Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επικαιροποιημένη λίστα με (ΚΑΔ) των κλάδων που πλήττονται από την εξάπλωση του κορονοϊού - Μέσα και μηχανικοί


Engineer

Recommended Posts

24 λεπτά πριν, skatop said:

Οι εταιρείες το παίρνουν ...

Απόσπασμα από το dikaiologitika.gr

Στην υπουργική απόφαση, η οποία θα εκδοθεί πιθανότατα εντός της ημέρας θα καθοριστούν προϋποθέσεις και τα κριτήρια χορήγησης της έκτακτης ενίσχυσης ειδικού σκοπού και στους αυτοαπασχολούμενους και επαγγελματίες που πλήττονται από την κρίση του κοροναϊού.

 

Ειδικότερα η απόφαση θα προβλέπει:

- Προϋπόθεση είναι οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων να απασχολούν έως πέντε άτομα προσωπικό.

- Δεν θα καταβληθεί επίδομα 800 ευρώ σε όσους επαγγελματίες ή επιχειρήσεις έχουν υποβάλλει μηδενική δήλωση ΦΠΑ κατά τους τελευταίους έξι μήνες.

- Σε περίπτωση εταιρείας, το επίδομα των 800 ευρώ  καταβάλλεται στον επαγγελματικό τραπεζικό λογαριασμό του νομικού προσώπου. Αυτό σημαίνει ότι σε μια ομόρρυθμη εταιρεία, ή σε μια ετερόρρυθμη εταιρεία, δεν θα δοθεί το επίδομα των 800 ευρώ για κάθε εταίρο χωριστά αλλά μια φορά στο όνομα της επιχείρησης ανεξαρτήτως αν η ΟΕ, η ΕΕ και η ΙΚΕ έχουν περισσότερους από έναν εταίρους ή μετόχους.

@skatop @katrmp Αυτά είναι σχόλια και εικασίες του site, μέχρι να βγει κάτι επίσημο με τα μέχρι στιγμής δεδομένα οι εταιρείες χωρίς προσωπικό δεν παίρνουν τίποτα.

Link to comment
Share on other sites

εφόσον ο επιχειρηματίας έχει ΚΑΔ τότε δικαιούται να πάρει τα 800. ισχύει αν το προσωπικό είναι ως 5 άτομα, συμπεριλαμβανομένου και του μηδενικού αριθμού ατόμων. αν ο ΚΑΔ είναι επιστημονικός τα 800 γίνονται σεμινάριο. το αβέβαιο είναι αν υπάρχουν πολλοί ΚΑΔ επιστημονικοί και μη επιστημονικοί ταυτόχρονα, ποιός υπερισχύει. 

Link to comment
Share on other sites

@georgios_m μιλάμε για εταιρείες με ΚΑΔ 71.12 χωρίς προσωπικό. Δεν προκύπτει από κάπου ότι το έως 5 άτομα συμπεριλαμβάνει και όσους δεν έχουν προσωπικό. Ας περιμένουμε γιατί τόσα έχουν δει τα μάτια μας τόσες μέρες. Επίσης οι εταιρείες δεν δικαιούνται το 600άρι με τα σεμινάρια, μόνο το φυσικό πρόσωπο μηχανικός.

Link to comment
Share on other sites

Οχι, ακόμα. Ήταν να ξεκινήσει σήμερα 6/4 σε πλατφόρμα της ΑΑΔΕ (όχι στην ΕΡΓΑΝΗ), αλλά μάλλον πάει από Πέμπτη (αν άκουσα καλά). Απλά έχε το νου σου θα ανοίξει αυτές τις ημέρες (ίσως βάλλουν και για τους "πληττόμενους" και τους εργαζομένους τους την μείωση 40% του ενοικίου που έχουν μέχρι στιγμής οι "κλεισμένοι".)

Edited by georgegaleos
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ειδικά αυτό να παίζουν έτσι απλά με ζωές κάποιων ιδιοκτητών με ξεπερνά, χωρίς να ενδιαφέρονται αν του άλλου είναι το μοναδικό εισόδημα. Κλέβουν το εισόδημα αντί να το επιδοτησουν όπως η Κύπρος. Νομοθετησαν ξεκάθαρα  μόνο για αυτές που έκλεισε το κράτος να δικαιούνται μείωση και οχι για τις πληττομενες, πήρε ο ιδιοκτήτης το νοίκι Απριλίου το ξοδεψε όπως φυσικά και αυτό τού Μαρτίου και τώρα τι θα του πεις ότι αναθεωρω και βάζω αναδρομικά και τον εργαζόμενο σε πληττομενη. Αποτέλεσμα τον Μάιο θα δικαιούται 120% μείωση με τα αναδρομικά . Άρα ο ιδιοκτήτης τον Μάιο θα φάει αέρα και τον Ιούνιο θα πάρει αν πάρει 80% αλλιώς το 20%. Μάη Ιούνιο θα ζήσει με 20% και αυτός ρε @@#####@@@ μπορεί να μένει στο νοίκι και δεν δικαιούται καμία μείωση γιατί είναι άνεργος μακροχρόνια. Με ξένα κόλλυβα οδηγούν ανθρώπους στην απελπισία. 

Edited by katrmp
Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, katrmp said:

Ειδικά αυτό να παίζουν έτσι απλά με ζωές κάποιων ιδιοκτητών με ξεπερνά, χωρίς να ενδιαφέρονται αν του άλλου είναι το μοναδικό εισόδημα. Κλέβουν το εισόδημα αντί να το επιδοτησουν όπως η Κύπρος. Νομοθετησαν μόνο για τις πληττομενες, πήρε ο ιδιοκτήτης το νοίκι Απριλίου και τώρα τι θα του πεις ότι αναθεωρω και βάζω αναδρομικά και τον εργαζόμενο σε πληττομενη. Αποτέλεσμα τον Μάιο θα δικαιούται 120% μείωση με τα αναδρομικά . Άρα ο ιδιοκτήτης τον Μάιο θα φάει αέρα και τον Ιούνιο θα πάρει αν πάρει 80%. Με ξένα κόλλυβα οδηγούν ανθρώπους στην απελπισία. 

 

Συμφωνω εν μέρει.. Η οριζόντια μείωση ισως ειναι λίγο άδικη.

Υπάρχουν ενοικια ύψους 10000 ευρω και άνω σε κεντρικές καφετέριες,μπαρ κλπ. Εκεί δεν τίθεται θέμα επιβίωσης προφανώς και το κούρεμα θα μπορούσε να είναι και πολύ μεγαλύτερο. Αντίστοιχα σε ενοίκια 200-300 ευρώ θα μπορούσε να είναι μικρότερο και ίσως να επιδοτηθεί και από τιο κράτος στους ιδιοκτήτες με βάση εισοδηματικά κριτήρια.

Το σίγουρο είναι ότι όλοι πρέπει να βάλουμε πλάτη. Ακόμη και τον πιο μικρο ιδιοκτήτη σε τέτοια περίοδο και περισσότερο αυτή που έρχεται δεν τον συμφέρει να κλείσει η επιχείρηση και να λάβει καθόλου ενοίκιο. Το 60% είναι καλύτερο από το 0%

Edited by vk2626
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.