Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σχολή Πολιτικών έργων υποδομής


George13

Recommended Posts

Φίλε george,

όπως λέει και ο triumph το ανοιχτό πανεπιστήμιο έχει πολύ καλά μεταπτυχιακά.

εγώ τελειώνω φέτος μεταπτυχιακό εκεί στο πρόγραμμα διαχείριση τεχνικών έργων,

πραγματικά πολύ ενδιαφέρον και με συμμετοχή όλων των ειδικοτήτων μηχανικών τ.ε και π.ε.

ελπίζω να μην έχεις μπερδευτεί με τις πληροφορίες που σου δίνουμε

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 119
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αυτο το μεταπτυχιακό του ΕΑΠ ομως ειναι θεμα κληρωσης..Και αντε να σ επαρουν στην κληρωση τωρα που ειναι 1 προς 20 στην καλυτερη....

Link to comment
Share on other sites

Όχι φίλε Γιώργο , μην πας σε ΤΕΙ , είναι χαμένος χρόνος και χαμένα χρήματα, στο λέω εγώ που έχω τελειώσει Ηλ/γος μηχανικός απο ΤΕΙ. Αν σ αρέσει σαν επιστήμη και αδιαφορείς για το επαγγελματικό τότε πήγαινε όπου θες....και μαθηματικός και φυσικός και ΤΕΙ και οτι σ αρεσει! ΑΝ όμως πραγματικά χρειάζεσαι ένα πτυχίο για να σε βοηθήσει στην επαγγελματική σου σταδιοδρομία τότε απο μηχανικούς ΜΟΝΟ πολυτεχνείο! Με ένα πτυχίο έχεις 6 διαφορετικές υπογραφές , δεν είναι τυχαίο οτι ανέβηκαν στα ύψη οι βάσεις του πολιτικών μηχανικών. Τα ΤΕΙ αυτή την στιγμή είναι σε επαγγελματικά δικαιώματα κάτι σαν τα ΙΕΚ , όποτε είναι εντελώς χαμένος χρόνος 4 χρόνια δύσκολων σπουδών χωρίς αντίκρισμα!

Πρόσεξε είσαι τυχερός που στα λέμε απο τώρα και έχεις το δικαίωμα επιλογής, ετσί ώστε να μην καταντήσεις σαν κι εμάς που όλη την μέρα παλεύουμε να αποδείξουμε οτι δεν είμαστε ελέφαντες.

Η απόφαση είναι δική σου.

 

*** Οι κατατακτήριες στο ίδιο αντικείμενο είναι τουλάχιστον γελοίο... 4 + χρόνια και αλλά 4+ μετα για να κάνεις τα ίδια ??? μόνο και μόνο για την υπογραφή? ξέχνα το ... Ξαναδίνεις καλύτερα πανελλήνιες

Link to comment
Share on other sites

Οι κατακτήτριες είναι η μεγαλύτερη κοροϊδία για τους πτυχιούχους ΤΕΙ. Πρόκειται για ακόμα ένα απομεινάρι του παρελθόντος που συντηρούν οι "προστάτες" της τεχνικής εκπαίδευσης. Ο απόφοιτος 3-4ετούς σχολής του εξωτερικού, συχνά υποδεέστερης των ΤΕΙ, έρχεται στην Ελλάδα και δίνει 4-5 μαθήματα και εγγράφεται απευθείας μέλος στο ΤΕΕ με όλα τα δικαιώματα της ειδικότητας.

Και ο μηχανικός ΤΕΙ που μπορεί να έχει 4 χρόνια σπουδών + μεταπτυχιακά, τον βάζουν να ξανακάνει άλλα 4 χρόνια, δηλαδή να δώσει 40-50 μαθήματα, εξετάσεις κλπ. σαν να μην σπούδασε ποτέ, σαν να μην έκανε ποτέ μεταπτυχιακά.

Ο θεσμός των κατατακτήριων πρέπει να καταργηθεί διότι πλέον συνιστά αδικία σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Θα πρέπει να καθιερωθεί ειδικός κύκλος σπουδών για πτυχιούχους ΤΕΙ εφόσον επιθυμούν να εμβαθύνουν στην ίδια ειδικότητα στα πολυτεχνεία της χώρας.

 

Σε ότι αφορά στα επ. δικαιώματα των ΤΕΙ, ας μην είμαστε τόσο απαισιόδοξοι. Πιθανόν μέχρι να τελειώσει ο φίλος george13 να έχουν εκδοθεί αν και η ιστορία δεν μας αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας.

Link to comment
Share on other sites

φιλε pariah7, εσυ δλδ δν εισαι ευχαριστημενος? Τωρα να ξαναδωσω μαθηματικος δεν θα δηλωσω. Θα στοχευσω για κατι αλλο γιατι το μαθηματικο ειναι υπερβολικα δυσκολη σχολη.. Θα δω. Προς το παρον ρωταω ενημερωνομαι και θα αποφασισω... ΔΥσκολη η δευτερη φορα... Εχω χασει καθε κουραγιο με αυτα που ειδα φετος απο το συστημα....

Link to comment
Share on other sites

Ο απόφοιτος 3-4ετούς σχολής του εξωτερικού, συχνά υποδεέστερης των ΤΕΙ, έρχεται στην Ελλάδα και δίνει 4-5 μαθήματα και εγγράφεται απευθείας μέλος στο ΤΕΕ με όλα τα δικαιώματα της ειδικότητας.

 

Τα έχουμε ξαναπεί αυτά. Δεν έχουν όλοι την οικονομική δυνατότητα να πάνε στο εξωτερικό.

 

Θα πρέπει να καθιερωθεί ειδικός κύκλος σπουδών για πτυχιούχους ΤΕΙ εφόσον επιθυμούν να εμβαθύνουν στην ίδια ειδικότητα στα πολυτεχνεία της χώρας.

 

Aυτό είναι πολύ δύσκολο. Για να πάρουν πχ διακαίωμα για απεριόριστα οικοδομικά που έχουν οι Πολ. Μηχ. συνεπάγεται "θεωρητικά" τις ίδιες γνώσεις.... Κ ανάλογα πάει κ για τις άλλες υπογραφές. Δύσκολα γίνεται. Πιο ικανοποιητικά θα ήταν να δίνονταν αρκετές απαλλαγές σε μαθήματα "γενικής παιδείας", δηλ. Περιββαλ. Τεχνολογία, Οικονομικά, Fortran, κανά Μαθηματικό, πράγματα που έχουν διδαχτεί στα ΤΕΙ κ είναι μικρής σημασίας. Έτσι θα μειωνόταν σίγουρα στα 3 χρόνια. Αλλά αυτό ανήκει μάλλον σε άλλο τόπικ.

Link to comment
Share on other sites

Στην θέση σου πάντως δεν θα επέλεγα σχολή που δεν έχει ψηφισμένα επ. δικαιώματα.

 

Είναι κοροϊδία….. παίρνεις ένα χαρτί και μετά δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο να σου ορίσει το επαγγελματικό σου πεδίο.

 

Τελείωσα και εγώ ΤΕΙ στην Πάτρα 4 χρόνια και δουλεύω ως σχεδιάστρια με 3&60. Αν το γνώριζα εξαρχής θα έκανα 2-3 σεμινάρια σχεδιαστικών προγραμμάτων κάνα 6μηνο και κατέληγα στον ίδιον παρανομαστή με λιγότερο κόπο και χρήμα.

Link to comment
Share on other sites

George13 αν είναι να σκέφτεσαι να πας ΤΕΙ και μετά να δώσεις κατατακτήριες , η γνώμη μου είναι , γράψου στην σχολή που πέρασες (για παν ενδεχόμενο) και ξαναδώσε πανελλαδικές . Αμα δεν τα καταφέρεις , η σχολή σου θα σε περιμένει.

 

Μπορεί να σου φαίνεται βουνό τώρα , αλλά μια προσπάθεια ακόμα νομίζω αξίζει.

 

Ούτε ο πρώτος θα είσαι ούτε ο τελευταίος. Κι εγώ έτσι είχα κάνει τότε και δεν το μετάνοιωσα.

Link to comment
Share on other sites

Αν σκεφτείς στο να μέλλον να δώσεις κατακτήριες, υπολόγισε ότι τα θες μέσο όρο ένα 6-μηνο διάβασμα (φροντιστήρια ξεκινάν από Φλεβάρη μέχρι ~Σεπτέμβρη κ δίνεις Δεκέμβρη) κ πιθανότητες επιτυχίας συνήθως κάτω του 10%. Άρα....μία η άλλη με μια διαφορά ...4 χρόνων. Ίσως αξίζει να ξαναδώσεις από την άποψη ότι αν δεν περάσεις κάπου που θες, ένας χαμένος χρόνος καλύπτεται αν το θες μέσα στη σχολή.

Αν αποφασίσεις να ξαναδώσεις βελτιώσου σε μαθηματικά κ φυσική γιατί θυμάμαι δεν είχες γράψει πολύ καλά.

Αν αποφασίσεις να πας στη σχολή...καλές σπουδές!

Γενικά, καλή τύχη!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.