Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αρτιότητα οικοπέδου εντός οριοθετημένου οικισμού κάτω των 2000 κατοίκων


Recommended Posts

Σαν συνέχεια αυτών που γράφει ο tetris.

Μέχρι το 2008 χαράσσονταν, εντός του "οικοπέδου" αυτού (συνήθως τα οικόπεδα  αυτά ήταν μεγάλα όπως και το δικό σου) με απλές παραχωρήσεις με μία συμβολαιογραφική πράξη, κάποιοι δρόμοι που ήταν κατά κάποιο τρόπο προεκτάσεις υφιστάμενων δρόμων του οικισμού (υπήρχε τότε μία τέτοια διάταξη). Έτσι γινόταν μία κατάτμηση του οικοπέδου, ώστε να νέα τεμάχια- οικόπεδα που δημιουργούνταν αποκτούσαν "φάτσα" σε δρόμο. 

Το 2008 ήρθε το ΣτΕ και με την απόφασή 1828/ 2008 έβαλε τέλος σε ότι γινόταν μέχρι τότε.

Ήρθε καπάκι και η κρίση μετά από δύο χρόνια, σαν ταφόπλακα και σταμάτησε τις μελέτες των επεκτάσεων και .... έχουμε αυτά που έχουμε .

Τα τυφλά αυτά "οικόπεδα", όσο μεγάλα και να είναι, είναι για μαρουλάκια και κρεμμυδάκια.

 

Επειδή έχουμε εδώ καιρό να αναφερθούμε στην απόφαση αυτή σας την δίνω. Μακάρι να ξέρει κάποιος ότι δεν ισχύει. Ας μας το πει.    

τυφλά οικόπεδα ΣτΕ.1828-2008.doc

Link to comment
Share on other sites

φίλε nbr, μετά την απόφαση αυτή προβλέπεται η κύρωση δικτύου κοινοχρήστων χώρων με απόφαση του ΓΓ της αποκεντρωμένης διοίκησης (Αποφ. 39608/11  - ΦΕΚ 2200Β/30.9/2011) η οποία στηρίχτηκε στην απόφαση του ΣΤΕ 1828/08

http://www.nomoskopio.gr/a_39608_11.php?toc=0&printWindow&

http://www.nomoskopio.gr/index.html?n_3937_11_35.php

edit: Εγώ πήρα τις απαντήσεις μου, ελπίζω κι όποιος παρακολούθησε την ροή

 

Edited by liumier
Link to comment
Share on other sites

"Εστω ότι είχε πρόσωπο σε δρόμο (αγροτεμάχιο Β), στην προκείμενη περίπτωση αγροτικό. Σήμερα πλάτους 2,5 μ., με παραχώρηση όμως λωρίδας από τον ίδιο ώστε να δημιουργήσει δρόμο πλάτους 4μ. Είχε οικοδομησιμότητα ?"

 

Για οικοπεδα δεν ηταν  η ερωτηση?

Αν υπαρχει ηδη δρομος πλατους 2 μ. αφηνεις ενα ακομη, ωστε να εχεις ημιπλατος 2μ.

 

Link to comment
Share on other sites

2 ώρες πριν, dimitris GM said:

"Εστω ότι είχε πρόσωπο σε δρόμο (αγροτεμάχιο Β), στην προκείμενη περίπτωση αγροτικό. Σήμερα πλάτους 2,5 μ., με παραχώρηση όμως λωρίδας από τον ίδιο ώστε να δημιουργήσει δρόμο πλάτους 4μ. Είχε οικοδομησιμότητα ?"

 

Για οικοπεδα δεν ηταν  η ερωτηση? Σωστά το διορθώνω και στο post 

Αν υπαρχει ηδη δρομος πλατους 2 μ. αφηνεις ενα ακομη, ωστε να εχεις ημιπλατος 2μ.

Προφανώς χρειάζεται την έγκριση της Αποκεντρωμένης..

 

 

Edited by Pavlos33
αλλαγή χρώματος γραμματοσειράς (βλ. κανόνες συμμετοχής)
Link to comment
Share on other sites

Τελικά το "οικόπεδο" είναι τυφλό ή έχει δρόμο. Νομίζω πως μας είπες πως είναι εντελώς τυφλό το οικόπεδό σου, αν και προέρχεται από διανομή του Υ.Γ.

