Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επανέκδοση πιστοποιητικού πληρότητας


Recommended Posts

Έχω τη γνώμη ότι θα πρέπει να γίνει τροποποιητική καταχώρηση της αρχικής, με νέα εξουσιοδότηση από τον νυν ιδιοκτήτη. Δες και τις σχετικές ερωτοαπαντήσεις

24. Πως μπορεί να διορθωθεί οριστικοποιημένη Ιδιοκτησία;

Μπορεί η καταχώριση να επιστρέψει σε κατάσταση επεξεργασίας; Δεν υπάρχει δυνατότητα επιστροφής σε προηγούμενη κατάσταση της καταχώρισης Ιδιοκτησίας που έχει οριστικοποιηθεί, ανεξαρτήτως αν έχει εκδοθεί το Πιστοποιητικό Πληρότητας. Σε περίπτωση που πρέπει να τροποποιηθούν/προστεθούν στοιχεία της Ιδιοκτησίας, λόγω σφαλμάτων/παραλείψεων που διαπιστώθηκαν ή λόγω μεταβολών που επήλθαν στο ακίνητο μετά την οριστικοποίηση, εισάγετε τροποποιητική καταχώριση της συγκεκριμένης ΗΤΚ. Η εισαγωγή «Τροποποιητικής καταχώρισης της ιδιοκτησίας» γίνεται από το “Μητρώο/Επεξεργασία καταχωρίσεων”. Η επεξεργασία της τροποποιητικής καταχώρισης υλοποιείται από την καρτέλα “Οι υποθέσεις μου”. Η ενέργεια αυτή θα πρέπει να προηγηθεί της έκδοσης του Πιστοποιητικού Πληρότητας.

 

25. Υπάρχει η δυνατότητα επεξεργασίας του ΠΠΤΚ, διότι εκ παραδρομής δηλώθηκε λάθος τύπος βεβαίωσης;

υπάρχει δυνατότητα επεξεργασίας του Πιστοποιητικού Πληρότητας Ταυτότητας Κτιρίου/Διηρημένης ιδιοκτησίας. Εφόσον απαιτηθούν αλλαγές στο Πιστοποιητικό Πληρότητας, θα πρέπει να προηγηθεί η εισαγωγή «Τροποποιητικής καταχώρισης της ιδιοκτησίας», όπως περιγράφηκε στην προηγούμενη ερώτηση (24). Μετά την οριστική καταχώριση της Ιδιοκτησίας, για την έκδοση του ΠΠΤΚ επιλέγετε εκ νέου τον τύπο βεβαίωσης. Εντός του χρόνου ισχύος του, το ΠΠΤΚ δύναται να εκδοθεί διορθωμένο, χωρίς την καταβολή ποσοστού ανταπόδοσης.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

νομίζω πως όταν εισάγεις τροποποιητική σου βάζει πάλι το ακίνητο στο σύστημα και ακυρώνει την παλιά, όμως παράβολο υπερ ΤΕΕ έχει. Αλλα 20€ για το ΤΕΕ τα ξαναπληρώνει νομίζω. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Καλησπέρα,

μας ζήτησαν έκδοση καινούργιου πιστοποιητικού πληρότητας για αδόμητο οικόπεδο λόγω λήξης του διμήνου, όμως το προηγούμενο πιστοποιητικό και την ηλεκτρονική ταυτότητα την έχει κάνει άλλος μηχανικός με τον οποίο ο εκπρόσωπος του ιδιοκτήτη αρνείται να συνεργαστεί. Μπορώ να κάνω εγώ τροποποίηση της καταχώρησης του άλλου μηχανικού. Εξουσιοδότηση έχω απο τον ιδιοκτήτη.

Σας ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Για να εκδοθεί νέο ΠΠΗΤ θα πρέπει όπως σωστά αναφέρεις να γίνει τροποποίηση ΗΤ (επί της ουσίας δεν θα γίνει καμία αλλαγή, πέραν της ημερομηνίας αυτοψίας στο ΠΗΤ). Δεν βλέπω κάποιο κώλυμα στο να μην γίνεται. Έχεις την εξουσιοδότηση του υπόχρεου οπότε προχωράς κανονικά.

  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Καλησπέρα σας. Ακίνητο για το εκδόθηκε ταυτότητα και ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση του, πλέον ο νέος ιδιοκτήτης το πουλάει. Η διαδικασία της έκδοσης νέας ταυτότητας γίνεται με επανέκδοση της παλαιάς και ενημέρωση των στοιχείων (όνομα νέου ιδιοκτήτη κλπ)? 

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα. Θα κάνεις τροποποιητική της αρχικής ΗΤ και θα εισάγεις τα στοιχεία του νέου ιδιοκτήτη (νυν πωλητής) στα πεδία του υπόχρεου και στα στοιχεία συμβολαίου θα αναγράψεις το τελευταίο συμβόλαιο με το οποίο το απέκτησε. 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

13 ώρες πριν, Pavlos33 said:

στοιχεία συμβολαίου

καλημέρα, στα στοιχεια συμβολαιου ήξερα οτι βάζουμε τα στοιχεια του συμβολαιου της συστασης

, στα σχόλια εγω βαζω τα στοιχεια του νεου συμβολαιου

  • Like 1
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Καλησπέρα σας,

μετά από την έκδοση του πιστοποιητικού πληρότητας με ημερομηνία έκδοσης να ταυτίζεται με την ημερομηνία αυτοψίας [3/Φεβρουαρίου/2023] προχώρησα ατελώς σε ανανέωση με τροποποιήση με νέα ημερομηνία έκδοσης + αυτοψίας την ίδια μέρα [30/Μαρτίου/2023]. Σήμερα, 26/Μαίου/2023, το πιστοποιητικό είναι σε ισχύ αλλά όταν έκανα τροποποιήση και δοκίμασα να εκδώσω νέο, μου ζητάει κανονικά το παράβολο των 20€. 

Πήρα στο ΤΕΕ και περισσότερο με μπέρδεψε η κυρία που προφανώς δεν είχε και πολλή όρεξη για κουβέντα.

Οπότε για να ξέρω για το μέλλον, αυτό έγινε επειδή άλλαξα την ημερομηνία αυτοψίας; Δηλάδη αν την είχα αφήσει στην πρώτη τροποποιήση 3/Φεβρουαρίου/2023 θα μπορούσα και σήμερα να κάνω την δεύτερη τροποποιήση ατελώς;

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

On 14/7/2022 at 9:13 ΜΜ, Pavlos33 said:

Δεν μοιάζει λογικό κάτι τέτοιο. Από τον συνδυασμό των ερωτοαπαντήσεων του ΤΕΕ Πελοποννήσου με αριθμό 24 και 25, νομίζω ότι εξάγεται το συμπέρασμα, πως δεν θα πληρωθεί  επιπλέον 20-Ευρω μόνο όταν η τροποποιητική καταχώρηση της ΗΤ (για οποιοδήποτε λόγο) γίνει εντός της ισχύος του ΠΗΤ. Με άλλα λόγια, αν πειράξεις την ημερομηνία αυτοψίας (άρα και το χρόνο ισχύος του ΠΗΤ) το λογικό είναι να σε βάζει να ξαναπληρώσεις. 

 

On 15/7/2022 at 3:16 ΜΜ, giorgosv said:

Κι εγω επιβεβαιώνω ότι δεν πληρώνεις εντός διμήνου. Κανεις τροποποιητικη, αλλαζεις ημ/νια και ξανα υποβολη.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.