. Η πλειοψηφία των συναδέλφων το χρειάζεται άμεσα το βοήθημα καθώς και κάθε άλλο βοήθημα. Μην ανατροφοδοτούμε την ίδια συζήτηση. Να διατηρήσουμε το νήμα καθαρό και να συνεχίσουμε επί του θέματος για να μπορεί ο κόσμος να διαβάζει και να ενημερώνεται.

Πάμε εντός θέματος.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Τεχνική εφαρμογή


Για τη λήψη της αποζημίωσης ειδικού σκοπού από τους εργαζομένους, απαιτείται σχετική δήλωση της επιχείρησης στο «Εργάνη» (https://eservices.yeka.gr/), περί προσωρινής αναστολής της σύμβασης εργασίας του εργαζομένου και κατόπιν, δήλωση του ίδιου του εργαζομένου στην ιστοσελίδα του ΥΕΚΑ (https://supportemployees.yeka.gr). Με την ολοκλήρωση της δήλωσης και από τις δύο πλευρές, ενεργοποιείται το δικαίωμα του εργαζομένου για την αποζημίωση ειδικού σκοπού. Με τη δήλωση του εργοδότη ενεργοποιείται και η δυνατότητα αναστολής (ή αντίστοιχης έκπτωσης) φορολογικών υποχρεώσεων του εργαζομένου.


Για τη λήψη της έκπτωσης 40% επί του ενοικίου, που αφορά μόνο τις επιχειρήσεις που έχουν κλείσει με κρατική εντολή και τους εργαζόμενούς τους, ακολουθείται η αντίστοιχη με τα ανωτέρω διαδικασία δηλώσεων των επιχειρήσεων και των εργαζομένων, στις ίδιες ιστοσελίδες.


Για τη λήψη της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τους ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων (κάθε νομικής μορφής εκτός Α.Ε.) που απασχολούν έως 5 άτομα, απαιτείται σχετική αίτηση στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ, σε σχετική φόρμα που θα αναρτηθεί.


Για τους επιστήμονες-ελεύθερους επαγγελματίες, οι δικαιούχοι συμμετοχής στην τηλε-κατάρτιση, θα μπορούν να συμπληρώνουν τη σχετική υπεύθυνη δήλωση σε πλατφόρμα που θα τηρείται στο Υπουργείο Εργασίας.


Οι αναστολές φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων και οι αντίστοιχες εκπτώσεις, θα ενεργοποιούνται αυτόματα, (άμεσα ή εντός ολίγων ημερών), χωρίς δήλωση, ανάλογα με το εάν η επιχείρηση προχωρήσει εμπρόθεσμα ή όχι στις αντίστοιχες πληρωμές. Το ίδιο ισχύει και για τις αναστολές (ή αντίστοιχες εκπτώσεις) φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων των ελευθέρων επαγγελματιών, αυτοαπασχολουμένων και επιστημόνων-ελευθέρων επαγγελματιών που εμπίπτουν στους εν λόγω ΚΑΔ.

Πηγή https://www.protothema.gr/economy/article/990805/upoik-ta-metra-kai-oi-allages-gia-tous-kladous-pou-plittodai/

 

Link to comment
Share on other sites

39 λεπτά πριν, georgios_m said:

Βέβαια αν διατυμπανίζουμε ότι έτσι κι αλλιώς δεν τα είχαμε, μην παραπονιόμαστε που δε μας παίρνουν στα σοβαρά.

Από το να με περνάνε για πλούσιο προτιμώ την αλήθεια. Τι να πω δηλαδή, οτι τα έχω; Δε φτάνει που μας κόψανε την πελατεία, μου ζητάνε και προκαταβολή για να μου γλιτώσουν στο τέλος ολα και ολα 100Ε . Ντροπή τους

Edited by neo83_gr
Link to comment
Share on other sites

μαζί σου και γω στην ίδια κατάσταση απλά όπως βλέπετε το επιχείρημα της γενικότερης δυσπραγίας στην περίπτωση του κλάδου μας λειτουργεί μάλλον αποτρεπτικά στο να μας στηρίξουν. ενεργοποιεί το αντεπιχείρημα ότι αν δυσκολεύεστε βάλτε λουκέτο να ξεμπερδέψετε. θα βγει κοινωφελής εργασία για τους ανέργους, πάτε και σεις να πιάσετε σειρά και παρατάτε μας. και συγνώμη αν κάποιοι το παίρνουν προσωπικά. δε τα λέμε για να προσβάλει ο ένας τον άλλο. αλλά αν σε βλέπουν τελειωμένο δε πρόκειται να σε βοηθήσουν. σε βοηθάνε στο βαθμό που τους τα δίνεις πίσω σε φόρους. έτσι λειτουργεί η χώρα μας, ειδικά τώρα δεν πρόκειται να αλλάξει.

όμως σύμφωνα με τη διαχείριση ας μείνουμε στο τεχνικό κομμάτι πλέον.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ναι οκ συμφωνώ με αυτο που λες και προφανως και γω δε βγαινω να διατυμπανίσω τις δυσκολιες παντου προς τα εξω. Θεωρω οτι ως φορουμ μηχανικων εδω μπορουμε να πουμε καποια πράγματα παραπάνω georgios_m. Ολοι στο ιδιο καζανι βραζουμε

Link to comment
Share on other sites

7 λεπτά πριν, skatop said:

Αυτά τα 600 ευρώ θα τα εισπράξουμε σαν ποσό και υπηρεσία ή σαν υπηρεσία μόνο;

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

ίσως στα κεκ αυτά να ξέρουν. καταβολή μετρητού αφήνει πάντως να εννοηθεί το εν λόγω e-mail.

σημασία έχει και το πώς σε βρήκανε να στο στείλουν; έχεις ξαναπάει για κάτι άλλο; ή μοιράστηκαν τα στοιχεία μας από το ΤΕΕ;

Edited by georgios_m
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.