Μετάβαση στο περιεχόμενο

Άδεια λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος (εστιατόρια κλπ)


Recommended Posts

  • 1 month later...
  • Απαντήσεις 412
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Εχω μία περίπτωση σε διώροφο του 67 το εγκεκριμμένο σχέδιο γράφει 5 καταστήματα και 1 κατοικία, στην πράξη είναι 3 καταστήματα (με συνένωση) τώρα το ένα (κατάστημα +κατοικία) το παίρνει κάποιος που θέλει να το κάνει καφενείο - σνακ μπαρ (>100τ.μ.) και θα πρέπει να κτιστούν w.c. και για τα ΑΜΕΑ. Εχω βεβαίωση από πολεοδομία για μη εύρεση φακέλου, αλλά ο ιδιοκτήτης έχει τα εγκεκριμμένα σχέδια με το στέλεχος της αδείας που λέει για 5 καταστήματα.Για αλλαγή χρήσης θα μου ζητήσουν θέσεις στάθμευσης και δεν έχω την δυνατότητα, υπάρχει κάποια λύση? Θα ήθελα την γνώμη σας, καθότι σχετικά άπειρος με το συγκεκριμένο θέμα, ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Συνάδεφλοι καλησπέρα,

έχω ένα κτίριο προ του 1955 (είμαι σίγουρος για την νομιμότητά του) ο τίτλος του οποίου αναφέρει ότι, πρόκειται για ισόγειο κατάστημα (ξυλουργείο). Ο τίτλος αναφέρει, επίσης, ότι η οικοδομή ήταν διώροφη εριεπωμένη. Στοιχεία για το αν ήταν διώροφο δεν έχω ακόμη αλλά το ... ψάχνω.

Τώρα το ισόγειο θέλουν να το λειτουγρήσουν ως κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Για να γίνει αυτό, η Δ/νση Υγείας ζήτησε αποχωρητήριο.

Κάτι μου λέει, πως θα πρέπει να βγει οικοδομική άδεια κατασκευής αποχωρητηρίου για να μπορέσω να δώσω την βεβαίωση χώρου κύριας χρήσης.

Αν δεν είχα το αποχωρητήριο, θα ήμουν εντάξυ και χωρίς άδεια, σωστά?

Edited by yannisk72
Link to comment
Share on other sites

Γιάννη δεν αναρτούμε το ίδιο ερώτημα σε διάφορα θέματα.Επιλέγουμε τη σωστή κατηγορία και θέμα και περιμένουμε την απάντηση.

Link to comment
Share on other sites

Μανώλη,

ένοχος ο κατηγορούμενος. Είδα τα δύο ¨σχετικά¨ θέματα και για αυτό το έκανα.

 

(Όλο παρατηρήσεις είστε!!!!..... αστειεύομαι)

Link to comment
Share on other sites

Σοφία, ο αστέριος εννοεί, μάλλον το 8231/15-02-2012 έγγραφο. Από το site του ΥΠΕΚΑ.

 

http://www.ypeka.gr/LinkClick.aspx?fileticket=EmGDYpDTPbo%3d&tabid=777&language=el-GR

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Καλησπέρα συνάδελφοι. Ένα κατάστημα το οποίο ψήνει και πουλάει σφολιατοειδή προϊόντα (τυρόπιτες κτλ) θέλει να φτιάξει εργαστήρι το οποίο θα παράγει αυτά τα προϊόντα (για ιδία χρήση). Το εργαστήρι θα είναι σε ξεχωριστό κτίριο από το κατάστημα το οποίο και λειτουργεί ήδη. Επειδή είμαι νέος μηχανικός και είναι η πρώτη μου δουλειά θα ήμουν ευγνώμων αν μπορούσε κάποιος να με κατατοπίσει σχετικά με τις διαδικασίες έκδοσης αδειών, αλλά και μελετών που πρέπει να γίνουν.

Link to comment
Share on other sites

Θα βγαλεις αδεια λογικα απο τη δ/νση αναπτυξης. (το λογικα το λεω επειδη θα δίνει μονο στο δικο του μαγαζι. Αλλιως θα ελεγα σιγουρα. ) Με αυτη την αδεια θα μπορει να δίνει χοντρικης και αλλου.

 

Θα πρεπει να συμπληρωσεις το ερωτηματολογιο που θα σου δωσουν για να σου πουν τα δικαιολογητικα. Αυτα θα είναι βεβαιωση χρήσης γης απο πολεοδομια, σχεδια για να πανε υγειονομικο για βεβαιωση καταλληλοτητας, μια υπευθυνη δηλωση για τη στατικη επαρκεια (ζητα υποδειγμα αν δε ξερει ο συνεργατης πολιτικος μηχανικος, αναφερει και για εγκατασταση μηχανηματων ) και παραβολα. Νομιζω δε ξεχασα κατι... Πυρασφαλεια και ΠΠΔ δε χρειαζεσαι. Ειναι απλη περιπτωση. Ρωτα στο υγειονομικο για το πως πρεπει να είναι το κτηριο. Θα πρεπει να υπαρχουν διαμερισματα χωρισμενα μεταξυ τους (αποθηκη, κλπ) , πλακακια σε συγκεκριμενα σημεια, βρυση σε τουαλετα που να μη χρειαζεται να βαλεις χερι για να τρεξει το νερο.... .

 

Θα χρειαστεις και haccp.

 

Αυτα αν βγαλεις αδεια απο αναπτυξης. Είχα ρωτησει καποτε στο υγειονομικό και μου ειχαν πει και για περιπτωση αδειας απο το δημο αλλα δε θυμαμαι τι μειονεκτημα είχε. Είχε παντως λιγοτερες απαιτήσεις το κτηριο. Δυστυχως δεν εχω βγαλει τετοια αδεια ποτε και δε ξερω λεπτομερειες...

Edited by ggeorge
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.