Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαδικασία συμπλήρωσης Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου για την έκδοση Πιστοποιητικών Πληρότητας Ταυτότητας Κτιρίου και Ελέγχου Κατασκευής


Engineer

Recommended Posts

Είχαμε δει και είχαμε δει με τις δηλώσεις των αυθαιρέτων, με την πλατφόρμα ΤΕΕ συνήθως και τόσο με τον Ν.4495/17 όσο και με τον Ν.4178/13 την πλατφόρμα να κολλάει, να μας πετάει έξω και να μην σώζεται εργασία που είχαμε κάνει σε μια δήλωση, το πράγμα όμως με την νέα πλατφόρμα που θα συμπληρώσουμε τις ΗΤΚ των διαφορων ακινήτων έχει παραγίνει.
Συχνά η πλατφόρμα κολλάει και μάταια περιμένουμε να ξεκολλήσει μια λογική ώρα, όμως και τώρα φαίνονται ελλείψεις στο στήσιμο της.
Είμαι στην περιοχή "Πράξεις" και συμπληρώνω την ΗΤΚ μιας οριζόντιας ιδιοκτησίας και βέβαια κάποια ώρα πρέπει να συμπληρώσω και το πεδίο "Πράξεις".
Ενώ το πρώτο τετραγωνάκι κάτω από τον τίτλο "Πράξεις" εμφανίζει μήνυμα όταν το αφήσω κενό, "επιλέξετε από τις πράξεις την κατάλληλη για την δήλωση σας".- Οταν επιλέγω το βελάκι να μου δείξει την λίστα και να διαλέξω, δεν εμφανίζει τίποτα. Μια μπάρα μόνο μαύρη εμφανίζεται στην λίστα με τις επιλογές και ούτε αυτή, ούτε χειροκίνητα μπορεί να επιλέξει κανένας να γράψει μια επιλογή.
Δεν ξέρω αν το έχει αντιμετωπίσει κάποιος άλλος και αν ξέρει να μας πει εδώ 5 πράγματα να προχωρήσουμε πάλι με αυτό το πρόβλημα του συστήματος, αν το ξέρει ας μας πει εδώ τον τρόπο, τι έκανε προκειμένου να αντιμετωπίσει αυτό το πεδίο και να προχωρήσει την δήλωση του στο επόμενο στάδιο.
Φιλικά εννοείται...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • Απαντήσεις 81
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλημέρα καταχώρησα ένα αδόμητο αγροτεμάχιο με εμβαδόν 15000μ2. Πριν προβώ σε έκδοση βεβαίωσης και πιστοποιητικού πληρότητας διόρθωσα το τοπογραφικό μου και το νέο εμβαδόν είναι 14800μ2. Με υποβολή τροποποιητικής δεν μου επιτρέπει να αλλάξω το εμβαδόν. Πως μπορεί να διορθωθεί το πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Καλησπέρα,

στην ταυτότητα κτιρίου, χρειάζεται να ανεβάσουμε ολα τα αρχεία που υπάρχουν στον φάκελο της πολεοδομίας ή ότι ζητάει το σύστημα (αλλιώς δεν προχωράει)? πχ στατικά, πίνακα χιλιοστών προχωράει για να βγάλουμε την τατυτότητα..

Επίσης για συμβολαιογραφική πράξη από 1/1/22 θα υπάρχουν κάποια minimum στοιχεία?

Τέλος για να ισχύει η ταυτότητα, χρειάζεται να έχουμε κάνει οριστικοποίηση και να έχουμε πληρώσει το παράβολο, το αν έχουμε βγάλει το πιστοποιητικό δεν επηρρεάζει σωστά?

Ευχαριστώ πολύ!

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα,από το manual:

1270058336_.thumb.png.e2e38bf7214a46691b1b320cef24c018.png

19 ώρες πριν, patty said:

Επίσης για συμβολαιογραφική πράξη από 1/1/22 θα υπάρχουν κάποια minimum στοιχεία?

Δεν γνωρίζω τίποτε για "minimum" στοιχεία,ή καταχωρείς Ταυτότητα Ακινήτου οπότε ακολουθείς όλη την διαδικασία ή όχι

Link to comment
Share on other sites

Άρα καλύτερα να ανεβάσουμε ότι έχει ο φάκελος της πολεοδομίας να είμαστε οκ, μαζί με τα στατικά, μέχρι να βγουν διευκρινήσεις?

Ευχαριστώ @ChristinaK

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Έχει δει κανείς προδιαγραφές για τα αρχεία; θέλω να πώ Πρέπει να ναι σκαναρισμένα, φωτογραφημένα; σκαναρισμένα-τυπωμένα και με θεώρηση για γνήσιο απο την πολεοδομία..Εγχρωμα/ασπρομαυρα...; 

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,κατέβασε το Εγχειρίδιο Χρήσης του Συστήματος Ηλεκτρονικής Ταυτότητας.

Διάβασε προσεκτικά την ενότητα 3.3.2.2. με τίτλο "Ανέβασμα Εγγράφων",για τη μορφή και το μέγεθος των αρχείων.

Όσο για επικύρωση των αντιγράφων των οικοδομικών αδειών,δεν απαιτείται πλέον.Με ευθύνη μας,όπως και στον 4495,ανεβάζουμε σαρωμένα αντίγραφα των πρωτοτύπων του φακέλου της άδειας.Κατ'εξαίρεση,αν τυχόν στον φάκελο της άδειας υπάρχει σχέδιο χωρίς σφραγίδα της Πολεοδομίας,μπορείς να ζητήσεις επικύρωση,όπως θα έκανες και για οποιαδήποτε άλλη εργασία.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα,

το πιστοποιητικό πληρότητας το οποίο εμπεριέχει τη βεβαίωση Ν.4495/17 εκδίδεται δηλώνοντας ημερομηνία αυτοψίας.

Τι χρονική ισχύ έχει αυτή η βεβαίωση που χρησιμοποιείται στη σύνταξη συμβολαίων?  2 μήνες σαν την παλιά?

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

@anpap

ΥΠΕΝ/ΔΕΣΕΔΠ/7577/105/2021 (ΦΕΚ Β' 334/29-01-2021)
Διαδικασία συμπλήρωσης Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου για την έκδοση Πιστοποιητικών Πληρότητας Ταυτότητας Κτιρίου και Ελέγχου Κατασκευής και σχετικά έντυπα

Άρθρο 3
Έκδοση Πιστοποιητικού Πληρότητας Ταυτότητας Κτιρίου/Διηρημένης Ιδιοκτησίας 
2. […] Η διάρκεια ισχύος του είναι δύο (2) μήνες από την ημερομηνία έκδοσης, η οποία ταυτίζεται με την ημερομηνία αυτοψίας. […] 
3. […] Μετά τη λήξης ισχύος του Πιστοποιητικού Πληρότητας Ταυτότητας Κτιρίου/Διηρημένης Ιδιοκτησίας, απαιτείται επικαιροποίηση του Αποσπάσματος Ταυτότητας Κτιρίου/ Διηρημένης Ιδιοκτησίας και καταχώριση νέου Πιστοποιητικού Πληρότητας.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.