Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επιστροφή φόρου εισοδήματος


Recommended Posts

Σε αντιστοιχία με ότι έκανα και τα προηγούμενα έτη κατέθεσα ηλεκτρονικά το Ε1 και Ε3 μέσα στις προβλεπόμενες ημερομηνίες και στη συνέχεια αφού εκδόθηκε το εκκαθαριστικό πήγα στην ΔΟΥ τα ανάλογα έγγραφα και βεβαιώσεις. Μου ζητήθηκε σε αυτήν την φάση να επισυνάψω και φωτοτυπίες των Α.Π.Υ αλλά και των διάφορων συμφωνητικών που έχω κάνει με τους πελάτες μου (άλλα για επίβλεψη ιδ. έργων άλλα για υπηρεσίες τεχνικού ασφαλείας) Συζητήσαμε και τους συντελεστές με τον ελεγκτή και μου είπε ότι αφού πραγματοποιηθεί έλεγχος σε δεύτερη φάση -όπως άλλωστε τα προηγούμενα έτη- θα κατατεθεί το ποσό (αρκετά πάνω από τα 1500). Αυτό ακόμα μέχρι τις αρχές Δεκέμβρη δεν έχει γίνει. Πρόκειται για μεγάλη καθυστέρηση σε σχέση με τα προηγούμενα έτη. Το ερώτημα που κάνω είναι εάν υπάρχει και σε άλλους συναδέλφους παρόμοια καθυστέρηση... ή θα πρέπει να το κοιτάξω στη ΔΟΥ μου.

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε, σ' εμένα -όσες φορές είχα επιστροφή άνω των 1500€- τα χρήματα κατατίθονταν σχετικά

σύντομα στον λογαριασμό μου.

Ν' απευθυνθείς στην Δ.Ο.Υ. σου.

Link to comment
Share on other sites

Τα τελευταία χρόνια, η επιστροφή γίνεται καθυστερημένα, αλλά φέτος έχει σπάσει ρεκόρ και ανησυχώ αν θα τα επιστρέψουν φέτος γιατί άκουσα, σήμερα, να γίνεται λόγος και για αναβολή της καταβολής του δώρου στους υπαλλήλους και συνταξιούχους.

 

Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά!!!

Link to comment
Share on other sites

Σ' εμένα ήρθε η επιστροφή φόρου (επιτέλους!), αλλά το ελληνικό δημόσιο αποφάσισε ότι φέτος ήθελε να με δεί αυτοπροσώπως για να μου δώσει τα λεφτά, παρά το γεγονός ότι είχα συμπληρώσει τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού μου.

Έτσι χρειάστηκε να πάω στην ΔΟΥ, να στηθώ στην ουρά, να συμπληρώσω μια αίτηση να κατατεθούν τα χρήματα στον τραπεζικό μου λογαριασμό γιατί το ποσό είναι μεγαλύτερο των 1000€, να στηθώ στην ουρά για να πάρω αρ. πρωτοκόλλου, να ξαναδώσω πίσω την αίτηση πρωτοκολλημένη...

 

Και τώρα περιμένω την κατάθεση των χρημάτων...

Link to comment
Share on other sites

Εγώ με ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων στην προθεσμία για τους ελ. επαγγελματίες (όχι μισθωτούς), έλαβα το πρώτο εκκαθαριστικό με ειδοποίηση να προσκομίσω τα δικαιολογητικά το Μάιο. Πήγα στη ΔΟΥ τις βεβαιώσεις και το Ε1, μου ζήτησαν και το Ε3 το οποίο πρσκόμισα την επόμενη μέρα. Έλαβα το κόκκινο ειδοποιητήριο ότι η επιστροφή (αρκετά πάνω από 1500Ε) κατατέθηκε στο λογαριασμό που είχα δηλώσει, αρχές Ιουλίου. Απορώ γιατί σας καθυστερούν τόσο πολύ... Έχετε υπόψη σας πάντως, ότι η επιστροφή πρέπει να γίνεται εντός 1 μήνα το πολύ, από την κατάθεση των δικαιολογητικών απο μέρους σας. Ρωτήστε στις ΔΟΥ σας τι γίνεται, γιατί παρανομούν εφόσον δεν ειδοποιηθήκατε για κάποιον άλλο έλεγχο. Κατά πάσα πιθανότητα δεν έχουν στείλει τις καταστάσεις από τη ΔΟΥ, στο taxis για να κάνει το τελευταίο την επιστροφή.

Link to comment
Share on other sites

παιδιά εγώ παρόβι βαριέμαι το πήγαινε έλα

προτιμώ να μην καταθέτω ηλεκτρονικά τα της εφορίας

 

διότι δεν έχω καμμία όρεξη να μου ζητήσουν μαζί με τα υπόλοιπα έγγραφα και τα βιβλία ή τις ΑΠΥ

 

προτιμώ να κάνω τον κόπο, διότι ξέρω πως πρώτα θα "παιδέψουν" αυτούς που τα κάνουν ηλεκτρονικά

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομίζω ότι το θέμα έχει σχέση με την ηλεκτρονική κατάθεση γιατί εγώ καταθέτω πάντα με τα ΕΛΤΑ και η επιστροφή γινόταν πάντα το Νοέμβρη, ενώ φέτος, ακόμη και προ ολίγου, η απάντηση είναι ότι δεν έχει γίνει εκκαθάριση!!!

Link to comment
Share on other sites

Και όμως έχω επικοινωνήσει με το ΚΕΠΥΟ και μου είπαν ότι θα έπρεπε να είχε γίνει ήδη η καταβολή και είναι θέμα ΔΟΥ. Θα απευθυνθώ εντέλει στην ΔΟΥ με κάποιο δισταγμό βέβαια διότι ποτέ δεν ξέρεις που μπορεί να σε βγάλει μια επίσκεψη στην εφορία σου...Πάντως τα προηγούμενα χρόνια με την ίδια διαδικασία και με περίπου ανάλογα ποσά ήταν πολύ γρήγορη η διαδικασία της επιστροφής και γι΄αυτό με παραξενεύει φέτος. Εντούτοις έχω ακούσει διάφορα παράξενα όπως εδώ για τον ένα συνάδελφο που του ζητήθηκε να υποβάλλει εγγράφως αίτηση για την κατάθεση στον λογαριασμό του ενώ άλλο που έχω ακούσει είναι ότι ζητείται και πάλι βεβαίωση από το ΙΚΑ για την μη απασχόληση άλλων εργαζόμενων στο γραφείο. Τέλος πάντως θα το κοιτάξω από εβδομάδα και θα ενημέρωσω για τους ομοιοπαθούντες.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.