Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

• Απαντήσεις 1,7k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε
On 15/7/2025 at 6:20 ΜΜ, MARYKAL said:

συναδελφοι καλησπερα

Σε ισογεια διαμερισμα διωροφου κτιριου κατοικιων με αδεια 1966, κανω αλλαγη χρησης απο κατοικια σε κλειστη θεση σταθμευσης, με ΕΕΔΜΚ, (τμηματος του διαμερισματος περιπου 40μ2 στο μπροστινο τμημα, προς την οδο).  Εχω ιζ) αλλαγη χρησης και λβ)τροποποιηση οψης. Δεν υπαρχει υπογειο. Για να εξασφαλισει ο ιδιοκτητης, την δυνατοτητα τοποθετησης απαγορευτικου παρκινγκ επι της οδου, θα πρεπει να βαλω στην ΕΕΔΜΚ και το συμβολαιο δεσμευσης της θεσης σταθμευσης;

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ

Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου. Επίλεξε "επεξεργασία" (3 τελείες άνω δεξιά) και διόρθωσέ το. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ. akis73

Για την αλλαγή χρήσης από κατοικία σε θέση στάθμευσης θεωρώ ότι χρειάζεται έκδοση οικοδομικής άδειας και όχι άδειας μικρής κλίμακας 

Δημοσιεύτηκε

καλησπέρα και από εμένα,

εν έτει 2025, τι ισχύει; Για διαχωρισμό μιας ορίζοντας σε δύο χρειάζεται άδεια ή ΕΕΔΜΚ;

Ζητείται να διαχωρίσω νομιμοποιημένη παλαιά ισόγεια κατοικία (με νόμο Τρίτση) σε δυο (υπάρχουν ήδη 2 είσοδοι από την αυλή )αλλά με αυθαίρετο όροφο άλλης ιδιοκτησίας (άλλη οριζόντια). Επισησ μετά τον διαχωρισμό στην μια οριζόντια θα κατασκευαστεί wc και κουζίνα. Μπορώ με μικρή κλίμακα; Θα μπορώ να έχω άλλο ρολόι ΔΕΗ; χρειάζεται παθητική, ύδρευση, αποχέτευση; (δεν υπήρχαν τότε, άσε που είναι από νομιμοποίηση, δεν υπάρχει άδεια δόμησης)

ευχαριστώ

Δημοσιεύτηκε

@littlejulie καλημέρα, θεωρητικά σε καλύπτει το εδάφιο λστ, της παρ.2 του άρθ. 29 του ν.4495/17 περί διαχωρισμού οριζόντιας ιδιοκτησίας. Αρκεί η νομ/ση να παρουσιάζει την σημερινή κατάσταση χωρίς διαφορές. Για διαφορετικά ρολόγια ΔΕΗ κλπ, θα κάνεις τροπ/ση της σύστασης (αν υπάρχει) για να προκύψουν 2 οριζόντιες, μετά θα πας στο Δήμο για νέα Δημοτικά Τέλη και μετά ΔΕΔΔΗΕ για νέα ρολόγια.

Δημοσιεύτηκε
On 22/7/2025 at 10:59 ΠΜ, akis73 said:

@littlejulie καλημέρα, θεωρητικά σε καλύπτει το εδάφιο λστ, της παρ.2 του άρθ. 29 του ν.4495/17 περί διαχωρισμού οριζόντιας ιδιοκτησίας. Αρκεί η νομ/ση να παρουσιάζει την σημερινή κατάσταση χωρίς διαφορές. Για διαφορετικά ρολόγια ΔΕΗ κλπ, θα κάνεις τροπ/ση της σύστασης (αν υπάρχει) για να προκύψουν 2 οριζόντιες, μετά θα πας στο Δήμο για νέα Δημοτικά Τέλη και μετά ΔΕΔΔΗΕ για νέα ρολόγια.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Όσον αφορά για τις μελέτες ύδρευσης/αποχέτευσης/παθητικής βάζω έγγραφο πως δεν απαιτείται λόγω παλαιότητας? (η νομιμοποίηση έγινε το 1978)

Δημοσιεύτηκε

@littlejulie καλησπέρα, γνώμη  μου είναι επειδή θα προκύψουν 2 νέα διαμερίσματα, καλύτερα να εκπονήσεις και τις αντίστοιχες η/μ μελέτες αφού σίγουρα θα έχεις κάποιες αλλαγές σε λουτρά, κουζίνες κλπ. 

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.