Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εγγραφή ή όχι στο ΕΕΤΕΜ


giorgadis

Recommended Posts

Είμαι μηχανολόγος μηχανικός ΤΕ...αν έχω καταλάβει καλά δεν είναι απαραίτητο να γραφτώ στο ΕΕΤΕΜ, είναι προαιρετικό...Η κάνω λάθος?

Link to comment
Share on other sites

μη γραφτείς...μείς πιαστήκαμε κορόιδα.

 

Αν και νομίζω πως κάποια στιγμή θα χρειαστεί. Οταν έκανα εναρξη μου το ζητησαν στη ΔΟΥ. Επίσης οταν εβγαλα το νομαρχιακό εργοληπτικό.

 

Και πλεον το ζητούν στις πολεοδομίες οταν καταθέτεις μελέτη.

 

Γενικα αν δουλεύεις σαν υπάλληλος μονο, μη γραφτεις.

Link to comment
Share on other sites

Μια ερώτηση δική μου στους συναδέρφους που είναι στην ΕΕΤΕΜ

Από την ημέρα εγγραφής στη ΕΕΤΕΜ (ως αποκλειστικό αποδεικτικό) μετρά ο χρόνος προϋπηρεσία σας στις ειδικότητες σας? και όχι ημερομηνία κτήσεις πτυχίου

Αν ναι (κάπου αυτό είχα διαβάσει κάποτε) τότε δεν είναι δίκοπο μαχαίρι κάποιος νέος στο επάγγελμα να μη κάνει εγγραφή για να γλυτώσει 50 ή 30 ευρώ τον χρόνο και μετά μερικά χρόνια να χρειαστεί βεβαίωση έστω εξάσκησης επαγγέλματος και να χάνει σε σύγκριση με άλλους?

Ειδικά σε ειδικότητες και ενασχολήσεις που συχνά πυκνά το 2 ή 5 ή 10 χρόνια από ημερομηνία εξάσκησης επαγγέλματος (χαρτί ΕΕΤΕΜ) ανοίγει ή κλείνει πόρτα να κάνει κάτι?

 

Όλα αυτά φυσικά ανεξάρτητα από το πόσο καλή ή χρήσιμη ή άχρηστη σε οτιδήποτε άλλο μπορεί να είναι ή να μη είναι η ΕΕΤΕΜ 

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

H προυπηρεσία μετρά απο την ημ. έναρξης επαγγέλματος στην εφορία και εγγραφή στο ΟΑΕΕ για τους ελ. επαγγελματίες.Εμένα κάποτε για να αποδείξω προυπηρεσία μου είχαν ζητήσει βεβαίωση χρόνου ασφάλισης.Η εγγραφή στην ΕΕΤΕΜ χρειάζεται μόνο για έναρξη (100% σίγουρο)και για τις ΥΔΕ για τους ηλεκτρολόγους και μηχανολόγους.

Αν κάποιος χρειαστεί κάποτε βεβαίωση απο ΕΕΤΕΜ θα πρέπει να πληρώσει αναδρομικά όλα τα χρόνια μαζεμένα απο την ημερομηνία απόκτησης του πτυχίου.(και αυτό σίγουρο 100% απο φίλο που πλήρωσε φέτος μαζεμένα για 13 χρόνια )

Edited by hektor
Link to comment
Share on other sites

Αυτό που έγραφαν πχ για τα ΠΕΑ μηχανικός ΤΕ με Χ χρόνια…. Απ όσο μου είχε πει ένας συνάδελφος πήγε με χαρτί ΕΕΤΕΜ διότι έναρξη εφορεία είχε κάνει έναρξη 3 ή 4 χρόνια μετά και έχανε κάποια χρόνια και ανάλογα δικαιώματα … (λέμε τώρα)

Link to comment
Share on other sites

Μπα με τίποτα .Το χαρτί απο ΕΕΤΕΜ δεν μετρά πουθενά ως προυπηρεσία.Εγώ πχ μπορεί να έκανα εγγραφή στην ΕΕΤΕΜ αμέσως μετα το πτυχίο και να έπιασα δουλειά μετα απο 3 χρόνια.Η εγγραφή στην ΕΕΤΕΜ δεν συνδέεται με την άδεια άσκησης επαγγέλματος.Να φανταστείς ούτε όταν έβγαλα το ΜΕΚ δεν μου το ζήτησαν πουθενά.

Link to comment
Share on other sites

Άρα Σταύρο θέλει ιδιαιτέρα προσοχή και απόφαση που ενδεχόμενα θα επηρεάσει την καριέρα ενός νέου που τώρα ξεκινά και δεν μπορεί να ξέρει που θα το χρειαστεί και που όχι.

Ειδικά όπως είναι με τα τεράστια προβλήματα ο κλάδος με τους αποφοίτους από τα ΤΕΙ και οι ασάφειες δεν είναι απόφαση του ποδαρού μη γραφτείς δεν τρέχει και τίποτα.

 

Και φυσικά θα ήταν χρήσιμο για τους νέους συναδέρφους να είχαν έστω μια καταγραφή που θα χρειαστεί που όχι, έστω με τα έως τώρα δεδομένα διότι και αυτά μπορεί να αλλάξουν.

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.