Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περί επαγγελματικών δικαιωμάτων (γενικά)


Recommended Posts

Εγώ σου λέω με σιγουριά ότι ένα μεγάλο ποσοστό από τα ΤΕΙ δεν θα τολμήσει να υπογράψει δύσκολα στατικά !!! Ειδικά οι νέοι.

 

Μην το λες.

 

Στην καλύτερη περίπτωση θα τους βρει ένας παλιός μηχανικός και θα τους ζητήσει να υπογράψουν και να πάρουν ποσοστό της αμοιβής, ώστε να γλιτώσει ο παλιός από την εφορία.

Στην χειρότερη θα υπογράψουν ότι υπολογίσει το λογισμικό που χρησιμοποιούν χωρίς να ξέρουν τι υπογράφουν.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Που διαφωνείς σε αυτό GeorgeS; Έχω παρατηρήσει, ότι μόνο εσείς οι απόφοιτοι των ΤΕΙ ασχολείστε με το ΥΠΕΠΘ (που δεν είναι παρεμπιπτόντως καν Ε ούτε Θ πλέον) και το αναφέρετε κάθε τόσο. Μάλλον επειδή (πολύ κακώς) έχετε μείνει "ξεκρέμαστοι". Η τελευταία επαφή των υπολοίπων εξ ημών με το ΥΠΕΠΘ ήταν στην 3η Λυκείου! Και είναι και αυτονόητο αυτό. Η 3οβάθμια εκπαίδευση είναι ούτως ή άλλως αυτόνομη και αυτοδιοικούμενη. Θα αποφασίσει η Διαμαντοπούλου τι επαγγελματικά δικαιώματα θα έχουν οι απόφοιτοί της 3οβάθμιας;

 

Καλύτερα να αποφασίσει ο κουρέας της γειτονιάς πάντως παρά το ΤΕΕ. Ειμαι ΑΠΟΛΥΤΑ πεπεισμένος ότι ο κουρέας ή ο περιπτεράς αν καθίσουν και τους εξηγήσει κανείς τα πράγματα θα είναι πιο δίκαιοι και πιο σοβαροί απο το ΤΕΕ στο θέμα των επ. δικαιωμάτων. Είμαι απόλυτα πεπεισμένος γιαυτό και δεν το λέω για πλάκα. Η ιστορία των επ. δικαιωμάτων απο το 1930 και το σαμποτάζ επίλυσης του προβλήματος των ΤΕΙ αποτελεί αδιάψευστο μάρτυρα της πλήρους ανικανότητας του ΤΕΕ να χειριστεί το θέμα με σοβαρό τρόπο και της καταστροφικής του θέσης σε σοβαρά θέματα του εθνικού συστήματος της τριτοβάθμιας τεχνικής εκπαίδευσης.

Link to comment
Share on other sites

Θα αποφασίσει η Διαμαντοπούλου τι επαγγελματικά δικαιώματα θα έχουν οι απόφοιτοί της 3οβάθμιας;

 

Και θα αποφασίσει το ΤΕΕ?

Με ποια προσόντα?

Που πήρε νύχτα πτυχίο με τα τις παρατάξεις και βρέθηκε εκεί μέσα?

Είμαστε σοβαροί???

 

Μην το λες.

 

Στην καλύτερη περίπτωση θα τους βρει ένας παλιός μηχανικός και θα τους ζητήσει να υπογράψουν και να πάρουν ποσοστό της αμοιβής, ώστε να γλιτώσει ο παλιός από την εφορία.

Στην χειρότερη θα υπογράψουν ότι υπολογίσει το λογισμικό που χρησιμοποιούν χωρίς να ξέρουν τι υπογράφουν.

 

 

Θα το πω αλλιώς...από τα ΤΕΙ μπορούν ένα 20% άντε το πολύ ένα 30% από το ΑΕΙ ένα 50%-70%...

Οι καλοί είναι προφανώς σε πολύ μικρότερα ποσοστά...μιλάω για μέσο όρο

 

Που διαφωνείς σε αυτό GeorgeS; Έχω παρατηρήσει, ότι μόνο εσείς οι απόφοιτοι των ΤΕΙ ασχολείστε με το ΥΠΕΠΘ (που δεν είναι παρεμπιπτόντως καν Ε ούτε Θ πλέον) και το αναφέρετε κάθε τόσο.

 

tpanag εσένα αν σε κυνηγούσε έτσι ένας φορέας τι θα έκανες?

Link to comment
Share on other sites

Τελικά ευτυχώς ηρεμήσαμε .

 

Βαγγέλη κανείς δεν σου λέει ότι δεν είσαι μηχανολόγος . Ρωτάει γιατί δεν λέγεσαι μηχανολόγος , αλλά ΜΠΔ .

 

spy μιλάς ότι έχει 15 πολυτεχνεία και τει μαζί γιά τους ΠΜ .

Δεν σε ενοχλεί ότι πάνω από το 50 % των συναδέλφων σου στο ΤΕΕ είναι από εξωτερικό ?

Και δεν είναι από το ΜΙΤ .

 

Τελικά αφού πήραν όλοι ΕΔ , πήραμε και εμείς κάποια επικαιροποιημένα του 1972 . Γιατί περί αυτού πρόκειται .

Με τα δικαιώματα του 1972 μελετούσα τις περισσότερες ιδιωτικές δουλιές μέχρι την κατάργηση του ΑΕ του Ρουσσόπουλου .

Μετά απλά δεν μπορούσα να υπογράψω στατικά .

Βέβαια με τα δικαιώματα του 1972 δεν μπορούσα να υπογράψω την πτυχιακή μου και διάφορα άλλα θέματα αφού είχαν ΑΕ , αλλά στην πράξη τα κτίρια ήταν διόροφα , τα ανοίγματα μικρότερα των 5,50 μ. και η θεμελιώσεις με πέδιλα .

 

Ετσι σήμερα το Σ1 , Σ2 είναι η επικαιροποίηση εκείνης της εποχής .

 

Και η πλήρη εξίσωση έρχεται μόνο στα δομικά μετά από 3 χρόνια παραμονή στην Γ' τάξη και 3-4 εξετάσεις η με μεταπτυχιακό και διδακτορικό .

 

tpanag Mπορείς να μας πείς γιατί το τεε κατάργησε τα 8ωρα ?

Από το ΕΜΠ είσαι ρώτα κανένα παλιό να σου πούν γιά τους εξ Ιταλίας του 70 και του 80 .

Να δείς πως τα αστέρια και οι άσχετοι έχουν το ίδιο πτυχίο .

Γνωρίζω περιπτώσεις και από τους 2 και είναι από την ίδια σχολή .

Link to comment
Share on other sites

@nikoskourtis Σε πληροφορώ πως είμαι πιστοποιημένος από Siemens KNX Associate Member και ξέρω πολύ καλά τι προσφέρει σήμερα το έξυπνο σπίτι και τι απαιτεί η εγκατάσταση του. Και πάλι (τουλάχιστον στο KNX σύστημα) δεν χρειάζονται μαθηματικά πουθενά.

Ενταξει και κατι μαστορια με τα οποια συνεργαζομαι τα ιδια μου λενε, οτι οι σπουδες δεν εχουν νοημα, δεν χρειαζονται. Και εκεινοι ξερουν να κανουν ηλεκτρολογικες εγκαταστασεις και εξυπνα σπιτια και οτι θες. Αρα τελικα να υποθεσω οτι και η μελετη ειναι αχρηστη αφου οι μαστοροι φτιαχνουν τα παντα και χωρις αυτη;

 

Για τα Π.Δ. των επ. δικαιωματων: Βλεπω οτι ο ηλεκτρολογος ΤΕΙ εκτος ολων των ΗΜ εχει δικαιωματα στους υπολογιστες και τα δικτυα. Καλο κι αυτο.

Τοτε γιατι να επιλεξει καποιος να γινει ηλεκτρολογος μηχανικος και μηχανικος Υπολογιστων σε πολυτεχνειο;

Καλυτερα ΤΕΙ 7 εξάμηνα + την πρακτική σου (ετσι κι αλλιως καπου θα κανεις πρακτικη πριν ανοιξεις γραφειο) παρά πολυτεχνείο παίδες... Και τον ανταγωνισμό που τον βαζεις; Στο πολυτεχνειο εισαι με 200 πρωην αριστουχους στο σχολειο, που αν δεν καταλαβεις κατι εμεινες πισω, στο ΤΕΙ εισαι με την παλια σου ταξη απ το σχολειο, με μαθητες του 12-14-16 κι εσυ χαλαρα...

Βεβαια απο του χρονου το ΤΕΙ ηλεκτρολογιας δεν θα ειναι στο 14 αλλα θα παει τουλαχιστον στο 18 (πανελληνιες). Μετά ομως πως θα μπουν στους ηλεκτρολογους μηχανικους αυτοι που θα γραψουν 14 στις πανελληνιες αφου θα ανεβει η βαση; Απλα θα φτιαξουμε ενα νεο τμημα ηλεκτρολογων που δε θα ειναι ΤΕι ή πολυτεχνείο αλλα κατι νεοτερο, χωρις πληρη επαγγελματικα δικαιωματα στην αρχη, ωστε να εχει χαμηλη βαση και μετα βλεπουμε...

Link to comment
Share on other sites

Τελικά ευτυχώς ηρεμήσαμε .

 

Βαγγέλη κανείς δεν σου λέει ότι δεν είσαι μηχανολόγος . Ρωτάει γιατί δεν λέγεσαι μηχανολόγος , αλλά ΜΠΔ .

 

s .

Να σου απαντήσω τότε.Δεν λέγομαι ΜΜ γιατί όταν πήραμε τα δικαιώματα και έπεσε στο τραπέζι η μετονομασία ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΟΙ ΤΟΤΕ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ.Δεν ξέρεις,μπορεί κάποια άλλη στιγμή να θέλουν.Απο αυτά που ακούω πάντως εδώ στο ΠΚ οι καθηγητές είναι μοιρασμένοι.Οι περισσότεροι είναι διδάκτορες ΜΜ ή ΗΜ.Ελπίζω να σε κάλυψα.

Link to comment
Share on other sites

Αφού όλοι ξέρουμε οτι δεν υπάρχει πιθανότητα να δωθούν σοβαρά δικαιώματα χωρίς εξετάσεις πλέον ... όταν τα λέγαμε στρουθοκαμήλιζαν κάποιοι και νόμιζαν οτι το να μεταθέτεις τα πράγματα στο μέλλον διαρκώς με αναβολές είναι λύση ...

 

Και στα περιβαλλοντικά που στην πράξη παίρνουν όλες οι ειδκότητες μελετητικό οι άλλες ειδικότητες είστε ΕΜΠΕΙΡΟΤΕΧΝΕΣ (στην καλύτερη) γιατί συνήθως δεν υπάρχει καν εμπειρία ,οτι δεν υπάρχει επιστημονική επάρκεια πλην ελαχιστότατων εξαιρέσεων είναι δεδομένο ) ,αλλά δεν είδα να υπάρχει καμιά ΄διαμαρτυρία επειδή βόλευε

 

ΟΛΟΙ αυτοί υπογράφουν λοιπόν χωρίς να έχουν ιδέα , το ίδιο θα γίνει και τώρα ,το μόνο που μπορεί να γίνει είναι αυστηρά κριτήρια (εξετάσεις) για την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος (κοινές για ΑΕΙ/ΤΕΙ οπότε δεν θα έχει κανείς δικαιολογία)

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.