Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αλλαγή χρήσης παταριού καταστήματος


Recommended Posts

Σε παλιό κτίσμα του προπερασμένου αιώνα που λόγω κλίσης του εδάφους τα σπίτια έχουν στο ισόγειο πρόσοψη μόνο από μπροστά και πίσω είναι μέσα στο βουνό , πριν 25 χρόνια βγήκε άδεια ανακατασκευής της πρόσοψης και προσθήκης εντός του ισογείου , ενός παταριού με είσοδο από το ισόγειο το οποίο μέτρησε κανονικά στον ΣΔ . Τελικά επεκτάθηκε κατά 25 τμ προς το εσωτερικό και πήρε είσοδο από το κλιμακοστάσιο που πάει στον όροφο. Ο φωτισμός παραμένει από το μπροστινό νόμιμο τμήμα και δεν έχουμε καμία αλλαγή στην όψη . 

 

Θα θεωρηθεί ΥΔΒΧ ? Είναι ενιαία ιδιοκτησία όλο το κτίριο .

 

Επίσης επειδή η κλίση συνεχίζει , στο πίσω μέρος του ορόφου , υπήρχε από παλιά ένα ισόγειο κτίσμα που ήταν κουζίνα και μπάνιο σε απόσταση 2,5 από το κτίριο και ήταν ένας φωταγωγός . Με την αλλαγή άλλαξε σχήμα και , περιστράφηκε κατά 90 μοίρες και έτσι ενώθηκε με το κτίριο κατά το 40 % , ενώ το υπόλοιπο έμεινε ακάλυπτος που πλέον καλύπτει και το σημερινό Δ . Η συνολική δόμηση είναι ίδια ή και μικρότερη , ενώ για την υπέρβαση του παταριού δεν έχω πρόβλημα αφού υπάρχει υπόλοιπο δόμησης 100 τμ .

 

Τι να κάνω αφού πρόκειται για ενιαία ιδιοκτησία , μπορώ να το θεωρήσω εσωτερική διαρρύθμιση και να μην θεωρηθεί παράβαση ?

 

Πρόκειται για  χωριό .

Link to comment
Share on other sites

Σε παλιό κτίσμα του προπερασμένου αιώνα που λόγω κλίσης του εδάφους τα σπίτια έχουν στο ισόγειο πρόσοψη μόνο από μπροστά και πίσω είναι μέσα στο βουνό , πριν 25 χρόνια βγήκε άδεια ανακατασκευής της πρόσοψης και προσθήκης εντός του ισογείου , ενός παταριού με είσοδο από το ισόγειο το οποίο μέτρησε κανονικά στον ΣΔ. Τελικά επεκτάθηκε κατά 25 τμ προς το εσωτερικό και πήρε είσοδο από το κλιμακοστάσιο που πάει στον όροφο. Ο φωτισμός παραμένει από το μπροστινό νόμιμο τμήμα και δεν έχουμε καμία αλλαγή στην όψη. Θα θεωρηθεί ΥΔΒΧ ? Είναι ενιαία ιδιοκτησία όλο το κτίριο. ΑΦΟΥ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΠΑΤΑΡΙ ΜΕΤΡΗΣΕ ΣΤΟ ΣΔ ΟΠΩΣ ΛΕΣ, ΤΟΤΕ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΚΑΙ Η ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΠΡΟΕΚΤΑΣΗ ΑΥΤΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΡΥΘΜΙΣΤΕΙ ΩΣ ΥΔΚΧ.

 

Επίσης επειδή η κλίση συνεχίζει, στο πίσω μέρος του ορόφου , υπήρχε από παλιά ένα ισόγειο κτίσμα που ήταν κουζίνα και μπάνιο σε απόσταση 2,5 από το κτίριο και ήταν ένας φωταγωγός . Με την αλλαγή άλλαξε σχήμα και , περιστράφηκε κατά 90 μοίρες και έτσι ενώθηκε με το κτίριο κατά το 40 % , ενώ το υπόλοιπο έμεινε ακάλυπτος που πλέον καλύπτει και το σημερινό Δ . Η συνολική δόμηση είναι ίδια ή και μικρότερη , ενώ για την υπέρβαση του παταριού δεν έχω πρόβλημα αφού υπάρχει υπόλοιπο δόμησης 100 τμ .Τι να κάνω αφού πρόκειται για ενιαία ιδιοκτησία , μπορώ να το θεωρήσω εσωτερική διαρρύθμιση και να μην θεωρηθεί παράβαση ? Πρόκειται για  χωριό. ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΚΑΛΥΨΗ ΔΕΝ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΟΝ "ΑΡΙΘΜΟ" ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΑΥΤΗ π.χ. 120 τ.μ., ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ "ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ" ΑΥΤΗΣ. ΔΗΛΑΔΗ, ΕΧΕΙΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ. ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ, Ο,ΤΙ ΕΞΕΧΕΙ ΤΟΥ "ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑΤΟΣ" ΤΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΩΣ ΥΔΚΧ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΩΣ ΩΣ ΥΚ. ΤΕΛΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΜΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΜΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΝΑ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ Κ.ΛΠ. ΘΑ ΣΕ "ΣΩΣΕΙ" Η ΠΑΛΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΩΣ Θ' ΑΠΟΚΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ "ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΗ" ΚΑΤΟΨΗ Κ.ΛΠ. ΤΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ.

