Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαμερισμάτωση


Recommended Posts

5 ώρες πριν, dimitris GM said:

αφου, συσταση και πραγματικοτητα δεν διαφερουν, άδεια και πραγματικότητα διαφέρουν

εχεις ΔΔ

και

εφόσον συσταση και πραγματικοτητα δεν διαφερουν,

  Δεν χρειαζεσαι καμμια συναινεση

 

Με την καλησπέρα μου και χωρίς την άδειά σου Δημήτριε συμπλήρωσα.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Θεοδωρε

η ερωτηση ειχε δυο σκελη .

"α] Η υφιστάμενη κατάσταση του διαμερίσματος ταυτίζεται με τα σχέδια της σύστασης, όχι όμως με τα εγκεκριμένα σχέδια της Ο.Α που έχει η Πολεοδομία. Έχω διαφορετική διαμερισμάτωση."

 - για το α' απαντησα οτι εχει ΔΔ , με βαση τα δεδομενα, λογω διαφορας μεταξυ αδειας και συστασης.

 Υπηρχε και το β' σκελος που αναφερονταν στην "πραγματικότητα"

  "β] Κάπου διάβασα ότι αν η πραγματικότητα ταυτίζεται με τα σχέδια της σύστασης, δεν απαιτείται συναίνεση του γείτονα, γιατί ουσιαστικά "συναίνεσε" κατά τη σύνταξη των συμβολαίων. Ισχύει ή πρέπει να επισυνάψω δήλωση συναίνεσης;"

    Προφανως, η  "πραγματικοτητα" της ΟΙ ελεγχεται  στην υπαγωγη   για την  ΔΔ, και, εαν ειναι ιδια με την συσταση προχωραει κανονικα με ΔΔ [και δεν ζηταει καμμια συναινεση.]

  Αλλα, εάν η πραγματικοτητα της ΟΙ  ειναι διαφορετικη  σε σχεση με την συσταση, ειτε υπερ ειτε σε βαρος της ΟΙ, θα πρεπει να παει με την    - και δεχομενη αυστηρη κριτικη για εκεινο το "απο κοινου" που εβαλαν-  νεα παρ. 9Α [ειναι υπο ..."διορθωση"...]

   Και βεβαια,  για την ΔΔ δεν ζηταει καμμια συναινεση για την δικη του τακτοποιηση.

  Αλλο ειναι να συμφωνει και ο διπλανος για την ΔΔ του οροφου, οπότε με τα 250 ευρω τακτοποιουνται και οι δυο.

τις καλησπερες μου

 

 

 

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Δημήτριε,

εμείς εδώ σχολιάζουμε για θέματα μέχρι την υπαγωγή. Αυτό είναι και το αντικείμενό μας.

Τα λοιπά αφορούν νομικούς γιατί ασχολούνται με συστάσεις και τροποποιήσεις τους, όπως το 9Α που αναφέρεις.

Για την υπαγωγή λοιπόν υπάγει με παράβαση ΔΔ χωρίς κάποια συναίνεση.

Αν ο νομικός στη συνέχεια θελήσει να τροποποιηθεί η σύσταση (δεν είναι πάντα αυτό το ζητούμενο) τότε με ίδια την σύσταση έχει και τη σύμφωνη γνώμη του γείτονα. Ο νόμος λέει ότι υπό όρους κάνει και μονομερή χωρίς αυτή.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

On 10/17/2023 at 5:32 PM, Ιουλιανός said:

@Christos_poth

Για την αλλαγή της εσωτερικής διαρρύθμισης δεν χρειάζεται να γίνει υπαγωγή.
Πώς επηρεάζει το διαμέρισμα η αλλαγή της θέσης του κοινόχρηστου κλιμακοστασίου;
Έχει αλλάξει και η επιφάνεια ή μόνο η θέση του;

Με βάση τα σχέδια που πήρα από την Πολεοδομία έχει αλλάξει και η θέση και η επιφάνεια του και μέρος του κλιμακοστασίου έχει γίνει αποθήκη του διαμερίσματος (χώρος κάτω από την σκάλα). Βέβαια φαίνεται οτι η διαρρύθμιση έχει γίνει πριν την άδεια νομιμοποίησης αλλά στα σχέδια γι αυτό το διαμέρισμα δεν φαίνεται....

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα συνάδελφοι.

Έχω διαμέρισμα που ανήκει στον πατέρα με διαμερισμάτωση  με διπλανό διαμέρισμα που ανήκει στον υιό του.

Αρχικά έλεγξα αυτό του πατέρα, αλλά η συμβολαιογράφος προκειμένου να κάνει τροποποίηση θέλει να ελέγξω και το διπλανό.  Το κτίριο είναι του 1958.  Μπορώ να ρυθμίσω και το διαμέρισμα του γιού  στην δήλωση του πατέρα;  ή πρέπει να ανοίξω άλλη δήλωση; Υπ όψιν ότι αν το βάλω στην ίδια δήλωση θα το βάλω κατηγορία 2 γιατί δεν γίνεται να μπουν 2 ιδιοκτησίες προ του 1975 σε μία υπαγωγή.