 

Link to comment
Share on other sites

Έχω επισυνάψει ένα σχέδιο που λύνει τις απορίες, πρόκειται για τυφλό οικόπεδο, αναφέρω σε επόμενο post, έστω ότι είχε πρόσωπο σε δρόμο.. δηλαδή υποθετικά ότι ήταν το Β (βλ. σχέδιο)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλημέρα συνάδελφοι. Έχω αναλάβει τη σύνταξη τοπ. δ/τος για Ν.4495/17 και μετέπειτα για Σ.Π. πώληση. Πρόκειται για 2 όμορα οικ. σε οικ. προυφ.1923 <2000 κατοίκων. Το 1. κατά τον τίτλο 252τμ και το 2. κατά τον τίτλο 43τμ. Οι σημερινοί ιδιοκτήτες έχουν 2 αποδοχές κληρονομιάς το 2017 για το 1. και 2019 για το 2. και στις 2 αναφέρεται με δηλ ν651 πως είναι άρτια και οικοδομήσιμα αλλά τις υπογράφει ο ιδιοκτήτης που ήταν μηχανικός. Οι υφιστάμενες μετρήσεις είναι ένα κράμα των 2 οικοπέδων με εμβαδό συνολικό <300τμ. Η αρτιότητα είναι 300τμ στη περιοχή. Για το οικόπεδο 1 με Εμβ.μετρηθέν=243τμ<300τμ με αναδρομή σε παλαιότερο τίτλο βρήκα πως προυφίσταται του 1985 οπότε θεωρώ πως είναι κατά παρέκκλιση άρτιο και οικομήσιμο (ΦΕΚ 181Δ/1985). Το 2 με Εμβ.μετρηθέν=43τμ<300τμ αναφέρεται στην αποδοχή πως αποκτήθηκε με άτυπη αγορά και δεν μπορώ να βρώ παλαιότερο Σ.Ε. οπότε στη δήλωση μου αναφέρω πως είναι μή άρτιο (έχει πρόσωπο σε κοινοτική οδό <10μ.) μή οικοδομήσιμο. Επειδή θα γίνει πώληση και πιθανό να ζητηθεί συνένωση το ερώτημα είναι αν συνενωθούν και δώσουν ένα οικόπεδο 286τμ< 300τμ το νέο οικόπεδο θα έιναι άρτιο και οικοδομήσιμο; Παρακαλώ οι απαντήσεις να βασίζονται σε κάποιο νόμο, νομολογία κλπ.

Link to comment
Share on other sites

θα διαβασεις "σχολαστικα" αυτο το θεμα

https://www.michanikos.gr/index/articles/επικαιρότητα/απόφαση-του-στε-σχετικά-με-διάταξη-για-τα-ακίνητα-που-κρίθηκε-ότι-επιβαρύνει-το-οικιστικό-περιβάλλον-τι-θα-ισχύει-στο-εξής-r374/?page=3

 

εδω η αποφαση

http://www.nomoskopio.gr/ste_2612_13.php?toc=0&printWindow&

 

και εχουμε και αυτα απο τον τετρις και τον παυλο

 

 

 

Edited by dimitris GM
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

14 λεπτά πριν, dimitris GM said:

Ευχαριστώ για την πολύ γρήγορη απάντηση Δημήτρη. Αν και εγώ έχω πρόσωπο κατά κανόνα στο μεγάλο οικόπεδο που είναι οικοδομήσιμο κατα παρέκκλιση αλλά στερούμε εμβαδού, μάλλον μετά τη συνένωση αν κατάλαβα καλά δεν θα είναι οικομήσιμο το ενιαίο. Βέβαια θεωρώ πως ουσιαστιά με τη συνένωση απλά βελτιώνεται το οικ.1 με την προσθήκη του 2 όσο αφορά το περιβάλλον χώρο και δεν κερδίζει κάτι σε δόμηση αφού αυτή σήμερα είναι 240τ.μ. για οι.<700τ.μ., βέβαια κερδίζει κάτι λίγο στη κάλυψη αν αποφασίσουν να γκρεμίσουν την υφιστάμενη οικία και να χτίσουν νέα. Νομίζω ή θα πρέπει να γίνει σωστή έρευνα στο υποθ. μήπως και αποδειχθεί πως το μικρό προυφίσταται του 1985 και μου λύσει τα χέρια ή να κάνω αίτημα προς την αρμόδια πολ/μία για να μου απαντήσουν ως προς την οικοδομησιμότητα μετά την συνένωση.  Η απλά να αγοράσουν 2 τεμάχια και το ένα να είναι κήπος...

Link to comment
Share on other sites

Για την προϋπαρξη του μικρού, μπορείς να ανατρέξεις στους τίτλους των ομόρων του. Αν στην περιοχή λειτουργεί Κτηματολόγιο, μπορείς να αντλήσεις στοιχεία από αυτό.

Σε περίπτωση που δεν καταφέρεις κάτι, κάνειςτο εξής:

Συντάσσεις δύο ξεχωριστά διαγράμματα. Μεταβιβάζετα πρώτα το μεγάλο, και στη συνέχεια το μικρό, με την παρατήρηση στο συμβόλαιο ότι "προσαρτάται στο μεγάλο για βελτίωση της οικοδομησιμότητάς του".

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.