ΙΑΣΟΝΑΣ Δημοσιεύτηκε November 1, 2025 at 07:08 μμ Δημοσιεύτηκε November 1, 2025 at 07:08 μμ On 1/11/2025 at 1:34 ΜΜ, Didonis said: Συνήθως θέλουν να βλέπουν το ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΣΗ..... Εγώ όμως φίλε θα το έβαζα ως Υπέρβαση Δόμησης!!! 1
Didonis Δημοσιεύτηκε November 1, 2025 at 07:57 μμ Δημοσιεύτηκε November 1, 2025 at 07:57 μμ On 1/11/2025 at 1:34 ΜΜ, Didonis said: .... θα έβαζα στην υπαγωγή και κλικ στο κουτάκι Διαμερισμάτωση στη στάθμη του ορόφου .... αν πρόσεξες έχω το "και" .... Δεν αναιρεί να μπουν και άλλες υπερβάσεις πχ Σ.Δ. απλά δεν ασχολήθηκα με το όλο διότι δεν έχω και όλα τα δεδομένα.
dimitris GM Δημοσιεύτηκε November 1, 2025 at 08:24 μμ Δημοσιεύτηκε November 1, 2025 at 08:24 μμ On 1/11/2025 at 9:08 ΜΜ, ΙΑΣΟΝΑΣ said: Εγώ όμως φίλε θα το έβαζα ως Υπέρβαση Δόμησης!!! Σωστα Ως προς την σκαλα: Το "πανω" μερος της σκαλας ειναι κοινοχρηστο και χρησιμευει για την "ανοδο" προς τους οροφους Το "απο κατω" ανηκει και αυτο στα κοινοχρηστα αλλα δεν εχει κλεισει με τοιχοποιία και αυτο το "κενο" που δημιουργησε προσαρτηθηκε στο καταστημα, αυξανοντας το εμβαδον του. Οσον αφορα το αλλο θεμα της ΔΔ, αυτη γινεται ανα οροφο, με παραβολο 250 ανα οροφο, ειτε για ολες τις ΟΙ του οροφου, μετα απο συμφωνη γνωμη των ιδιοκτητων του οροφου ειτε για μια ΟΙ σε περιπτωση που δεν συμφωνουν μεταξυ τους. [ παντως στο ερωτημα αναφερεται οτι εχουν συμφωνησει ολοι οι ιδιοκτητες του οροφου] Οσον αφορα το θεμα του αριθμου των αιτησεων, με βαση το αρθρο 99 παρ. α, κατ' επιλογη των ιδιοκτητων, η αιτηση μπορει να ειναι "μια" για το συνολο των αυθαιρεσιων είτε περισσοτερες αιτησεις για καθε μεμονωμενο αυτοτελη χωρο ΟΙ που αποτελει αντικειμενο μεταβιβασης. [γνωμη μου ειναι οτι το σωστο στην ανω ρυθμιση, θα ηταν, να γινονταν αναφορα σε ΟΙ που αποτελει αντικειμενο τακτοποιησης και οχι μεταβιβασης, αφου τακτοποιηση μπορει να κανει καποιος και χωρις να μεταβιβάσει] .
ADK Δημοσιεύτηκε November 2, 2025 at 03:51 μμ Δημοσιεύτηκε November 2, 2025 at 03:51 μμ (edited) Συνάδελφοι καλησπέρα και Καλό Μήνα! Διάβασα προσεκτικά όσες περισσότερες συζητήσεις του topic μπορούσα (μέχρι το μυαλό να γίνει βούτυρο), προκειμένου να βγάλω συμπεράσματα σχετικά με περίπτωση που μελετώ. Καταλήγω στα παρακάτω, παρακαλώ διορθώστε με εάν κάπου το χάνω: Η λογική του "πάντα ελέγχουμε βάση ΟΑ" στις περιπτώσεις ύπαρξης σύστασης δεν ισχύει πλέον, εφόσον "Η διαμερισμάτωση ορόφου κατά την παρ. 8 εφαρμόζεται υποχρεωτικά όταν υπάρχει διαφοροποίηση του περιγράμματος αυτοτελών ιδιοκτησιών από τα εγκεκριμένα σχέδια της οικοδομικής άδειας". Επομένως πρέπει να ελέγχουμε και τα όρια των "αυτοτελών ιδιοκτησιών", δηλαδή να εμπλέκουμε στον έλεγχό μας και τα σχέδια της σύστασης. Στη δική μου περίπτωση έχω: Απολεσθείσα ΟΑ του 68 (και φάκελο), που αφορούσε Υπόγειο και Ισόγειο Σύσταση / Συμβόλαιο Πώλησης του 68 που χώριζε Υπόγειο σε 5 Αποθήκες, Ισόγειο σε 5 Καταστήματα, μελλοντικούς Α & Β Ορόφους σε 2 διαμερίσματα ανά Όροφο και προέβλεπε δικαίωμα υψούν για Γ Όροφο και Δ Όροφο σε εσοχή. Από αυτά εγώ μελετώ 2x όμορες Αποθήκες Υπογείου (Α4 και Α5) και τα υπερκείμενα 2x Καταστήματα Ισογείου (Κ4 και Κ5). Στα σχέδια της σύστασης η Α4 έχει πρόσβαση από το κοινόχρηστο κλιμακοστάσιο & πρόσβαση στον ακάλυπτο πίσω, το Κ4 είσοδο από τον δρόμο στην πρόσοψη, το Κ5 ξεχωριστή είσοδο από τον δρόμο στην πρόσοψη, ενώ τα Α5 & Κ5 επικοινωνούν με εσωτερική σκάλα. Νέα ΟΑ του 70, που δείχνει το