Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε
On 6/6/2025 at 8:18 ΜΜ, mastrotzepeto said:

Θεωρείτε πως είναι σύννομες?

Όχι δεν είναι!

On 10/6/2025 at 2:21 ΜΜ, Κακαλος said:

Μπορώ να την εκδόσω δεδομένου ότι δεν έχει γίνει η ανασύσταση, και με οπτικό έλεγχο βάσει των όψεων, παρατηρήθηκε ότι έχουν γίνει κάποιες αυθαιρεσίες τύπου κλείσιμο η/χ?

Όχι δεν μπορείς!

• Upvote 1
  • Απαντήσεις 1,7k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε (edited)

Καλημέρα.

Έχω δύο όμορα καταστήματα προ του ΄55 σε διαφορετικά οικόπεδα, που θέλουν οι ιδιοκτήτες λειτουργική συνένωση.

Θα γίνει στατική μελέτη και επεμβάσεις.

Σύμφωνα με το άρθρο 23, παρ. 5 του ΝΟΚ "σε περίπτωση που απαιτούνται επεμβάσεις στον φέροντα οργανισμό αυτές είναι επιτρεπτές..."

Όμως η απόφαση 13448/2012 που αναφέρεται στο άρθρο 10 του Κτιριοδομικού, μεταξύ άλλων λέει ότι  επιτρέπεται η διάνοιξη ανοιγμάτων για λειτουργική συνένωση εφόσον (3) δεν θίγεται η στατική επάρκεια των κτιρίων. Εδώ θίγεται η στατική επάρκεια.

Στον Κτιριοδομικό 2023, δεν αναγράφεται το (3) δεν θίγεται η στατική επάρκεια των κτιρίων.

Επίσης στα δικαιολογητικά στο e-adeies (για ΕΕΔΜΚ)  δεν έχει να ανεβάσεις στατική μελέτη.

1. Μπορώ να βγάλω ΕΕΔΜΚ για (κζ) λειτουργική συνένωση χώρων;

2. Η ιδιωτική σύμβαση ιδιοκτητών που απαιτείται πρέπει να είναι συμβολαιογραφική;

Ευχαριστώ!

Edited by ELENAMOSH
Δημοσιεύτηκε
On 11/6/2025 at 7:57 ΜΜ, ΙΑΣΟΝΑΣ said:

Όχι δεν είναι!

ΙΑΣΟΝΑ, πιστεύεις πως δεν είναι καθώς απαιτείται να είναι άρτια και οικοδομήσιμα τα οικόπεδα/γήπεδα για τέτοιου είδους ΕΕΔΜΚ? Έχεις κάποια παραπομπή σε νομοθεσία για το ότι δεν είναι σύννομες?

Δημοσιεύτηκε
On 11/6/2025 at 8:59 ΠΜ, littlejulie said:

Καλημέρα και από εμένα.

Βγάζω ΕΕΔΜΚ για αλλαγή χρήσης και εσωτερικές διαρρυθμίσεις σε ενετικό κτίσμα που στα συμβόλαια αναφέρεται ως αποθήκη, είχε δουλέψει ως εργαστήρι ραπτικής και χρυσοχοοιας και τώρα θα γίνει αποθηκευτικός χώρος αλλά και σαλα (το πατάρι) ΚΥΕ (σαν παρακολούθημα του απέναντι ΚΥΕ, ίδιου ιδιοκτήτη και μισθωτή)

Έχω πάρει έγκριση αρχαιολογιας, συνεναισεις κλπ. Το σύστημα μου ζητάει αντίγραφο τοπογραφικου. Δεν υπάρχει άδεια, είναι νόμιμο ως (πολύ) παλαιό κτισμα (ενετικό) και δεν ξέρω, πρέπει να γίνει τοπογραφικο για τη μικρή κλιμακα μόνο και μόνο; Έχω κτηματολόγιο.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Καμιά ιδέα εδώ; Ευχαριστώ

Δημοσιεύτηκε
On 12/6/2025 at 1:13 ΜΜ, mastrotzepeto said:

ΙΑΣΟΝΑ, πιστεύεις πως δεν είναι καθώς απαιτείται να είναι άρτια και οικοδομήσιμα τα οικόπεδα/γήπεδα για τέτοιου είδους ΕΕΔΜΚ? Έχεις κάποια παραπομπή σε νομοθεσία για το ότι δεν είναι σύννομες?

https://web.tee.gr/wp-content/uploads/2018-10-16_YA-FEK-B-4520_mikri-klimaka.pdf

https://www.e-nomothesia.gr/kat-periballon/oikodomes/upourgike-apophase-upendaoka-69701-4461-2018.html

• Upvote 1
Δημοσιεύτηκε

Για πολλοστή φορά η δημιουργική ασάφεια της πολυδαίδαλης ελληνικής πολεοδομικής νομοθεσίας δίνει ρέστα και αφήνει παραθυράκια παρερμηνειών και φαντασιώσεων...  

Δημοσιεύτηκε
On 12/6/2025 at 6:59 ΜΜ, mastrotzepeto said:

... αφήνει παραθυράκια παρερμηνειών και φαντασιώσεων...  

εγώ προσωπικά όταν αρχίζουν οι φαντασιώσεις μου με τα πολυδαίδαλα της ελληνικής νομοθεσίας, αλλά βρίσκω σαφέστατη απάντηση πχ από τον Ιάσωνα.... ακολουθώ το σαφέστατο και τέλος....

• Upvote 2
Δημοσιεύτηκε
On 12/6/2025 at 7:13 ΜΜ, Didonis said:

εγώ προσωπικά όταν αρχίζουν οι φαντασιώσεις μου με τα πολυδαίδαλα της ελληνικής νομοθεσίας, αλλά βρίσκω σαφέστατη απάντηση πχ από τον Ιάσωνα.... ακολουθώ το σαφέστατο και τέλος....

Δυστυχώς το πρόβλημα είναι ότι δεν είναι σαφέστατο, ούτε καν σαφές (κατά τη γνώμη μου μόνο η απαίτηση διαγράμματος κάλυψης παραπέμπει-και ακόμα και αυτό σηκώνει παρερμηνείας λόγω του ότι απαιτείται σε πολλές περιπτώσεις αυθαιρέτων Ν.4178 & Ν.4495) . Θα γεμίσουμε ξύλινες παράγκες στα τουριστικά μέρη. Από όταν πόσταρα βγάλανε άλλες δύο αποθήκες. Πόσο απλό θα έπρεπε να ήταν... οι κατηγορίες π.χ. τάδε επιτρέπονται μόνο σε άρτια και οικοδομήσιμα οικόπεδα/γήπεδα.

Δημοσιεύτηκε
On 11/6/2025 at 7:57 ΜΜ, ΙΑΣΟΝΑΣ said:

Όχι δεν είναι!

Όχι δεν μπορείς!

H απάντηση του Ιάσωνα είπα ότι ήταν σαφέστατη.

• Upvote 1
Δημοσιεύτηκε
On 12/6/2025 at 7:37 ΜΜ, mastrotzepeto said:

Δυστυχώς το πρόβλημα είναι ότι δεν είναι σαφέστατο, ούτε καν σαφές...

Άρθρο 1 - §1α

Λυπάμαι αλλά είναι απολύτως σαφές!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.