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
Link to comment
Share on other sites

Το πατάρι μέτρησε ως ΚΧ γιατί στον ΓΟΚ/85 δεν προβλέπονταν πατάρια . Εχει ύψος 2,50 καθαρό . Δεν έχω αλλαγή στο περίγραμμα της κάλυψης γιατί περιλαμβάνεται και ο φωταγωγός μέσα . Απλά άλλαξε σχήμα .

Link to comment
Share on other sites

Έχει χιλιοστά αυτό το πατάρι - γραφείο;;;;

Είναι δηλαδή, αυτόνομη και ανεξάρτητη οριζόντια ιδιοκτησία;;;;;

Πως θα δηλωθεί τότε στον 4178;;;;

O "όγκος" που καταλαμβάνει ανήκει στην ΟΙ του καταστήματος....

Αντιστοίχως, η νέα "είσοδος" που έχει αποκτήσει είναι καταπάτηση κοινόχρηστου χώρου.....

Συμφέρει το φίλο ιδιοκτήτη;;;;

Ιάσωνα, ευχαριστώ ! Ο χώρος του παταριού, στα σχέδια της Ο.Α. (1975) φαίνεται  ότι  εξυπηρετεί το ισόγειο κατάστημα, δεν μετρούσε στο Σ.Δ.  γιατί πάντα σύμφωνα με τη άδεια, καταλάμβανε χώρο <50% του ισόγειου καταστήματος.  Ωστόσο, στη στάθμη του μεσώροφου, άνοιξε μία πόρτα και το πατάρι, στο οποίο έγινε και αυθαίρετη επέκταση καταλαμβάνοντας πλέον το 100 % του ισογείου καταστήματος, με το οποίο δεν είχε στην πράξη ποτέ λειτουργική συνέχεια, δημιούργησε μία νέα αυτόνομη ιδιοκτησία με ύψος 2,20 (που δεν πληροί ούτε την απαίτηση του 2,40 για χώρους κύριας χρήσης). Στη Σύσταση Ο.Ι. αναφέρονται μόνο τα τ.μ. του καταστήματος και όχι του παταριού (50%), το οποίο δεν μετρούσε άλλωστε στη δόμηση.

Λοιπόν;;; Ευχαριστώ! 

Link to comment
Share on other sites

Οπότε δεν έχεις ξεχωριστή οριζόντια ιδιοκτησία!

Δηλαδή, δεν έχεις τίτλους ιδιοκτησίας και χιλιοστά που να προκύπτουν από τη σύσταση ΟΙ.

Υποθέτω επίσης πως δεν υπάρχει καμία απολύτως πιθανότητα ο χώρος αυτός να φαίνεται (έτσι όπως είναι σήμερα) στα σχέδια της σύστασης. Δηλαδή, δεν φαίνεται ούτε η αυθαίρετη προέκταση αυτού, ούτε η πόρτα στον κοινόχρηστο διάδρομο.

Ο φερόμενος ιδιοκτήτης αυτού είναι ο ίδιος με τον ιδιοκτήτη του καταστήματος;;;;

Προφανώς για να το εντάξεις στον 4178 (αν προλάβεις) χρειάζεσαι τη συναίνεση των 501 χιλιοστών των συνιδιοκτητών του ακινήτου...

Επίσης, χωρίς χιλιοστά από τη σύσταση, οι συντελεστές υπολογισμού του προστίμου θα είναι max και το συνολικό πρόστιμο θ' ....ακουμπήσει το Θεό!