Υπόγειο ως ενιαίο σε όλη την επιφάνεια της πολυκατοικίας χωρίς διάκριση ΟΙ και το Ισόγειο χωρισμένο σε 2 Καταστήματα με ενδιάμεσο το κλιμακοστάσιο. Το ένα από τα 2 καταστήματα που φαίνεται στην κάτοψη, αφορά τις 2 "δικές μου" ΟΙ (Κ4 και Κ5). Η άδεια αυτή βγήκε για την κατασκευή του Α και Β Ορόφου και για επέκταση του Ισογείου σε τμήμα του ακαλύπτου (12m2) για κατασκευή 1x WC για κάθε ένα από τα Καταστήματα που δείχνει η συνοδή Κάτοψη. Η επέκταση αυτή δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ και προφανώς δεν έγινε ποτέ τροποποίηση της σύστασης. Τελευταία ΟΑ του 76, που αγνοεί την ύπαρξη Υπογείου εντελώς και δείχνει το Ισόγειο παρόμοια με την ΟΑ του 70, επεκταμένο κατά την ήδη εγκεκριμένη επιφάνεια προς τον ακάλυπτο με τους χώρους των WC να είναι πλέον τμήμα των 2x Καταστημάτων Ισογείου. Η άδεια αυτή βγηκε για την κατασκευή Γ, Δ και Ε Ορόφου και έχει πολλά λάθη, συμπεριλαμβανομένου και του Διαγράμματος Κάλυψης, γιαυτό έχω αποφασίσει να την αγνοήσω, εφόσον δεν αφορά τις "δικές μου" ιδιοκτησίες. Συμβόλαιο Γονικής Παροχής του 2000 "κατ΄εικόνα και καθ' ομοίωση" του Συμβολαίου Σύστασης, με ξεκάθαρη δήλωση συμβολαιογράφου off the record περι copy paste. Πραγματικότητα: Ένα Ισόγειο (Κ4+Κ5) με εσωτερική μεταλλική σκάλα προς το ένα Υπόγειο (Α4+Α5) και επιφάνειες να συμφωνούν με τη σύσταση. Το Ισόγειο, ωστόσο έχει επέκταση 0.5m2 προς τον ακάλυπτο. Η πόρτα πρόσβασης προς ακάλυπτο μπήκε στο Ισόγειο και όχι στο Υπόγειο, καθώς ο ακάλυπτος βρίσκεται στη στάθμη Ισογείου. Η θέση της εσωτερικής σκάλας (κάκιστη οπή) είναι κουκου ρούκου, καθώς στη μέση της βρίσκεται η εξόπορτα προς τον ακάλυπτο σε σημείο πολύ ψηλά σε σχέση με το πλατύσκαλο, με αποτέλεσμα η πρόσβαση στον ακάλυπτο να μην ικανοποιείται, εκτός εάν είσαι ο Hulk. Κάποια κουφώματα της πρόσοψης σε άλλες θέσεις (λόγω ενοποίησης ΟΙ). Τα υπόλοιπα οκ. Παραθέτω σκαρίφημα των παραπάνω για το Ισόγειο, καθώς είναι το πιο σύνθετο. Πως το κρίνω (όλα σε μία δήλωση): Εύκολα: ΦΚ3 - Κατηγορία 3 - αλλαγή θέσης εσωτερικής σκάλας, αλλαγές σε διαστάσεις και θέσεις κουφωμάτων, επέκταση επιφάνειας (και διάστασης) Ισογείου (<5%). Δύσκολα: ΦΚ2 - Κατηγορία 1 - Διαμερισμάτωση Α4 με Α5 λόγω ενoποίησης ΦΚ1 - Κατηγορία 1 - Διαμερισμάτωση Κ4 με Κ5 λόγω ενοποίησης Την ένωση ορόφων δεν την σχολιάζω καθόλου, λόγω της εσωτερικής σκάλας που δείχνει η σύσταση. Αυτό είναι λάθος? Επίσης δεν σχολιάζω την κατασκευή διαχωριστικού τοίχου στο Υπόγειο, διότι η σύσταση δείχνει τις ΟΙ ξεκάθαρα. Είναι λάθος? Η Γονική Παροχή του 2000 μου ακυρώνει το αποδεικτικό πραγματοποίησης των αυθαιρεσιών? Από το topic κατάλαβα πως, σε περίπτωση που ΟΑ και πραγματικότητα συμφωνούν, αλλά η σύσταση δείχνει περισσότερες/λιγότερες ΟΙ, οι αυθαιρεσίες δηλώνονται σαν ΛΟΙΠΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ (πχ αναλυτικός) σχετικές με κατασκευή/καθαίρεση διαχωριστικών τοίχων αντιστοίχως. Μήπως πρέπει αν κινηθώ έτσι, ακυρώνοντας τα ΦΚ1 και ΦΚ2? Προφανώς κατόπιν τακτοποίησης θα χρειαστεί τροποποίηση σύστασης, προκειμένου να αποτυπωθεί συμβολαιογραφικά η πραγματική κατάσταση. Στη διαδικασία αυτή οι ΗΤΚ που θα γίνουν "προ τροποποίησης" θα είναι όσες και οι ΟΙ της αρχικής σύστασης, ενώ "μετά τροποποίησης" θα αρχειοθετηθουν και θα βγει μια ΗΤΚ για τη νέα πραγματικότητα? Σταματώ εδώ γιατί πολλά είπα και αναμένω την πολύτιμη βοήθειά σας. Edited November 2, 2025 at 03:53 μμ by ADK
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα