Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πληρότητα αρχείων στην ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίων


Recommended Posts

Ναι, εννοώ ότι υπάρχει τροποποίηση της σύστασης που αφορά άλλες Ο.Ι., η οποία όμως αναφέρεται στα συμβόλαια ιδιοκτησίας του ιδιοκτήτη.

Link to comment
Share on other sites

Έχουμε αρχική σύσταση που αφορά όλες τις ιδιοκτησίες μιας πολυκατοικίας. Στη συνέχεια γίνεται μια ή περισσότερες τροποποιήσεις της σύστασης, οι οποίες όμως τροποποιήσεις δεν αλλάζουν κάτι ως προς την ιδιοκτησία για την οποία συντάσσουμε ΗΤΚ και τα χιλιοστά της ιδιοκτησίας μας παραμένουν ίδια με αυτά που δόθηκαν αρχικά. Οι τροποποιήσεις έχουν πίνακα χιλιοστών, ο οποίος στη δική μας ιδιοκτησία είναι όπως ο αρχικός. Για την πληρότητα της διαδικασίας. στον αριθμό συμβολαίου βάζουμε μόνο την αρχική σύσταση που μας αφορά ή βάζουμε την τελευταία σύσταση, ασχέτως αν αλλάζει ή όχι χιλιοστά στην ιδιοκτησία μας, υπό την λογική ότι μια τροποποίηση σύστασης είναι η τελευταία (πιο πρόσφατη) πράξη που έγινε για την οικοδομή;

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλημέρα Αντώνη, ορθώς για την κατ.3 αναφέρεις ότι δεν χρειαζόταν κάτοψη. Όμως πάντα υπήρχε εξαρχής το πρόβλημα σε δηλώσεις κατ.3 ή/και με λοιπές παραβάσεις ως προς τι κάτοψη θα μπει και λέγαμε ότι καλό θα ήταν να γίνεται και μία κάτοψη της υφιστάμενης κατάστασης, άσχετα που εκ του νόμου δεν ήταν απαραίτητο.

Για την ΗΤΚ εγώ λέω ότι μάλον θέλει είτε κάνεις μία τώρα και ανοίγεις την δήλωση με την κατ.3, είτε βάζεις κάτοψη αποτύπωσης στα αρχεία της ΗΤΚ.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

8 ώρες πριν, akis73 said:

 

Για την ΗΤΚ εγώ λέω ότι μάλον θέλει είτε κάνεις μία τώρα και ανοίγεις την δήλωση με την κατ.3, είτε βάζεις κάτοψη αποτύπωσης στα αρχεία της ΗΤΚ.

Άκη συμφωνώ στο ότι θα πρέπει να συνταχθεί κάτοψη αποτύπωσης η οποία να συνδεθεί με τον ηλ. κωδικό της δήλωσης (ταυτόσημο σχέδιο κλπ) ανεξαρτήτως του γεγονότος ότι βάσει των δικαιολογητικών Ν. 4495 δεν απαιτείται. Ανάλογη η περίπτωση αλλαγής εσωτερικής διαρρύθμισης. Κάτοψη αποτύπωσης, χωρίς διασύνδεση με κάποια διοικητική πράξη ή τακτοποίηση, μόνο στα προ 55. Εναλλακτικά, για τους υπομονετικούς, εξετάζεται και το ενδεχόμενο ενημέρωσης Ο.Α.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Εχω μια κάτοψη διαμερίσματος απο τακτοποίηση 4495  όπου επί της εγκεκριμένης κάτοψης  σημειώνονται τα αυθαίρετα και οι αλλαγές.  Κλεισμένοι Η/Χ ,, αλλαγές κουφωματων , καταργημένες - μετακινημένες  τοιχοποιίες , σημειώσεις, διαγραμμίσεις, υπομνήματα κλπ , γίνεται λίγο χαμός επάνω στο σχέδιο.

Για την πληρότητα της ΗΤΚ αρκεί το παραπάνω σχέδιο της ρύθμισης , η πρέπει να ανεβεί και νέα κάτοψη ως έχει χωρίς όλες αυτές τις σημειώσεις , διαγραμμίσεις και  υπομνήματα  ? 

Edited by avgoust
Link to comment
Share on other sites

Αντώνη, αν το σχέδιο είναι δύσκολο στο διάβασμα και δεν έχει χρησιμοποιηθεί η δήλωση για δικαιοπραξία, ίσως θα μπορούσες να ζητήσεις από τον μηχανικό της δήλωσης να φτιάξει κάτι καλύτερο αλλά ίσως δεν βρεις ανταπόκριση. Αν δεν βρεις, δυστυχώς θα πρέπει να πας με το σχέδιο που έχεις.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.