ΚΑΝΑ Δημοσιεύτηκε May 12, 2025 at 04:38 πμ Δημοσιεύτηκε May 12, 2025 at 04:38 πμ Έχω σε οικισμό <2000 κατοίκων μια αποθήκη τακτοποιημένη από συν/φο με τον Ν 4495/17 και θέλω να την αλλάξω χρήση σε κατοικία και το ερώτημά μου είναι αν με δεδομένο ότι η στατική σπουδαιότητα ορίζεται ως εξής: Στη σπουδαιότητας Σ1 ανήκουν τα εξής κτίσματα: Κτίρια μικρής σπουδαιότητας ως προς την ασφάλεια του κοινού, όπως αγροτικά οικήμα− τα και αγροτικές αποθήκες, υπόστεγα, στάβλοι, βουστάσια, χοιροστάσια, ορνιθοτροφεία, κ.λπ. Στη σπουδαιότητας Σ2 ανήκουν τα εξής κτίσματα: Συνήθη κτίρια, όπως κατοικίες και γραφεία, βιομηχανικά - βιοτεχνικά κτίρια, ξενοδοχεία (τα οποία δεν περιλαμβάνουν χώρους συνεδρίων), ξενώνες, οικοτροφεία, χώροι εκθέσεων, χώροι εστιάσεως και ψυχαγωγίας (ζαχαροπλαστεία, καφενεία, μπόουλινγκ, μπιλιάρδου, ηλεκτρονικών παιχνιδιών, εστιατόρια, μπαρ, κλπ), τράπεζες, ιατρεία, αγορές, υπεραγορές, εμπορικά κέντρα, καταστήματα, φαρμακεία, κουρεία, κομμωτήρια, ινστιτούτα γυμναστικής, βιβλιοθήκες, εργοστάσια, συνεργεία συντήρησης και επισκευής αυτοκινήτων, βαφεία, ξυλουργεία, εργαστήρια ερευνών, παρασκευαστήρια τροφίμων, καθαριστήρια, κέντρα μηχανογράφησης, αποθήκες, κτίρια στάθμευσης αυτοκινήτων, πρατήρια υγρών καυσίμων, ανεμογεννήτριες, γραφεία δημοσίων υπηρεσιών και τοπικής αυτοδιοίκησης που δεν εμπίπτουν στην κατηγορία Σ4, κλπ. αν μπορώ να προχωρήσω σε αλλαγή χρήσης ως κατοικία, (χωρίς κάποιος να μπορεί να μου πει ότι παράνομα την εξέδωσα με έκδοση Ε.Ε.Δ.Μ.Κ γιατί χρειάζονταν Ο.Α)
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε May 12, 2025 at 06:02 πμ Δημοσιεύτηκε May 12, 2025 at 06:02 πμ Καλημέρα Βασίλη. Έχεις μεταβολή από Σ1 σε Σ2 ως προς το δυσμενέστερο της σπουδαιότητας κατά ΝΕΑΚ, οπότε μέσω ΕΕΔΜΚ δεν θα μπορέσεις να κάνεις αυτή την αλλαγή. Η αλλαγή χρήσης τακτοποιημένου επιτρέπεται σύμφωνα με την παρ 9. άρθρου 107 Ν. 4495.
ΚΑΝΑ Δημοσιεύτηκε May 12, 2025 at 06:07 πμ Δημοσιεύτηκε May 12, 2025 at 06:07 πμ Παύλο και πάλι σε ευχαριστώ αλλά γιατί έχω μεταβολή αφού 1. οι αποθήκες υπάγονται στη σπουδαιότητα 2 (όπως και οι κατοικίες) και 2. ο συνάδελφος την ρύθμιση ως αποθήκη και όχι ως αγροτική αποθήκη
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε May 12, 2025 at 06:11 πμ Δημοσιεύτηκε May 12, 2025 at 06:11 πμ Η αποθήκη που αναφέρεις δεν ήταν αγροτικό οίκημα; .
ΚΑΝΑ Δημοσιεύτηκε May 12, 2025 at 06:16 πμ Δημοσιεύτηκε May 12, 2025 at 06:16 πμ (edited) Ο συν/φος (όπως και εγώ να ήμουν) δεν το ρύθμισε ως αγροτική αποθήκη, αλλά ως αποθήκη επιλέγοντας άλλη κατοικία edit κατηγορίας 2. Επομένως νομίζω ότι μπορώ να κάνω την αλλαγή του σε κατοικία με Μ/Κ αντί Ο.Α. Δεν συμφωνείς! Edited May 12, 2025 at 06:17 πμ by ΚΑΝΑ
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε May 12, 2025 at 06:25 πμ Δημοσιεύτηκε May 12, 2025 at 06:25 πμ Εξαρτάται τι είδους αποθήκη είναι; Για παράδειγμα βρίσκεται μαζί με μια κατοικία στο ίδιο οικόπεδο οπότε θεωρήθηκε ότι επικουρεί την κύρια χρήση της κατοικίας; Είναι αυτοτελές-μοναδικό κτίριο-στο οικόπεδο; Αποτέλεσε εμπορική αποθήκη η οποία κάποτε είχε λάβει έγκριση και άδεια λειτουργίας;
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα