Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περί επαγγελματικών δικαιωμάτων (γενικά)


Recommended Posts

Δεν μπορεί να εκφερεί το ΤΕΕ θέματα σχετικά με την παιδεία(η σχετικά με τους μηχανικούς) γιατί δεν είναι στην αρμοδιότητα του...ενώ μπορεί το υπουργείο παιδείας...μπορεί κάποιος να μετρήσει πόσους μηχανικούς έχει στη διαθεσιμότητα του το ΤΕΕ και πόσους το υπουργείο????Δηλαδή για τους μηχανικούς ας αποφασίσει ένας τυχαίος ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ????????

 

Έχεις δει το Δικηγορικό Σύλλογο να μιλάει για θέματα Παιδείας των δικηγόρων; Τον Ιατρικό Σύλλογο για τους γιατρούς; Το Εμπορικό Επιμελητήριο; Δεν είναι δουλειά κανενός επαγγελματικού φορέα να εκφέρει γνώμη ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΥ ΖΗΤΗΘΕΙ.

Το ΤΕΕ έχει αποδείξει προπολλού πως δεν τον ενδιαφέρει καθεαυτή η Παιδεία αλλά μέσω της συντεχνειακής λογικής που το χαρακτηρίζει, τη χρησιμοποιεί ως μοχλό για να προωθεί συμφέροντα ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΜΕΛΩΝ (βλ. καθηγητές κτλ). Γιατί άλλωστε δεν διαμαρτυρήθηκε όταν και το 2009 πήγαιναν να ανοίξουν νέα τμήματα Μηχανικών ΠΕ ενώ όπως όλοι λέτε υπάρχει υπερκορεσμός; Ποιος τα έκοψε τα νέα τμήματα; ο ΤΕΕ ή το ΥΠΕΠΘ ή αλλιώς ο τυχαίος δημόσιος υπάλληλος που λες (για λόγους οικονομίας βέβαια);

Το ΥΠΕΠΘ είναι ο μόνος θεσμός που ξέρει, ή θα πρέπε να ξέρει, ΣΦΑΙΡΙΚΑ τα προβλήματα της Παιδείας και να δρα σε αυτά με βάση την λαϊκή εντολή. Όλοι οι άλλοι είναι σφαιτεριστές αυτής της εξουσίας...

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Γνωρίζεις πόσων ειδών δικηγόροι υπάρχουν?Ή πόσων ειδών έμπορες υπάρχουν?Μάλλον ενός...απο όσο ξέρω στη νομική δεν διαλέγουν κατεθύνσεις ούτε υπάρχουν σχολές 60 διαφορετικών ειδικοτήτων...όπως γίνεται με τους μηχανικούς.Αυτα τα επαγγέλματα που αναφέρεις έχουν προκαθορισμένο εργασιακό περιβάλλον(αν πας νομική θα είσαι στο δικαστήριο,αν είσαι έμπορος θα πουλάς πράγματα)Αν είσαι μηχανικός ποιος μπορεί να πεί οτι θα είσαι όλη σου τη ζωή ο τύπος με το κατσαβίδι και το γαλλικό κλειδί?Το εργασιακό περιβάλλον ατόμων του δικού μου τμήματος π.χ κυμαίνεται απο το εργοστάσιο και την οικοδομή μέχρι την τράπεζα!Γενικώς το επάγγελμα του μηχανικού είναι πολύ ρευστό για να κριθεί απο κάποιον όχι και πολύ σχετικό με το αντικείμενο-πόσο μάλλον απο τα βολεμένα και αμόρφωτα νούμερα που είναι βολεμένα στο υπουργείο παιδείας απο τον εκάστοτε βουλευτή ή δημοτικό σύμβουλο ή δεν ξέρω και γω τι άλλο!!!

Link to comment
Share on other sites

Γιατι δε λες για τους γιατρούς; Οι γιατροι δεν έχουν πολλές ειδικότητες που σε άλλες είναι στα χειρουργεία, σε άλλες στις πρώτες βοήθειες, σε άλλες στο γραφειάκι τους κτλ; Μην μιλήσω και για τους εμπόρους και χάσουμε το νόημα.

 

Οι επαγγελματικοί φορείς είναι και πρέπει να είναι μόνο αυτό, επαγγελματικοί φορείς. Τις αποφάσεις της παιδείας πρέπει να τις παίρνει μόνο το ΥΠΕΠΘ. Αυτούς εκεί μέσα εκλέξαμε για αυτό το σκοπό. Αλλιώς ας κατέβαινε στην κάλπη ο Σπυρτζής να μαζέψει ψηφουλάκια να δει τη γλύκα.

 

ΥΓ οι θέσεις του ΤΕΕ, ως γνωστών, περνάνε στο ΥΠΕΠΘ μέσω της Αννούλας (του ΤΕΕ) στο βαθμό που μπορεί. Όλοι το ξέρουμε αυτό. Απλά άλλο να συμβαίνει αυτό υπόγεια, που κανείς δε μπορεί να κάνει κάτι, και άλλο στα φανερά που είναι πρόκληση...

Link to comment
Share on other sites

Φιλε Νικο και σε αλλα παρομοια θεματα καταληγουμε σε ενα συμπερασμα και μονο :

 

"Συναδελφοι Αγρονομοι-Τοπογραφοι, Αρχιτεκτονες, Ηλεκτρομηχανολογοι, Μηχανικοι Περιβαλλοντος, Μεταλλειολογοι Μηχανικοι ΞΕΘΑΦΤΕ ΤΟ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ "

 

:lol::lol::lol::lol:

 

Τ-Ε-Λ-Ε-Ι-Ο!!!!!:lol:

 

Φίλε 28 χρονών έφτασες κ αυτό είναι το συμπέρασμα που καταλήγεις???:lol:

 

Δηλαδή για την έλλειψη δουλειάς,ούτε η παγκόσμια φούσκα του real estate που ξεκίνησε να σκάει από τις US σου κάνει,ούτε η κατάπτωση του ευρώ,ούτε η χρεωκοπία της Ελλάδας,ούτε η έλλειψη επενδυτών στο City,αυτοί που σου φταίνε είναι οι ΠΜ!!!!:lol::lol:

 

Απ' τα καλύτερα θρεντ E-V-E-R!!!!!Γουστάρω michanikos.gr με τα χίλια,μπαίνω κάθε απόγευμα να μου φτιάξει το κέφι!!!!

Link to comment
Share on other sites

Συγχώρεσε με, παράλειψη μου.Η ιατρική σχολή είναι μία.Όλοι οι γιατροί διαλέγουν μια ειδικότητα και για τη κάθε ειδικότητα υπάρχει ξεχωριστό όργανο με τη μορφή συλλόγου.Αν αφήναμε τα των γιατρών στο υπουργείο παιδείας μου έρχονται πολύ δυσάρεστες σκέψεις στο μυαλό...Αλλά ξεφεύγουμε.Εμείς είμαστε μηχανικοί έχουμε τη δική μας τέχνη και δεν μπορεί να μας κρίνει το ίδιο όργανο που κρίνει το γυμνάσιο και το λύκειο.

Link to comment
Share on other sites

Οι δικηγόροι είναι μόνο μία ειδικότητα, οι γιατροί καλύτερα να μην ασχολούνται, οι πολιτικοί δεν πρέπει να έχουν γνώμη, οι έμποροι είναι άσχετοι...

Ραους γκουρουνια. Μονον ντας ΤΕΕ εγκχει ντικχεομα στην Παιεντία. TEE uber alles. Sieg heil!

 

edit: Στο πνεύμα της πλάκας τα παραπάνω. Κάποιος που ξεκινάει το post του με συγνώμη δε μπορεί να θεωρηθεί πως έχει ναζιστική συμπεριφορά...

 

Παρατήρηση: Μην κάνετε άσκοπη παράθεση ολόκληρου του αμέσως προηγούμενου μηνύματος, για λόγους οικονομίας του Φόρουμ. Δεν ειναι δυσκολο να πατησετε το "Post Reply" και ΟΧΙ το "Quote"

@ stayros Εχω διορθώσει 10 ποστ σου.

Ευχαριστώ, terry

Link to comment
Share on other sites

Το παραπάνω το εκλαμβάμω μόνο ως πλάκα.Ποτε δεν είπα οτι μόνο το ΤΕΕ πρέπει να αποφασίζει για τους μηχανικούς.Απλά αν γίνεται(και αν φυσικά η πρόταση μου δεν χαρακτηρίζεται χουντική ή ναζιστικη) θα κοιμόμουν πιο ήσυχος αν ήξερα οτι για τους μηχανικούς αποφασίζουν αν όχι έμπειροι μηχανικοί τουλάχιστον μηχανικοί.ΟΧΙ λογιστές ή οποιηδήποτε άλλοι άσχετοι που το σπουδαιότερο πράγμα που έχουν στη ζωή τους είναι οι γνωριμίες ή στη καλύτερη περίπτωση ορισμένες...στατιστικές για την απασχόληση στην Ελλάδα...

Link to comment
Share on other sites

Λιγο ειρωνικο μου φαινεται το post σου και δεν καταλαβα σε ποιο σημειο διαφωνεις.

 

 

Απο την αλλη ομως οι Ηλεκτρολογοι και Μηχανολογοι Τ.Ε. αγωνιζονται για να εχουν δικαιωματα και στα Ηλεκτρολογικα και στα Μηχανολογικα και αμα κατσει και τιποτα με τηλεπικοινωνιες και υπολογιστες καλο ειναι.

Αμα σκεφτομαστε με το τι διδαχθηκε ο καθενας, τοτε καθε πτυχιουχος και διπλωματουχος θα εχει δικα του δικαιωματα. Τα μαθηματα ειναι μαθηματα επιλογης στη σχολη, οι τιτλοι, το περιεχομενο, οι καθηγητες αλλαζουν αρα και τα επαγγελματικα δικαιωματα;

 

 

Δεν έχεις καταλάβει κάτι. Εμείς λέμε : ο καθένας στην ειδικότητά του. Αν όμως ο Μηχανικός ΠΑραγωγής και Διοίκησης βαφτίστηκε μηχανολόγος και ταυτοχρόνως πήρε και όλα τα δικαιώματα του ηλεκτρολόγου επειδή το σοφό ΤΕΕ έτσι έκρινε φυσικά δεν μπορούμε να το παραβλέψουμε. Το ΤΕΕ είναι αυτό που δεν θέλει να επανακαθορισθούν τα επ. δικαιώματα με βάση τα προγράμματα σπουδών και επιμένει να μοιράζει καταχρηστικά υπερδικαιώματα σε ειδικότητες που δεν θα πρεπε να τα εχουν.

 

Τα δικαιώματα θα πρέπει να καθορίζονται από το πρόγραμμα σπουδών και το αντικείμενο της επίστήμης που διδάσκεται. Ας πάρουμε την επιστήμη της ηλεκτρολογίας. Το αντίστοιχο τμήμα στο πολυτεχνείο ονομάζεται Ηλεκτρολόγων Μηχανικών (ή έτσι θα έπρεπε). ΔΕΝ ονομάζεται μηχανολόγων μηχανικών ούτε ηλεκτρολόγων-μηχανολόγων μηχανικών για να δίδει απεριόριστα δικαιώματα πάσης φύσεως μηχανολογικών έργων και μελετών. Αυτά μόνο σε τριτοκοσμικές χώρες γίνονται με φορείς και οργανισμούς γεμάτους λαμόγια και τυχοδιώκτες, ακριβώς δηλαδή ότι είναι και το Τεχνικό Επιμελητήριο. Αποτέλεσμα αυτής της τακτικής του ΤΕΕ είναι να επικρατεί απόλυτος παραλογισμός σε ότι αφορά στα επ. δικαιώματα και ταυτοχρόνως ένας πρωτοφανής πόλεμος σε βάρος ενός ολόκληρου θεσμού, αυτού της τριτοβάθμιας τεχνολογικής εκπαίδευσης, την οποία το ΤΕΕ σαμποτάρει συστημ,ατικά μη επιτρέποντας την έκδοση των αντίστοιχων επ. δικαιωμάτων.

 

Ένας φορέας από λαμόγια, όπως το ΤΕΕ, που επιτίθεται κατά εθνικών επενδύσεων και σαμποτάρει θεσμούς, (γιατί τα ΤΕΙ ήταν εθνική επένδυση στη παιδεία με χιλιάδες παιδιά να σπουδάζουν σε αυτά) δεν αξίζει καν να υπάρχει. Πρόκειται για την μεγαλύτερη ντροπή στον τεχνικό κόσμο χωρίς άλλο προηγούμενο σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Link to comment
Share on other sites

[email protected] τα παραδειγματα που αναφερεις ειναι σαν να πετας την μπαλα εκτος γηπεδου περιμενοντας να παιζεις καλυτερα μετα την επιστροφη της.

 

Προφανως και για τους Μηχανικους σημερα μετα την υφεση της οικονομιας δευτερο προβλημα ειναι η κατασταση με τους ΠΜ. Εσυ μπορει να τα βλεπεις με ενα υφος δεικτικο αλλα σε πληροφορω πως οι Αγρονομοι, οι Ηλεκτρομηχανολογοι, οι Μεταλλειολογοι, οι Αρχιτεκτονες, Οι μηχανικοι Περιβαλλοντος δεν τα βλεπουν ολα αυτα καθολου με τον ιδιο τροπο μιας και ειναι αυτοι αυτοι που υφιστανται τις συνεπειες αυτης της αδικιας.

 

Υ.Γ.1. Φουσκα στα ακινητα δεν υπηρχε μονο στις ΗΠΑ αλλα και σε ολη την Ευρωπη και την

Ελλαδα

 

Υ.Γ.2. Ποιες επαγγελματικες ειδικοτητες τα κονομησαν χοντρα φιλε μου απο την φουσκα

αυτη?? Ποιες λες αραγε?

 

Y.Γ.3. Mπορεις να μου πεις τι σχεση εχει η πτωση του Ευρω η το

λιωσιμο των παγων του Β.Πολου....με το να υπογραφει ενας

ΠΜ ηλεκτρολογικα η τοπογραφικα εργα π.χ?

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.