Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αποδεκτή απόκλιση εμβαδού Ε.Κ.


Recommended Posts

Με τέτοια ακρίβεια επιφάνειας στον τίτλο, σημαίνει ότι έχει προσκομιστεί τοπογραφικό. Σε αυτή την περίπτωση είναι εξαιρετικά δύσκολο να γίνει αποδεκτή η όποια διόρθωση γεωμ. στοιχείων (μιλάμε για σχεδόν διπλασιασμό της επιφάνειας!!!).

Συνεννοήσου πρώτα με τα κεντρικά, αφού τους εκθέσεις λεπτομερώς την κατάσταση.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

συμφωνω με τον τετρις

τις καλημερες μου

 

και θα προσθεσω οτι

Οταν ο πελατης εκανε τις δηλωσεις στο κτηματολογιο,  ειχε δηλωσει αυτα τα   755     τμ που ειχε.

Του εστειλαν ενα χαρτι με ενα διπλασιο εμβαδον....."του αρεσε" .... δεν εκανε ενσταση..

 

Τωρα θα παρεις τα εκεινα τα "φυλλα" των 30 ευρω  και τα αλλα των 20

για να προχωρησεις σε γεωμετρικες μεταβολες...

Edited by dimitris GM
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ και τους τρεις για τις απαντήσεις. Να σημειώσω πως (για άλλη μια φορά) δεν έγραψα σωστά την ερώτησή μου, και στο συμβόλαιο το γήπεδο αναγράφεται ως 760τ.μ. χωρίς να αναφέρει κάποιο διάγραμμα μηχανικού και 755,51τ.μ. στο κτηματογραφικό διάγραμμα.

 

Δηλαδή πρέπει το να Α βγαίνει και κάτω από το 10% του εμβαδού κτηματολογίου;

 

Η ανωτέρω υπολογιζόμενη τιμή της «αποδεκτής απόκλισης» του εμβαδού δεν μπορεί να
υπερβαίνει κατά ποσοστό 10% το εμβαδόν του γεωτεμαχίου, όπως αυτό έχει καταμετρηθεί και
συμπεριληφθεί στην κτηματολογική βάση.

 

Πάντως το γήπεδο είναι στα σύνορα σχεδίου πόλεως, σε πρώην ζώνη οικισμού, θα μπορούσε το Uo να είναι 0,5; Αν το βάλω στον υπολογισμό 0,5μ τότε το Α βγαίνει 56,47. Που μπορώ να το μάθω αυτό;

Link to comment
Share on other sites

Δεν πειράζει εγώ θα το ξαναγράψω:Τα στοιχεία του κτηματολογίου δεν είναι "προς οριοθέτηση".Τα εκτός είναι λήψη από αέρα. Άρα??

 

Έχεις λοιπόν ένα συμβόλαιο που το γήπεδο του πελάτη σου αναφέρεται με 760 τμ, η δήλωση στο κτηματολόγιο 755,51 τμ (???!!! Αρκετά καλό). Αυτό σημαίνει πως εδώ, όπως καλά στα λέει ο τετρις, έχουμε με τη δήλωση ιδιοκτησίας σίγουρα και τοπογραφικό διάγραμμα.

 

Εσύ λοιπόν το μετράς και βρίσκεις ....1020τμ (???;;;) και ζητάς τώρα να δεις αν είσαι στα όρια απόκλισης που δίνει ένας "τύπος" που υπάρχει στα κιτάπια του κτηματολόγιου γιατί ...έτσι απλά έπρεπε να υπάρχει.

Το να έκανες εσύ λάθος το αποκλείεις εντελώς???

Μπορείς ανά πάσα στιγμή να ζητήσεις, με αίτηση σου, χωρική μεταβολή. ΠΡΕΠΕΙ όμως να είσαι σίγουρος για την ορθότητα της αποτύπωσής σου (εφαρμογή συμβολαίων και στα όμορα!)

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Πριν από το δικό μου, υπάρχουν 2 τοπογραφικά χωρίς ΕΓΣΑ'87, ένα από αγρονόμο τοπογράφο και ένα από πολιτικό μηχανικό και βγαίνουν εκεί, στις ίδιες τιμές.  Είναι ένα ορθογώνιο γήπεδο με καθαρά σύνορα.

 

Το πρόβλημα του πελάτη μου που μου έχει μεταφέρει και εγώ ψάχνω να βρώ μια συμβουλή στο φόρουμ, είναι το χρηματικό κόστος. Νομίζω πως με βοηθήσατε να κατανοήσω την κατάσταση,ευχαριστώ πολύ!

