παρασχος Δημοσιεύτηκε February 3, 2011 at 09:10 μμ Δημοσιεύτηκε February 3, 2011 at 09:10 μμ Καλησπερα, Γνωρίζει καποιος τη σχετικη νομοθεσια για παραταση ισχυος οικοδομικης αδειας η οποια ληγει τον Μαρτιο 2011; Δεν εχουν ξεκινησει οικοδομικες εργασιες. Υπαρχει δυνατοτητα παρατασης της οικοδομικης αδειας και για ποσο χρονικο διαστημα ακομα ? Υπαρχουν προθεσμιες υποβολης της αιτησεις; Και αν ναι, ποιες ειναι; Ευχαριστω.
Γιάννης Δημοσιεύτηκε February 4, 2011 at 08:54 πμ Δημοσιεύτηκε February 4, 2011 at 08:54 πμ "'Αρθρο 334 Ισχύς και αναθεώρηση οικοδομικής αδείας. (άρθρο 6 π.δ. 8/13.7.1993, άρθρο 1 π.δ. 27.2/8.3.1995) ........... 3. Η οικοδομική άδεια αναθεωρείται για την παράταση της ισχύος της μετά από αυτοψία με τις ακόλουθες προϋποθέσεις: α) αν μέχρι τη λήξη της ισχύος της άδειας, έχει ολοκληρωθεί ο φέρων οργανισμός της οικοδομής, η άδεια αναθεωρείται για αόριστο χρόνο, με την επιφύλαξη των διατάξεων της παρ. 1 του άρθρου 259. β) αν μέχρι τη λήξη της ισχύος της άδειας δεν έγιναν οικοδομικές εργασίες ή δεν έχει ολοκληρωθεί πλήρως ο φέρων οργανισμός της οικοδομής η άδεια αναθεωρείται για τέσσερα (4) χρόνια από την ημερομηνία της λήξης της. ............." Αυτά λέει η νομοθεσία! Πως προκύπτει ότι πρέπει να αναθεωρηθεί πριν την λήξη της; Επίσης, πως προκύπτει ότι πρέπει να αναθεωρηθεί με τους νέους όρους δόμησης; Εσύ συνάδελφε Παράσχο καλού κακού τρέχα για αναθεώρηση πριν λήξει η 4ετία μιας και το προλαβαίνεις... Αν λήξει μεταπέφτεις στο δικό μου πρόβλημα... edit: Βρήκα και αυτό, το οποίο ξεκαθαρίζει ακόμα περισσότερο το τοπίο: (Αφορά οδηγίες εφαρμογής του πιο πάνω Π. δ/τος της 8-7-93) "Εγκ-33455/38/28-7-93. Εγκ-38/93 ....... Αρθ-6 : Στο άρθρο αυτό αναφέρεται ο χρόνος που ισχύουν οι οικοδομικές άδειες ως και οι διαδικασίες αναθεώρησής τους. Σας διευκρινίζουμε ότι με την αποπεράτωση του έργου λήγει η ισχύς της οικοδομικής άδειας. Τούτο βεβαιώνεται με τη θεώρηση της άδειας για ηλεκτροδότηση. Η αναθεώρηση που αναφέρεται στην παρ.3 γίνεται για τη χρήση για την οποία εκδόθηκε η αρχική άδεια ή για άλλη χρήση που δεν απαγορεύεται κατά την ημέρα αναθεώρησης της άδειας. Διευκρινίζεται ότι, το αν χρειάζεται ενημέρωση φακέλου ή αναθεώρηση της αδείας είναι στην κρίση του Προϊσταμένου της υπηρεσίας ή ενός ή περισσοτέρων εξουσιοδοτημένων από τον Προϊστάμενο υπαλλήλων, ενώ εάν η μελέτη έχει εγκριθεί από την ΕΠΑΕ είναι στην κρίση αυτής. ..." Η υπογράμμιση δική μου... 4
παρασχος Δημοσιεύτηκε February 4, 2011 at 11:04 πμ Δημοσιεύτηκε February 4, 2011 at 11:04 πμ Σε ευχαριστω πολυ και θα σε ενημερωσω σχετικά