Μπορεί την αίτηση να την κάνει ένας από τους δύο ιδιοκτήτες αν πάρω εξουσιοδότηση από τον άλλον;

Το διαμέρισμα που ανήκει στον πατέρα έχει μια παράβαση, διαμερισμάτωση και επέκταση της κατοικίας στον εξώστη. Επίσης δεν έχει την επικαρπία από το διαμέρισμα του γιου.

Το διαμέρισμα του γιου έχει μεγαλύτερο εξώστη από την άδεια. Αν κάνω μία υπαγωγή και για τα δύο δεν θα βάλω και άλλη παράβαση αφού έχω ήδη βάλει μία στο προ του 1975, σωστά; Και πως θα το βάλω, σε ένα φύλλο καταγραφής κενό και θα περιγράψω στην τεχν. έκθεση ότι ρυθμίζεται με την παράβαση του προ του 1975;

 

 

Link to comment
Share on other sites

Αφού και τα δύο διαμερίσματα έχουν αυθαιρεσίες, να κάνεις 2 δηλώσεις υπαγωγής στον 4495. Μία για το καθένα, στα στοιχεία του κάθε πλήρη κύριου. Στη μια από τις δύο να βάλεις και την παράβαση της διαφορετικής διαμερισμάτωσης του ορόφου. Στα σχόλια της συγκεκριμένης δήλωσης ν' αναφέρεις ότι, στη ρύθμιση της συγκεκριμένης αυθαιρεσίας συναινεί και ο όμορος ιδιοκτήτης κ.λπ.

  • Like 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ Ιάσωνα.

Τελικά δεν θα το βάλω σαν διαμερισμάτωση θα το βαλω κατηγορία  3  <5% των διαστάσεων γιατί έχω μία εσοχή 20 εκατοστά και το 5% είναι 30 εκατ.  Νομίζω ότι με καλύπτει.

Μετά είδα ότι δεν έχω υπέρβαση δόμησης γιατί αν υπολογίσω και την σκεπασμένη βεράντα στα τ.μ. (κατα γοκ 55) βγαίνει με απόκλιση μισού μέτρου το εμβαδόν του συμβολαίου.

Οπότε η συμβολαιογράφος δεν χρειάζεται να κάνει τροποποίηση. Σωστά;

Τι λέτε για την κατηγορία 3 αντί για διαμερισμάτωση;

Edited by ekaterini
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

καλησπέρα,

έχω περίπτωση διαφορετικής διαμερισμάτωσης: διαμέρισμα κατασκευής 1972 εισέρχεται περί τα 30εκ. στο όμορο. Η επιφάνεια σύμφωνα με την κάτοψη της άδειας υπολείπεται αυτής του τίτλου κτήσεως >2%. Η πραγματική μετρημένη επιφάνεια του διαμερίσματος (με την εισχώρηση των 30εκ.) ταυτίζεται με αυτή του τίτλου κτήσεως.

Το πρόβλημα είναι ότι όταν επικοινώνησα με το Συμβολαιογράφο για να πάρω την κάτοψη της σύστασης, με ενημέρωσε ότι το αρχείο έχει καταστραφεί λόγω πυρκαγιάς και μου χορήγησε τη σχετική βεβίωση. Προσπάθησα να βρω την κάτοψη της σύστασης από διαχειριστή, οικοπεδούχο, άλλους συνιδιοκτήτες κλπ αλλά χωρίς επιτυχία.

Πώς προχωράμε σε υπαγωγή? Πώς δηλαδή αποδεικνύουμε ότι δεν έχει γίνει εισχώρηση σε άλλη ιδιοκτησία?

ευχαριστώ

Edited by Roy_Hobbs
Link to comment
Share on other sites

17 ώρες πριν, Roy_Hobbs said:

Προσπάθησα να βρω την κάτοψη της σύστασης από διαχειριστή, οικοπεδούχο, άλλους συνιδιοκτήτες κλπ αλλά χωρίς επιτυχία.

Κρίμα γιατί το έχεις ψάξει και περίεργο πως κανείς δεν κράτησε αντίγραφο, ειδικά ο οικοπεδούχος. Ίσως μια λύση είναι να πληρώσει δικηγόρο ο ιδιοκτήτης για να του ψάξει το αρχείο του υποθηκοφυλακείου και κυρίως το συμβόλαιο της σύστασης αν ήταν αντιπαροχή και σταθείτε τυχεροί και υπάρχει αντίγραφο εκεί. Ο δικηγόρος μπορεί να ψάξει κάθε συμβόλαιο του ορόφου σου, που έχει μεταγεγραφεί όχι μόνο της ιδιοκτησίας σου, οπότε οι πιθανότητες είναι περισσότερες κάποιο να έχει και ένα αντίγραφο. Νομίζω για να το πάρετε σίγουρα θα σας χρεώσουν κάποια παράβολα.

Ενημερωτικά, καθώς δεν το έχω συναντήσει, τι είδους βεβαίωση είναι αυτή του συμβολαιογράφου;Υπάρχει κάποια επίσημη ή εκείνος σου συνέταξε μία που περιγράφει ότι το αρχείο του καταστράφηκε σε πυρκαγιά;

Edited by Κων.Λαλ.
προσθηκη κειμ
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.