Link to comment
Share on other sites

ψαχνεις το "χρηματικο κοστος" ως προς τί??

 

ο πελατης τι λεει για ενα ακινητο που στα χαρτια ηταν 750 τμ και βρεθηκε να ειναι 1020...???

Link to comment
Share on other sites

Ο πελάτης μου το κληρονόμησε. Πήγε να κάνει αποδοχή κληρονομιάς, αλλά λόγω διαφοράς εμβαδού, δεν προχωράει η συμβολαιογραφική πράξη. Πρέπει πρώτα να διορθωθεί το εμβαδόν του κτηματολογίου.

Edited by aquar
Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Καλησπέρα συνάδελφοι,

 

Προσπαθώντας να καταλάβω ορισμένα βασικά πράγματα περί της προ&μετά κτηματολόγιο εποχής, μου έχουν δημιουργηθεί κάποιες απορίες τις οποίες θα προσπαθήσω να παρουσιάσω με ένα παράδειγμα.

 

Προ

Έστω τίτλος (συμβολαιογραφικό έγγραφο, δικαστική διανομή κ.τ.λ.) με συνοδευόμενο τοπογραφικό διάγραμμα. Το τ.δ. είναι χαμηλής κλίμακας, αυθαίρετο σύστημα (εκτός προδιαγραφών κτηματολογίου), και γενικότερα χαμηλής ποιότητας (όπως συναντάμε πολλές φορές).

 

1.Συντάσσεται εκ νέου τ. δ. με τις προδιαγραφές του κτηματολογίου.

Υπάρχει απόκλιση εμβαδού παλιού & νέου < 10%

Στην δήλωση του κτηματολογίου (όταν ξεκινήσει), ο ιδιοκτήτης μπορεί να προσκομίσει το νέο τ.δ. και θα το δεχτούν?. ή θα δεχτούν μόνο το παλαιό τ.δ. και θα προσπαθήσουν να το ενσωματώσουν στην βάση του κτηματολογίου (εδώ γελάμε).

 

2.Έστω ότι δεν το δέχονται το νέο τ.δ., και δέχονται μόνο το παλαιό τ.δ. και το εμβαδόν που γράφει ο τίτλος.

 

Μετά

Σε μία μελλοντική μεταβίβαση χρησιμοποιείται το νέο τ.δ. για την σύνταξη συμβολαίου (το οποίο θα είναι εντός αποκλίσεων του κτηματολογίου). Για την κτηματολογική βάση πρέπει να προχωρήσει ο νέος ιδιοκτήτης σε διόρθωση γεωμετρικών μεταβολών (δικαστική οδός), ώστε να απεικονίζεται η πραγματική κατάσταση στην κτηματολογική βάση?

 

3.Γενικότερα μεταβιβάσεις πως πραγματοποιούνται στην μετά κτηματολόγιο εποχή?

Αν είναι εντός αποκλίσεων, πραγματοποιείται η μεταγραφή, και η κτηματολογική βάση παραμένει ως έχει, μιας και η απόκλιση είναι εντός ορίων 10%?

Αυτά για αρχή τουλάχιστον :) και ευχαριστώ

Edited by zulumpo
Link to comment
Share on other sites

1. Στις νέες εντάξεις, ζητούν οπωσδήποτε αποτύπωση σε ΕΓΣΑ '87. Γίνεται αντιπαραβολή με τους τίτλους και με τα όμορα, κλπ

2,3. Αν η επιφάνεια του γεωτεμαχίου είναι εντός της επιτρεπτής απόκλισης, μπορεί να συνταχθεί και να μεταγραφεί η μεταβίβαση. Σε κάθε περίπτωση, και μέχρι την οριστικοποίηση της β.δ., το τοπογραφικό συντάσσεται βάσει πραγματικών στοιχείων. Αν όμως ο ιδιοκτήτης θέλει να αποκαταστήσει (στο κτημ/γιο) την πραγματική εικόνα του γεωτεμαχίου, θα πρέπει να προβεί σε διόρθωση γ.σ.

Καλό θα είναι σε αυτές τις περιπτώσεις, και εφόσον υπάρχει συμφωνία με τους όμορους, να γίνεται διόρθωση-πακέτο, ώστε και τα έξοδα να μοιράζονται, και η διαδικασία να απλοποιείται

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.