Στα Δημοσιεύτηκε March 28, 2011 at 01:53 μμ Δημοσιεύτηκε March 28, 2011 at 01:53 μμ καλησπερα κ απο εμενα, θα ηθελα μια διευκρίνιση απο κάποιον που γνωρίζει σχετικά με τις αναθεωρήσεις. εχω άδεια του 2007 η οποια προβλεπει την κατασκευη συγκροτηματος κατοικιων. Από τις 10 προβλεπόμενες κατοικιες εχουν κατασκευαστει μονό οι 2 οπότε πρέπει να γίνει σύντομα αναθεώρηση για παράταση ισχύος. Το 2009 έγινε αναθεώρηση για αλλαγή επιβλέποντος. Αν και αυτό που εγω καταλαβαίνω, βάσει του 3212, είναι δυνάτη μια μόνον φορά η αναθεώρηση για παράταση ισχύος, θα ήθελα να σιγουρέψω ότι η αναθεώρηση για αλλαγή επιβλέποντος δε θα εμποδίσει τη διαδικασία αναθεώρησης για νε 4ετια. Μπορεί κάποιος να μου το πει με σιγουρια; Ευχαρστώ προκαταβολικα
Athina Δημοσιεύτηκε March 28, 2011 at 02:54 μμ Δημοσιεύτηκε March 28, 2011 at 02:54 μμ Μπορείς να την αναθεωρήσεις κανονικά. Η αναθεώρηση για αλλαγή επιβλέποντος δεν επηρεάζει το δικαίωμα για παράταση ισχύος.
jmoirots Δημοσιεύτηκε August 10, 2011 at 05:35 πμ Δημοσιεύτηκε August 10, 2011 at 05:35 πμ Καλημέρα, όσον αφορά την διαδικασία για την παράταση ισχύος απ' ότι γνωρίζω δεν απαιτούνται αμοιβές για τον Μηχανικό, αφού ο ιδιοκτήτης μπορεί από μόνος του να την ολοκληρώσει στην πολεοδομία. Για να ετοιμαστεί ο φάκελος όμως απαιτείται προετοιμασία από μηχανικό (σεντόνι,καινούργιο τοπογραφικό,φωτογραφίες,τεχνική έκθεση κτλ) και πιθανόν ο ιδιοκτήτης θα αναθέσει και το τρέξιμο στην Πολεοδομία. Δεν πρέπει ο μηχανικός να αποζημιωθεί για τις υπηρεσίες του και πώς; Επειδή δεν θέλω να πάρω ''μαύρα'' χρήματα σκέφτομαι να κόψω ΔΑΠΥ με θέμα την συγκεκριμένη αναθεώρηση. Έχω το δικαίωμα; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Didonis Δημοσιεύτηκε August 10, 2011 at 06:00 πμ Δημοσιεύτηκε August 10, 2011 at 06:00 πμ Και βέβαια έχεις δικαίωμα να χρεώσεις και φυσικά να κόψεις και απόδειξη για αυτό. Δεν χρειαζόταν καν όλη αυτή η αναλυτική περιγραφή. Ακόμα και επίσκεψη στο γραφείο σου με ερωτήματα για αρτιότητες δυνατότητες δόμησης ή οτιδήποτε μπορείς (και θα έπρεπε) να χρεώνεις. Βλέπε ιατρούς δικηγόρους κλπ
ted78 Δημοσιεύτηκε August 10, 2011 at 06:02 πμ Δημοσιεύτηκε August 10, 2011 at 06:02 πμ Για την παράταση ισχύος, με τον ίδιο μηχανικό, θα χρειαστείς μόνο τεχνική έκθεση και φωτογραφίες. Επίσης πολύ πιθανό να χρειαστεί και ΚΕΝΑΚ.
jmoirots Δημοσιεύτηκε August 10, 2011 at 06:20 πμ Δημοσιεύτηκε August 10, 2011 at 06:20 πμ Ο Μηχανικός θα είναι ο ίδιος. Στην πολεοδομία που ανήκω ζητάνε και τοπογραφικό. Άσχετα εάν συνεχίζει ο ίδιος Μηχανικός το σεντόνι είναι απαραίτητο αφού γίνονται νέες αναθέσεις και αναλήψεις. Κενακ γιατί να χρειαστεί; Η οικοδομή βρίσκεται στο στάδιο για την τοποθέτηση κουφωμάτων.
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Συνδεθείτε τώρα