Πρόβλημα ταυτοχρόνως θα υπάρχει και με το Ε9 του φερόμενου ιδιοκτήτη και με την απόδειξη παλαιότητας της συγκεκριμένης αυθαιρεσίας και στη συνέχεια με την τροποποίηση της σύστασης ΟΙ έτσι ώστε να αποκτήσει και "συμβολαιογραφική οντότητα" (απαιτείται το 100% των χιλιοστών των συνιδιοκτητών και πάντα το "στραβόξυλο" βρίσκεται).

Δύσκολη περίπτωση, εύχομαι η αμοιβή σου να είναι ικανοποιητική, για να το "τρέξεις" με άνεση!!!

Αλλιώς ...κλάφτα Χαράλαμπε!

Link to comment
Share on other sites

ναι...

αλλα ηταν και κατι...περιπτωσεις, όπου εκαναν συμβολαια σε κλεισμενα παταρια σαν αυτοτελεις χωρους,

-ειδικα σε ιδιοκτητες οικοδομες-...

 

με χιλιοστα  και με την δηλωση οτι

 

"κατασκευασθηκε πριν το 1985" :smile: :-) :smile:

 

ολο και κατι τετοιο μπορει να μας ειπωθει...και, τελικα,  να  ψαχνει την "διανοιξη πορτας" στο κεφαλοσκαλο....

 

εν αναμονη.

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

ΙΑΣΟΝΑΣ

 

"Ο φερόμενος ιδιοκτήτης αυτού είναι ο ίδιος με τον ιδιοκτήτη του καταστήματος;;;;"

Ο ιδιοκτήτης είναι ο ίδιος  και σε ότι αφορά στην παλαιότητα έχω λογαριασμό της ΔΕΗ, με βεβαίωση πρώτης ηλεκτροδότησης το 1977 με δηλωμένα όλα τ.μ. του παταριού – νόμιμα και αυθαίρετα. Ελπίζω αυτό το στοιχείο να με καλύπτει ως προς την παλαιότητα. Σε ότι αφορά στο συντελεστή υπέρβασης δόμησης έχω δηλώσει >200% της επιτρεπόμενης δόμησης, σωστά;  Συναίνεση γιατί χρειάζομαι, αφού ο χώρος του παταριού βρίσκεται εντός των ορίων του ισόγειου καταστήματος, το οποίο, σύμφωνα με την άδεια εξυπηρετούσε. Ερώτηση- αν δημιουργήσει ο πελάτης εσωτερική επαφή του καταστήματος με το πατάρι του, όπως προέβλεπε η άδεια, προφανώς δεν απαιτείται συναίνεση, σωστά;

Ευχαριστώ για το χρόνο που μου διαθέτετε και για την πολύτιμη γνώμη σας. 

 

ΙΑΣΟΝΑΣ, on 20 Jul 2017 - 11:14, said:snapback.png

Να δεις φίλε, το τι έχει να γίνει, αν δεν είναι ο ίδιος.......

Ιάσονα, η γνώμη σου σε παρακαλώ για το #239;

 

 

 

 

 

 

Μην κάνετε διαδοχικές δημοσιεύσεις. Για να πραγματοποιήσετε οποιαδήποτε αλλαγή στο περιεχόμενο του κειμένου ή για να συμπληρώσετε το μήνυμα που δημοσιεύσατε, χρησιμοποιείστε την εντολή "Επεξεργασία".

(ΟΙ δημοσιεύσεις σας συγχωνεύτηκαν)

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής

Pavlos33

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Όσον αφορά στο αποδεικτικό παλαιότητας πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός .....

Αν όντως περιγράφει το "ακίνητο" ακριβώς όπως θα δηλωθεί με τη συγκεκριμένη δήλωση, τότε έχει καλώς...

Συναίνεση θέλεις για την "πόρτα εισόδου από το κοινόχρηστο κλιμακοστάσιο".....

Στο Ε9 του ο ιδιοκτήτης τί αναφέρει σχετικά με αυτό;;;;;;

Αργότερα πρέπει να προβεί σε τροποποίηση της σύστασης ΟΙ για το κατάστημα του ισογείου κι αφού πάρει ορισμένα χιλιοστά από αυτό να τα αποδώσει στο γραφείο - "πατάρι" ούτως ώστε και αυτό να αποκτήσει "συμβολαιογραφική οντότητα" (....να χαρώ όρο, θα τον διαβάζει κι ο φίλος dimitrisGM και θα κοροϊδεύει)!!!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.